Пия за да съм "социален" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Пия за да съм "социален"
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2974 пъти
Вижте, имам някакъв много смотан проблем... преди 2-3 години имах някаква сериозна социална фобия и паник атаки, не излизах дълго време от нас. После се оправих, проблемът е, че през това време си създадох навика да пия по малко за отпускане, преди някаква среща, илизане на кафе, или друго.

В онзи период нямах работа, не излизах, положението беше трагично. Сега в момента работя от 2 години, имам добра работа, заемам хубава позиция и нямам паник атаки и фобия.

Проблемът ми е, че като седна някъде на заведение, или да говоря с някой приятелски, трябва да пия. Явно от преди ми е останала някаква асоциация, че това е страшна ситуация и наистина ми става нервно, ако седя в кафе, или на друга среща и не пия.

По време на работа не пия, но почти всяка вечер за сметка на това пийвам по малко за да туширам напрежението.

А така нещата не ми харесват - някак си имам малка неувереност като съм в такава социална обстановка, без пиене. Проблемът е, че мисля, че ако не си отпусна нервите на време може да предизвикам паник атака пред хората и те да се чудят какво да ме правят. Наясно съм с моделите на мислене, осъзнавам, че това ми мислене провокира пиенето, но това е единственото нещо с което не мога да се справя.

Искам да пия само по повод. Никога друг път, искам да съм по-уверен и да мога да съм в силно социални обстановки без алкохол. Как?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: a7e7b227af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те напълно, аз също съм подобен случай. Като съм трезвен някак си се стеснявам от хората, чувствам се по нисш от тях и това ми личи - не мога да разговарям нормално, не мога да ги гледам в очите... въобще неувереността ми личи от далече. А когато пия алкохол всички задръжки и притеснения падат и за това аз също като теб пийвам често, за съжаление. Ще следя тази история с интерес!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f67e7228d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като за начало се успокой.

В наше време доста хора имат разни проблеми - било то паник атаки, депресия или други проблеми ( аз примерно имах много сериозни проблеми породени от стрес - занимавах се с няколко неща едновременно и въобще не почивах и за известно време "минах границата", но сега нещата са ок ).

Пък и помисли - дори и да имаш някаква паник атака пред хората с които се срещаш - сподели ( повечето нормални хора днес ще разберат ), кажи, че си бил под напрежение, че имаш някакви домашни проблеми или измисли нещо. Случва се човек да "се изпусне" както се казва и не би трябвало за това да става проблем. Някои хора се изпускат всеки ден пък не го взимат много навътре.

Иначе като шега бих ти казал да смениш пиенето - примерно ако пиеш уиски, мини на бира. :)

Както се казва "пиенето си е нашенска черта" и няма нищо лошо, че искаш да пиеш ( стига да не "минеш границата" и да не станеш като някой от "селските пияници", но от това което пишеш - ти пиеш само в специални ситуации ).

Примерно аз пък имам проблем, че много рядко пия и някак си не искам - аз съм от онзи тип хора дето "Обикновено не пия, най - много да изпия една чашка - ама като изпия една чашка ставам друг човек, а онзи другия как пие... ".

Но много рядко се напивам, и обикновено аз влача хората с мен, които са пили бая по - малко от мен, пък са се напили.

Пиенето си е една хубава мъжка черта, стига да е с мярка и няма нищо лошо в това.

Виж ако "бизнес етиката" е такава, че не можеш в никакъв случай да пийнеш нещо леко - е ми помисли си, че след 2 - 3 часа ( като свърши срещата ) ще пийнеш по едно и ще ти олекне ( пък може и да не пиеш като се прибереш ). Пий нещо друго - кафе, безалкохолно или т. н., за да ти олекне малко.

И най - важното, не се притеснявай. Всеки в наше време има разни проблеми породени от нерви - тъй че за днешните разбирания, това което правиш е съвсем нормално. Пък и помисли - защо много хора след работа, ходят в кръчмата? Щото им се пие ли или за да забравят деня?

Надявам се, че отговорът ми ти е помогнал!

Поздрави!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 613b2de0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Гадно нещо е алкохола.. Погреба баща ми за отрицателно време.. Пазете се не е на добре прекаляването с него!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker