Относно марихуаната - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Относно марихуаната
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 16658 пъти
Здравейте! Може ли някой да ми обясни защо всички, които не пушат трева, са толкова негативно настроени спрямо нея, а всички, които пушат те уверяват че тревата е едва ли не полезна. Какви са вредните и полезните влияния от тревата? Вярно ли е, че лекува рак? Вярно ли е, че ако човек пуши трева се концентрира по- лесно и учи по- лесно? Моля някой компетентен да обясни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: a5d3121409
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

1.   Здрасти. Аз бях в Холандия за малко и реших да пробвам, защото там поне знаеш какво пушиш и въпреки това ти гарантирам, че е пълен бълвоч! Чувството е ужасно и чакаш да се махне, но не е като при алкохола да си сам себе си след няколко часа или да чувстваш, че въздействието намалява, а ти е гадно 2 дни някъде, а аз бях взел малка доза!
Марихуаната не лекува рак, а намаля болките. Според мен обаче просто ти е толкова гадно, че не мислиш за болки изобщо. Има известна еуфория за кратко време, но после те държи гадното 2 дни. Зависи много от това в каква ситуация консумираш, но за мен е пълен боклук и губене на време.
Марихуаната не те кара да се концентрираш повече и да учиш по-добре, а точно обратното! Много ти отслабва късата памет и чувството е ужасно, защото не можеш да свършиш елементарни неща без изключителна концентрация. Правенето на кафе с кафе машина направо ти става невъзможно, забравяш да си измиеш тоалетната и тем подобни неща.
Аз не съм за или против, човек трябва да пробва, но за мен това е пълен боклук, какъвто са и всички дроги без изключение. Самият факт, че някаква субстанция може да те контролира и манипулира усещанията ти, характера ти и ТЕБ САМИЯ е достатачна причина да не се занимава човек с тези лайна.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5a14d458f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Здравей, първите ми опити да се "напуша" бяха трагични... Много зле ми беше, получавах двучасова параноя и тревожност. Както и да е, последният път имаше много смях. При мен ефекта бих го описала като - прекаленооо отпускане, лежерно, бавно.
Лично аз не съм забелязала да съм по-умна, когато съм напушена, да уча по-ефикасно и т. н. Напротив дори. Затъпяващ е ефекта, това съм забелязала при ммоите приятели. Някои обаче си внушават, че с помощта на марихуаната мислели по-трезво... това е само заблуда. Обикновено който иска да издържи на умствено или каквото и да е интензивно натоварване, взима амфетамин, метамфетамин и разни там деривативи..

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 21e16f698e
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   Номер едно, не знам ти какво си взимал/а или в какво количество, ама два дни да ти е гадно за една трева :D Сега малко по-компетентно мнение да дам :)) Научно доказано си е, че марихуаната лекува много болести, включително рак. В началото и аз не вярвах, но имам приятел, който е едва на 17, но претърпя тази ужасна болест и именно с марихуана, която лекар му беше препоръчал, макар че тук е нелегално. За концентрацията не съм напълно съгласна, но не съм и съгласна, че от тревата се затъпява. Аз си пуша 3-4 пъти в седмицата зависи, но не ми пречи нито на оценките, нито на мисленето. По-скоро имаш по-бавни рефлекси, отколкото затъпяване. Все още не мога да си обясня защо има толкова негативни коментари по тази тема, при положение че все повече страни започват да я декриминализират, дори скоро четох, че във Вашингтон, ако не се бъркам, ще се продават Marlboro цигари с трева. В Холандия откакто е легална наркоманите са намалели драстично и страната се развива икономически много по-бързо. И правете разлика между трева и наркотик, и тревоман и наркоман!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: cf9b334360
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така е зависи от ТЕБ САМИЯ аз например сам на 15 и днес пробвах за 1 път в началото ще ти стане гадно на мен много ми дращи на гърлото точно 10 мин и бях изпържена но за кратко важното ако ще пробваш бъди със хора който ще ти кажат колко точно пъти да дърпаш защото е възможно да почнеш да повръщаш и повярвай не би искал после даже да е видиш ;).... Та така де при мен за първи път днес не ми беше зле ама бъди внимателен

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d18d205d20
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   До номер 1. Ти да не си взел Руфита преди това и да не знаеш.
А по темата. Ако искаш пробвай трева нищо няма да ти стане. На различните хора различно им влияе. Първоначално ще се хилиш като луд на всичко и като цяло света ще изглежда по-добро място. Това около 30 минути или час зависи колко си пушил. Пак ти казвам, че на различните хора различно влияе. Имам един приятел който от трева повръща а имам един друг който не я усеща. Съветвам те ако ти хареса чуството не пуши на другия ден веднага. Самата трева е многооо по-малко пристастилен от цигарите. И като за последно. Ако ще пушиш пуши в компания, защото сам като си не е забавно, а и има много боклуци в България от които няма да ти стане нищо. Просто не е истинска тревата.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 81a4319388
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Щом може да се развие зависимост от трева, лекарства, алкохол и цигари, уверявам те, че не само няма да те лекува от нещо, което нямаш, ами ще ти навреди. Всеки алкохолик например ще ти каже, че без алкохол трепери и не е себе си, че не може да се концентрира, но преди зависимостта си не е имал нужда от това, нали. Така че стига си им обръщал внимание на глупостите. Няма да станеш по-добър, интелигентен или готин, ако си стопиш мозъчните клетки.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9251c09dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като цяло марихуаната не е толкова страшна като твърдите наркотици, но все пак не се толерира навсякъде както алкохола и цигарите..

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9251c09dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Като цяло марихуаната не е толкова страшна като твърдите наркотици, но все пак не се толерира навсякъде както алкохола и цигарите..

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9cd8c0a241
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Полезните неща се, че може да действа като болкоуспокояващо и, че те кара да се смееш и да ти е весело, друго полезно няма. Не помага при учене, а обратното, но аз съм на мнение, че една цигара марихуана, не е по-вредна от обикновена или от алкохол. Не съм чувал, че има доказателства да лекува туморни клетки. Някой казват, че води до по-твърди наркотици, но това е различно при всеки човек. Ако пушиш редовно трева, МОЖЕ да ти омръзне и, или да спреш, или да пробваш нещо по-силно. Ако не си пушил до сега, а искаш, гледай да си с приятели, защото има така нареченото bad trip където може да получиш халюцинации (обикновено слухови) да започнеш се страхуваш от нещо и да изпаднеш в паника.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e81e7ff321
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако употребяваш марихуана, памета ти отслабва много. Ще те вдигне за кратко време, но след това длго ще се чувстваш отпаднал негоден за нищо. Ако искаш да ти се замота главата, по добре пий една или две водки.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 36d81b8b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Когато бях на 15-16 години, като всеки младеж, хормоните надделяват, желанието за адреналин и т. н. знаеш как е. Та, бях пропушила трева. Естествено въпреки пуберитетският ми наклон, бях разумно дете и не съм пробвала нищо друго, освен трева като наркотик. С годините обаче всяка глупост от живота ми започна да отпада, с други думи започнах да зрея. Та тогава погледнах с други очи на хората употребяващи марихуана - боже, в 99% тотална деградация. И въпреки това, реших отново да пробвам с друг акъл, което се случи поне 5-6 пъти за по-сигурно. Еми, не ми хареса, отвратително е. Наливаш се с вода, ядеш сладко, главата ти я няма, да не говорим, че хубаво не ми е ставало, тъкмо напротив - лошо ми ставаше! Отвращава ме! Не мисля, че може да си концентриран, когато си напушен, нито пък мисля, че едва ли не, не ти вреди. Напротив, хората, които употребяват често марихуана, са в повечето случай пълни деградета. Това е според мен един етап, който трябва да надраснеш, заедно с всички глупости от тийн възрастта. Предпочитам 100 мл хубав алкохол, ядки, приятна компания, свежа глава на сутринта, отколкото тревоманският кръг и кривите физиономии след това.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 94637dbf94
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Номер 1 ме разби с това, че го държи по няколко дена все едно е на лсд.. Номер 9.. халюцинации? Вие сериозно ли?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b4a1342f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Негативни мнения ще има, защото масово се спекулира, че се използва в медицината. Колко от пушачите са болни? И кой ви излъга, че това не е наркотик? Опиевият мак е растение, кока е растение, канабис - Растение! Алкохолиците казват, че не са алкохолици, ама са алкохолици, нали? Нямате ли реална преценка за нещата? Кажете си, че си пафкате от комерс и липса на естествена емоция, и не заблуждавайте такива като автора.
Пряко въздействие: Обща възбуда, повишено настроение,

Рискове: Предизвиква ярки възприятия, повишено самочувствие и сексуално желание, водещо до рисково поведение.
Ефектът на канабиса зависи от вида му, начина на приемане, предишния опит, очаквани ята на употребяващия и от смесването му с други вещества.

Преки физиологични и психични ефекти:

Зачервени очи, разширени зеници.
Повишено кръвно налягане.
Ускорен пулс.
Нарушена координацията и забавени реакции.
Повишен апетит.
Нарушено чувство за пространствена и времева ориентация.
Продължителната употреба води до:

Негативни настроения и нагласи.
Намалена способност за концентрация.
Нарушени Волеви процеси.
Формиране на психическа зависимост.
Респираторни заболявания и рак на белите дробове.
Прекратяването на употребата е придружено с гадене, повръщане, безсъние, раздразнителност.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5a14d458f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Абе какъв рак лекува, глупости на търкалета!!! Я да питам твоят приятел без химио-, лъчетерапия и на каквото там са го подложили, щеше ли да пребори рака? Някак си е несериозно да вкарвате в едно изречение наркотик, с който се лигавят младежите, и най-жестоката патология?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4b2ffc7f01
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   до 17 - не съм пушил марихуана през живота си, НО има медицински изследвания, които показват, че МАСЛОТО от листа на марихуана лекува различни видове рак.

Откривателят на това лечение обаче смята, че пушенето е най-лошия начин, по който може да се използва марихуаната. Пушенето на марихуана няма анти-раково действие.

Потърси в интернет "hemp oil cancer" и "конопено масло".

п. п. не твърдя, че работи. Не съм го пробвал. Просто казвам, че има такъв метод и че има сериозни научни изследвания в тази посока. Във всеки случай обаче пушенето на марихуана няма анти-раково действие, макар че може да тушира някои симптоми. Но не го лекува.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6173b8fdac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не е полезна а е вредна ! Не ти трябва ,това е пълна глупост! Знам го от личен опит ! Ставаш по-тъп и пречи на ученето !

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 74f8b818c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Здравейте! Да- вярно е, тревата убива раковите клетки. А за пушенето зависи на какво качество попаднеш. Ако е хубаво ще ти е много забавно, разбира се, има го и момента с панирането зависи от човека. За ученето- не. Попринцип човек не може да се концентрира много много, но от друга страна ако трябва да развиваш тема за есе е много ефикасно :) Казвали са ми, че и за контролни помага.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b2830f75f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   По какъвто начин и да се обясни, марихуаната има много вреди, но тук вече има доста определящи фактори като това колко често се употребява, в какви количества и т. н. Вреди на краткотрайната памет. Ако си ученик и искаш да се справяш добре, и да вървиш в правия път, не пуши, докато ходиш на училище! Може би преди големи ваканции или по време на лятната, за да може организмът да се възстанови малко от малко.
Тези, които не пушат трева и говорят, че са против тревата са прави. По този начин набиват това и в главите на другите, докато предпазват себе си. Това е един ефективен начин.
Тези, които употребяват често марихуаната и са "за" нея вече са се предали. Оставили са се на желанието, може би с оправданието, че веднъж се живее или, че са все още тийнейджъри и сега им е времето, и т. н.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: bdd7426efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   №13: На мен самата ми се е случвало да имам зрителни халюцинации, така че Е възможно =)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 59f6b60157
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Пробвах трева за 1 път миналата година, а преди това си бях казала, че никога няма да пробвам. Предлагаха ми приятели, които пушеха, но аз отказвах защото бях много добро дете :) сега също съм добро дете с добър успех в училище и всичко е наред със семейството и приятелите ми(който не са много 2/3, но верни). Таа след като пробвах 1/2 пъти, не бях пушила няколко месеца. След това пуших отново и ми беше доста гадно защото Хора Знайте, че всико зависи от Психологическата гледна точка. Периода, в които не пуших ме накара да се замисля какво точно правя и как. След време пак почнах да пуша системно, но този път нито от любопитство нито от проблеми, а за спокойствие и добро настроение. Вярно ти можеш да бъдеш щастлив и без да пушиш, но в тази държава хората са много припряни и разтревожени. И отговорните хора, които мислят постоянно се побъркват. Тука с тази безработица и безпаричие, неправда и зломислещи хора, които ни заобикалят, няма как... Сега пуша марихуана и се чувствам спокойна, тя не ме кара да забравям предстоящите ми проблеми, но ме подтиква да погледна под различен ъгъл и точка за да намеря решение. Повечето които пушат трева, без да се замислят защо го правят страдат от нея. Повечето са тези които цитират като за пример, хората които са против това, нормално е, защото наистина за много от младото поколение това е 1вата крачка към деградирането им. След това пробват наркотици и стават наркозависими. Но това са хора с много слаба психика. За 1ви път пиша във форум, попринцип само, чета и си извеждам заключение за хорското мнение. Всеки си има мнение и собствено мислене споделям моето с вас за да изразя и аз моята позиция. Обичам да пуша трева! От 1 година си пуша системно, понякога не пуша със седмици и пак се чувствам добре. Всичко зависи от теб! За добро ще е ако не пушете трева, но ако решите да пробвате или да пушите знайте от кого да вземете и да не ви набутат с жмелове. Много хора в България си отглеждат растения и пушат чиста трева. Но много повече са тези които я продават Друсана! Така, че внимавайте какво правите, на всеки човек различно му действа и можете да съсипете психиката ако не се пазите :)
п. с. момиче на 17 год.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: f5e846345f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Колко алкохолици и наркомани са усетели негативните ефекти на време?
Мога да позная хората които пушат редовно, само като им видя лицата, развалените зъби и торбичките под очите. Да не казваме, че кожата ти става гадна. Марихуаната отнема доста повече време, за да си покаже негативните ефекто, от например - хероина и кокаина.
Марихуаната е забаван когато си на 17=18 особено ако си с някое девойче, но след това е глупава работа. Познатите с 5-6 годишен "стаж" са доста объркани от живота индивиди, без видима преспектива, било то и за покупките в магазина (освен сладко разбира се).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 68def4c770
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   ВИЕ НЕ СТЕ НОРМАЛНИ.. Тревата действа различно на всички! Пушила съм много пъти, с много хора, а и има различни видове трева! Някои хора се замислят и изключват съвсем, други се хилят като идиоти, трети ги хваща параноята.. Да, затъпява се, тревата убива мозъчни клетки, но за сметка на това влияе добре на нервната система, а и алкохолът е МНОГО по-вреден. Тревата НЕ ЛЕКУВА рак, изписва се на хора, болни от рак, за да не мислят за болката и оставащото им време живот. ц. г

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6d7d4ddc12
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Всичко е казано по темата само едно нещо не споменато и още никои не го проумял.
1. Тревата действа на всеки организъм по различен начин
2. От тревата затъпяваш само когато я употребяваш постояно например през деня да изпушиш 5 цигари с марих. и нагоре
3. Сигурно е едно нещо че марихуаната помага на хора с болки в тялото
4. Никога да не се употребява марихуана под 18 г. възраст може сериозно да повлияе на психиката
5. Действието на марихуаната - Както си настроен, както искаш да се чувстваш през деня, на кратко казано марихуаната засилва чувствата които изпитваш през дадения момент нещо като "ъпдейт на емоците"
6. Използвайте марихуаната само за релаксация в никъкъв случай не ползвайте при депресия може сериозно да ви навреди както казах в т. 5
Напълно съм съгласен с коментар номер 15

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c04de6bde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Аз съм бивша "тревоманка". От 5 месеца не съм пушила и животът ми се промени изцяло положително. Сега, когато не пуша вече, осъзнавам каква глупост и пропиляване на време е. Преди пуших по 1-2 пъти на ден и го считах за нормално и за нещо естествено, заблуждавах се. Марихуаната наистина може да лекува или да действа като болкоуспокоително, но все пак когато не си болен от настинка не пиеш сироп, нали? Имам предвит, че на повечето тревомани доводът е, че е полезно и лекува, но те не го използвам като средство за лечение, а като средство за забавление. И исках да добавя, че когато си редовен пушач сякаш съзнанието ти е мътно и не виждаш лошото на това, което правиш, а просто бягаш от проблемите и посоката е към твърдите наркотици. Няма как трябва да имаш силна воля, наистина, че да пушиш само марихуана и никога да не употребиш и твърд наркотик. Аз пуших 2 години редовно, но не съм уптребявала никога синтетика, защото съм много против, но гледах как много мои приятели продължиха към тежките наркотични вещества. Аз спрях с най-добрата ми приятелка където и да отидем двете се забавляваме без опойващи вещества, най-много да изпием 1 коктейл или бира.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4f71fe6d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Пушете си лайната , тревомани!!
Изсерете си и си направете масурите с лайната си и после пишете по форумите колко е яко и как се разцепвате, филмирате тем подобните ви глупости.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d36eb3bae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Чета и не вярвам!
Хора, тревата е растение, тя не е сбор химикали, както човек не е торба с кокали, жили и нечистотии. Марихуаната е разумно растение с много мощно осъзнаване десетки, стотици пъти по-голямо от нашето. За да влезеш в контакт с нея и да общуваш с нея трябва да сте приятели, да те познава. Тези, които я пушат за развлечение и кеф нищо не знаят, тревата не ги допуска до себе си.
Аз отглеждам свои растения, с много любов и внимание и те са ми като учители - димът е просто като ключ към съзнанието на вида. Това съзнание е много древно и притежава колосална мъдрост натрупана през хилядолетията. На мен ми помогна в много тежки моменти в живота ми, показвайки ми как трябва да постъпя правилно. Показвало ми е как да влизам в съзнанието на други хора, как да разговарям с клетките на тялото ми и още много други неща. Разбира се, тези неща са недостъпни за хора, които я пушат ей така за кеф - тя не им се разкрива. Но при истинското взаимодействие с нея, тя може да лекува болести - ще ти покаже къде е проблемът ти и как да го оправиш - с мен го е правила и то неведнъж. Но трябва да спечелиш благоразположението й.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9fe5e82305
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   Вярвай си 33. Чувал съм подобни глупости и от други хора. Тревата само вкарва в спокоен филм, но нещата и проблемите около теб си остават същите. Не е важно розовото ти възприятие, а реалните събитията как се случват. По всичко личи, че тревата е средство за подчинение на масите и убиване на желанието за борба с гадостите и нередностите. Това е истината. Хората са станали индивидуалисти и егоисти. Тревата направи от един приятел тотално себична личност, а говореше същите неща за общуване и любов към растението. Надявам се, че един ден ще стане легална, тогава падението и разрухата ще са в стихията си. Защо падение ли, защото тревата филмира и се получава този ефект, като при теб. Някой ще живее в истинската реалност, реалност на глад и безработица, но няма кой да го разбере, защото ще му обяснява как общувал с клетките на тялото си. Вероятно ще му предложи и на него. Суровата истина, но никой не те задължава да се съгласяваш с това. Дали сме съгласни или не, водата си тече. Лошото е, че тревоманът и това би поставил под съмнение!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 74407811d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Всички мнения до сега имат някаква истина. Най-добре го е обяснил номер 29 ;) Аз пуша от 5-6 години, забелязал съм както негативните така и положителните ефекти на тревата. Както със всичко останало и с тревата не трябва да се прекалява и/или злоупотребява. Много е важно да се употребява качествена трева, изчистена от всякакви торове и пестициди. Малко за негативните ефектите да изкажа и аз мнение: негативни например са самият дим в дробовете особено смесен с тютюн, промяна в психиката (особено след дълга употреба) промяната може да бъде както затваряне в себе си, така и непукизъм примерно... Общо взето за тези които тепърва искат да пробват: изчакайте поне да станете на 18 години, намерете си наистина качествена трева, пушете в компания, бъдете с позитивна нагласа, просто се отпуснете и вижте разликата трезвен/напушен. И за край по повод мненията, че обърква координацията - всичко зависи от теб самия, има толкова много професионални атлети, които пушат, повечето след тренировка, но все пак...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4559364ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Номер 33, напълно съм съгласен с теб, ти наистина си заприличал на растение:)
Можеш да послужиш като пример за всички, които сега започват с тревата и все още са хора.

Y D

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 630eeec2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Благодарение на това, че пушех трева разбрах че тревата буквално ти разрушава живота. При някои хора канабиса е необходимото зло, за да осъзнаят че са се превърнали в онова на което им е било най жалко, а именно в случай пропаднал тревоман.Хората които са успели да разберат най-много вредата от употребата на този вид наркотик са тези които са я употребявали.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cc43a8e251
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Как ще ти се отрази зависи от причината, по която пушиш. Не правете грешката да се 'разсейвате' с трева, или да лекувате някоя депресия, както и да запълвате някоя липса( или някой липсващ), защото спасение така никога няма да намерите. С пушенето проблемите стават все по-големи, а вие все повече спирате да ги виждате. От личен опит.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2529aeb9ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Здравей! Пуша трева около 3-4 пъти месечно.. При мен действа отпускащо.. рефлексите ти са забавени.. и огладняваш :ДД Тревата не е пристрастяваща за това не се страхувай да пробваш, ако имаш желание :))

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: ac7c6dc6c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   На мен ми се случвало да пуша а след това ако някой ми каже нещо след 10 сек. Да го чувам!! Имам предвид че когато съм напушен някой ми казва нещо а аз след 10 секунди се замислям че ми каза нещо!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 942a1a97d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Елате на себе си всички. Повечето хора тук са опитвали по веднъж, два три пъти и няма как да ви дадат компетенто мнение.
Пуша вече 14 години. За тези 14 години, да ми се събира най-много година да не съм пушила(5, 6 дни тази година 5, 6 другата година, 20 дни третата година и тн. т общо 1 год непушене от 14 години общо). Момиче съм пояснявам на 32 год. Била съм в Холандия, Белгия, Германия, Франция (почти в цяла Европа) пушила съм безброй видове качествени и не качествени треви.
Питам ви сега, аз всички които четете тези редове, може ли човек пил в живота си 5 пъти уиски, да говори за алкохолизъм? За марихуаната важи същото! Възможно ли е някои опитал 5 пъти да даде компетентно мнение?
1. Първо и най-важно (до колко и от колко ще се напиете) е СТРОГО ИНДИВИДУАЛНО както за алкохола, така и за марихуанта.
2. Второ, но не на второ място- ЕФЕКТЪТ ПРИ ЧОВЕК ОПИТАЛ ПЕТ ПЪТИ, СЪЩИЯТ ЛИ Е, КАТО ТОЗИ КОЙТО ПУШИ ВЕЧЕ 5 ГОДИНИ. Много е просто. Ако сте не пияч и започнете от днес всяка вечер да пиете по 250гр. уиски на първата вечер ще сте мармалад, за сутришното неразположение няма да коментирам. Вярвайте ми един не употребяващ човек известно време в началото ще се напива(кой повече, кой по-малко НО ПАК СТРОГО ИНДИВИДУЛНО). Някои ще се търкалят, други ще ти повтарят забавено едно и също нещо по 4, 5 пъти и тн. т. След извесно време този човек ще започне да се контролира(кой след повече време, кой след по малко). Сутрин вече ще си надига главата по лесно. Изобщо мога до утре да обяснявам, но имам и друга работа и за това с две думи искам да кажа, че редовния потребител е овладял всичко това и не се чувства неприятно
3. Алкохолът и марихуаната се различават по нещо много важно. При постоянният потрибител на алкохол колкото и време да е минало, от както той употребява ако той не спира да пие, винаги може да се на пие след едно определено кличество било то и 3 литра уйски. Алкохолът има някаква граница, било то и за някои хора много висока, почти невъзможна. В един момент, ако не спираш да пиеш ще се напиеш. Не става дума тук за ежедневното което пие човек, а за няколкократно пъти повече за същите часове. Напиване при такава употреба винаги може да има. При марихуаната такова нещо при хората със стаж няма, само при начинаещи може да се случи. При хората употребяващи дълго, колкото и да пушат за същите часове, препушване няма. Било то и най добрата. Марихуаната в един момент достига до този връх и не може да те хване повече. За теб няма разлика, дали ще запалиш цигара или марихуана, то повече от това не може да те хване.
4. Марихуаната е доста странна, също като алкохола. Не знаем какво ни чака. Можем да се смеем или да плачем, да депресираме или пък да танцуваме. Веществото което употребяваме едно и също пък ефекта различен??? Това не важи единствено за редовните употребяващи марихуана.
Защото редовните са наясно, че марихуаната ще им донесе, това за което сами се настроят. Ефектът на марихуаната, след един определен перид на употреба 3, 4, 5 год. (строго индижидуално), оправляваш ТИ. Знаеш как да не сблъскаш с депресията.
5. Много са нещата... Темата с яденето, пак продължава доста време във времето на употреба, но в един момент, даже ти се струва странно, че организмата ти на по ранен етап е реагирал така.
6. Един от недостатъците е, че е възможно да имаш леки проблеми с паметта и концентрацията след дългогодишна употреба, но това първо не при всички и второ по важно не мисля, че е проблем. По скоро и на мен ми е втълпено, защото наблюдавам при тези които не пушат същото нещо. Което ме кара да мисля, няма значение пушиш или не, ако си разсеян човек(такав си).
7. Марихуаната при някои хора занимаващи се изкуство музика, рисуване и тн. т оключва нови светове и може да се създаде нещо велико. Допринася в тази сфера много.
8. Някои хора използват марихуаната да учат, на други не им се получава. Хора всичко се е до човека. Аз имам приятелка, която много трудно завърши средно, после започна да пуши и до днес пуши обаче има 2 висше и знае английски, немски и испански, като роден език.
9. Ставам. Друг път пак, даже закъснях за работа!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9a70a08e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   С няколко думи... Пуша от дълго време и все по - рядко. С годините пушене лично на мен тревата доста повлия на паметта ми, имам подозрения, че може да се е отразило и на нервната ми система. Уточнявам, че в ученическите години доста съм прекалявал. Към тревата се пристрастяваш толкова колкото и към цигарите, а може би и по - малко. Не ти помага да учиш по - добре но кара мозъчни центрове, които при нормални условия не работят да се пораздвижват и мислиш по - различно, така да го кажа... Има различни видове трева, които напушват по различен начин... няма да изпадам в подробности да обяснявам видовете. Всеки човек се напушва от различно количество. С времето на мен на сутринта ми е все по - трудно да се събуждам свеж и мислещ адекватно. Това е и основна причина да пуша все по - рядко и все по рядко...

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0029a90cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Марихуаната увеличава това което по принцип си е в теб самия, в същото време забавя времето и пространството. Изглежда ти, че всичко върви супер бавно, но в същото време мислите ти и емоциите ти се движат адски бързо, но времето сякаш не се движи. Мислиш, си че е минало супер много време, а то не са минали и 10 минути. Увеличава сетивата, емоциите и мислите - понякога буквално не можеш да си спреш мислите, минават една през друга. Би могло да изпаднеш и в тревожност и страшни паранои, ако по принцип си ги имаш и трудно ги владееш с трева става почти невъзможно да ги владееш, стават адски силни и на моменти дори да ти се струва, че ще откачиш. Може да увеличи и сексуални желания и всичко. Това са си неща които по принцип са си в дадения човек, просто тревата ги вдига. Много зависи в какво настроение си по принцип, ако си в някакво много тревожно настроение, по-добре да не пушиш, ще стане пет пъти по-тревожно. Ако си спокоен, ще станеш още по-спокоен. Понякога влияе и весело и ти е супер смешно. Но всичко това си е в теб, тя просто го усилва. Увеличава моментното настроение. Ако се пуши всеки ден, според мен се излиза твърде много от реалността. Не знам доколко се затъпява или поумнява, но определено сякаш не си в реалността докато си напушен, а си в някакво си твое пространство. Лично за мен да се пуши всеки ден е прекалено и не е хубаво. Съмнява ме да увеличава концентрацията, поне при мен е тъкмо обратното, но вдига въображението и мислите и би могло да напишеш нещо яко, ако е тип фантастичен разказ примерно или нещо от сорта. Именно защото забавя времето и пространството вреди на краткосрочната памет. Понякога избива и на непукизъм, както каза някой по-горе.
По принцип има различни сортове, които влият с известни разлики един от друг, но в повечето случаи е именно това което описвам. Макар, че съм пушил и такива които са влияели именно по обратния начин, притъпявали са сетивата, вместо да ги усилват, но това е доста по-рядко. Много често тревите обаче не са чисти, подсилват ги с най-различни неща като антидепресанти и други по-силни наркотици, дори хероин, това не значи че ще се пристрастиш към трева или друго, но влиянието от такава трева може да е неприятно. Номер 1 ми бие, че най-вероятно е пушил някаква бая друсана и гадна трева. Колкото до това, че се стигало до по твърди наркотици, то това е до средата, ако се движиш с такива хора и пушиш с тях и те зимат и твърди наркотици, нормално да ти се доиска да пробваш и нещо по-твърдо ама проблема не е в тревата, а в теб самия и в средата която се движиш. Тревата не пристрастява, имал съм период който съм пушил страшно много, след тва спрях за години. После почнах от време на време. Понякога с месеци не пуша. Би могло да има някакво зарибяване, ако почнеш да прекаляваш и да се движиш с хора които пушат много, но с малко воля бързо можеш да спреш. Като гледам пушенето на цигари е много по-пристрастяващо, макар че аз не пуша цигари, но ако съдя по другите определено ми се вижда доста по-пристрастяващо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3596c96498
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Здрасти.. Това, че пушите в тъпа компания не значи, че тревата те кара да се почустваш зле на мен с мойта компания винаги ми е весело. Само те държи 2-3 часа. Не се вкарайте в филми че 2 дена те е държал. Не мога да кажа, че е без вредна наистина ти се изтриват някои неща от памета, но кат си помислиш малко по темата веднага се сещаш. Кара те да се смееш да ти е весело ако си в хубава компания де. Но ако ще пушиш за пръв път бъди с хора, които са пушили повече и да са видели повече защото може да се почустваш зле и да ти се повръща, но ако има такива веднага ще се оправиш. Най-важното е да си в добра компания. И един съвет от мен ако някои стане лошо при вас му направете вода с захар или да яде сладко веднага ще се оправи и накарайте да мисли за хубави неща.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4c07a75694
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Знаеш ли, аз пуших много време, в позитивна компания и понякога си правих експерименти, рисувах, готвих и се справях блестящо, мислих че е полезна и уверявах всички. Сега само едно нещо мога да кажа за марихуаната

Марихуаната много повече ти взима, от колкото ти дава.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ea61ea09f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Бих могла да ти напиша цял роман за тревата, ако бях напушена.
Първо да кажа за чувството. Все пак, който пуши го прави заради чуството най-вече. Когато си напушен песента на птичките е по-приятна, а храната по-вкусна. Всичко е красиво. Струва ти се, че света работи за теб.
За всички, които са Пробвали веднъж и им е станало лошо и оплюват марихуаната. За да ти стане лошо или са ти пробутали нещо, което е далеч от марихуана, или пушиш прекалено много (за първи път и 3 дръпки са достатъчни).
Дали учиш по-лесно? Зависи, ако се съсредоточиш, ако наистина искаш да го разбереш и без да си напушен ще го научиш. Докато си напушен обикновено трудно мислиш само за едно нещо.
Ако трябва да пишеш есе или нещо подобно, обаче е много по-лесно да го напишеш като си напушен. (въпреки, че отново трябва да се съсредоточиш само върху това). Когато се накозиш, много се задълбочаваш във всичко.
Тревата НЕ лекува рак. Просто успокоява болката.

Не, не съм пристрастена. Дори не съм пушила от година(защото приятеля ми не одобрява пушенето).
Въпреки, че съм пушила доста активно 4 години. Бих казала, че е по-добре да не пушиш трева, ако не е легална, там където живееш. Много малко вероятно е да си намериш наистина качествена трева. На една прителка ѝ беше излязло на тест метамфетамин, хероин и не знам още какво от "чистата" трева на 99% от столичните дилъри. А не знаеш какво може да ти се случи, когато са напръскали случайно растение със не случайни синтетики, за които не се и чувал. Но не искаш и да чуваш.

И все пак можеш да живееш без трева. А тревата, която шанаджийте пробутват, може да ти отнеме живота.
НЕ ПУШИ, АКО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ПУШИШ!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bc2c2facfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Ефектът от нея е временен. Тя помага само за някои неща, а за други не. Хората са негативно настроени, просто защото не вярват в истинския положителен ефект от марихуаната.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0f81a568fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   Здравейте, значи тревата в някои случаи е полезна в някои не. Има много негативни коментари, но знаете ли, че на година умират средно около 88 хил човека от алкохол 500 от аспирин, а при тревата няма записан случай на смърт причинена от нея. Тревата преди векове е била използвана от фараони, шамани и тн. Не е лошо да се пробва лично я предпочитам пред алкохола защото при алкохола вкуса е гаден парещ може да изпиеш много и на сутринта не знаеш какво е станало и имаш махмурлук и е по-скъпа при тревата обаче ти е забавно има видове марихуана при които си супер креативен имали сме моменти с компанията с която се събираме да говорим напълно интелигентни разговори конспирации и т. н. обаче на сутринта си разсеян не знам дали при всички е така но при мен лично е така. И това, че ви става лошо е плод на вашето съзнание вие го контролирате или пък ви е ниска кръвната захар или не сте пили достатачно вода. Канабисът лекува рак и е доказано не знам на какви глупости сте попадали половината, а и не само рак. Знаете ли, че преди имам предевит 18-20 век в Америка почти всеки гражданин си е отглеждал трева данъците можело да се плащат с нея. Така нареченото разстение коноп всъщност е марихуаната и в повечето страни е нелегалне не, защото вреди на хората а защото не носи пари на държавата от конопа преди се е правило : дрехи, гориво за колите, листове, хартия лекарства и още много неща но това е било твърде евтино и % които отива в държавата е бил малък. Казват, че убива мозъчни клетки вярно е обаче експериментът е бил проведен по следния начин : на маймуна са и сложили маска по която тече само дим от марихуана кажете ми вие, ако дишате само дим няма ли да ви умрат клетките, а и е доказано че дробовете ти започват да се увреждат едва след 7 години. При марихуаната по принцип сте спокойни ядете и се смеете и на мен лично никога не ми е било агресивно никога не съм си мислил за агресия така, че хора вие си знаете

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4ca142a2c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Преди пушех често с компания, вече избягвам. Повтарях си, че нищо няма да ми стане, че не е вредно, приятелят ми и цялата му компания пушеха. След като зачестих употребата спрях дълго време да пуша заради изследвания и прием на антибиотици поради здравословни проблеми и това, което мога да кажа - напушванията след паузата ми вече не бяха същите, не откривах какво ме е пленявало преди и изгубих смисъл в това, дори вече не ми помагаше да разпускам, неутрално се чувствах. След време бях на море със семейството, отново без, върнах се, бях на събиране и реших, че ми се пуши, и ми подейства отвратително, бълнувала съм цяла нощ, неспокойни сънища, скърцане със зъби.. помислих си, че съм попаднала на лоша стока и пробвах още два пъти, амиии същата картинка. Едно, че ми омръзна и друго - хваща ме параноята, писна ми да съм във филма. Вече няма да пуша така често като преди, може през 2-3 месеца или с компания на купон понякога, но не и като преди.. уплаших се. Та, мисълта ми е да не прекалявате и сами да си преценявате кога, как и дали искате. Гледайте за знаци дали ви понася или не, и не се увличайте.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker