Мъжът не не осъзнава, че има проблем с алкохола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Мъжът не не осъзнава, че има проблем с алкохола
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 4926 пъти
Мъжът ми обича да си пийва. Имало е периоди, в които пие почти всеки ден. Други периоди пие по два три пъти на седмица. Случвало се е и само по веднъж на седмица. Като се черпят в работата започват от сутринта. След като се върне почерпен, обикновено вкъщи си допива с бира. Обикновено, ако е пил по-малко е нервен и се заяжда за най-малкото нещо. Ако е пил повече направо заспива на дивана. Опитвала съм всякакви варианти да го вразумя, но полза няма. Не се интересува, че дори последния път обеща на дъщеря ни да не пие. Децата го укоряват, че пие, срамуват се от тази негова страст, но полза няма. Да не говорим, че е имало случай заради черпене в работата да забрави, че има някакъв ангажимент към някой член на семейството, например да заведем някое от децата на лекар или здравословен проблем при мен. Случвало се е да му се обадя на обяд и да му кажа, че има нещо спешно и трябва да се отиде някъде. Той е започнал вече да се черпи. Молих съм го да спре и нищо, че е пийнал да дойде с мен. Той ми е каза, че вече е започнал и не може да спре. От доста време коремът му е много надут и твърд. В началото се беше поизплашил, че може да има нещо на черния дроб. Започна да пие едни лекарства, за да изчисти язвени бактерии и не трябваше да пие, докато ги взима. Лечението трябваше да е около 40 дни. Издържа по-малко от месец и през цялото време говореше как му се пие една биричка. Май чакаше с нетърпение да свърши лечението. Направи си изследвания на чернодробните ензими и бяха в норма. Сега отново започна да пие. Вярно, по веднъж в седмица, но няма мярка. Почне ли да пие, задължително се трябва да се напие доста. Казва, че пиел само бира. Да не говорим, че пиенето му доста засяга семейния бюджет.
Моля ви дайте ми съвет как да го накарам да осъзнае, че има проблем с алкохола! От години му мрънкам и полза няма. Първо му вдигах скандали, после пробвах с добро. Отначало той обещаваше, без да спре. Последния път, при който говорихме на тази тема ми каза едва ли има проблем, че пие веднъж в седмицата и да престана да му говоря глупости.
Незнам вече какво да правя, всичко сама трябва да решавам. Едното дете е в пубертета, а другото е с лека форма на аутизъм. Но на господина, явно му е по-добре да удави проблемите в бутилката, отколкото да участва в разрешаването им.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: de04c361b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм дете на такъв родител (пияница)! И това нещо ме отвращава по всякакъв начин! И точно Вие трябва да направите нещо, защото след време може да стане много, ама наистина много по лошо и тогава вашите деца много ще страдат, а предполагам не искате това.. Такъв човек няма място във вашият живот!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 371baa1b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каква е тази работа? Искам и аз такава....

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9995611892
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   по всяка вероятност работи на държавна длъжност?
всички пият - той какво да прави през работното време?

единствения вариант за който се сещам е да смени работата и средата в която се движи

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0e6b525c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом не пие всеки ден значи още можеш да поговориш с него и двамата трезво да решите проблема, но се замисли защо той го прави, защото едва ли той знае причината. Причините, поради които хората започват да пият са всевъзможни, но при него може да е за компания и защото ти сама казваш, че го прави докато е на работа. Алкохолизъм се лекува със силна близост от хората които обичаш, а навиците за пиене прерастват в зависимост задължително. Моят съвет е да говориш с него, няма да стане от първият път, но не се отказвай.
Мъж 27г. пиещ всяка вечер...

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 45c1c2b013
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мила ти търпиш години този цирк? !? В крайна сметка децата са ти най-важни-развеждай се и не се занимавай повече, от този човек няма да стане

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a34aa4ba33
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Според мен - алкохолът има проблем с мъжа ти! Мъжът ти му е смъртен враг - унищожава алкохола навсякъде, където го свари.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: cd5d1163be
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Лично аз не смятам, че да пиеш веднъж седмично се равнява на алкохолизъм.
Смехотворни са "предложенията" да го изоставя и да се развежда, защото от описаното не става ясно дали е лош човек иначе. Защото ги има и такива, които вместо да "засягат семейния бюджет", направо го разрушават, до степен, в която семейството трябва да крие парите си. Има такива, които вместо да заспиват кротко на дивана ги избива на агресия и желание да третират жените си като боксови круши. А ги има и тия, които са дотолкова алкохолизирани, че дори нямат работа и постоянно влачат семействата си към дъното.

Но... както и да е. Аз предлагам следните съвети:
- Образовай се подробно по въпроса какви са рисковете както от прекомерното пиене (например, ако се натрясква с 2 или повече литра бира, то тогава рискува да си докара не язвени бактерии на черния дроб, а цироза - която, за разлика от всякакви други здравословни проблеми, е необратимо състояние) и от наднорменото тегло, каквото явно има, щом има шкембе. Щом се е уплашил веднъж, значи може да се уплаши пак. Само внимавай какви му ги говориш и не прекалявай, щото може да се усети. Обаче едно нещо е факт - алкохолът е като цигарите, действа бавно и подмолно, лека-полека покварява половината органи в тялото ти. Днес си добре, утре си добре, обаче вдругиден тялото ти може да откаже. А случи ли се това, връщане назад няма! Иска ли наистина да се превърне в развалина, го питай, която да направи живота на децата ад и дали иска да рискува да бъде запомнен не като човека и бащата, който е бил, а за безпомощната развалина, която може да буди само съжаление?
- Понеже съм бил на дереджето на съпруга ти и съм пил прекомерно количество алкохол доста честичко, една от главните причини да откажа тежкото пиене бе колко ДОБРЕ се чувствам в дните, когато се въздържам от пиене. Разликата не е огромна, но определено се усеща! Опитай се да го надъхаш спрямо положителната страна на въздържанието, защото определено си струва. Пък и дали е истинско чувство щастието, предизвикано от изкуственото наливане на разни химикали в тялото ти? Питай го дали забелязва разлика в това как се чувства сега, като пие не всеки ден, а само веднъж на седмица.
- Подозирам, че е бил много по-слаб в някои по-стари ваши снимки. Ако е така, издири ги и му ги покажи. Да се види какъв е бил, пък какъв шишкавелник и дундьо е станал. Измисли му всякакви такива епитети - че сега и Ути Бъчваров е като фиданка пред него, че да ходи да става сумист и т. н. Може да звучи детско и смешно, ама засяга мъжкото его, вервай ми. Когато се изнерви, по същата тема при това, майка ми пуска подобни креативни коментари на баща ми - да видиш как започва да сумти и да се възмущава, обаче определено се замисля дали иска да изпие още едно. А са възрастна двойка вече!
Дори ти самата да си напълняла оттогава, използвай го като допълнителен жокер. Защото той е надебелял покрай прекомерно пиене, докато ти си напълняла покрай стрес от семейните проблеми и бременности. Така че дори и да се осмели да ти каже, че и ти не си фиданка, веднага можеш да контрираш, че за разлика от него ти можеш да се върнеш във форма много по-лесно и бързо от него. Ако приеме предизвикателството ти - още по-добре ще бъде и за двама ви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker