Моята история с цигарите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Моята история с цигарите
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 3295 пъти
Моята история с цигарите

Писал съм в други, но не и в тази секция. Иска ми се накратко просто да споделя моя опит с тютюнопушенето. Ще започна от самото начало.

Всичко започна когато бях на 14 години, 1-ви курс в голям столичен техникум. До преди това изобщо не ме вълнуваха цигарите. Ново училище, още в началото започнаха да се обособяват групички в класа. Исках да мина от готините, не зубърите или задръстеняците. Да ама те готините всички пушеха. И аз да не мина по-назад започнах покрай тях да пуша. Исках просто да не ме вземат за балък. Чак сега всъщност осъзнавам колко голям балък съм бил тогава всъщност. В началото през първия срок на 1-ви курс, пушех само през междучасията. После започна да ми се приисква да запаля и през друго време. Втори курс вече ги правех по кутия за 3-4 дни. Лятото ги намалих. Нещо просто не ми беше до цигари.
Втората година в техникума имах големи неприятности. Няма да се впускам в подробности, но бяха повече отколкото едно момче на 15 години може да понесе. Намирах утеха в цигарите. Като че ли на плацебо или наистина те ме успокояваха. Тогава ги прасках по кутия за ден два. После малко ги понамалих. И така през ученическите години си средно кутия я опрасквах за 3-4 дни. После дойде студенството. Количеството беше същото, само като се изключат периодите на тотално безпаричие, когато ми се е събирало кутия дори за месец. Такива периоди не бяха рядкост. Трябваше да работя да уча едновременно, родителите ми нямаше как да ме издържат, трудно ми беше.
След като завърших през 2005-та година реших да започна да се боря с тази зависимост или по-скоро гаден навик. В периода 2005 т. - 2010 г. правих над 20 опита за отказване. Рекордът ми беше 3 месеца без цигара. През 2010-та направих нов рекорд - 6 месеца без цигара. След този период не издържах и започнах пак да пуша. Някъде от около 2007-ма година осъзнах, че не е възможно да ги спра изобщо и реших да работя за тяхното намаляване. Постигнах успех. Заковах ги до 1 кутия на седмица. Няколко години по ред понеделник сутрин си купувах кутията, неделя вечер пушех последната цигара. Стигаха ми. Организмът ми не искаше повече.
След 2010 г. реших да видя дали мога да ги намаля още повече. И успях. С огромни усиля и воля си втълпих, че е гадно да се пуши сутрин с кафето, в заведение което и без това е задимено, по улицата и т. н. Започва да ми става навик да пуша само в къщи преди лягане, и то само когато ми се допуши или когато се сетя. От края на 2010 г. до сега съм ги заковал на кутия за две седмици. Като излизам "нарочно" си забравям цигарите и не пуша навън. Пуша само у дома. Има случай когато 3 или 4 дни мога да не се сетя да запаля изобщо. Има обаче моменти в които ми се допушва много зверски, абстиненцията е пълна и имам нужда да запаля.
Стигнах до извода, че никога няма да мога да спра цигарите, а редуцирането им до кутия за две седмици беше най-големия ми успех.
Чудя се дали това количество цигари може да бъде ведно за моето здраве? какво мислите за тази история? Дали волята ми не е била достатъчно силна за да ги спра съвсем?
Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 17cc64e0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пропуших на 17. Почти от самото начало стигнах до кутия на ден. И аз съм имал тежки моменти с парите, но без храна можех, без цигари - не. След време опитах да ги спра. Не пуших в продължение на 6 месеца. Когато изпуших първата цигара след това бях доста пиян. Мислих си, че ще е само една. Или в най лошия случай по 1-2 цигари веднъж седмично когато пия. (Имам приятел който пуши само когато пие), но не стана така седмица по късно бях обратно на кутия дневно! Година по-късно пак ги спрях и не съм пушил от година и половина.
Кутия на 1 седмица е съвсем нормално. Бих искал и аз да мога да пуша така, но при мен не става. При мен е или кутия дневно или нищо.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 769910aa28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Махни една цигара и на нейно сложи пиратка. Когато ти се допуши затваряй учи и на случаен принцип вземи цигара и я запали, но с затворени очи. Така може да те хване страх и да ги откажеш.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4564219fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Браво, че си ги намалил. На мен ми е странно защо изобщо са легални. Нещо толкова лесно пристрастяващо не би трябвало изобщо да е легално. Дори алкохолът не е толкова пристрастяващ.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker