Алкохола го превръща в друг човек. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохола го превръща в друг човек.
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 3440 пъти
Здравейте, нуждая се да споделя с някого личната ми тревога и просто от срам към близки реших да я споделя тук. Живея с приятеля ми на семейни начела, преди да започна да съжителствам с него никога не ми е правело впечатление неговата страст към алкохола, тъй като считах за нормално, че когато излезем вечер в някой клуб или се събираме е нормално да си попийне малко повече. През останалото време винаги се е държал на ниво. Той е на 27 години, страхотен човек двамата сме учили една и съща специалност (социални дейности) в която доста често се засягат проблемите със зависимостите и на теория сме доста запознати с причините и последствията от тази така коварна зависимост (даже той работи по професията си). Както и да е няма "празна" вечер, повечето пъти набляга на твърд алкохол (водка или ракия), а когато не, на бира и се оправдава, че е просто бира но изпива повече от 2 литра. Рядко си лягаме по едно и също време той казва, че за него 23:00ч е прекалено ранен час за лягане, имайки се на предвид, че говоря за делничните дни, които за нас са работни. Той стои най-рано до 3-4 сутринта и сам си прави запоите. Лошото е, че с мен се държи ужасно и на следващия ден не помни нищо и ми се извинява и всеки път е за последно... разбира се до следващия му запой. А когато започна да му говоря за този му проблем той не го проумява и стигаме до скандал. По "традиция" на всички големи празници се караме, тоест той ми вдига скандала а аз си мълча с цел да не се задълбочава повече. Прави изпълнения пред приятели като падане, обиждане, чупене на разни неща... Най-интересното е, че обаче не иска майка му да разбира за тези му "пакости" все едно е едно страхливо малко момченце.... Едно от най-големите излагания до сега беше пред моите родители, когато им бяхме отишли на гости и през нощта той ме събуди и почна да ми досажда и аз не го отразих обаче отново нямаше баланс и счупи стъклената маса която беше в хола им, падайки върху нея. Аз се паникьосах и му казах, че нашите ще се разстроят и той избяга и баща ми ходи да го търси в 5 сутринта по улиците. Те го разбраха какъв е и ми казват да го контролирам с това му пиене но си нямат на представа, че аз се чувствам непосилна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6a57c59952
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зарязват го, не си трови живота с идимоти!
Dido.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 049c56e9a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В трудно положение си кажи му да избира или теб или алкохола така не може! Ти трябва да имаш мъж който ще те разбира когато каже нещо да го изпълнява. Ако не успееш да му помогнеш зарежи го и намери нов! Няма незаменими но може да намериш човек който ще те разбира подкрепя проблема с алкохола е голям само той може да си помогне ако няма желание да се оправи остави го.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e754e5e575
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не прочетох историята ти,само заглавието...Единственото,което мога да кажа е - зарежи го. Не можеш да бъдеш с човек,който въпреки,че осъзнава порока си,продължава да пие и да те наранява. В крайна сметка не си кошче за отпадъци,където той може да изхвърля цялата си агресия и емоция. Накарай го да спре да пие или го зарязвай.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 884ee5afd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче, БЯГАЙ И НЕ СЕ ОБРЪЩАЙ! Няма спасение, да знаеш! Този човек вече е зависим. Щом пие всеки ден, щом пие сам, нещата са ясни. Прежали го, пиянството е до гроб. Хиляди жени са си съсипали живота в напразни надежди да променят с любов и търпение любимите си. НЯМА случай някоя да е успяла, повярвай! Но всяка следваща си мисли, че тя ще е първата. Предупредена си. Изборът е твой.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 47be3fcab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Наркоман мръсен. Зарязвай го и си намери по-добър преди този да е започнал да те бие.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 10fe5d8243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не си губи времето с него и напразните му обещания. Дай му малко време, карай го да избира, но ако отново посегне до чашката, зарежи го веднага. Не може един път да те обича лудо, друг път да се държи с тебе, сякаш си просто поредната. Ако се омъжиш за него и той си остане същия, а даже стане още по-голяма пияница, ще съжаляваш. Съседът ни отгоре винаги е една идея пиян и жена му си има големи тревоги с него. Това е моят съвет – не си губи времето и нервите за непоправим човек!

Лек ден! :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5240f62507
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка, мисля, че трябва да се разделите ефективно т. е. да не живеете заедно. Толкова млад човек и вече зависим от алкохола не е никак добре. Той няма да се оправи, а дори все пак да има шанс, на теб ще ти струва много. Направи усилие и превъзмогни всякакви обещания, че "това е за последно", "няма повече", човека просто не е способен да го изпълни. Ако ти каже, че "много те обича" - може да те обича, но има тежък проблем, който само ще се задълбочи и няма да имате никакви розови перспективи.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: de6da6a6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Веднеъж тръгнал ли е... спиране няма!! Най-добре е да го изоставиш!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: aba1d049c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   здравей,
разбирам проблема ти.
Той вярно не помни какво е станало. Затова трябва да избереш малко по-изобретателен начин от простото говорене на което не (иска да) повярвай!

Снимай го! - да! снимай го скрито докато прави изпълнения и ти вдига скандали!
запиши всичките му изпълнения в продължения на един месец
след това направи един филм от всички тези малки клипчета и ще видиш какво ще се получи
след това когато е трезвен му кажи, че трябва да го зигледа целия или се разделяте!
тогава вече ще разбере САМ какъв е проблема
ако след това няма положителен резултат - по-добре се разделете
страхливец не ти трябва

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 58ab4ab230
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Запази му час при психолог и му кажи, че ако не се яви и не започне да се лекува си тръгваш. И ако не те вземе насериозно, наистина го направи! И без нито един компромис, иначе ще продължи така. Не искам да те смущавам, но съм на 99% сигурна, че го познавам. Действай много, много твърдо!

Ж28

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5e851c0963
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако той наистина те обича би се променил заради теб, но ако не го направи няма смисъл да продължаваш да живееш с него.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c9ee1ab1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бягaй!!!
Aлкохолик е!
И товa кaк предвaрително си подготвя скaндaлче, .... дa си опрaвдaе предстоящaтa зaпивкa...
Бягaй, преди и дете дa си му родилa!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 06e09dff1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По принцип такива зависимости много трудно се превъзмогват,да не кажа никога.Много жени имат в семействата си алкохолици,не си само ти.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a55ba4da4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   По-горе ти бяха предложили вариант тайно да го снимаш- направи го. След това му покажи клипа и твърдо се махни от него. Прибери се при ваште, но бъди категорична пред него, че трябва да избира или теб или алкохола. Не се връщай веднага. Ако се осъзнае и се окаже, че не може сам да се справи- нека потърси помощ при специалист. Също като теб имам подобен проблем с моя приятел, но той още не е стигнал по фаза да си пие всяка вечер сам. При теб положението изглежда е по-тежко и от моето. Аз поставих своя ултиматум. Сега, след празниците сме 2 месеца без капчица алкохол, ако не издържи аз категорично го напускам.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4f5d6ae7d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   спокойно... ще започне и да те бие, и няма да си спомня, и ще ти обещава че е за последно, с една дума... бягай...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 07ef61cbda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Мила авторке, не си тази която трябва да контролира разглезеният хайман. Не си трови годините с подобни неща. Разкарай го, защото един ден ще започнат още повече проблеми. Ако живеете у вас, сподели с родителите си проблема и групом му бийте шута. Ако ти си в тях-изнеси се и не му вдигай телефона. Щом не вижда, че те тормози да си ходи по пътя.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: dd4eedbc05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Колкото и да ни е мъчно за тези хора, ние сме непосилни да се преборим със зависимостта им. По-добре го напусни. Ако все пак си решена да се "бориш", ще ти трябва външна помощ, но не се опитвай сама, чрез разговори или действия да се противопоставиш на алкохолизма, защото може да се стигне и до насилие от страна на твоят мъж/приятел. Алкохолизмът наистина превръща хората в други

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker