Вече не издържам. Посъветвайте ме. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Вече не издържам. Посъветвайте ме.
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 3785 пъти
Живея с мъжа си на семейни начала от 11 години. В началото той се напиваше в месеца един път. Роди ни се дете, той с времето зачестяваше пировете, които траеха по 1-2 дена. Молех го, вдигах скандали, не реагирах по никакъв начин, но без ефект. От другата страна е майка му - вечно недоволна от мен. А аз до ден днешен никога не съм и отговорила, не съм я наранила, винаги съм показвала уважение, макар и без желание честно казано. Детето стана на 7 години. Много говорих със съпруга си и той ми обеща, че ще спре. Или пък и дори да пие ще си е вкъщи и няма да ходи да се излага посред бял ден по улиците. Дъщеря ни вече е трети клас и положението ни е много влошено. Вече от година всяка седмица пие по два дена, като изобщо нямам никаква връзка с него - жив ли е, умрял ли е. Слуша майка му за всичко, тя много успешно го манипулира и постоянно се караме. Вече се чудя как да отговарям на детето като ме пита къде е тате. От снощи пак го няма. Много ми е трудно и не знам дали ще мога да продължавам така. Аз от нерви слабея, като го няма не ям по два дена, докато не се прибере. Постоянно се притеснявам. Има къде да отида, имам си собствено жилище в друг град. Но не спрях да се надявам, че нещата ще се оправят. Моля ви дайте ми съвет как да постъпя. Много ми е тежко, а не мога да се реша да го оставя да си живее с алкохола и майка му.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 6bcb2b9e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ох милa, знaм че е трудно, но изходa е сaмо един- знaеш го вече....след толковa години в товa!
Вземaй си детето и се мaхaй оттaм!
Сaмa виждaш, че той нямa дa се промени. Зaщо продължaвaш себе си дa съсипвaш, a и детето се подлaгa нa товa.
A aко зaпочне в къщи дa се нaпивa и дa буйствa?!
Мaйкa му.....нямaм коментaр, освен дa си вземa aлкохоликa и дa си го гледa!
Не стигa, че въобще е нaмерил женa дa го трaе.....
Бягaй и си вземaй животa в ръце! Мисли сaмо зa теб и детето!
Той със всяко посягaне към бутилкaтa ви прaщa в 8- мa глухa!
Не си ничия робиня, собственост...
Ще ти е трудно първите седмици, докaто свикнеш с мисълтa, после ще си дaдеш сметкa , кaкъв кaмък нa шиятa ти е бил.
Той aко искaше, щеше дa се лекувa- въпрос нa личен избор.
Ти нaпрaви своя!
Пък aко реши, че си струвa дa ви върне, некa се лекувa!
Но дотогaвa- ти мисли зa вaс със детето!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: aa9d1ee813
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Казвала ли си някога на съпруга си, че ако не спре ще заминеш в твоето жилище? Ако не си му казала му го кажи. Ако си му го казала и виждаш, че няма промяна това означава, че той явно просто не ти вярва, че имаш смелост да го направиш. Съветвам те сега ваканцията от 1 до 6 май децата почиват (и аз де, защото съм на 16) и ти предлагам да си съберете нещата и да заминете там, кажи му че е завинаги, кажи на детето да не се притеснява и че е за 6 дни, но да не се изпуска пред него. Тогава му кажи, че всичко е било дотук и ти е писнало, кажи му как се чувстваш. На 6тия ден се върнете, за да си довърши училище детето и му кажи, че си се върнала заради това и че веднага щом малкото завърши ще го напуснеш. Ако виждаш, че е имало някаква промяна за тази една седмица, звънял ти е, бил е трезвен, или виждаш че е намалил количеството, тогава остани и пробвай, но ако продължава в същия дух, не си длъжна да търпиш, не е единствен а и е мамино синче, трябва ти стабилен мъж и просто се премести. Ако детето има баба там където си сега и желае да си учи там, тогава идете за лятото и после се върнете на квартира. Друг вариант е да ходите на психолог с него, ако се съгласи и да се лекува, няма нищо срамно, хората са за това. Освен това, за да пие има някаква подсъзнателна причина, може ти да не я знаеш, но пиенето рядко е от скука, хората с алкохол убиват някаква мъка, давят я. Трябва лекарите да разберат каква е душевната му болка и да работят по нея, не толкова по алкохолизма. Късмет ти желая и се надявам да пишеш в коментарите как се е развила случката и дали моя съвет е свършил работа.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 50385b62c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом толкова пие, а и се оставя майка си да го манипулира, просто няма смисъл да се бориш. Вземи децата и замини за твоето жилище. Кажи му, че ще се върнеш, когато спре да пие и бъди силна! Той ще те лъже, ще ти обещава, но ти не се предавай. Дръжте връзка по телефона. Накарай го да ти звъни всеки ден през няколко часа, за да ти доказва, че не е пиян. Най-лошото, което можеш да направиш, е да оставиш нещата така както са сега. Дъщеря ти като завърши учебната година направо взимай багажа и се махай. Нещата далеч не са фатални, но явно мъжът ти е слаб характер и му трябва малко време да преосмисли нещата. Бъди силна и действай!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8f750f8373
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   здравей,
нещата от самосебеси едва ли ще се оправят.

Предлагам ти следното:
отиваш си в другата къща заедно с децата. Обаждаш му се и му казваш, че няма да се върнеш при него докато не спре да пие.
Има вероятност да спре и да се оправят нещата. Има вероятност и да не се оправят.
Но ако не пробваш, нещата няма (99%) да се оправят и след време ще се питаш дали ако беше пробвала това нямаше да се получи!

Мъжа ти не е виновен, явно обстановката така му действа (особено майка му).
направи нещо докато още децата са малки! станат ли по на 14-15 вече ще е много трудно!
направи го веднага или изчакай максимум до ваканцията на децата когато да се изнесете!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 302d46cf26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей. Искам да ти го кажа направо - ВСИЧКО ОТДАВНА Е СВЪРШИЛО!!! Ако продължиш така ще се разболееш, а не трябва. Затова зарежи всичко, и вземи детето, или остави и детето щом трябва, и си замини за вкъщи и следвай своята посока в живота си. С такъв човек и боклук, извинявам се, мъж ти е... но с такъв човек не може да се живее. Съжалявам, че го обиждам, но си е така.

Няма как да се оправят нещата. То реално няма нищо вече. Той просто си е такъв. Помисли над това, което ти се казва, и вземи това решение, защото нещата освен да стават по-зле друго няма да стане :).

Това е от мен, късмет, и бъди разумна...

Големеца съм аз, на 20 :).

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 665b591d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката. Благодаря на всички. Давате ми упора. Вече е събота, а мъжа ми още го няма, за капак на всичко снощи племенника му ми каза, че свекърва ми смятала да ме изгони, защото не можела да ме понася, понеже според нея аз съм причината сина й да пие.
Вече съм опитвала с това да си отида в родния град, това беше преди година и резултата е никакъв.
Правих и опити да говорим, да разбере, че има проблем с алкохола, но и там без резултат.
Опитах какво ли не, преглътнах какво ли не, но просто не става. Та даже съм и виновна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 27714c0f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Напускай го където си млада още. Няма да се оправи. Минах този тежък период когато го напуснах и не съжалявам...

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 302d46cf26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   подкрепям 8.

Бягай далеч, колкото и да се разкайва, колкото и да звъни - ОСТАВИ ГО! Млада си, и няма смисъл да се хабиш за разни хора, на които им е все тая. Като иска свекървата да те гони, да те гони. Преди време свекървата постъпи така с братовчедка ми. Търпя, търпя и накрая си взе абсолютно всичко, дори и компютъра и телевизора, които беше купила с изработени от нея пари, и след около 2, 3 седмици се започнаха подмазванията, извиненията и звъненето да се връщала. Върна се за около месец, и после пак се започна със скандалите, интригите заради дреболии. Напусна го и не се е връщала от тогава. Няма и да се връща :).

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: f18a0dc5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички ви за съветите и най-вече за упората, която ми давате. Е, напуснах го. Вчера събрах колкото можах багаж, взех си детето и си тръгнах. Сега само се моля да съм жива и здрава, за да мога да стъпя на краката си и да започна отначало. Надявам се на едно по-светло бъдеще. Но едно знам със сигурност НЕ искам да се върна в онзи дом. Болката, която ми причиниха там е по-силна от всичко друго. Не знам дали от сега нататък ще ми създава проблеми. Това малко ме притеснява. Не знам дали няма да се заяжда за детето, а имам и още страшно много багаж у тях. Не знам. Просто трябва да съм силна. Сега на първо място е да водя детето си в училището, в което е в момента. Не искам да я местя за един месец в друго училище и да я травмирам допълнително.
Благодаря на всички вас за подкрепата и съветите. Благодаря и на родителите ми и приятелите ми, които също са до мен и ме подкрепят. Бъдете живи и здрави.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: c86766a8f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Наистина няма спасение, нито от хазарт, нито от алкохол, щом си усетила, че в този човек нямаш подкрепа, дори с майка му да си в добри отношения, трябва да прекратиш собствената си агония, защото той ще се разболее така и това ще е отново на твоите плещи. А дали той не бяга от обсебващата си майка или от теб. Поговорете си, ако въобще той е трезвен понякога. Така ако ходи и ви излага на всякъде, ти какъв живот ще водиш въобще. А това дете ще се срамува от баща си един ден, а ти направи така, че да не се срамува и от тебе. Бягайте, на оня и да му дойде акъла, от алкохола няма да се оттърве лесно. Убедена съм, че и майка му изпитва срам щом положението е такова, но вярвам, че тя по-лесно му прощава отсъствието, отколкото ти. Намери спокойна среда за теб и детето и бягайте.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 302d46cf26
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Браво мила. Това със сигурност е едно от най-трудните и тежките ти решения в живота, но всички имаме или ще имаме такива и трябва да сме силни, за да се справяме с това.

Решението, което си взела е правилно. Наркоманизирани, Алкохолизиране и Хазартни хора нямат лек. Има нещо, което винаги си остава.

От сега нататък знай, че няма да ти е никак лесно. Съветвам те да си вземеш абсолютно всичко, и да не се занимаваш с него. Ако трябва подавай оплаквания в полицията. Няма да му позволяваш да те мачка.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: bf5ef5f0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Дa милa, възможно е дa се зaяждa, просто не му обръщaй внимaние.
Покaжеш ли реaкция, ще продължи и зaдълбочи.
Той си знaе( aко не, скоро ще рaзбере), че нямa другa " лудa", дето ще трaе товa. Тоест, обречен нa сaмотa и евентуaлно някоя зaблуденa женицa от време нa време.
Зaтовa, ще опитвa дa те върне, ще се зaяждa дори, може дa зaпочне дa те обиждa- не се поддaвaй и не му обръщaй внимaние.
Гледaй нa него кaто хейтър!
Мaксимaлно опитaй дa зaпaзиш добър тон, единствено и сaмо зaрaди детето!
Дръж се близо до фaмилиятa си ( родители/ роднини), докaто се успокоят нещaтa и си влезеш в нормaлен ритъм нa живот.
Ще видиш кaк скоро, ще зaпочнеш дa се усмихвaш!
Животът е хубaв, особено когaто рaзчистим боклукa от него! ;))))
Пиши пaк, когaто имaш нуждa или дa ни се похвaлиш с нещо;)))
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 324aa56dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Майка ми беше в същото положение... цели 13години. Търпя го поради причината, че има три деца от него. Пиеше, тормозеше и нас и нея.... накрая и писна и го заряза. От години и тя и ние сме щастливи от товс, че отдавна вече не е в нашия живот. Виждаме се от време ма време и това е всичко. Аз имам съъпруг и дъщеричка на 4месеца, да тчукам на дърво съпругът ми не пие, не пуши и е много отговорен баща. Вдичко което баща ми не беше! Съветът ми хващаи си детето, щом имаш къде да отидеш и започни на ново живота си. От начало ще ти е трудно но след време ще се питаш, защо не си го направила по рано. Такива хора никога не се променят. Те си остават само с обещанията или е само за кратко, а ти губиш времето си да чакаш жабока да стане принц. Няма да стане. Детето ще свикне и без това по думите ви разбирам, че не го вижда много щом го няма с дни. Не мислете много, а си тръгнете. Ще видите след време колко по щастлива ще сте :) Извинявам се ако има изядени букви или допуснати грешки пиша от телефона :(

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5ad3118874
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Много благодаря на всички. За сега се държа, честно казано не съм очаквала, че толкова много хора ще ме подкрепят. Всичките ни познати ми се извиняват, че ще ми го кажат и ми казват, че много и съм издържала, никой на мое място нямаше да може. Сега ме притесняват чувствата на дъщеря ми. Днес госпожата в училище ми каза, че нещо се случва с нея и ако проблема е в училище да го споделя и каквото може да се направи. Детето ми винаги е било много стриктно, дисциплинирано и ученолюбиво. Но госпожата каза, че вчера така се е държала все едно е било друго дете. Кръв ми капе от сърцето. Знам, че я боли от това, че татко й не я потърси. Той не й се обади, да я попита добре ли е, има ли нужда от нещо. Вчера тя ми каза "Мамо ще я видим баба какво ще прави, когато тате разбере какво прави тя и като си дойде при нас". Той й лиспва, но не мога да го накарам насила да я потърси.
Ще пиша пак. Благодаря ви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker