Моят алкохолизъм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Моят алкохолизъм
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 5066 пъти
Кво става хора и човеци? Имам голям проблем. Момиче съм на 17 години и съм алкохолик. Започнах да пия на 14 и сега няма ден, в който да не пия. Имам доста проблеми в пиенето намирам някаква утеха... Харча супер много пари за алкохол. Опитвах да спра, но когато го направя се чувствам адски зле, не мога да спя с дни и просто не съм на себе си. Рекорда ми без пиене е една седмица. По принцип съм супер притеснителна, а когато се напия ставам съвсем друг човек. Може би за това ме влече, защото тогава ставам точно такава, каквато искам да бъда. Пия си сама вкъщи и 2 шишета бира от 2 литра не ми стигат. Ако съм в нас не правя глупости, но ако съм на купон някъде задължително правя някоя глупост. Гадното е, че след това нищо не помня. Наистина все едно го е правил друг човек. Повечето хора като се напият повръщат и им олеква. Но аз не повръщам от алкохол... Загубила съм рефлекса за повръщане. Алкохола ще ми съсипе живота, знам. Знам и че не е нормално на моята възраст да пия. Но е факт...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: ac0ba9b7ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ходи на сбирки!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7ad96efc35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лошо е това, момиче. Много лошо. Аз на твоята възраст пиех по 30 мл. уиски и това е. Вече съм с почти 20 години отгоре и съм алкохолик от 6-7 години. Много е грешно да мислиш, че в алкохола можеш да намериш утеха на проблемите си. Голяма заблуда е това. Утехата е моментна. Иначе по принцип всичко си е същото, проблемите си седят като такива, просто за момент ти излизат от главата, защото мозъкът ти е замъглен от опиянението. Еуфорията, която изпитваш е много лъжовна. Ти може да се чувстваш супер, но за околните не изглеждаш така. Мислиш, че си център на вниманието, но не си, мислиш се за супер герой, но не си. Просто поредното пиянде, което с тъпите си бращолевения досажда на околните. Бягай далече от алкохола. Ще си погубиш живота. Аз и в момента се боря с алкохолната зависимост, но постигам незначителни успехи на фона на всичко останало. А, като чета, че пиеш 2х2 л. бира, самичка в къщи, направо ми настръхва косата. Това са 8 бири, което хич не е малко. Не, че и аз не пия по толкова, че и отгоре. Зависимостта е нещо много страшно. Отърване няма. Започваш да се разяждаш като развален плод. Първо се занемаряваш, след това живееш, за да пиеш, а накрая пиеш, за да живееш. Всичко това ти го пиша от собствен опит. Не се подлъгвай, че след това е много, ама много трудно. Какво ли не бих дал, за да мога да спра да пия, но не мога. Това е алкохолизмът, а и не мисли, че като пиеш изглеждаш по-готина, по-комуникативна, по-привлекателна и т. н. Точно обратното е. Наложи си сама воля, занимавай се с нещо странично.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c4807fb7b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Момиче на 17г. си и си вече алкохоличка? Това зависимостта освен със сълна воля с нищо не може да се спре. Пропиляваш си живота, а си още много млада. Срамота е момиче да е зависима от алкохола. Ако продължаваш така нито момче ще те загледа, нито нещо добре ще последва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0bae8cfe89
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката до номер 2: Не се гордея със себе си, дори напротив. Наясно съм с всички неща, които написа, знам че си съсипвам живота, но нямам никаква мотивация да го променя.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 23bebfcf0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Млада жена съм, със здраво и жизнерадостно детенце. Обстоятелствата, миналото, гените, средата и знам ли още какво ме отведоха по този път-пия и ми харесва, успокоява, освобождава... Яд ме е, не искам, но е трудно да се отървеш! Празници, поводи, приятели и Негово Величество Алкохол-ът е винаги на масата! Единственият начин да спреш е да не започваш. При теб все още има шанс. Успех!

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 44f58af0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравей,
пише ти възстановяващ се алкохолик. Лично на мен ми помогнаха Анонимни алкохолици, потърси в нета има информация за сбирките по места. За да спреш трябва истински да го пожелаеш. Аз пиех по 600мл твърд алкохол всеки божи ден плюс няколко бири. От 9 месеца не съм близвал алкохол, а нямаше ден без да пия. Пробвах по лекари, врачки, баячки нищо не помагаше. За алкохолика първата чаша е проблема, защото няма контрол. Това е болест която е смъртоносна. И идва момент в който почваш да пиеш за да живееш. Борбата е трудна но си заслужава всяко усилие.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ec62bcce32
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз си мисля че съм зависима от алкохола, а това звучи ужасно даже не искам да го изричам на глас... Всичко ми е наред... имам работа.. приятел от доста време.. живея добре, но все нещо не ми достига!! Когато пия алкохол се чувствам много добре някак си по щастлива... но и с това идвам и проблемите.... Започвам да правя много глупости за който после искрено съжалявам... Наранявам хората който обичам... А най лошото е че не мога да си представя живота без алкохол!!! Дали има начин човек да го спре?

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 22559952cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До всички: Правете разлика между алкохолик и пияница. Пияницата пие само с повод, алкохоликът пие и без такъв. Дори и тези, които пият по 100 мл. ракия всяка вечер със салатка, и те са алкохолици. Не го осъзнават, но са такива. Това е много сериозно заболяване на психическа основа. Българинът масово е алкохолик, което не е гордост. Това е по-страшно и от наркотиците. Никой не може да ти помогне, ако си алкохолик, освен самият ти. Воля му е майката. Ще ви дам лесно решение - като ви се допие алкохол си направете един чай и го пийте бавно. Или, ако сте си в къщи излезте на вън и подишайте малко въздух. Ще ви стане навик и с времето ще спрете да мислите за алкохола. Но не правете грешката, че от една чашка или от една бира нищо няма да ви стане. Такива работи няма. Пак ще започнете по 1-2-3-4-5 и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2403a536b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От авторката: Здравейте, пиша ви с добри новини. Вече месец не пия, което колкото и смешно да звучи си е гордост за мен. Та преди да спра постъпих в болница заради здравословен проблем и тогава си казах, че трябва да се променя. Но не знам до колко ще ми стигне волята, защото приятелите ми често пият, дори и вкъщи постоянно има бира. Мислех за психолог, но не мисля че ще ми помогне. Психиатър още повече...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: fc0931accc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Твърде, твърде рано е, за да се пуснеш по вертикалата в състояние "свободно падане"! Има хора, които могат да пият "нормално", има и такива, които не могат и са с изключителна предразполженост към пристрастяване. Ако/ когато усетиш, че си от вторите, пътищата са два- спиране за винаги, или.... бързо и мъчително придвижване към края.. Няма средно положение или полу-неща... Това, което за другите може да се приеме за стимулант и релаксант, за теб е отрова, а колкото по-млад си- толкова по-бързо настъпва трансформацията. Лесно е от страни да се дават съвети, но - промени се, намери си нещо, което ти е интересно, за да не мислиш и "разчиташ" на аклохола! След години, поглеждайки на зад, ще се гордееш със себе си, а в другия случай, просто няма да има "след години"....

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0bae8cfe89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   От авторката:Определено мисля, че съм от вторите. Преди седмица ходих на посещения при роднина в клиника за зависимости. 50% от хората там бяха под 25 годишни и ме обвзе ужас, че и аз мога да се озова на подобно място. Но имам периоди, в които изпадам в някакви депресии и се страхувам, че в такъв момент ще посегна отново към пиенето. А на мен само една глътка ми е достатъчна, за да ми стане навик. Сега гледам да излизам повече, да се занимавам с нещо, за да не мисля за нещата, които ме натоварват. А преди смисъла на деня ми беше да се напия. И това беше ежедневно.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: fc0931accc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първата стъпка вече си я направила, а именно, да признаеш пред себе си ситуацията... не се връщай назад, защото ще пропилееш тази първа стъпка, до която междувпрочем доста малко хора в това положение стигат...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8aff6bbb80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   замести алкохола с някакъв групов спорт. Постепенно чатенето и дейността със спортуващи хора ще ти се отрази и на теб.
Мой познат замести алкохола със скално катерене и сега е манияк на темата, има си група приятели с която обикалят планините. Добре му се отрази.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 646160c62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   и аз съм с подобен проблем, само с разликата, че пиенето ме кара да се чувствам още по-депресиран, на 27 години съм и пия от 18-19 годишен. Имало е случаи когато съм спирал алкохола за около 4-5 седмици и после пак започвам със системната злоупотреба. Стреса който ми се насъбра според мен е една от причините. Понеже имам амбицията да работя по специлноста си да бъда преподавател предприемам вече мерки от тази седмица започвам редовно консултиране с психолог. Надявам се че скоро този навик ще го изкореня, когато не пия се чувствам по-добре. Това ме кара да си мисля, че зависимоста ми е психологическа все пак абстинентни прояви не съм изпитвал, но си давам сметка, че ако не спра накрая и това може да стане а тогава отказването е много по-трудно. Другото което ме притеснява е, че когато дулго време не съм пил се отпускам и си мисля, че мога малко да си позволя, но в 90% от случаите когато седна да пия злоупотребявам и не мога да го контролирам. Моя съвет е човек да се консултира със специалист, защото сам е много трудно при мен поне не се получи, дано сега вече да стане.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 504bcb44f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Здравей момиче на 17г. Не те познавам, но ще ти напиша какво мисля за твоя проблем. Аз съм голяма и съм алкохолик. Започнах рано да прекалявам с алкохола и в него търсех самочувствие и решение. Ставаш зависим без да усетиш, но можеш да разбереш дали вече СИ зависим когато нищо освен пиенето не може да те зарадва, нито да те впечатли. Когато се събудиш и потърсиш първо пиене-тогава имаш проблем. Ако продължиш по този начин те очакват Страшни неща. Говоря сериозно, защото съм минала по този път. Изборът е твой. Отказах се от алкохола сама, но това е ужасно дълга битка и не всеки издържа. Опитай и ти -дано успееш. Ако не се справиш ще стане много, много лошо за теб. Пак повтарям-говоря от личен опит. Аз излязох от това блато. А на теб желая успех-само ти можеш да го направиш. Дръж се хлапе!!!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 370a87e35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   .... Дори и тези, които пият по 100 мл. ракия всяка вечер със салатка, и те са алкохолици..... №8 не говори глупости! Това е нормална консумация на алкохол и е полезна за сърдечносъдовата система, виж ако пие по 300-400 мл. алкохол всяка вечер - това вече е вредно.
Българинът не е алкохолик, а по-скоро пияница, обича да прекалява, но не всяка вечер. Аз пия сериозно 1 път в седмицата, като се съберем с брат ми, или с други приятели, за 5-6 часа че и много често до осъмване, изпивам не повече от 500 - 600 мл. ракия, с много мезета и салати. Не се чувствам пиян, е имам махмурлук, то огън без пушак няма. А на другия ден много ми се ебе, обикновено гледам порно и вечерта си наебавам женичката хубаво! Пия от 7 клас, е тогава по-малко, после в гимназията по купони, а в института да не говорим - яко пиене, медицити сме големи пияници по принцип! После военен лекар - няма как там трябва да си достоен офицер, сиреч да държиш на пиене! Е сега го дамам много по-кротко. Вече наближавам 50.
Българите сме в много по-добро състояние по отношение на алкохола в сравнение със западняците и руснаците - те са свине по принцип и пият не да удоволствие, а зради свинщината, да се осерат! Но ти момче както си я подкарал вече се оформяш като алкохолик - имаш пристрастеност като наркоман и ако не скъсаш с пиенето, защото не всеки става за пияч, ама да скъсаш изцяло и да не близваш, те виждам след 10-20 години като деградирал алкохолик с куп хронични болести, бързащ към гроба без време!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker