Баща ми пие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Баща ми пие
преди: 13 години, 11 месеца, прочетена 7713 пъти
Баща ми всяка вечер пие ракия и става друг човек, почва да се заяжда с майка ми и с мен. Никога не съм водил смислен разговор с него защото или гледа мач или вече се е напил или все е зает с нещо, аз хич не го интересувам. Нарича ме с различни обидни думи: хюмне, рядко лайно, дрисльо, и всякакви други. Ако някой друг ме нарече така няма да ми дреме много, но никак не ми е приятно собственият ми баща да ме нарича така. Казва, че съм много глупав, много тъп, че приятелите ми били по-умни от мен. Постоянно търси нещо с което да се заеде с мен, а аз искам просто да си прекараме малко време като баща и син, както нормалните семейства, без постоянно да ми вика за нещо. Казва, че не го уважавам, а аз го обичам като баща, но той това не може да го разбере. Упреква ме че съм бил лентяй, а аз си имам постоянна работа, даже карам извънредни смени и половината си заплата я давам в къщи за храна и за други работи. Не знам какво да правя и как да разговарям с него, много е избухлив, нервен и горд. Ако имах възможност до сега отдавна да съм се махнал в друга държава, но нямам достатачно пари, нямам връзки, познати. Искам в семейството ми да се разбираме нормално и да няма всяка вечер скандали.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 11 месеца
hash: dc09005959
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Напълно те разбирам, мъчно ми е за деца израстнали в подобна обстановка. Но алкохола на никого не прощава. Дано имаш възможност един ден да се откъснеш от него. Иначе гледай да избягваш контактите с него, гони си твоите интереси, не се озлобявай, просто няма смисъл от това.

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 0d91f71fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Еми обикновено мъжете пият когато нещо в бракът не е наред.... човека не е доволен от живота си...

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: dc6c1c587a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   За съжаление нещат аняма да се оправят, докато той пие. Има хора /познавам такъв човек/, които са добри, обичат децата си и пр, но алкохолът ги прави съвсем различни и всички най-лоши черти в характера им се проявяват десетократно по-силно. Ти си пълнолетен човек и щом работиш значи все пак имаш известна независимост. Според мен с пиян или подпийнал човек, у когото се отключва агресия просто няма никакъв смисъл да се спори, дори да се говори. Или избягвай контакти, които неминуемо ще доведат до сблъсък, или вместо да даваш пари за храна и пр. се изнеси на квартира. Не съм психолог, но всички тези обиди и обвинения са израз на комплексите и собствената му неудовлетвореност. Вероятно в трезво състояние не би казал това, а и не мисли за теб по този начин. Единственият изход, ако все пак искаш или си принуден да останеш в семейството е този човек да осъзнае, че има проблем и да има воля да го разреши - т.е. да не пие или поне да пие съвсем малко. Освен това щом работиш значи самият ти можеш да създадеш свое семейство или да живееш на семейни начала. Така, че гледай напред и не се ядосвай - няма полза и няма да промениш човек, който отдавна се е формирал като характер и личност и най-лошото - който явно се отпуска и разтоварва с пиене.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 95f9a2c6fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Колкото и негативно да прозвуча, няма оправяне, алкохолът не е простил на никого. Ако човек не се усети овреме, че му действа пагубно и става отвратителен и за околните, отпишете го. Ами вземай мерки, спестявай, научи малко език и хващай границите, керванът си върви.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: a63bd74d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Вината не е в брака, а в човека. Той и моят баща пие но нямат проблеми в брака, а защото е пристрастен, всяка вечер неможе да седи ако не пийне една или две чашки...

 
  ...


...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 0be5ecb7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баща ти ходи ли на работа? Защото ако ходи, се предполага, че там е трезвен... и съответно ти би могъл да поговориш с него, без каквито и да било разправии. Не казвам, че с това нещо ще се промени, но поне ще е някакво начало. Може би ако му кажеш някои неща в лицето, той ще осмисли живота и поведението си към теб и майка ти... Знам ли?
Ако и това не помогне, не знам какво друго мога да те посъветвам, освен да се отделиш и да живееш сам.
До номер 5 - Всичко е въпрос на воля. Не мога да се съглася, че алкохолът на никого не прощава. Човек, ако има желание, ще намери и СИЛИ да спре :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: d32efd4fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Не е виновен алкохолът, приятелю - баща ти е човек със сериозни проблеми. Алкохолът е само външна изява на това, което е вътре в него - той е един вид "оправдание" за държанието, думите и постъпките му. Според мен е безсмислено да търсиш контакт с такъв човек - баща ти е изпята песен, по-добре смятай, че нямаш баща (опитите ти да промениш нещо с него е само напразно пилеене на време и енергия). По-добре хубавичко и осъзнато гледай в негово лице КАКЪВ НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ в живота си, и как НЕ ТРЯБВА да се отнасяш с децата и със семейството си, когато си направиш свое.
Похвално е, че работиш. Похвално е и че вземаш извънредни смени - това говори, че искаш да се развиваш. Виждам и че си сравнително интелигентно и грамотно момче (пишеш с далеч по-малко правописни и други грешки от повечето тук). Време ти е да помислиш за свое, собствено семейство, и гледай в него никога да не допуснеш ОТРИЦАТЕЛНИЯ ПРИМЕР, който имаш от родното си.
От все сърце ти пожелавам всичко най-добро по пътя ти! Успех! И помни - съмва след всеки мрак!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: d32efd4fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Много ми е смешно, и ми е жал за хора, които си мислят и разправят, че "алкохолът го прави друг човек". Алкохолът нищо не "прави", най-малкото пък човек да направи. Той просто "премахва спирачките и ограниченията", така че човек да свали социалната маска и да прояви истинската си същност! Я напийте един Светец, и вижте дали той ще се превърне в хулиган? Реакциите му ще се забавят - да, езикът му ще надебелее и ще започне да се оплита - да, ще вземе да залита докато ходи - да, и куп други физиологични реакции, но НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В СВОЯТА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ, нито "някой друг" ще влезе в кожата му и ще започне вместо него - няма да стане "друг човек". "Други хора" стават само неудачниците, вътрешно неудоволетворените и озлобените хора, които само си търсят "причина и повод" да изявят себе си. Е, намират си я в алкохола. Сваля маската - това прави алкохола. Премахва това, от което в трезво състояние съответните субекти биха се срамували, страхували и се чувствали виновни. Това е положението с "другите хора"! Психолог съм, и в младостта си съм се напивал (като кирка) няколко пъти - съвсем експериментално, да видя дали някой друг "ще ми влезе в кожата" и ще започне да действа вместо мен, а на другия ден приятелите да ми разправят този "някой друг" какви щуротии е вършил, а аз нищо да не си спомням. Е - нямаше такова нещо, нито за миг не усетих "някой друг" да взема решения вместо мен, спомнях си сравнително всичко (доколкото човек въобще, дори и в трезво състояние може да запомни абсолютно всичко от една вечер), нито пък "някой друг" поемаше отговорността за действията и решенията ми. Какво да ви разправям - пълна пародия и опит за заблуда и самозаблуда са тези приказки, че на някой алкохолът му е виновен за нещо. Няма такъв филм, за съжаление... Според мен трябва да се премахнат и тези законови положения, при които човек ако извърши някакво тежко престъпление и е употребил алкохол, то алкохолът се смята за "смекчаващо вината обстоятелство" - пълен абсурд!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 7d16d6bb78
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Вече коментирах това писмо под №4, но пак се върнах към него и коментарите. Особено верни са тези на № 8 и № 9. Точно така е и наистина вложи енергията си, за да послужи на теб самия.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 3f16deb0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И аз раста така всяка вечер се заяжда с мама.Това е много мъчно за мен по някой път се е случвало да се крия от него сърцето ме боли .

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 2e1c4032cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

12.   То кой не пие?

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 102473660f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Лошото е в това, че майките ви търпят този тормоз в името на децата си, а всъщност не осъзнават, че съжителството и ежедневния тормоз се отразява много по-зле на децата им, от колкото примерно една раздяла.

Алкохолът е само един от проблемите на хора, като бащите ви. Обикновено това са лоши хора с горчив живейски опит и много гняв в себе си, имащи ред други причини да бъдат толкова жлъчни и гневни. Имат нужда от психолог, който да им помогне да стигнат до дъното на проблема и след това рехабилитационна клиника и лечение, за да се отърват от алкохолизма, но в България, тези неща са просто нечувана практика, за мое огромно съжаление. Хора, като бащите ви намират отдушник в децата и жените си и не могат да бъдат спряни по никакъв начин. Жалка картина!

Единственото, което мога да ви посъветвам е да се откъснете от тази среда възможно най-бързо, преди да ви повлияе и на вас и да ви превърнат в тяхно копие.

Искрено съжалявам, но не мога да ви дам позитивен отговор в случая, освен да избягвате контакта с него и да се амбицирате да сте най-добрият, за да можете да се измъкнете възможно най-скоро от тази среда.

Аз пък не разбирам майките ви, как могат да стоят с такива мъже? Има една приказка: По добре сам, от колкото зле акомпаниран. Доста често се оказва, абсолютно вярна.

Късмет!

Яги

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: dd1674a07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   По повод горния коментар. Майките не търпят,но няма къде да идат в това глупаво време. Защото са затрупани с работа и една сюрия сметки да плащат. Искам да кажа ,че няма свестни мъже.Всички са едни и същи. Или пият или искат само секс. Извинявам се на всеки мъж ,койте не е такъв!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: ef0af1f453
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Едва ли имаш нужда от това но ще ти кажа е аз прживях същото, може би и по лошо. Баща ми биеше майка ми почти всеки път като се напие. Веднъж на майка ми и писна след 10 или може би повече години тормоз и викна полиция... На баща ми му прещтарка нещо и реши да се самубие майка ми го намери и го закара в бърза помощ. гоеори с лекари, псохиатри и след много дълги разговори баща ми се прибра вкъщи и от близо 2 години буквално не е близнал алкохол. Истината е че всичко се оправи от тогава. Няма безпричнинни скандали и проблеми освен обичайните познати на всяко семейство.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6a951f999a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   На номер 14 ще кажа, че е фригидна.
И ако не иска секс мъжа ти, какво друго да ти иска- да му сготвиш боб!? След като не му даваш ще пие, щото го е яд на тебе!
Първо потърси проблема в себе си. Добре е че не пиеш, ама да не даваш на мъжа си...
Е то няма такива мъже, които да не се "изцеждат", щото иначе ще им се пръснат яйцата. Ако искаш такъв мъж, който да не ти иска "само секс", намери си евнух!!!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 02bc3a5af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Искам да ти кажа и аз съм на същото положение. Баща ми когато е пил се превръща в друг човек по ясно да го кажа в боклук. Почва да се дразни с всеки особено с майка ми. Понякога не пие към 10 дена, но когато седне да пие 1 бутилка уиски си го пие. Много се дразня от това как ме обижда понякога ми идва отвътре да го спукам от бой, но после си казвам той ми е баща не трябва да го правя. За да мога да пазя майка ми почнах да тренирам бокс и ходя на фитнес от 72 кг станах 98 кг. Една вечер се прибирам и видях как баща ми е пиян и бие майка ми тя трепереше и плачеше. Казах на майка да излезе. Той напсува майка ми и мен също. Искам да бъда спокоен, но той сам си го търсеше пред мене пак искаше да бие майка. По едно време не се сдържах и резултата беше 2 седмици в болница за баща ми-11 шева на лицето, счупени зъби, счупен прешлен и счупена китка. Това беше озлобата събрана в мене с годините към него. И изобщо не съжалявам ако пак посегне на майка ми ще го пребия.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fdcf780447
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   18, майка ти и всички като нея са за пребиване.
За това, че са търпяли, и търпят това.
За това, че за единия си мазохизъм оставят детето си да се мъчи в такава атмосфера, с оправданието "няма къде да отида".

Нямам грам съчувствие към такива жени. Няма оправдание за тях...жени без достойнство, без капчица самоуважение и отговорност към децата им. Децата им израстват едни нещастни страхливи и потиснати хора, или по-лошия вариант - агресивни...няма оправдание за това.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9b4d598d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Подкрепям н. 19 и мога да добавя, че често жената е част от проблема и също е емоционално зависима от този мъж, а и дори може да е причината за алкохолизма.
Жена съм и предпочитам да дам децата си в дом за отглеждане, докато си стъпя на краката, но нито 1 ден не бих търпяла такъв мъж - едно е да решиш да живееш с такъв, друго да раждаш деца и да ги вкарваш във филма. Не съжалявам изобщо такива жени, а се обаждам на социалните да идват да взимат децата - два пъти съм го правила и съм доволна от резултата - децата са при нормални семейства, а жената си остава при мъжа - това потвърждава мнението ми, че сами са си виновни такива

 
  ... горе^
преди: 7 години, 22 дни
hash: 06943de983
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Здравейте аз съм на 14 (няма да се опитвам да пиша грамотно). Та значи в моето семейство е почти същото. Баща ми всяка вечер пие по 1 чаша ракия (приблизително 150 гр. ) и почва да се заяжда с майка ми и да вика като откачалка. През повечето време те не си говорят но като започне да вика толкова се нервя че направо излизам от стаята и отивам аз да му викам (само като го направя спира). Аз по принцип не съм нервен човек но не искам баща ми да вика защото така и аз ставам нервен и се превръщам в негово копие (а аз не искам това да става). В крайна сметка не ме интересува дали ми вика на мен... Повече ме е жал за майка ми. Постоянно се чудя какво ще стане с майка ми след като напусна къщата (като стана на 18 или повече)... Дори когато съм навън постоянно мисля дали в момента баща ми вика на майка ми. Веднъж майка ми докато чистеше вкъщи ми каза че рамото я боли. Аз я питах от какво и тя ми каза че като съм бил по малък (на 10/11) той я е удрял в рамото (и така и се е натрупала болка от всичките пъти в който я е удрял). Като разбрах това толкова се ядосах че ми идваше да пребия баща ми.
Моля дайте някакъв съвет или нещо защото просто душата ми не е спокойна когато те са сами вкъщи а аз съм на вън :(.

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: 06943de983
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

22.   Здравейте пак съм Аз (21). Откакто предишния си коментар нещата се промениха. В смисъл баща ми вече не вика и не се заяжда. :)

Надявам се и при теб нещата да се оправят :)
Междудругото съжалявам че миналия път не успях да ти дам съвет но този път няма да забравя. :)

Моят съвет: Когато е "трезвен" отиди при него и просто го помоли да поговорите. Ако не иска настоявай. :)
Но ако не стане... съжалявам просто нищо друго не ми хрумва. Просто най вероятно просто той никога няма да успее да се промени защото той вече си е изградил такъв характер за което аз много съжалявам.
Може и да дойде време в което да осъзнае това но вероятно ще е твърде късно. Съжалявам това е всичко което мога да кажа. :(

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e44558ddf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Баща ти е едно голямо миризливо лайно, пълен пропадняк и нищожество, долнопробен алкохолик, нищо не става от него! Не му обръщай внимание, а ако налети на майка ти да я бие, вземи да го ступаш. Такива животни разбират само от бой!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker