Има ли зависимост приятелят ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Има ли зависимост приятелят ми?
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 3830 пъти
Здравейте. Четох доста, но не намерих отговор на конкретния въпрос, за това искам мнение от по- вещи и опитни. С приятеля ми сме заедно от 8 месеца, а преди това си контактувахме от още 6. Когато тръгнахме ми направи впечатление, че понякога е малко еуфоричен по време на срещи, обаждал ми се е и по телефона -беше като неадекватен-хилеше се безпредметно и нелепо на сериозни разговори. Така се стекоха обстоятелствата, че за първи път ме представи на компанията си на рождения си ден. Знаех от преди, че от време на време пуши марихуана, разпознавах "симптоматиката", понеже и аз съм пушила, в студентските си години, и не намирах нищо обезпокоително, защото не познавах хората около му, а е момче от стабилно и много ерудирано семейство. Обаче, се втрещих, когато за подарък на рождения му ден му подариха трева, няма да споменавам колко се изпуши, някои преминаха и на друго. А първите с които се запознах, бяха неадекватни, по думите си от 12 на обяд. Самият той след купона не мязаше на човек, тотално неадекватен, тотално животинска физиономия. Разговаряхме на следващия ден-казах му че не ми харесва това, което видях. Той нищо не каза, но след два дни, като се видяхме, сам подхвана разговора, сподели, че не му харесва да пуши и повече нямало... Но разбира се, ситуацията се повтори, разговорът също, обещанието и то... Аз загубих доверие в думите му, след една случка-забременях, и по взаимно съгласие решихме да запазим детето, макар аз да предпочитах да си го отгледам сама-имам възможността, но прецених, че нямам моралното право да го лишавам от бащинство, обичам го. НО, така се случи, че направих спонтанен аборт. прибрах се у дома си, за да съм спокойна и да се възстановя, а и нямах желание да го разстройвам-и без друго беше достатъчно натъжен от случилото се. Звънеше през половин час, до момента, в който изчезна от линия за два часа, казвайки че е адски притеснен и зле, когато се обадих, притеснена да не му е станало нещо, каква беше изненадата ми че той беше неадекватен-обяснението от болка се напушил.... На цялата ми мъка по загубата на желаното дете, доверието ми и съчувствието ми се изпариха и "прогледнах". Не сме хлапета на по 15 години, на по 30 сме, аз съм с бизнес, той със стабилна работа-няма никакво оправдание за това адекватен човек да "теши "мъката си с трева. За мен просто е излязъл, и се е напафкал-което, както редовно е правел, когато не сме заедно и когато се е крил. Разочарована съм много, обмислям да го напусна, макар чувства да има-можеше да прояви елементарно съчувствие, вместо това в еуфорията си, той ми каза"ми ти се радвай че всичко ти е ок, аз за това излязох да разпусна. "Въпросът ми е към всички, които имат опит или употребяват, или пък не употребяват, но имат желание да се включат-как се разпознава зависим ли е? В средата ми има хора, които пушат, но го правят по коренно различен начин, а и аз вече не употребявам от доста години. Според мен, той няма контрол, или пък просто съм объркана от болката и неадекватна

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: e4689a58f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пуших до 21 22 годишен. Според мен който не е спрял до вече сериозна възраст разбирай който сам се издържа и живее с някого ... никога няма да спре

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: aaf3de346a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ужас!!!Да пушиш трева си е чиста наркомания.Но да се държиш по такъв начин..не знам дали само тревата е виновна.Този човек е тотално сбъркан и затова пуши и се сбърква още повече...Зависим е ..но не това трябва да ти е проблема в момента.Проблемът е,че не е реагирал адекватно,човешки на случилото се.Това е един жесток човек!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f1418113da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Смятай, че ако се задомите, това няма да спре и ще съжаляваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 30315eda3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наркотиците за мен са детска история. Големи мъже и жени на по 30 години, каквито сте вие е просто несериозно да вземат каквито и да било наркотици, включително марихуана. Аз съм на вашите години, и ми е повече от смешно, когато някои от моите набори употребяват наркотици, а направо ми е нелепо, когато видя да шмъркат чички на по 50 години...
Разбирам да сте на по 20-ина години и да се подлъжете по средата, компанията, или каквото и да било, че да употребявате, ама на по 30 години и то с бизнес и сериозна работа - съжалявам, ама просто не мога да го проумея.
Може да съм по-старомоден, а може и факта, че в моето обкръжение никой не взема наркотици (е, имам 2-3 приятели, които пушат трева 2 пъти в годината, когато решат да си припомнят тийнейджърството) да ми е промил мозъка, но продължавам да смятам за абсолютна смешка употребата на наркотици от лица на вашите години, че и по-възрастни дори.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8943a7ee3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не знам за зависим, така от разстояние е трудно да се каже. Изглежда няма други механизми за отреагиране на стрес, освен да приема субстанции. Което е наистина червена лампичка за теб. Попитай го дали няма да му хареса нещо различно, нека сам да реши какво и да изпробва няколко неща. Обикновено спорт, природа, смяна на кръга помагат. За детето е наистина много жалко. От друга страна едно дете е перманентен стрес, смятай на какво щеше да се направи баща му. Да се чудиш кого да гледаш по-напред. Няма ли някой друг, който те привлича? Може би по-малко интересен, но пък по-стабилен за връзка и семейство.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a2e6f61273
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наркоман

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 56fd3157bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички, за изказаните мнения... Ситуацията има развитие тези дни. Доста ми се беше събрало, и след последното му напушване-му казах всичко в лицето, отначало отрече, после стана агресивен, но колкото той викаше, толкова и аз не спестих нищо, без да викам но с твърд и категоричен тон. Обеща, че повече няма да пуши, аз поисках да се закълне в мен и майка си-и тогава каза нещо, което окончателно ми отвори очите, че проблема не е повърхностен, а си е зависимост"не мога да ти дам клетва, защото може да се отпусна и да си дръпна един два пъти"Не се учудих кой знае колко, но останах доста изненадана, колко дълбоко е загазил. Събрах си нещата, пожелах му весело "прегръщане с Мери"и си отидох в моя дом. Не спира да звъни и да се кълне... предлага да му правя тестове, и кръвни изследвания, много ме обичал... щял съвсем да затъне без мен.. и други. На косъм бях да се върна, понеже го обичам-после си представих как живота ми минава в страх всеки път, когато е в компанията си, понеже едва ли ще я смени... представих си как истерично ще го тествам, и как в крайна сметка той ще се издъни, понеже средата в която сам се е набутал, ще го подстрекава непрекъснато и ще го пита"защо? Такъв страх ли имаш от жена ти"и в един момент той просто ще дръпне... после ще запуши... НАркотиците никога не са ми били другар, може от келешлък да съм опитвала, но времето на това е отминало отдавна и взех решение да не се връщам към човека.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d0096cb049
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За съжаление масово приятелите ми употребяват трева и всякакъв вид наркотици и го правят така, сякаш си правят закуската, сякаш е нещо напълно нормално. Не се притесняват от никого и на драго сърце предлагат и на новите хора около тях, които също не отказват.
Имах един приятел, който е много известен и талантлив актьор. В началото той пушеше трева рядко и ставаше още по-забавно с него. След това обаче, започна да я пуши почти всеки ден. Отделно алкохол и цигари. След време се промени значително на ментално ниво - сякаш се превърна в друг човек. Стана агресивен, лицемерен, престорен и сякаш изтощен от живота. Отнасяше се с пренебрежение към най-близките си хора, гледаше на тях и на мен включително като на досадна муха. Не осъзнаваше какво прави със себе си и приятелите си. Не бях в състояние да го спра. Търпях много дълго време. Веднъж му казах в очите, че това вече не е човекът когото аз съм харесвал някога. Скарахме се. Нагрубихме се. От този момент сякаш никога не сме се срещали. Останаха хбавите спомени и този горчив край...
За съжаление, зависимостите са не просто нуждата да си набавиш въпросния опиат. Те променят съзнанието, подменят личността след време, което е много много жалко и тъжно.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d0096cb049
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За съжаление масово приятелите ми употребяват трева и всякакъв вид наркотици и го правят така, сякаш си правят закуската, сякаш е нещо напълно нормално. Не се притесняват от никого и на драго сърце предлагат и на новите хора около тях, които също не отказват.
Имах един приятел, който е много известен и талантлив актьор. В началото той пушеше трева рядко и ставаше още по-забавно с него. След това обаче, започна да я пуши почти всеки ден. Отделно алкохол и цигари. След време се промени значително на ментално ниво - сякаш се превърна в друг човек. Стана агресивен, лицемерен, престорен и сякаш изтощен от живота. Отнасяше се с пренебрежение към най-близките си хора, гледаше на тях и на мен включително като на досадна муха. Не осъзнаваше какво прави със себе си и приятелите си. Не бях в състояние да го спра. Търпях много дълго време. Веднъж му казах в очите, че това вече не е човекът когото аз съм харесвал някога. Скарахме се. Нагрубихме се. От този момент сякаш никога не сме се срещали. Останаха хбавите спомени и този горчив край...
За съжаление, зависимостите са не просто нуждата да си набавиш въпросния опиат. Те променят съзнанието, подменят личността след време, което е много много жалко и тъжно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8cdd0bf559
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Зависим е! Аз пушех в продължение на 3-4 години нон стоп. Спрях защото започна да ми става лошо а и не се развивах като човек. Взимал съм и твърди наркотици... между другото мъжа ти щом пуши трева да знаеш 100% взима и други по-твърди наркотици, но сигурно само по купони. Ти просто не можеш да го усетиш, защото не разбираш от тия неща.
Защо трябва да напускаш мъжа ти за това че пуши трева? Аз разбирам да е алкохолик и да прави скандали, да те бие и т. н. м28

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2a9a45a328
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всичко зависи как гледаш нещата. Ти виждаш тревата на нивото на кокаина но изобщо не е така. Сигурно си една от курвите които 'мрази наркотиците', но после отива в бар флайт и се маха главата. Звучиш ми като много отговорна и зряла жена... Да забременее от НАРКОМАН!!! и да направи АБОРТТТДТДТт!!!

Смятай че Томи Чонг е на 80 и всеки ден си пуши, какво Уили Нелсън, Снуп Дог, Оня олимпиеца с 8 медала, Аз, Джордж Уошингтон и други велики хора. Остави го да си пушо момчето. Пълен отличник съм и уча в чужбина и още си пуша, ще пуша докато умра.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d05237d129
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Има проблем, това е ясно за всички...
Забелязала ли си какъв е той когато не е взимал нищо поне 24 часа-става ли по-нервен, ръцете му треперят ли, сетивата му изострят ли се (зрение, мириз, слух), става ли по-чувствителен, по-лесно ли се разстройва, по-самовглъбен, или другата крайност по-еуфоричен, забелязваш ли той да подхвърля често неща свързани, по какъвто и да било начин с тревата (или и други наркотици)... Ако отговорът на повечето от тези въпроси е "Да! " значи момчето наистина има сериозен проблем и те съветвам да бягаш възможно най-бързо и възможно най-далеч и да не поглеждаш назад, каквото и да ти говори и обещава той, защото знай-наркоманите са много добри в убеждаването и в лъжите!!!
Ако отговорът на въпросите е "Не! ", то тогава всичко е от лиготия и има смисъл да се бориш, ако наистина го обичаш!
Успех!

П. П. Казвам ти това от опит и то двустранен...
И това, че даден човек е образован, умен, начетен и/или с добра работа не означава, че не може да се случи с него, или с негов близък! Това, че му се е случило не го прави лош или безчувствен, дори напротив-в повечето случаи точно свръх чувствителността е нещото, подтикващо към наркотика, както и проблеми от какъвто и да било характер в детството, а това защо точно той е станал такъв, а примерно, брат му-не, пак зависи от емоционалността и чувствителността на човека!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5c64063980
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Доколкото разбирам от историята, твоя човек не пуши само коз, 100 % пипа и химийка. Няма смисъл дори и само трева да пуши, казвам го защото аз пуша, повече от 5-6 години с много стаж и реколти и не само... Тревата е наркотик, може да е по-лек, но е като всички останали, не е много по-лек... Абе вие си знаете, успех в живота. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker