Може ли някой да ми обясни защо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Може ли някой да ми обясни защо?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2958 пъти
Здравейте! Първо да кажа момиче съм на почти 16 години.
Първо ще Ви разкажа, а после ще си задам въпросите.
Миналата година по това време(леле, не мога да повярвам, че е минала една година... времето лети, хаха) аз и една моя приятелка решихме да пушим трева. Не ни беше за първи път. Та така де, намерихме си, взехме си, още една наша приятелка реши да се включи - бяхме си доволни. Почвахме училище след това, отново - не ни беше за първи път нито на училище да сме неадекватни, нито да пушим. Както си го свивахме на ''нашето място'' близо до училище, минаха 2-ма мъже. Бяха на около 20 - 23 години. Видяха ни и казаха " А и те си свиват. Момичета и ние имаме една хубава 10-ка, чист холандец е - Хайде да пушим заедно! " И ние се съгласихме. Запалихме ги, те си пушиха от тяхната, а ние от нашата.
По едно време единият каза "Завъртете вашето към нас и ние ще завъртим нашето. " В този момент едното момиче спря да пуши, защото й дойде много, но с 3-тото момиче продължихме. (Само да отбележа и нашето си беше хубав сорт, ако не ме лъже паметта беше бяла вдовица. )) Окей, напушихме се. Всички - доволни!
Разделихме се с тези момчета и тръгнахме към училище. По пътя - смях ама до толкова, че едвам ходехме. Признавам беше наистина много забавно. Минаха там 20-тина минути и влязохме в час. ( Нито едното от момичетата не беше в моя клас) Какво се случи през часа и как - не знам. Стана ми страшно лошо, започнах да се потя. Ама толкова много се потих, сигурно в сауната не съм се потила толкова. Пребледнях като платно. Цветът на устните ми се равняваше на цветът на кожата ми - бял. (Ако устните не бяха релефни, щяха тотално да се слеят с кожата ми. ) По едно време бая ми се доспа, но не исках да заспивам. Съсредоточих се и почнах да си драскам. (Смешното е, че си мислех, че рисувам и пиша толкова красиво, а после като гледах как съм рисувала и писала се пукнах от смях - няма такава грозотия! ) По едно време започнах да виждам бели и розови петна, не знам какво ми стана. Обърнах се и повърнах- пред целия клас... (историята продължава, но ще спра до тук. )
След този случай като реша отново да пуша започвам да се притеснявам. Не знам, филмирам ли се или какво, въобразявам си, че ще повърна. Един път пак бях в училище след това и ходех в тоалетните да си бъркам в гърлото, защото пак се бях паникьосала, а всъщност нищо ми нямаше.
Въпроса ми е защо става така? Защо всеки път, като пуша, имам чувството, че ще повърна? Последния път като пуших(беше скоро) и пак се филмирах. На някой от вас случвало ли се е или съм само аз? Ако да, как мога да го променя?
Моля ви се, помогнете ми, защото не искам да става така.

П. С Коментарите относно това, че е вредно, че съм малка, че ще съжалявам... да спра докато е време и т. н са напълно излишни.
Знам как тревата ми повлиява, достатъчно информация ми е известна за нея. Не, не съм пристрастена, моля ви - няма нужда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: b72d2f29b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ( Знам как тревата ми повлиява, достатъчно информация ми е известна за нея. Не, не съм пристрастена, моля ви - няма нужда. ) Явно информацията ти не е много достатъчна, щом ни питаш, защо така става. Първо имаш това, чувство защото това е защитна реакция на организма. Не знам до колко си наясно, от ефектите на тревата, но те съвсем не са само да ти е весело. При някой хора или в някой случай тя води до параноя, както при теб. Параноя, че ти става лошо, че умираш, че се разтваря земята и така нататък. Няма аз да те уча, какво да правиш, сама си реши дали си струва да се подлагаш на това. Аз също съм пробвала, преди години няколко пъти. В нито един от тези пъти не ми стана смешно и отпуснато, а напротив. Първия път ми стана лошо. Втория път, имах чувството, че се разтваря земята, и ще припадна, ако стоя права. Така, че лично за себе си прецених, че явно организма ми казва не прави това. И спрях. Имах приятелка, която, като се напуши, непрекъснато мислеше, че се задушава и ще умре, и ни караше да викаме бърза помощ. Тя също след тези случаи спря да го прави. Тези опити съм ги правила преди много години. Сега, когато съм в зряла възраст много се радвам, че така е станало и не съм продължила да го правя. Не вярвам, в това, че тревата не води до пристрастяване, до физическа зависимост може да не води, но до психическа със сигурност, както и до опити с други опиати, просто те подтиква да опиташ. А от там нататък, при много от връстниците ми това имаше пагубни последствия. Не пиша това за да те плаша. Но наистина доста от връстниците ми, с който едно време просто пробвахме трева, стигнаха доста по далеч. Това е било преди 15, 16 години. С днешна дата, 5 човека от тях ги няма. От умни и красиви деца станаха наркомани, 2ма се самоубиха, а за останалите 3ма не знам, просто ги видях да висят по диреците. И хич не си мисли, че пиша това да те плаша, това е самата истина. Не казвам, че така става с всички, който пушат трева, но при някой деца така се почва. Обърни внимание, на тези, който по често пушат трева, 50процента от тях, ще пробват и анфети или др. опиати, а при 10 процента, най вероятно ще се стигне и до някаква зависимост, към нещо. Просто наблюдавай и ще видиш, че съм била права. Умната и успех ти желая.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 58b08ca412
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Както каза No1, това е параноя. Няма да те уча какво да правиш, а само ще ти кажа, че тревата води до:
-Илюзии, че умираш
-Илюзии, че някой иска да те убие (имам приятел, който 3 месеца не излиза от апартамента си, защото мисли, че един го чака пред входа на блока, за да го убие)
-Раздвоение на личността (шизофрения) - развива се при 30-40% от взимащите трева
-Халюцинации
-Пробване и следователно пристрастяване към по - силен вид наркотици (когато тревата вече спре да е достатъчно силна)
И още много. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7c72046b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Искрено Ви благодаря за информацията. Наистина сте прави и смятам да Ви послушам. Отново - благодаря!

- От Авторката.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 46a6aad16e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Радвам се, че си склонна да послушаш хората! Аз също от личен опит и наблюдения те съветвам да не продължаваш - прекалено много познати имам, които си провалиха живота, почвайки от тревата... и е тъжно да ги гледаш как са имали огромен потенциал, а след това години са в някаква дупка и на доизживяване... Знам, че особено на тая възраст ти е интересно това аху-иху от тревата, ама то може да се постигне и по безопасни начини! Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b72d2f29b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1 съм, пиша ти пак защото, както каза номер 4, радвам се, че си склона да се вслушаш. Въпреки, че много не ми се вярва да спреш, само заради това, което ние ти казваме. Знам, че си в възраст дето си мислиш, че всичко знаеш. И ние така сме били. И ние сме били така. Но запомни едно, дори и да не тръгнеш по лош път заради тревата и да ти се размине точно на теб, тревата може да ти отключи множество психични растройства. Твоята параноя, може да стане паник атака, депресия, ОКР и тн, Помисли добре склона ли си, да се чувстваш напушена постоянно, до края на живота си. Защото тревата ти размътва мозъка, и това хич не е безопасно. Вече си отключила параноя, по добре наистина спри. Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker