Прилошава ми от цигарите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Прилошава ми от цигарите
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 5711 пъти
Здравейте, пуша цигари от месец, но в началото не знаех да гълтам и днес един ми предложи и аз приех. Когато той видя, че не гълтам ме пита защо не го правя и ми обясни как става. Пробвах 1 цигара така и леко ми се замая и мислех, че ще отмине, но следващото междучасие пак пробвах и ми стана още по-замаяно и не можех да се крепя на краката си и седнах и си мислех, че ще припадна по едно време, но явно е било само замайване.
Така, въпросът ми е дали и на вас ви е било така първия път и дали от това може да се припадне и какви нежелани ефекти могат да се случат? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: ae68af2fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Повръщала съм даже от тях, доста неприятно. Оттогава никакви цигари. Иначе съвсем нормално първия път да се замаеш, както и следващите няколко.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6a95e09317
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Зависи от цигарите. Има тежки, средни и такива които са планински въздух. Явно си пробвала тежките

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0ccfda5b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да така става ако нагладно или за първи път но щом ти става така по-добре спри недей само да се тровиш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f8c2983901
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Ами ти даваш отрова на организма си, как очакваш да реагира? Да се радва, че му даваш канцерогенни вещества ли? Това е начинът на организма ти да каже да не го правиш. Ако не се вслушаш в него и продължаваш, ефектът скоро ще отмине, защото ще разбере, че не ти дреме, но вредата си остава. И в един прекрасен момент след някоя и друга година ше ти сервира някоя болест. Цигарите сират растежа между другото и ти загрозяват кожата. Както и способстват неравномерното разпределение на мазнините. Т. е. те се трупат в корема предимно, а на останалите места ще изглеждаш по-слаба. Ама пък коремът ти ще е леш след няколко години.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5e525cf486
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти сериозно ли?? Искаш да гълташ цигарен дим??
Този твой въпрос звучи като:
-"Моля ви помогнете ми да се отровя и убия без да ме боли много"

Вместо да се занимаваш с простотии и да се тровиш се хвани с нещо разумно(в което се съмнявам, че ще направиш), защото от цигарите нищо добро не те чака.

от Баткото

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: aafef7faf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   За кво са ти цигари?
Нежелани ефекти има много, дори рак на белите дробове може да имаш след време.
Цигарите са най-долното нещо на земята

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0cd62ff4a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   След известно време ще се чувстваш страхотно добре, ако не пушиш. Ще си нестандартен за околните ти и ще имаш тяхното уважение, ако разбира се не парадираш с това. Нямаш представа колко много губиш, като пушиш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6dc68966f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   "... и какви нежелани ефекти могат да се случат? Благодаря! "
рак на белия дроб, пародонтоза, емфизем - и разни други такива

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8dde886563
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   И на мен ми беше така и ги спрях :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9df8cc2569
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз започнах да пуша на 14 - сега съм на 22. Представям си на какво ми приличат дробовете.

От сега ще ти кажа че си тъпа. Не започвай да пушиш цигари - от тях зъбите се повреждат, пъжълтяват и може да хванеш различни видове рак. Не си заслужава да се тровиш за да си част от кюпа и да си от готините.

Много добре знам какво ти е мисленето сега - всички пушат, дай и аз да не остана по-назад. Нали трябва да съм готина. Хората ги използват като средство за комуникация и сближаване. "Айде да пушим по цигара" ала бала.. ясна картинка сте - ама ако не вземеш мерки от сега и не проумееш че е вредно, някой ден може и да съжаляваш.

Радвам се че прочетох темата, аз дори преди малко пуших цигара. Сега това което ти написах ме надъха да опитам да ги спра.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 06f52a5755
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да така става като ''гълташ'' от цигарите. И на мен ми беше така първия път, спокойно. Но гледай на кутийката какви цифри пише отстрани има на никотина и тн. смисъл гледай да са поне 4, 5, 5 да не са 7, 8, 9 например да не са много силни пуши слаби цигари. Но аз сега искам да ги спра... аз не пуша кой знае колко много но все пак и една е много. Спри ги повярвай ще искаш да ги спреш после недей започвай. Сигурно си някоя 6-7 клас.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2d6cfe1056
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм пушач от 2 години и косур.
Нормално е това замяйване и чувството, все едно ще паднеш на мига - аз оприличавам това чувство като на леко пийнал. Всъщност, именно заради този ефект започнах цигарите - тъй като вниманието ми се насочваше към физичните промени след пушене, успявах да забравя мисловните си проблеми - и беше супер. За известно време. Докато организма свикне с всички непознати му дотогава вещества, които цигарите съдържат. В момента този ефект, за който ти говориш, се получава единствено ако да кажем 2 дни не съм пушил, та при първата цигара ефектът се появява, но е по-кратък и не толкова силен.

Моят съвет е, недей да пушиш - зависимостта е силна. И тя не зависи от това колко години си пушил - ето, аз само от 2 пуша, ами от това колко цигари като количество си изпушил - поне считам аз така. А аз съм изпушил доста. А наистина си иска много воля да ги спреш, която аз все още търся в себе си.

Предимства на цигарите - може би единствено, че покрай тях може да завържеш някой и друг разговор с някой, който също в момента с теб пуши. Някой казват, че има и определен чар в цигарите - да, на моменти и аз споделям мнението - тъмна вечер, топлина, луна, а ти бавно издишваш пушака....

Вредни ефекти - много, и все повече откривам, тъй като следвам медицина - бели дробове, сърдечно-съдова система, полова система... разрови се в нета и що клипчета ще намериш на тази тематика.

Друг мит според мен е, че цигарите успокоявали... И 5 цигари да изпуша една след друга - оставам си също толкова нервен, колкото съм бил и преди това. Успокова по-скоро идеята, мисълта, че ето, в момента се занимавам с нещо (пуша), т. е. в момента е оправдано да не си върша задълженията, които са ме направили нервен.

Повечето започват цигарите от газарлък, от Конформизъм - сиреч да правя като другите, за да бъда приет в обкръжението - а факт е, че мнозинството хора у нас пушат, особено тинейджърите. Но имам толкова познати, които въпреки цигарите си останаха също толкова самотни сред познатите си... Въпроса не е в цигарите - а е в това да си спокоен, да се харесваш, да си вярваш, да приемеш идеята, че в момента може и да нямаш Гадже, кво толкова, а не тя да те кара да се чувстваш неудачен, ненормален и нещастен - тази негативна енергия определено си личи и отблъсква още повече околните. Та имаш ли тези позитивни качества - по-лесно ще ти се отдава и от време на време да пускаш някоя шега. Да, иска се време да ги развиеш, аз още работя по въпроса, но цигарите не ми дават отговора. Отделно, че са свързани и с много пари...

Аз не почнах цигарите, за да бъда приет сред приятелите си - почнах ги, както ти го описах - заради първоначалния момент на леко пийване и съответно забравяне на проблеми. Но този ефект отминава, 2-3 седмици, месец, а проблемите остават. Но вече имаш и зависимост.

Та така, по-добре без цигари. Не случайно цял свят се е насочил към премахването и забраняването им.

Успех!
М 22

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker