Не знам какво да правя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Не знам какво да правя
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2856 пъти
Здравейте, темата която ме интересува е често повдигана, но никога не ми става напълно ясно като чета по форуми и така нататък. За начало ще помоля хората, които са некомпетентни да не ми казват просто да не го правя, защото съм взела решение, а и имам конкретен въпрос. Имам страшно много за учене и съм притеснена до такава степен, че когато седна да уча дори не мога да се съсредоточа, защото мисълта колко много имам и как няма да се справя ме потиска и разконцентрира. Знам, че много хора взимат амфети, за да учат. Това, че вредят и е по- добре без тях ми е напълно ясно. Въпроса не е в мързел или нещо такова, а просто стреса ми идва в повече. Ако не се прави често и количеството не е голямо не е толкова зле, плюс това не съм от хората, които са склонни към пристрастявания. Хората ги използват, за да учат понеже стимулират мозъка и потискат нуждата от сън, но въпросът ми всъщност е, когато седнеш да учиш с тяхна помощ колко дълго помниш информацията, която влиза в главата ти. Също така ме интересува защо е толкова по- лесно ученето с амфети. Моля, ако някой, който си помага по този начин с ученето види това да ми отговори на въпросите, защото наистина не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 786948c2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така си задаваш въпроса, че не знам дали има някой, който да може да ти даде отговорите, които искаш. И аз съм притеснена относно ученето, но чак пък толкова... Наистина, това с амфетите не е добра идея, след като лесно се пристрастяваш към разни неща - те са на трето място в класацията на предизвикващите зависимост наркотици ( на първо е хероина, а на второ - кокаина ), освен това тялото се обезводнява от него, а като не спиш губиш много повече енергия, от колкото амфетите ще ти дадат. Не мисля, че си чела достатъчно по форумите - ако беше чела, нямаше да се "решиш" да използваш медикаменти, за да учиш. Помисли си пак и извинявай, че този е един от коментарите "откажи се! ", но това е моето мнение по въпроса. Успех с ученето!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0e124e4c1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да ти отговоря на въпросите, защото не съм пробвала, но ще ти кажа, че един приятел по този начин завърши право и в момента е много добър, проспериращ адвокат :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 93c26a90fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Виж сега, момиче. Само едно ще ти кажа - амфетамина е голяма гадост и много коварен наркотик. Първо, използвайки такава субстанция ти автоматично ставаш престъпник, който подлежи на наказателно преследване по НПК. Второ, това, което ти дава амфетамина е само моментно. Тялото е така настроено, че тази т. нар сила, която ти дава наркотика трябва рано или късно да бъде компенсирана по някакъв начин. Т. е. след време без амфетамин или кокаин ще започнеш да се чувстваш перманентно като парцал. Трето амфетамина уврежда лигавицата, мозъка и черния дроб. Вярвай ми, защото се занимавам точно с такива неща и съм ги учил надълго и нашироко. Не се захващай с такива гадости. Ще те повлекат там, от където измъкване няма. Пробвай примерно гинко прим макс. Това е натурален продукт, който спомага за по-доброто оросяване на мозъка, т. е. и за по-добра памет. Не се залъгвай, не го прави. Ще съжаляваш тежко и горко.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 733cb1e46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще ти изложа моите мисли по въпроса, пък ако искаш - можеш да се съобразиш с тях:
1) Не знам точно какъв ти е режима на учене, но аз през сесиите, докато следвах, влизах в следния режим - 3-4 часа интензивно учене (докато ти се приспи и без да мислиш за нищо друго), след това половин-един час сън. После пак учене и пак сън, и така - денонощно! На денонощие се събират не повече от 4-5 часа сън, като мозъкът успява периодично да си почине и да възприема с максимална ефективност. Разбира се всичко това се съчетава с по някоя кратка разходка на въздух и хапване отвреме-навреме;
2) Амфетите, дори и да помагат в случая, е необходимо да си набавиш изключително чисти, от чист и надежден източник, а не отвратителните бъркочи и синтетики, които продават по улиците, и с които вероятността да си изпържиш мозъка е огромна. По наше време нямаше амфети, та се налагаше и без тях да се оправяме - кой по-добре, кой по-зле, но не знам някой да е останал неизучен, напротив - всичките ми съученици и колеги сега са лекари, адвокати, инженери, частници...

Според мен търсиш под вола теле. Смяташ амфетите за някаква панацея, която като с вълшебна пръчка ще ти реши проблемите. Грешиш! Тялото и духът ти си имат собствени и далеч по-ефективни механизми да се справят. Само трябва да ги откриеш и разучиш. Най-лесно е да посегнеш към лесното, не мислейки за последствията. Не ти го препоръчвам обаче.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d12285ef39
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Ако стреса ти идва толкова много пии чай от жълт кантарион (3 чаши дневно) или си купи Седатив от аптеката. Седатив-а е хомеопатичен продукт, който се взема 3 пъти дневно по две таблетки (смуче се) и аз лично гарантирам, че има ефект.
А колкото до стреса при учене - не мога да разбера защо толкова си се паникьосала? ! Всеки, който е учил е имал много да чете. Аз го съчетавах успешно с работата си в продължение на 5 години. Три като бакалавър, на половин работен ден, защото бях редовна студентка и две като магистър (задочно), на пълен работен ден. Вярно, че не си доспивах и че нямах много време за излизане и забавления, но не съм стигала до истерии, нервни пристъпи, неспособност да уча и т. н. Дай си няколко часа почивка (може и един), излез малко навън, разходи се, пии едно кафе. После ще си по-добре. Ако се натоварваш прекалено ще типрегреят "бушоните".
И стига с тия простотии за амфетите. Ако ще си контролираш моментните състояния с наркотици няма да стигнеш много далеч. Научи се сама да се справяш със себе си.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e5ad6504c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вижте сега, паникьосала съм се, понеже наистина имам страшно много и със и без амфетите няма да спя много. Помолих за отговори на двата въпроса, които зададох, а виждам, че някои от вас дори не са прочели написаното като хората (казвам, че НЕ съм склонна към пристрастяване). Няма нужда от нападения, пределно ясно ми е, че трябва да са качествени и нямам намерение да го правя нон стоп. Не знам кое е толкова неясно в това, което питам. Трябваше ми отговор на човек с въпросния опит, а не от такъв, който е чел за амфетите в интернет, това и аз съм го правила. Въпросът е, че в интернет пише абсолютно всякакви неща, дори съм срещала изказвания, че амфетите пристрастяват повече от хероина, а не знам как въобще някой би си помослил да каже подобно нещо. Както виждам поне един човек се е опитал да ми отговори, за което благодадаря. Знам, че е гадно и вреди, но има граници. На ясно съм с действието им по принцип обаче имах определени съмнения свързани с ползването с такава цел, но вече разбрах каквото ме интересуваше. По изказванията личи познанието извън теорията и все пак мерси.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker