Зависъм ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Зависъм ли съм?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 3171 пъти
Здравейте, пиша за пръв път в подобрен сайт. 21 годишен съм, студент.
От 12 години се занимавам с лека атлетика, няколко пъти съм бил държавен шампион, участвал съм и на международни състезания.
Преди 8 месеца получих доста сериозна контузия на коляното за малко да стигна до операция. Лекарите ми забраниха да тренирам. Бях ядосан на себе си. Все още не мога да преодолея това. От 9 години се занимавам с това.. това беше начинат ми на живот... тренировки училище и пак тренировки. Родителите ми и самият аз имах големи надежди за развитие в професионалния спорт.
И така.... след контузията ми нямах какво да правя не ми се учеше не ми се излизаше, не исках да съм между хора и приятели. Като ме поглеждаха хората им скапвах настроението със моите проблеми. И така веднаш дойде един познат да ме види и ми предложи Амфети да ударим по една можело да ми оправи настроението. През това време си мислех че съм боклук вече.. мечтата ми за спорт беше изчезнала и не мислех какво правя и от веднъж взех да шмъркам по-често.. по няколко пъти на седмица. Исках още и още.
До преди месец обаче бяхме се сабрали отново компания за Рожден ден на едно приятелче и естествено единия извади да чертае... ударих и аз една естествено почувствах се доста нервен. Едно от момчетата от компанията които беше там взе да ми говори как съм се бил провалил са нищо не съм ставал вече... бил съм долен наркоман. Естествено не исках да го приема и стигнахме до бой.
След 2 дни обаче ми звънна същия този човек с който се сбихме и започна да ми се извинява... че не е мислил това което приказва тогава, , В крайна сметка осъзнах че наркотиците специално на мен ми действат много агресивно. Не съм конфликтен човек, не обичам да се карам с хората. И се спрях. Последния месец не съм употребявал никакви наркотични средства, но понякога чувствам някаква нужда когата съм на работа или като излизам. Въпроса ми е това прави ли ме зависим от тях? Ще отмине ли това желание?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 876e4eccb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си физически зависим, но си психически зависим - тази зависимост дори е и по-силна. Амфетите просто много бързо успяват да създадат такава зависимост. Как функционират практически ВСИЧКИ накотици - всички сме направени така, че да бъдем награждавани, когато вършим добри за тялото си неща - хранене, секс, физическо движение, поемане на течности - отделят се не само хормони на щастието, но и си има специални рецептори в мозъка, които ни награждават.
Дрогите използват подобен механизъм - никотинът е доказано, че много бързо си обучава рецептори в мозъка, които да те награждават - затова и пушачите много трудно и почти невъзможно могат да спрат да пушат и цял живот ще им се пуши, защото рецепторите са си там.
При алкохолът е същото, но не толкова силно - приматите още отпреди 300 мил. години са се научили да превръщат алкохола в калориики - това е вид храна. Падали са плодове на земята, ферментирали са и индивидите, които са успявали да извлекат енергия от тях са имали еволюционно предимство и повече енергия.
При дебелите хора има подобна зависимост към храната - просто не могат да устоят на чувството на щастие след нея, може би рецепторите им са повредени, особено сладкото и въглехидратите правят зависим.
И ВНИМАНИЕ - има и спортна зависимост. Мисля, че ти си бил зависим от спорта си и от „кика“, който си имал след него, търсил си подобно чувство с Амфетите.
ВНИМАНИЕ - ако имаш зависими от алкохол, цигари и така нататък хора в семейството - възможно е и ти да си генетично предразположен към зависимости!
Съветвам те две неща - да намалиш спорта до 3 пъти най-много на седмица, ако не се стремиш към професионална кариера де, и задължително да спреш всякакви наркотици - не само Амфети, но и цигари и алкохол, дори намали въглехидратите. При възможност прави редовен секс, спи 8 часа на ден, БЪДИ МНОГО НАВЪН въпреки лошото време и така нататък.
Мисля, че си се осъзнал много навреме, но да - цял живот ще си те изкушават Амфетите, имаш вече рецептори, които веднага ще те наградят и те карат да мислиш за това. От теб зависи дали волята е по-силна от месото, дали разумът те ръководи или месото, телесното.

Всичко е хубаво, но в мярка. За Амфетите това обаче не важи! Освен това си извършил престъпление и си спонсорирал престъпници, може би терористи, но със сигурност трафиканти на жени и деца, а и накрая не знаеш какво си вкарал в организма си!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9a80aad918
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле коментар 1 направо размаза с глупости. Какви 300 милиона години бе човек? Учените до смятаха гена на алкохола на 9000 години от днес открили че гена е на 10 милиона години, освен това калориите на алкохола са празни, те не хранят, така, че легендите за това как пра хората си набавяли енергия от алхохол издиша от всякъде. Така де пий по 1л. ракия на ден без да ядеш и ще умреш от глад, нищо че 1л. ракия има 3000 калории, колкото са нужни на човек ежедневно. Както и да е, тютюна бил по-пристрастим от алкохола!? ! Нещо си се объркал по скалата на зависимостите алкохола е два пъти по-силно пристрастим от цигарите, но и за това както и да е няма да ти коментирам смешките. Относно статията. Психическата зависимост ще намалява с годините, ако си вземал кратко време наркотици, бързо ще изчезне ако ги вземаш години, вероятно ще се бориш с психическата зависимост до края на живота си. За това и колкото по-дълго употребяваш, толкова по-трудно ги отказваш. Съвет, намери си хоби, нещо което да те разсейва, така най-лесно ще се спасиш.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c75e8bd091
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли какво. Оня ден гледах едно документално филмче за един лекоатлет. Той е имал много големи надежди за себе си и тичал всеки Божи ден. Мечтата му била олимпийското злато. И точно когато дошли квалификациите за олимпиадата, претърпял катастрофа, в коята загубил единия си крак. Бил съкрушен. Изпаднал в депресия. Светът за него свършил. След като сложил протезата се сетил за едно нещо-а именно, че или ще тази травма ще провали живота му или ще продължи да се бори. От следващия ден нататък той започнал всеки ден да бяга отново и да тренира. Тренирал всеки ден, твърдо решен да отиде на параолимпийските игри и да вземе златато. Така той сбъднал мечтата си и станал един от най-зивестните хора в неговата страна. С парите, които спечелил от игрите, той отворил фирма за протези :)
Относно наркотиците-това също е някакъв опит за теб в живота. За да не мислиш за тия лайна, се стягай и покажи на какво си способен. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 33da9e5e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, аз съм д-р А (ветеринар) имах подобен случай с един пръч от С*****, беше се напасал с трева тип "марихуана" и той по същия начин стана много агресивен, започна да се бие с козите от стадото, дълго време се опитвах да го лекувам, но нищо не помогна, и така се стигна до ножа, и междодругото стана чудесна пъстарма, но това разбира се е пръч, успех с твоя проблем!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4e3caf5593
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да зависим си! Казва ти го човек минал през този ад! Може и пет месеца да не взимаш, но зависимостта се проявява отново! Моят живот се промени в комуна, ако не промениш нещо тази зависимост може да те докара до дъното! Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker