Много ли са 2 литра бира на ден за нея? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Много ли са 2 литра бира на ден за нея?
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 30704 пъти
Здравейте, аз съм на 28 години и мисля че приятелката ми пие прекомерно количество бира дневно. Изчетох доста материал из интернет относно бирата и колко е полезна/вредна. Немога да преценя твърдо, дали си втълпявам или приятелката ми има истински проблем.

Заедно сме от година и нещо и знам, че обича да си пийва. Аз лично имам проблемен панкреаса, и избягвам концентрати, пийвам бира, но рядко. Не мисля обаче, че това прави преценката ми субективна.

Тъй като съм непушач, ? помогнах да спре цигарите преди около половин година. Мина на електронна цигара, но напълня значително. Знам, че се чувства некомфортно, на 23 е все пак и това влияе на настроението ?, както и на моето, разбира се. Иска да отслабне, но няма никаква воля, и не полага почти никакви усилия. Оттам допълнително това че пие по 2 литра (понякога и повече, 3-4 литра) ми идва вповече.

Говорили сме си по въпроса, и въпреки че е съгласна че 2л. и повече е вредно на ден, продължава да го прави! Въпреки че в момента живеем сами, родителите ? имат проблем с алкохола и си мисля, че и тя е тръгнала на там.

Нямам намерение да се задомявам с бъдеща алкохоличка, моля ви кажете ми дали мога да направя нещо и дали въобще има за какво да се притеснявам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 78b433365d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Според Световната здравна организация полезното количество абс. алкохол е 140 мл за жени и 210 мл за мъже седмично. Освен това трябва да се консумира макс. 4 дни седмично, т. е. трябва да има поне 3 дни в седмицата абсолютно чисти без капка алкохол дори и бира. В нейния случай това ще рече около 3 л на седмица, като мин. 3 дни без грам бира. Това е полезното и допустимото количество, оттам нататък вече е вредно и има риск от алкохолизъм, особено ако е наследствено обременена.

На сила няма да можеш да я откажеш. По-скоро трябва двамата да задълбаете в психиката и и да разберете коя e истинската подсъзнателна причина да пие. Каква потребност удовлетворява алкохола, какъв проблем прикрива, какво и дава алкохола и т. н. Ако стигнете до корена на причината, тогава ще е много лесно и отказването. Има и литература по въпроса. Може да използвате и професионални услуги, но в Бг не съм убеден, че има добри специалисти, които наистина могат да помогнат. И да има са двама-трима.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2d72a2fe03
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Аз мисля, че е много и за жена, и за мъж. Относно цигарите - моя мъж наистина ги спря, като нямаше особено желание да ги спира - беше по моя инициатива. Става дума за човек, който пушеше от 25 години по кутия, кутия и нещо на ден. В Токуда правят едни процедури за отказване от тютюнопушене - с ток боцкат определени точки по ушната мида, различен брой боцкания. Направиха му 2 процедури и той разбира се положи усилие, особено първите 2 - 3 дни, ама спря, без нерви, без напълняване. Каза ми, че още го дразни и му се припушва като види някой, ама е пробвал - като запали цигара и му е гадно. Вече 5 месеца не пуши - спокоен е и не е напълнял. Терапията струваше 500 лв., като за тези пари имаше право на 4 процедури в рамките на 6 месеца. Нямаше нужда от трета и четвърта (След втората процедура му бяха червени ушите).
А за бирата - пробвай да измислиш нещо за моментите, в които е свикнала да пие бира. Освен ако не я пие като вода - по всяко време и навсякъде. Мъжа ми пиеше всеки ден - вино и концентрати. По 200 - 250 гр. концентрат и след това вино или бира. На него му стигаше вечер да се намота - като се върне уморен от работа и не му трябва повече. Това ми отне година докато го преборя. От начало аз мрънках, ама той не се оставяше без ракия и без вино. Честно казано приложих малко женски номера ;) - като няма пари - не може да си купи. Все намирах къде да му наместя парите, то не е много трудно. Така от начало разреди, а след това спря. Само при повод - заедно. Започнахме и по - здравословно хранене.
Дано да измислиш вариант. Ако не става - търси нещо друго - има много хора. При такива като нас е по - сложно - две деца, вече и две внучета. А пак може да има такива проблеми, просто трябва да се борим.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e18bc20c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   2-3 литра на ден??? Човече, това си е жив алкохолизъм, няма какво да те успокоявам - приятелката ти е алкохоличка. Помисли как да я излекуваш и дай максимума от себе си и ако не успееш до една година я напусни, защото тогава няма да се промени и до живот.
Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4572bdf0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   Щом няма воля, зарежи я. Децата ви ще са умствено изостанали заради нея и алкохола. Не ти трябва пияница в къщи.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 46390bbecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Със сигурност има за какво да се тревожиш. Тя замества цигарите с алкохола. Явно по-рано ги е заместила с храна, но е напълняла и сега пие за да замести навика си. Но и кажи че в 1 мл алкохол има 7 калории!! Може пък с това да понамали малко количеството.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: da512ea098
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Аз също съм пил по толкова ежедневно и макар да не съм се чувствал като алкохолик, мога да ти кажа че вредни здравословни ефекти от толкова много бира определено има. Например, постепенно пораждащи се стомашни киселини, които те тормозят през целия ден, всеки ден (и са изключително неприятни), да не говорим и за главоболие всяка вечер (е, поне при мен - и имай предвид, че съм мъж 1. 8 м висок и тежащ 90 кг, та хич не съм лека категория). Личен опит. За друго - слава богу не ми се е случвало, но няма какво да се дърпа опашката на дявола излишно.

Защото има и други отрицателни ефекти. Чел съм например, че бирата тормози черния дроб прекалено много и могат да станат едни страшни ужасии, ако се прекалява толкова често и с толкова много.

А, и от бирата се дебелее бая. Кажи на приятелката си, че е станала дебелана точно от бирата и ще видиш как ще я спре набързо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3d1c4d89d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Батка с право се кориш, поговори си сериозно с нея , виж какви са причините за това пиене, ако можеш с нещо и помогни, но ако просто си пие ...от опит ти казвам, бегай докато е с време!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1187bfc520
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Здрасти, аз съм на 23 години също. Роднините ми също са алкохолици, но според мен това си е въпрос на личен избор, както и да е, ще ти разкажа моята история.
Между 16 и 18 години пиех по доста повече от 2 литра бира, и то всеки ден, беше ми много весело изкарвах си чудесно това бяха много хубави години в общи линии. Като станах на 18 си изкарах шофьорска книжка и понеже обожавам да карам трябваше да избирам... и направих своя избор, карах постоянно. След това като станах на 20 имах малко по-тежък период и пак почнах да пия, имало е дни в които съм пила по 400-500мл. концентрат, но и това отмина, сега също пия, но доста рядко и по доста по-малки количества. Та мисълта ми е, за да помогнеш на твоята приятелка е добре да говорите много сериозно ( и задължително говорете преди да е почнала да пие, имам предвид наистина да не е пила нищо докато говорите). Мисля, че е добре, ако тя осъзнава, че има проблем с алкохола да ходи на психолог. Друг мой съвет е да си намери странично занимание, ако не работи да почне работа например, ако пък не да се занимава с някакъв спорт или нещо което наистина харесва. Може да правите нещо заедно, така тя ще се чувства сигурна и подкрепена, което е много важно, да усети, че има някой до нея и с нея в това не лесно начинание. Можеш да й дадеш за пример родителите й и да я питаш дали след 10 години и тя иска да е като тях. И така...
Надявам се да съм била полезна, не мога да ти дам повече съвети, защо не я познавам, а и теб също и, ако пиша още не знам до колко ще съм полезна, а и не знам тя как би реагирала на някой неща, защо все пак всичко си е индивидуално.
Лек ден и успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d7d805d37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Съвсем нормално.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 569686fc05
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   определено са много

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9f8a3df2e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   много е , не е добре да се консумира алкохол толкова често.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8e0ffbcce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, авторе. Моя съвет е да си търсиш късмета другаде. Това пиене не е нормално дори за мъж, според мен тези неща не се променят. От цигарите си успял да я откажеш и сега си мислиш, че ще се справиш и с алкохолизма, но много се съмнявам, дори и да успееш каква е гаранцията че след време няма да посегне отново към бутилката, и как може да градиш семейство и да имаш деца с такава жена не знам. Взимай решение докато е време, казва ти го омъжена жена на 25г с детенце на 1г, омъжих се на възрастта на твоята приятелка. Когато бях на 20г и аз като теб бях много влюбена в един мъж, неговия порок беше хазарта, постоянно залагаше на еврофутбол и в казина. Много пъти сме говорили спираше за известно време и после пак. Докато накрая разбрах че с този човек нямам бъдеще и го изоставих, благодарение на това срещнах мъжа на живота си. Така че мисли внимателно, това са съдбоносни решения!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5ca67d1227
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Зависи каква е бирата. Не може да пие бира 2- 3, това не е високо според мен. Преди години по новините дадоха 1 бира= 1 праскова. 2 литра наистина е доста, но ако постепено ги намали до 1 л не е много, а и лятото?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0ef0092926
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Авторе, от личен опит ти казвам, че или вече е алкохолно зависима или много скоро ще стане. Аз бях така години на ред и точно с бира. Друг алкохол не съм пила освен по малко вино. За 5 години напълнях с 30 кг, които още не мога да сваля. Много е възможно количеството да е повече от 2 литра, просто да се крие, поне аз така правех. На мен всички близки ми говореха, аз обещавах, че няма да пия повече, но всичко до вечерта на същия ден. На днешен етап се въздържам, знам си проблема... Но е много трудно!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 30aa460b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Благодаря на всички за отделеното време. Болшинството като гледам подкрепят твърдението че работата е сериозна, което все повече слага нещата на ръба. Откакто написах поста си, минаха 2 седмици, от които 1 седмица ни идваха гости, ходихме на гости и бяхме отпуск и двамата. Избягването на алкохола беше почти невъзможно, но мисля че малко се постресна след последния ни разговор. За мен нещата вече са или ще се вземе в ръце и ще спре ежедневния алкохол, или ще си търси друг да я търпи.

Не че аз съм цвете, разбира се, кусури лесно ми се намират. Работата е там, че моите пороци не влияят на здравето ми и на връзката ни. Още веднъж благодаря на всички за откровените отговори и съвети.

Пожелавам на всички да бъдат с човека, който ги заслужава!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ccf8fb41da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Имах един глупав период година и половина с повечко свободно време и взех да пия по 1-2 двулитровки всеки ден. Прави те мързелив в живота, и на секса(при мъже) оказва малко негативно влияние. Започнах да си усещам черния дроб надебелял. А и да го усещам на мястото му където е, не е нормалното състояние на човек. Това доста започна да ме плаши и спрях.
Авторе, успех. Не и разрешавай да пие всеки ден колкото и малко да е. Ако не става - довиждане

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 67b2be7922
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   2 литра бира не са толкова много, недей да слушаш лигльовците, които са писали по-горе. Може да се откаже, ако замени пиенето с нещо друго. Въпреки че според мен, щом си задаваш въпроса дали да не се разделите, значи имате друг проблем, несвързан с алкохола. Човек когато държи на някого, не разсъждава все едно се чуди дали да не си купи нова пералня.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 435a2c9bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

19.   Много е. Това означава, че тя всеки ден е пияна! Е така се става алкохолик. Виж, тя е отказала цигарите, но да знаеш, че никой нищо не отказва, просто заменяме едно удоволствие с друго. Да я зарежеш заради това ми изглежда много незряло. Ако я обичаш наистина трябва да се борите заедно. Не се знае утре ти към какъв порок ще се пристрастиш!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fd8b30ba0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Какво стана с приятелката ти? Заедно ли сте още?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d32511d6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   2000 мл/ден бира х 5 алк. градуса = 10000 алк. единици
10000 алк. единици : 40 алк. градуса ракия = 250 мл. /ден ракия
Тоест:
2 литра бира на ден = 250 мл. ракия на ден
Това си е сериозна алкохолна консумация на ден!
Приятелката ти е алкохоличка.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1d7ddfe492
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Разделихме се още 2014-та Юли. Връзката беше обречена, и се радвам че я приключих. Тя не мисля че има подобрение и до ден днешен.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4f10763fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Остави момичето да си пие бира и да си пуши. По принцип всяко нещо е вредно ако се прекалява. Но прекаляването си е строго индивидуално нещо. Едва ли 2 л бира на ден са по-вредни от 2 л вода. А и се дебелее не от бирата, а от мезето към нея. На теб като ти пречи пиенето на бира и пушенето - смени си гаджето.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f561ed5b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

28.   367значи аз от 34 години всяка ама всяка вечер пия 2 литра бира ариана и съм напълно расъждаваща но топла т. е. не студена това го каза една баба преди много години, че е полезно за бъбреците и благодаря на Господ съм си ок и не съм се напивала това е мярката два литра

 
  ...
преди: 6 години, 13 дни
hash: ace0052257
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Вие не сте в ред... Аз пия по 1/2 литра на ден понякога и 3.. :D Днес съм умятал 5 литра и всичко е точно.. Разглеждах по темите за да съм наясно колко живот ми остава... Но като ви гледам :D Мисля че се нуждаете от помощ всичките...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 97b17b1c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Не искам да подбуждам към алкохолизъм или нещо, но....Аз също пия много бира, направо като вода.А като има следобеден мач на Левски и ако бием до полунощ 4 литра бира отма, може и повече.Незнам, като мааме халбите направо става нещо страшно.Да чукна на дърво, нямам никакви проблеми.Може би с това коменсирам други пороци, подсъзнателно.Дай боже една жена като тази за която пишеш да ми прати.АХАХА.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6cd2d5353c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Ами да сега тя ще иде при някой който търси такава, много мъже търсят такава жена да не им мели на главата всяка вечер че пият по 2л.
А иначе малко си я поизморил без цигари сега и без бира
А тези данни на световната здравна организация не са ли някакви усреднени? Ако е азиатка жена 45 кг е едно ако не е е друго.
Пък и то колко катастрофи и пътни произшествия стават всеки ден, дай да не караме коли, щото е опасно. Според световната здравна организация да си стоим вкъщи, всяко излизане е опасно, може и кола да ни блъсне или гръмотевица да ни порази....

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 973487dd97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   "А тези данни на световната здравна организация не са ли някакви усреднени?Ч

Някакви-мякакви ... не се напъвай, да го мислиш толкова! Не е за тебе!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6cd2d5353c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   А ти недей вечеря всяка вечер, може да преядеш, може да почнеш всяка вечер да преядаш, може да развиеш болимия!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 973487dd97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   36 - Логическото мислене, не е силната ти страна, нали?
Ако играеш сурка ролетка, има шанс да умреш. То я умреш, я не? По-вероятно е, че нама да умреш...
Виждаш ли? И аз мога да звуча като малък задник, който се има за много умен!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6cd2d5353c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   37 всичко може да бъде опасно, може и да бъде полезно. Зависи как се използва / употребява. И колата може да катастрофира, с кухненския нож човек може да се пореже, огънят да предизвика пожар и т. н. , но това не значи че тези неща са вредни. Все пак бирата се продава свободно в хранителните магазини и мисля е доста далеч от твоята руска рулетка.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4995e95c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   До 38

Супер! Даде ли си малко повече зор, че да прочетеш всички коментари и да хванеш нишката на разговора? Защото изглежда, че просто отговаряш на случаен коеммемтар, без да си наясно, защи е там.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6cd2d5353c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   39 да чел съм темата няколко пъти, както и много статии в интернет. Ясна дефиниция за алкохолизъм няма, границите са относителни, както за навици, така и за количества алкохол.
Доколкото навиците (режима на пиене) не създава проблем в конкретния случай, и в предвид липсата на тенденция за увеличаване на количеството, то въпросът е по-скоро дали е вредно за организма, отколкото да се разсъждава дали е зависимост или не.
На практика всеки алкохолик е почнал с едно пиене и на теория всеки човек близнал алкохол може да стане такъв.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 29f404c8e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   2 литра бира на ден за много за когото и да е. ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 29f404c8e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Няма човек, за когото 2 литра бира на ден да не са много. ;)

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 6cd2d5353c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Разбира се, че са много. Поради тази причина ги и изпивам вечер след 22:00 ;)

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 4995e95c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   За един ден - не.
Всеки ден - ДА!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b3cf0d65a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Пия по 2 литра бира на ден. Ако съм на работа - 2 до 3 литра вода.
Тежа 60 кг и съм постоянно в движение. Всеки си има порок, но той се превръща в такъв, когато не мисли за нищо друго. Не мисля, че е проблем. Теглото не е от бирата - рядко ям сладко, не пържа и гледам етикета. Хапвайте си квото хванете - обвинете бирата. Поздрави!

ПП: Имам позната, която от 4-5 години си пийва яко биричка - тогава аз пиех само вода и мляко. Други момичета само завиждат на здравославното й състояние - 48кг.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1d7ddfe492
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Мина доста време откакто написах тази тема, и не съм променил светогледа си особено много.

За всички коментирали и изразили мнение: искам просто да поясня, че конкретният казус не е причина (или поне далеч не единствена) поради която се разделих с девойката. Виждам, че не съм описал никъде фактори, които за времето имаха своето влияние:

1. Тя работеше само нощни смени (01:00 - 08:00), като двулитровките понякога бяха заместени от 1. 5л вино в пластмасова бутилка, и се пиеха сутрин "след работа".

2. Причината за тези смени беше редовното и обучение в ТУ, което завършваше същата година, след което плануваше да започне редовни смени и да влезе в ритъм. До ден днешен все още работи същите смени...

3. Тя е патологичен лъжец, нещо което не понасям. Дребните лъжи не са особен фактор, но за нея беше първична реакция, когато истината беше неудобна за нея. Най-важното - лъжеше мен, а искаше да сме партньори и да създаваме дълготрайна връзка и семейство.

4. Негативната ѝ нагласа която преобладаваше в настроението ѝ - нареждаше всичките си приятелки зад гърба им; обичаше да нарежда хора, които не познава добре (дори и да е на шега); често виждаше лошото у всяко нещо преди всичко останало... и тн. и тн.

5. Лесно се поддава на пороци - при по-специални случаи съм си позволявал да предложа наркотици (свързани неща с миналото и на двама ни), за да е щура вечерта, като ме е молила неколкократно да ѝ намирам през делнични дни с предтекст, че нощните смени са я смазали и има работа през деня. Угодил съм ѝ два-три пъти, след което стана ясно, че не може да се контролира (както с алкохола).

Дали два литра всеки ден са полезни - не са. Но не са и изцяло вредни... Отделно зависи много от организмът на човек, за някои хора негативното влияние може да не се усети изобщо. Когато говорим за жената, която тепърва ще създава семейство (не е на 45-50г. ), и няма нормален контрол - мисля, че взех правилното решение.

Благодаря на всички отзовали се с мнение, и се надявам разискването на този казус да е бил в помощ на поне един човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker