Какви са симптомите при употребата на кокаин? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Какви са симптомите при употребата на кокаин?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 5597 пъти
Мисля, че въпросът е ясен. Не ми се дават подробни обяснения защо питам. Просто спешно трябва да разбера как въздейства кокаинът /физически и психически/ върху човешкия организъм.
От доста време подозирах, че най-добрата ми приятелка се друса. Отначало си мислех, че употребява само трева, но миналата седмица тя се държа повече от странно, направо откачено. На няколко пъти заговори за кокаин. Дрънкаше разни глупости за бялото и тем подобни щуротии.
Откакто се случи това не мога да си намеря място от притеснение. Почти цяло лято не се бях виждала с нея и сега като се срещнахме в началото на учебната година не можах да я позная. Още се държим като най-добри приятелки, но на мен ми е пределно ясно, че нищо не е като преди. Тя ужасно много се е променила.
И двете сме дванайсти клас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: ab5afa1dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   виж дали нама следи от убождания или прах в носа, вълчи глад за сладко, приповдигнато настроение.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 05ab064595
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   коката е стимулант - имаш еуфория, подобрено настроение и много енергия. след 2-3 часа ти минава и започваш да се чувстваш уморен. пристрастяването е при всеки различно, има хора които от 100 пъти не са закачени, а други от няколко пъти и са вътре.
самото надрусване не е страшно, освен ако не е смесено с други дроги, като хероин.
страшни са страничните ефекти след време, и абстиненцията - т.е симптомите при спиране на дрогата. тогава може да имаш брутални халюцинации, че те лазят паяци и мишки. това продължава до няколко дни-седмица, докато не се изчисти тялото. още по-гадни за физическите последници, които обаче се появяват няколко години след редовна употреба- това могат да бъдат дупки в носната кухина и устата - т.е двете да се свържат чрез дупка в небцето или пък самият нос да пострада. тук говоря не за 5 шмъркания, а за ежеднвено 5-6 годишно друсане.
коката по принцип предизвиква по силна абсиненция от хероина, и затова е по рискова, но пък от свръхдоза и некачествен материал се умира по-рядко отколкото при хероина които се взема венозно.
това са тежки наркотици (не като тревата) и повечето от редовните потребители имат нужда от помощ (родители, приятели) за да ги спрат.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0fea240c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Разширени зеници - следващия път когато е в "такова" настроение се загледай в зениците й. Ако ти е трудно да определиш от светлината, сравни с тези на други хора наоколо.
Обърни внимание докато говори дали челюстта й се движи неволно встрани при затварянето на устата. Може да е съвсем леко, но 100% знак. Естествено не при всеки, напредналите с материала - често.
При амфетамините се стискат зъбите, та чак скърцат понякога. Неволно с часове наред.
То ще си проличи с времето дали само 1-2 пъти е пробвала или продължава да я вълнува темата. Поразпитай я в удобен момент, ей така все едно ти е любопитно да пробваш, но не си сигурна.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 70696af0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Искам да ти кажа, че кокаинът е един от най-скъпите наркотици. Помисли си, дали тя е толкова заможна, защото на ден й трябват поне 50 лева джобни, за да си набави дозата, или поне да работи, но едва ли ще взима огромна заплата. Може ли използва амфетамини, имат подобно действие на кокаина, но са значително по-евтини и достъпни. Моята идея първо да помислиш над това, а после някой ден да я избазикаш, като й кажеш, че много искаш да опиташ нещо такова, после да я питаш от къде може да се купи, дали знае, дали е пробала, за да ти каже действието, уж че се интересуваш и я питаш като приятелка за съвет. Така мисля, че е най-лесно. Има възможност, ако иска да го крие да ти каже.. абе ти луда ли си.. за каква ме имаш... и ти завърти нещата, кажи й... абе ти си готина, затова тебе питам... тогава може и да ти каже какво става. Просто се прави, че си на нейна страна, след като я спечелиш, може да я разпиташ тактично с кой се е мъкнала лятото, какво е правила, ако ти каже имена на хора, които знаеш, че са наркомани, картината ще ти се изясни, само дето на мен ми е много интересно как след като сте най-добри приятелки, цяло лято не сте се виждали и не сте излизали. На какво се дължи това?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9f45fc3437
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Само да ти кажа, че разликата между трева и кока е от земята до небето

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 33dca91313
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката: Чувала съм, че при употребата на кокаин апетитът се губи и настъпва безсъние. Честно казано за съня не знам, но като се замисля почти не я виждам да яде. Купува си само някакви кафета, а наскоро я видях с бира. Продължава да се държи много странно. Спомена ми за някаква нейна компания и ако имам възможност ще проуча за какво става дума. Ако в тази нейна компания има наркомани значи ще трябва да я убеждавам да ми разкаже какво става. Много се страхувам, че ще се наложи да се лекува. Все пак сме последна година в гимназията. Без добра диплома няма да се оправи оттук насетне.
Непосилно ми е да я гледам така. В един момент блика от щастие, а в следващия се цупи без повод. Другите ? приятели не са търпеливи като мен и повечето вече почти не контактуват с нея. Освен тази съмнителна компания, аз съм единствения човек, който прекарва повече време с нея.
Исках също да попитам дали бледата кожа е симптом.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9f45fc3437
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тая се друса с амфети, това е ясно

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ecf41ff7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До номер 2 - Хероинът има най-силната абстиненция в с света на наркотиците. Това, което ти каза за него беше пълна глупост и ясно показва, че не разбира нищо от тази материя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker