Въздържателят и аз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Въздържателят и аз
преди: 14 години, 20 дни, прочетена 3250 пъти
Здравейте, ето я и моята история.
Аз съм жена на 28 години, несемейна. Преди шест месеца в някакъв форум подведох дискусия с един от постващите и някак разговора ни потръгна, преминахме в скайп, запознахме се, видяхме се, станахме добри приятели. Виждахме се няколко пъти, след което той отиде в чужбина за два месеца, а след като се върна изкарахме една страхотна любовна нощ. В общи линии, отношенията ни минават на друго ниво и това е страхотно, защото се харесваме взаимно, но има и един проблем - алкохолът.
Проблемът е в това, че той е стриктен въздържател - не вкусва и капка алкохол, ненавижда хората, които пият, а аз..., за мен е закон след напрегнатия работен ден, да се отпусна у дома и да си налея нещо според сезона - водка с лед, студена бира или сгряващо червено винце. Не прекалявам с алкохола, не се напивам, но просто обичам да си пийвам.., а той ненавижда това. Вероятно някой ще попита - "е, как тогава те е харесал" - истината е, че аз го излъгах, казах, че никога не консумирам алкохол и също като него не обичам хора, които пият. Знам, че е тъпо и плоско, но го харесвам много и исках да го впечатля - така и стана, а сега съм влюбена до уши в него и се чудя, дали неговата симпатия към мен не се крепи на една грозна лъжа. Напоследък идва няколко пъти в жилището ми - първият път щях да припадна от ужас като го видях пред шкафчето в което си държа "горивото" - добре, че не го отвори. Незнам какво да предприема - подпитвала съм го, какво би направил, ако се влюби в жена, която пие /в нормални количества/, но той е непоклатим, разбирам го, майка му е била алкохоличка. Варианта е да откажа алкохола.., а някак не искам. Искам и него и пиенето..., искам компромисен вариант, но такъв май няма.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 20 дни
hash: 802d570efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи му, че отскоро си пийваш по малко и не виждаш нищо лошо в това. Трябва той да промени малко талибанските си разбирания, а не ти да спираш пиенето. Все едно някоя жена да мрази футбола и аз заради нея да се откажа от Световното и Шампионската лига.

Semtex

 
  ...
преди: 14 години, 19 дни
hash: f0b2af3556
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я го приучи по малко и той да кусва жена си, знаеш как.

 
  ...
преди: 14 години, 19 дни
hash: 0d90e033b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Явно и двамата трябва да преразгледате ценностните си системи - ти с лъжите, а той с пиенето. Наистина ли са толкова "фатални" тези "пороци".
Пиенето наистина е вредно, и е знак за по-ниско ниво на развитие на даден човек, но за съжаление то не се преодолява насила - просто човек трябва да си го израстне (в житейски и духовен смисъл). "Насила хубост не става" - чрез насилствено непиене въздържател не се става, най-много да се постигне обратния ефект. Просто трябва да стигнеш етап от развитието си, в който да не чувстваш нуждата от алкохол и да не пиеш без никакво усилие на волята (не мисли, че се постига лесно - може и да не стане в този живот...).
Разкажи всичко това на приятеля си, извини му се за лъжата и го помоли за толерантност. Ако е човек на място - ще те разбере, или поне ще се опита. Ако не е - колкото и да ти е тъжно, едва ли има смисъл да се занимаваш да правите връзка с него.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 19 дни
hash: 5ae5cf0fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вероятно или той е имал проблем с алкохола, или е имал алкохолик в семейството. Прочети статии по темата за пълното въздържание и ще оразбереш, че над 90% от пълните въздържатели са станали такива по една от двете причини.

 
  ...
преди: 14 години, 19 дни
hash: b57f33fe7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Семтекс е прав. И ти си си права за себе си. Нали си сръбваш в рамките на разумното, не вярвам да му пречи. Пък може и да го открехнеш в занаята.
"Ако пиенето пречи на работата - спирай работата." - стар лаф на стари деградета. По същия начин: "ако мацката пречи на пиенето, разкарай мацката". Само че при теб трябва да се каже на обратно:)))

 
  ...


...
преди: 14 години, 19 дни
hash: 9a72a9be90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   При мен ситуацията е същата, аз попийвам от време на време, но съпругът ми е изпил 50 грама преди 3 м и не чувства необходимост от повече от това. N4 е прав(а), на съпруга ми баща му е бил алкохолик, напивал се е и ги е биел всяка вечер-който му е пред очите, не е признавал жена или деца, той е отвратен от това му поведение и не иска да чуе за алкохол. Като изпие една бира веднъж в месеца и му е достатъчно, а аз чакам да се прибера в Бг за ваканцията и да се накъркам със сестричката ми, ама като мотики, та да ми държи влага до следващата ваканция

 
  ... горе^
преди: 14 години, 17 дни
hash: d34c1c6811
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва да те приема каквато си, ако те харесва истински. Ако не, намирай му ти кусури все пак никой не е идеален..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker