Да спирам ли цигарите, как да го направя ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Да спирам ли цигарите, как да го направя ?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2916 пъти
Еми, здравейте хора пиша ви относно моят проблем с цигарите, аз съм момче на 16 и то скоро почнах да пуша така по 6-7 цигари на ден 2-3 пъти в седмицата, но напоследък пуша по цигара- цигара и половина на ден сам, защото просто ми се иска да запаля, така и правя като имам възможност(няма кой да ме види). По 1-2 цигари на ден ми се струва ок, става ми приятно след като запаля и честнод а ви кажа тези 5-10 минути от деня ми в които пуша се чувствам доста добре и не ми се иска да ги заменям. Та върпосите ми са следните :
Ще почна ли да пуша повече(защото изпитвам никотинов глад) ако не пуша повече от 2 на ден? Ще нанеса ли сериозна вреда на организма си, ако не спра? Ако правилният избор е д а спра, как да го направя. Ами какво да правя като ми се допуши?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8c3bbd176b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По добре сега спирай, щото после като почнеш да пушиш по кутия на ден няма спиране или е супер трудно. От цигарите вредите са безброй има материали и клипове в нета колкото искаш. Сега като пушиш по малко ще ти е по-лесно да ги спреш, но с времето ще увеличаваш бройката на ден, сега не се сещаш, но и парите може да са ти проблем. По 5 лева на ден дават ли се за да се тровиш кашляш и тн? Да, ще почнеш да кашляш един щастлив ден и да изкачваш стълби като бабичка нищо че ще си на 20 и няколко. Спирай ги отсега осъзнай, че това, че ти харесва е заблуда и чисто и просто това си е наркомания. Прочети книгата на Алън Кар Не пуша вече, има я в нета свободно да си я четеш.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c3131a40e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спри... цигарите причиняват много проблеми... освен това, което всички знаят( че уврежда белите дробове).. уврежда и зъбите, кожата, дихателната тръба, също така спира разтежа.... и заради никотинът ще се пристрастиш и ще ти става все по-трудно да се откажеш... Също така интересен факт е, че с всяко дръпване на цигарата няколко хиляди мозъчни клетки умират... Ти си прави изводите... Но да знаеш, че за да можеш да се откажеш ти трябва мн воля... ако си слабохарактерен няма да се получи... Успех :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6a4072bcb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Така сме почнали всички - с по цигара - две на ден...
И аз едно време пушех по две цигари на ден и закоравелите пушачи ми казваха - браво, ако можеш само с две цигари.
Е, година по-късно пушех по 2 кутии на ден.


Ти си прави сам изводите.
Това, което виждам е, че засега вървиш по добре утъпкания път, по който сме минали всички пушачи. Все пак никой не е пропушил от раз по един пакет на ден.


Колкото по-рано ги оставиш, толкова по-лесно ще ти е и по-добре за теб.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 16c27e857c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По добре спирай докато не е късно,защото една цигара на ден не е нищо.Ако ти се допуши стискаш само воля може да ти помогне.Не вярвам да ти е толкова трудно...мен питаш ли ме където пуша по една кутия понякога и по две и сега много трудно ги намалих на по 5 цигари на ден и хиляди пъти съм опитвала да ги спра ,но неуспешно :(

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 463def8628
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Спирай ги докато е време. де да можех и аз, не ми стига една кутия на ден, пуша от много години, а съм на 28г.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e264bcf330
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз също съм на 16, момиче, реших, че ще ги спра преди няколко дена и не съм палила. Няма друг начин - решаваш, че спираш и толкова. Нито лепенки, нито каквито и да било други средства ще ти помогнат, ако ти самият не го искаш. А относно ползите - доказано е, че само 10 минути след последната цигара пулсът ти се нормализира, ако ги откажеш, само можеш да спечелиш. Ще чувстваш никотинов глад макс седмица-две, ако ти се допуши, имай предвид, че това желание отшумява до 5 минути, опитай се да се разсееш с нещо и още един съвет, не се събирай с пушачи известно време, има по-голям шанс да ги почнеш отново :) успех, дано да вземеш правилното решение

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5678bee425
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наскоро четох една интересна книга за вредите от пушенето и за спирането на цигарите. Един английски автор твърди, че за да спреш да пушиш, просто трябва да не палиш отново цигари.
Според него най-рисковата група пушачи са тези, които се мислят за нередовни с по 1-2 цигари на ден или при специални случаи - според него при тях специалните случаи започват да стават по-чести и се превръщат в закоравели пушачи.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: cb3838ff9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Изтегли си книгата на Алън Кар - Не пуша вече. В нея човека много добре е обяснил как човек може да помни кога е запалил първата си цигара, но не може да си спомни кога е решил да стане редовен пушач, то просто се случва. От цигара - две на ден, ще стигнеш до кутия - две на ден след години. Сега си на 16, ама като станеш на 36 и си с жълти зъби, кашляш като съдран сутрин, имаш дъх на мърша и не можеш да изкачиш 5 стъпала без да се задъхаш, тогава ще разбереш, че е било най - добре да ги откажеш от рано.
Аз пуших 10 г. и в момента съм в период на отказване. Първите три дни са кошмарни. Не е лесно, но с воля, сила и психическа нагласа се успява.
Освен това ти самия трябва да прецениш дали искаш да откажеш цигарите или трябва да ги откажеш, тъй като това са две мноого различни неща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker