Майка алкохоличка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Майка алкохоличка
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 3415 пъти
Здравейте, майка ми има проблем с алкохола от близо 20 години вече. Не пие твърд алкохол, само бира, но по 4-6 литра на ден(знам, че бирата се води за лек алкохол, но в такива огромни количества има същия ефект като при твърдия). По принцип е много добра жена, но този неин порок тормози цялото семейство. Имаше период, в който започваше да пие от 9 сутринта, тогава аз бях по - малка и когато ходех да й купувам двулитровки децата ме питаха ''майка ти ще я изпие цялата?? '' и аз от срам отговарях, че ще я пие няколко дена, а всъщност знам, че това й е третата бутилка за деня.. Отделно имам малка сестра, за която ме е много жал, че ще се наложи да преживее същите неща като мен и искам ужасно много да я предпазя от това. Когато майка ми е трезва можем да си говорим и да се разбираме, но когато се напие става друг човек, който не спира да обижда и да се заяжда, мирише на джибри(а спи със сестра ми в една стая), пуши по 2-3 кутии цигари на ден и всяка вечер отива в едно съседско семейство. Всяка Божа вечер тя е там(нещо като кръчмата за другите алкохолици). Случвало се е да се събужда и да говори неадекватно, блъска, тропа, понякога се разхожда гола и иска да излиза на улицата.. Пробвала съм какви ли не начини да и помогна, но тя не иска да признае, че има проблем с алкохола и вреди на нея и на всички около нея. Моля ви искрено, ако някой знае по какъв начин мога да й помогна да ми даде съвета. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: c8f468e466
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   говори с лекар, потърси помощ от някоя институция

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 40c7f03342
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   купи и муска за алкохол от беркант ходжа много помага не е скъпа 60 лв един съдед така се оправи :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5acee242b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мило момиче. Трябва с жалост да ти кажа,че майка ти е много болна -алкохоличка вече в доста напреднал стадии и и трябва клиника и грижи да се среща с психолози,психиатри и такива като нея. За съжаление. Но все пак зависи много и от нея!!! Дано успее!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9e9a5a8fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всъщност зависи почти изцяло от майка ти. Ако тя не проумее, че освен на себе си вреди и на вас, което е по-страшното за нея като майка - няма как да се оправи. Може да се получи и със стресов фактор - утимативен: "или спираш или вън от живота ни". Но това може да се случи само, ако сте способни да се справяте сами - например с баща ви да продължите като семейство.
Честно казано, не мисля, че веднъж някой закачил се толкова сериозно към алкохола може да се откачи - зависимостта както каза 3 е твърде сериозна и на физическо и на психическо ниво. Мен ако питаш: можеш ли - поеми живота си по свой път без да мислиш за майка ти и какво ще стане с нея. Можеш ли - спаси и сестра си. Не знам на колко си, но съдейки по времето в което майка ти е зависима предполагам, че ти си поне на 22-23 . Би трябвало вече да можеш да започнеш живот сама, макар и адски труден с това на гърба си. Да се грижиш за още някой - още по-трудно. Щом си стигнала до тук... малко са пътищата, които да поемеш и този ми се струва най-правилен. Дори и така пак ще имаш проблеми с нея (виждал съм такъв случай, момичето се отдели с баща си, просто не се живееше така), но пък съществува и малка вероятност това да й подейства и да се спре, като види какво губи. А може и да потъне, което предполагам ще се случи. Помисли до къде ще ти стигнат силите и какво е най-добро за теб (колкото и егоистично да е)...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d3567e9aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря ви много добри хора, да сте живи и здрави :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 747f8c3094
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Намери ли изход от ситуацията? Ако има напредък в историята ти пиши - би ми било много интересно какво се случва, защото в моя случай е същото даже малко по зле а съм момче на 25 и не намирам отговори и начини по които да променя нещо!
Късмет!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d3567e9aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изнесох се за един месец да живея в моя приятел и от 3 дена съм в къщи и майка има страхотен напредък. Още пие бира, но в сравнително малки количества, надявам се да продължи така занапред. :) Обстановката вкъщи е коренно различна. За да се справят хората с такъв проблем трябва да имат минимално време, в което да пият, т. е. да са достатъчно заети с работа или хоби. Не знам какъв съвет да ти дам, защото алкохола е промил по различен начин на всеки мозъка. Мога само да ти кажа, че в такъв случей или трябва да се дава безрезервна любов или пълно безразличие. Пожелавам ти късмет и на теб!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9b34e0d090
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Любов давах но не става, защото явно колкото си по добър към някой толкова по зле ставаше! Пълно безразличие-бях шест месеца в чужбина, и накрая се прибрах и след един месец пак старата песен! В момента търся добър психолог към които да се обърна- там е моята надежда и се надявам да помогне поне малко!

Късмет!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c8dd9fe9a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Помоли се на Св Бонифаций и поискай от свещеник благословение да четеш за нея по 1 глава от Новия Завет на ден. Посъветвай я да отиде на изповед и на причастие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker