Приятелката ми е наркоманка, как да й помогна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Приятелката ми е наркоманка, как да й помогна?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 6981 пъти
Аз съм момче на 17 години, както и приятелката ми. Първо бяхме най-добри приятели, след което се появи нещо друго и от извесно време сме заедно. От повече от година тя е наркоманка, друса хероин. Тя преживя много и я разбирам защо е поела по този път. Няма да се откажа от нея, но как да й помогна? Всичко е много нестабилно. Хем казва, че ме обича и че иска да спре заради мен, понякога дори се заклева, че ще го направи, но ден до пладне. На другия ден очи червени, реакциите неадекватни. Много често се случва да ме зареже под претекст, че не е достатъчно добра за мен, че не искала да ме повлече със себе си. След това ми описва колко ме обича и как иска винаги да е до мен. Случвало се е да се опитва да ме убеждава да друсам с нея. За един ден може да си извърти мнението на 180 градуса. Понякога забавна с голямо чувство за хумор, самоиронична, друг път агресивна и груба. Често лъже, изневерявала ми е, когато е била друсана, но си признава всичко и съжалява. Драматична е. Мога да кажа, че наистина се опитва и беше успяла за около 2 месеца, но при най-малкия проблем се срива и се отказва. Как да й помогна? Много я обичам и искам само да съм до нея, мога всичко да й простя. Друг въпрос е тя дали ме обича? Много познати и приятели казват, че е манипулативна и че зависимостта й е заместила всичко останало, но не ми се иска да вярвам, понякога наистина си е предишната тя и живея за тези моменти. Родителите й са разведени и не и обръщат внимание. Моля, хора, които са се сблъсквали с такъв проблем или имат някакви идеи да пишат. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 82eb523e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ооо, лоша работа пич ! Тя родители няма ли ? Единственото спасение за такъв човек е тотален контрол, ако трябва да стои закллючена вкъщи, ако трябва вързана, ако трябва да яде бой, само и само да не се друса, докато мозъкът и не се очисти от зависимостта. Ако ще да вие, да кълне, да се умолява, никаква милост и никаква дрога ! От въздържание не се умира.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8693c8cd2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако тя не иска, няма кой да ? помогне.
Най-добре да отива за лечение, нито обещанията, нито нищо няма да помогне, ако не иска лечение.
Много е зависима, много трудно ще се оправиш, както сам каза "изменя си мнението за няколко часа".
Ще прави всичко възможно да получи наркотик - кражби, секс и куп нередни неща.
Предполагам, че доста неща е преживяла, затова ? давай съвети и дано опита да се бори със наркотиците.
Лечението в никакъв случай не го изпускайте и силна воля!
Консултирай се със някой, които се занимава с тези работи и опитай да я накараш/сама да отиде.

~~Белия Ангел~~~

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f420f6c836
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не се занивамай с такива хора.Тя е права,че ще те доведе с нея на дъното.Хора ,като нея са такива с ниско самочувстие,тя няма достатъчно силен характер,за да се справи с проблемите си и предпочита да се надруса,но като мине действието осъзнава ,че проблема го има и той е даже по-силен и тогава се срива още повече и друса пак и пак и пак.Човек трябва сам да поиска да се справи и да потърси помощ в клиника,а е много скъпо.Ако тя не го поиска,колкото и да обещава,не отиде ли да се лекува,значи няма да стане.И аз имах една такава приятелка и видях,че затъва от ден на ден повече и я зарязах.Има толкова много умни и красиви момичета,остави я тая наркоманка,ще станеш по-зле от нея,няма спасението от това.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 63874cb013
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз имам една приятелка, която също от 17 започна с наркотиците - първо трева, амфети, после други неща... е чак на хероин не е била, но то си е достатъчно лошо. Имала е периоди, в които е спирала за няколко месеца заради гаджето й. След това пак започва, после пак спира. Колко хора се опитвахме да й помогнем, ама тя не чува, а не можем да я вържем. Естествено приятелят й го отнася, а уж беше любовта на живота й... просто явно наркотиците са доста по-силни от любовта! Ако намериш решение казвай, обаче аз те съветвам да се откажеш още сега от нея. Спести си болката на тази крехка възраст да гледаш как някой се самоубива пред очите ти...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fe4d7c1c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма оправия, брато. Хероина не прощава. Рано или късно ще си имаш големи неприятности с нея. Я дилъра ще те ппребие, я ще ти лепне някоя гадост в леглото.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6363da6828
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   аз мисля, че трябва да и казваш,повтаряш колко ще е зле за нея това, че може да се оправи с проблемите и без наркотик! Да разбере,че не е сама,че поне ти си до нея и каквото и да прави първо най - важното е ти да не се отказваш от нея. Покажи и, че има и много други начини да се оправи без да се наранява. Тя сама трябва да успее да победи наркотика той е най - лошия враг на човека !!! УСПЕХ ! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8187c3de03
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   БЯГАЙ НАДАЛЕЧЕ!!! И кажи на техните.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8187c3de03
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сериозно бягай, никаква връзка, жена и т. н. няма да стане от нея. Вече е повредена, и то силно. Само неприятности ще си доведеш.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d7405868bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ама вие сериозно ли съветвате момчето да я зареже? ! Аз съм в почти същото положение само, че приятелят ми не ме подкрепя, даже излиза той жертвата понякога. Опитвам да спра най-вече заради него и като взема пак.. аз съм виновна за всичко. Подкрепа никаква :( Та съветвам те не я оставяй това още повече ще усложни ситуацията, може да стане много по-зле!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9ae279da98
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да я зарязва. Ако не я зареже си проси нещата, които ще му се случат. Бягай далече от такива хора.

Ше ти скапе живота, ще те вкара в простотии. Бягай от това повредено момиче, от тази бълсната кола с изкривено шаси, вземи си ново БМВ, или ходи пеша/градски, пак ще е по-добре.

Занимавал съм се с такова момиче, щеше да се самоубие щеше и мене да ме въвлече в глупости, казах не баща и оставих го жалкото копеле да се оправя и не съм поглеждал назад. Избегнах не куршум а атомна бомба, кажи на техните/полиция/психолог каквото и да е само не се въвличай в тия глупости. Едва ли ще се оправи оставяй я да си троши главата. Не те заслужава.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 668a904a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Хора като нея искат да бъдат спасени, независимо дали го осъзнават, или не. Намирам се в нейната ситуация и единственото, което искам, е някой да забележи какво се случва и да ми покаже, че го е грижа, да ми помогне да се измъкна, защото сам не е лесно. Това засега не се е случило, не причинявай това на момичето, ако действително те е грижа. Нищо никога не е повредено отвъд степента, в която може да бъде поправено, потърсете помощ заедно, насили се да изтърпяваш кризите, до които дрогата я докарва и опитай да й влезеш в положението доколкото можеш. Хероинът е нещо, за което тя ужасно много съжалява, повярвай ми. Обичай я, подкрепяй я, показвай й, че си разочарован от лошите й действия, имай търпение и я прати ня терапия, като се уверяваш, че ходи на нея. Пожелавам ти успех, такива ситуации винаги са трудни, но винаги има изход. :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0bf49aa96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Бягай на далече пич, просто бягай!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f9dbe58c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   братле , приятелката ми е бивша наркоманка .бивша бивша колко бивша в момента е в програмата и я ликуваме с метадон . цял живот сме супер близки и в един момент стана заварката и сме гаджета .когато станаха нещата сериозни между нас тя вече беше в програмата и вече 1 година се борим с този проблем заедно . от скоро вече живеем заедно и сме може да се каже на победния път . та искам да ти кажа ако тя не реши сама да спре по никъв начин ти не можеш да направиш нищо . тия тука кадето пишат некви коментари да си я завързал и заключвал няма никъв смисал , явно не са се сблъсквали с този проблем .искам да ти пожелая успех .и запомни едно ако тя истински те обича сама ще реши да го спре без никви ключалки и въжета . не е невъзможно но не е и лесно

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: afeddfbe26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Трябва да я накараш сама да разбере какво наистина и причинява това.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a936b25297
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Младеж, вече ти го написаха. БЯГАЙ! Няма да се оправи. Херцата е до живот. Дори и да стане някакво чудо и да спре, то е до време! Винаги ще и се иска. Ако настъпи някакъв срив в живота й, пак ще прибегне до тези лайна. А по описаното от теб ми се струва слабохарактерна личност и надали ще направи истински опит да спре. Продала си е душата на дявола вече. Ако не искаш да си просто душевното и кошче за отпадъци до самия край... просто се откажи човече! Кажи на родителите й, да я карат по комуните и повече не се занимавай с нея! Ще си патиш! В момента се забъркваш в страшни лайна! Малък си, радвай се на младостта си.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7aca649f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Пълни глупости са тези които казват, че херцата е до живот! Не се отказвай от приятелката си, бъди до нея! Това, което е написал номер едно е най-голямата грешка:ако сама не пожелае няма как да спре! Подкрепям номер 17-това е начина! Вярвай в нея, борете се заедно! Като кажат за някой, че е наркоман и все едно не е човек-и той или тя е като всички, просто има проблем!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8ec4d3c63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Приятел от къде си че аз имам същия проблем и как си се справил

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5ff4b23b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Ако има някакъв начин да я убедиш да постъпи в клиника, но не съм запозната с условията и цените там. Потърси информация и поразпитай. Поговори и с нея, макар да не е сигурно, че ще те чуе. Обясни й колко те е грижа за нея и как не можеш да я гледаш да се съсипва по този начин. Родителите й дали знаят какво се случва с нея?
Тийнейджърите (особено на вашата възраст) сте много емоционални, особено ако се случва нещо драматично в живота. Много лошо се е подвело момичето и й трябва стабилна подкрепа, за да излезе от калта. Но ще е трудно, защото в главата й е пълна каша.
Ако знаеш нещо за родителите й и ако са свестни хора (независимо от това, което казва тя - в момента е объркана и афектирана и им е ядосана), те съветвам да се опиташ да поговориш с някой от тях. Сподели им, че си приятел с дъщеря им и се притесняваш, за това, което се случва с нея. Те са й родители. Каквото и да се случва помежду им, ще направят всичко възможно, за да помогнат на дъщеря си.
И един съвет към теб. Каквото и да става, не се съгласявай да пробваш херца. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ. И ножа да ти опрат. И се дистанцирай емоционално от проблема. Бъди търпелив, но не бъди глупав и наивен. Пази се и много се надявам да преодолеете този кошмар. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e3e6cfe1b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Приятелю... бягай.. бягай бързо и надалеч.. бях с такава жена.. обра ме физически.. обра ме душевно... след много перипети и загуби лишения от моя страна успях да я измъкна от тинята.. и какво стана.. отиде при друг.. хората са прави. Наркоманите са хора без душа без морал без ценност. изключително манипулативни. те вече веднъж са деформирани... видоизменени и нищо няма да е същото.. нищо с този човек няма да е истинско.. ще живееш в лъжа апропо.. тази жена сега е алкохоличка и предполагам че при трудност пак ще прибегне.. не искам да съм на мястото на гаджето и когато това стане... защото знам какво преживях... Сега съм с истинска жена до себе си и съм щастлив.. радвам се че този кошмар отмина и всичко това е зад гърба ми..

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3b687515a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Мисля, че аз бих могъл да бъда изключително полезен поради личния си опит. Аз в момента съм на 37 г. Имам син на 7г. Имам мечти и стремежи, както всички вас, но всичко това не винаги е било така. На съвсем крехка възраст 14-16г. започнах да експериментирам с трева и хапчета. Тогава нямаше никаква реална информация по темата. Не и в българското общество. Нямаше интернет и човек можеше да намери нещо свързано с темата само в дебелите фармако-терапевтични справочници. Много скоро минах на Хероин и ми отне близо 15 години за да се преборя с това нещо. Винаги съм бил любознателен и а, и тъй като съм преминал през какви ли не опити и методи за да се лекувам - съм натрупал доста инфо по темата. Също така разбирам, защо не желаеш просто така да я оставиш. Без дори да пробвате да промените ситуацията. Ако желаеш ще помогна с каквото мога. Просто ми пиши - paranoia. bg@gmail. com Нужен е сериозен разговор, а не форум с тролове. Но имай в предвид, че за такова сериозно нещо е изключително важно да си търпелив към нея(особено, ако виждаш че желае да се промени). А аз не съм убеден, че на тази възраст
имаш нужното търпение, защото едва ли би се справила бързо. Възможно е и само за 3-4 месеца но е слабо вероятно. И все пак се сещам за варианти. Тъй, че свържи се с мен ако наистина, я обичаш!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3b687515a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Коментара означен като: 1. е типичен за хората, които не са имали досег до проблема(не говоря да са взимали наркотици а, примерно да познават такъв човек или хора, които имат такова дете). Да, човекът е мислил за добро. Искал е да каже как той вижда нещата. Но пътя към ада е опсипан с добри намерения. Помнете, че дори някой да иска страшно много да помогне, чрез съвети - той би могъл да навреди. не може и не бива да се приемат съвети от хора които буквално не знаят за какво иде реч! Проблема и без туй е твърде сложен. Както не ходите у комшията при здравословен проблем с бъбреците - така и не бива да взимате на сериозно съвет от човек, който не се е сблъсквал по някакъв начин с такъв проблем. Още по-добре да се посети специалист в областа на зависимостите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker