Трева за първи път - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Трева за първи път
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 6355 пъти
На 17 години съм и наскоро пробвах трева, но не получих очаквания ефект. Много исках да опитам, нямах никакво притеснение или страх. Очаквах да падне голям смях и т. н обичайния ефект на тревата, но вместо това през цялото време циклих, освен това бяхме на концерт и имах чувството че всички хора ме зяпат. Останалите, които пушиха се хилиха като луди, а при мен единаствено циклене, жестоко изтръпване, треперене на крайниците и гадната параноя. На какво се дължи това? Дали е защото ми беше за пръв път? Благодаря предварително за изказаните мнения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4cd5fcc0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е защото е за пръв път, или не си пушил/а като хората, или просто ефекта при теб е различен, Аз също съм на 17 и съм пушила няколко пъти мен ме хващо, но повръщам или забивам което е супер скука, защото мойте приятели се пръсват от смях докато на мен ми е гадно и чакам 2та часа да минат и да ме отпусне, за това и не го правя вече

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f030a02de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Ще ти го кажа кратко и ясно, то си е за теб и ти си преценяш. Не се занимавай с глупости! Това е самата истина.

Clipper

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4f399083ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   На всеки му действа различно. И аз имах подобни усещания като при тебе, почти всеки път забивах и ме гонеше параноята като пушех и накрая я спрях.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9a42c244bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не очаквай, че тревата ще те вдигне в облаците... има далеч по-приятни неща в живота.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 00eb1838bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не оставяй тревата да ти дава параноя. Като си мислиш, че те зяпат всички, просто помисли, че е заради тревата и си кажи, че никой не те зяпа.

Първоначално и аз бях така докато не се научих какво да правя и да мисля като съм напушен за да се контролирам и да не си развалям кефа.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 08c7a6ca1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Олеле, Боже!
Ало, модераторите, как може да одобрявате тея тъпунщини!
То тоя какъв съвет иска? Каква помощ?
Да му кажа как да го хване по-добре тревата ли?
Я стига с тея простотии, има хора с далеч по-големи проблеми от това "Как да пуша трева правилно? ".
До автора: Не се занимавай с простотии, а ако толкова много искаш да пушиш трева отиди на консултация с психолог или психотерапевт.
Ти родители имаш ли? Според мен, не.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fd4e7e2aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   само да ти кажа, че колкото и да повтарят хората, че тревата е безвредна, тя освен смях или циклене може да предизвика и много сериозни проблеми като паническо разстройство, паник атаки и т. н.
повярвай ми, казвам ти го от личен опит, момиче на 18 съм и 2ра година не мога да се оправя... не си съсипвай живота, колкото и да ти казват, че е забавно и, че няма какво да ти стане. не знам защо е този мит, че е напълно безопасно, ако се зачетеш в интернет ще намериш много други хора, на които им се е отключил подобен проблем като моя от марихуана, а повярвай ми това определено е ад!!!
нека всеки, който обича да си пафка да се поразрови малко за ПА и ПР и да видим дали все още ще смятате, че няма какво да ви се случи, след като влезете в някой форум и видите какво преживятват хората и, че не могат да се възстановят повече от 10 години.... не си струва да се докарвате до там, не е нужно да пушите и редовно даже, само да попаднете на нещо по-силно или друсано и ще си докарате до главата излишни грижи... не е много забавно на 16 да обикаляш психиатри, психотерапевти, да ти се изписват ред хапчета (антидепресеанти) и да се чудиш как да се върнеш към нормалния си начин на живот. може да е забавно, може да е интересно, спор няма, но РИСК СЪЩЕСТВУВА ( не казвам, че се случва на всеки, познавам много хора при които проблеми не е имало, ако пушат от време на време, но човек никога не знае )

ЗАМИСЛЯТЕ СЕ! и ви стискам палци, на всички, които пушат... не го пожелавам на никого, дори и най-големите си врагове...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 20631ed3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   защо не спреш да се занимаваш с такива глупости, с 6 години съм по-голяма от теб, пушела съм не малко пъти да кажем около 20. 90 процента от пътите същата история и накрая спрях да пробвам и без това до нищо хубаво не води колко приятели после се продрусаха и хора от тях не става, всички почнаха от трева....

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 454ea79c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм на 16 пушел съм толкова мн пъти :Д че вече дори не ме хваща виш от такъв вапрос няма смисъл само ще те объркат повече това е защото ти е било за 1 път а не си се смяла защото си забила а не си се отпуснала :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e750ca6c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не пуши нито от силна, нито от слаба. Тревата се разпространява сред младите, за да се постигне масова апатия и затъпяване. Такава апатия, че и най-очевидните нередности да не се забелязват. Просто откажи тревата и се опитай да убедиш и другите ти приятели и познати. Тревата е за наивните и лабилни хора, които мислят и казват, че всъщност тя им помагала в професионалното развитие. Абсолютна глупост. Човек зомбира здраво от марихуаната, слуша песни и разглежда картинки на разни ямайски напушеняци. Имам приятел който се възхищава на някакъв ямайски чичо на 60 години, пушещ по 10 пъти на ден и отглеждал цял двор с канабис в Ямайка. Да, той си няма работа човека и бере от реколтата, пуши я и след това разказва как се чувствал добре и нямал главоболие и умора, а той всъщност има заспал и неадекватен вид. И младите на цялатапланета се връзват на тия глупости и гледат на зеленото листо с други очи. Като на нещо свято и магично, като някакви сектанти. Най-лошото въздействие на тревата е върху такива като номер 9. Той е още млад и вече мисли, че е прозрял в зелената светлина. Голям филм е това нещо. Прави ти простотии с кръвно, параноя, слухови халюцинации, тотална деградация на самата личност. Има хора, които вече и приятелите си ще разменят срещу няколко грама ганджа. Това е сериозен проблем и трябва да има затвор за разпространителите и консуматорите.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 11f07abb00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Няма как да те хване от "първия път"! Затова не ти е било смешно, а си бил/а зациклил/а. А и си зависи от тревата ако е била много силна най-вероятно затова си имал параноя. И на мен ми се е случвало даже след като съм пушил повече от един път. Аз вече спрях и по-добре е да не продължаваш да пушиш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0f8bcba7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравей, аз съм М на 35 години и пуша трева от 15 години и на мен ми действа смехотворно. Жена ми е на 34 год и тя пуши, но не редовно, защото когато се напуши точно това се случва с нея, зацикля не може да обели и дума в 90% от случаите. Иначе прочетах коментарите на другите и не съм много съгласен с някой от тях. Тревата е по безвредна от алкохола и цигарите не напразно в повечето страни се използва с медицинска цел, не води до пристрастяване или до употреба на твърди наркотични вещества, все пак човек сам взима решението за твърдите наркотици, за 15 години пушене и то последните няколко вече много рядко ми се случва не съм пробвал тежки наркотици или пък да чуствам абстиненция. Много по яко е да се напиеш и да се биеш с някой или да биеш жена си и прочия отколкото да се напушиш и да се похилиш и отърсиш от скапания живот който живеем в България, нали?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 338a1be006
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Виж, аз съм на 33. Пушила съм, но от около 10 години не пипам-не ми липсва, но от началото имах нужда, особено когато средата е такава. Истината е, че зависи от характера на човека-аз не бях силен характер и определено мога да кажа-имах психическа зависимост. Смених средата, когато осъзнах, че вместо да правя нещо за себе си-да уча, спортувам, да се забавлявам заради хората около мен, а не заради тревата, аз само се кисках тъповато, не защото ми е готино, а защото съм под въздействието на наркотик. Насокоро видях един от компанията, която смених-какво да ти кажа, не му е повлияла позитивно, но ме убеждаваше, в името на миналото, да дръпнем по една, че му била бонусче към "бонбонките", дето си взел"тънкана"Отвратих се като му гледах блясъка в очите-все едно говори за егати радостта. Сега ми се иска да не бях в тази среда в най- уязвимата си възраст, да не бях се повличала, изгубих хубаво и ценно време. Животът е хубав сам по себе си. Работя, здрава съм, имам си дете, дом:)Човек винаги има два избора пред себе си-да се справя и да израства с проблемите си, с пълно съзнание, или да се крие зад упойващите вещества. Тревата за мен е за слабите, които не се справят с проблемите си, а се крият в илюзорен свят. Сега се замислям, че имах една съученичка-майка и беше пълен инвалид, баща и избягал, щом майката се разболяла, сама я гледаше, но не се повлече по компанията, намираше сили в себе си да се справя. Беше ми близка и ми говореше да зарежа "тия боклуци", ама кой да я чуе, загубих истински и точен приятел, тя не искаше да пуши и се отдалечи, понеже и писна един нормален разговор да не проведем. Не на всички действа така-има и хора, които се контролират, но не са много. Знам, че сега не искаш съвети, но ако можеш-не се занимавай
Циклила си, вероятно понеже ти е било за първи път, ако решиш да продължиш-вероятно ще започнеш да изпитваш истинския ефект от марихуаната, както приятелите ти с повечко опит.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fe7abcd7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Има ли смисъл от тревата?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bff7317504
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От автора : Наскоро опитах отново, но този път беше много по-хубаво. Според мен всичко зависи от обстановката в която се намираш - този път пушихме на една градинка дето почти не минават хора вечер. Нямаше я параноята, че всички хора те зяпат. Скъсах се от смях и не усетих кога минаха тези 2 часа, докато първия път нямах търпрние да мине по-бързо. Хареса ми, но вече нямам желание и интерес да го правя. Разбрах, че усещането не е кой знае какво!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker