Малко хелп - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Малко хелп
преди: 13 години, 10 месеца, прочетена 6000 пъти
Реших да споделя в общи линии, какво съм чувал за лекуването на абстиненция от някой наркотици и да дам на нуждаещите се някой съветчета за по-лесно спиране.
Сорка предварително за романа, който има интерес да чете :

*Метадон - спира зависимостта към хероина, обаче самият предизвиква зависимост.И наркоманите спират хероина обаче се закачат към метадона.Даже ми е известно за случаи в които лекари , лекуващи по така наречената "Метадонова програма" умишлено не намаляват дозите на пациента, въпреки че пациентът чувства, че и с по-малко метадон, също ще се справи със хероиновата зависимост.По този начин лекарите гледат да "измъкнат" колкото се може повече пари от своите пациенти - но за съжаление в нашата мила родина е така.Метадонът освен това нанася и поражения на вътрешните органи.

Алтернативи на метадона :

*ИБОГАИН - натурален алкалоид, извличан от африканското дръвче Tabernanthe iboga. За съжаление получаването му по синтетичен път е неизгодно.Историята на ибогаина е много любопитна - на един хероинов наркоман(Howard Lotsof) му е предложена нова дрога (корен от Ибога).След като я пробва , той изпитва продължителни халюцинации (има данни и за 36-часови халюцинации от ибогаина) и след като изтрезнява,осъзнава че вече не изпитва потребност да се друса с хероин.Той бързо споделя откритието си и с други наркомани и така се стига чак до лабораторни изследвания.Установено е че алкалоида действа на каппа-опиоидните рецептори в мозъка, както и някои лабораторни тестове са показали , че при хероинозависимите някои мозъчни центрове са активни, за разлика от тези които не са зависими, както и че ибогаина намалява активността на тези центрове, свързани с зависимостта.През самото "пътуване" човек си спомня ключови моменти от живота, който го карат РАДИКАЛНО да преосмисли своето съществуване и дали си струва да е наркозависим.

И сега по-интересното - освен на хероинова зависимост има сведения , че може и да се използва при лечение на кокаинова и метамфетаминова зависимост, както и за спиране на цигарите.

Днес ибогаинът се използва в клиники в Канада, Мексико,Карибите, Коста Рика, Чехия, Франция, Словения, Холандия, Бразилия, Република Южна Африка, Обединеното Кралство и Нова Зеландия.
В България съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите ибогата, както и ибогаинът НЕ СА ЗАБРАНЕНИ под никаква форма.


*Кратом - някои хероинозависими исползват Кратома за облекчаване на абстиненцията, понеже той съдържа активно действащи вещества, които действат на същите рецептори, както и опиатите.


Естестено за справяне с зависимостта, може би първото нещо, което трябва да направите е да смените компанията от дрОгари (не е лесно да, но все пак помислете как се виждате след няколко години).Освен това една зависимост се преодолява с друга зависимост - примерно ако имате близък човек до себе си, той би ви "измъквал от блатото".


И още нещо - действието на много наркотици е свързано с отделянето на невромедиатори (вещества, провеждащи нервни импулси) в мозъка.
Например пикото, както и амфетаминът при своето действие отделят в мозъка ЗНАЧИТЕЛНО количество от следните невромедиатори :

-Допамин - на него се дължи еуфорията (кефа)

-Серотонин - отговорен за това, че не ви се яде и не ви се спи

-Норадреналин (наричан също норепинефрин) - отговорен за повишената концентрация


Естествено след като мине ефекта и изтрезнеете се чувствате като парцал, понеже почти сте си изчерпали запасите от гореспоменатите невромедиатори.Те обаче се възстановяват с течение на времето по естествен път или тяхното възстановяване е възможно ако се приемат някои аминокиселини, които се продават в магазините за фитнес добавки :

Фенилаланин - от него тялото си произвежда Допамин, една част от който се превръща в адреналин и норадреналин.В безалкохолните напитки за диабетици има аспартам, който организма преработва до Фенилаланин, Метанол (вреден) , Аспарагинова киселина и други.

Триптофан - от него тялото си произвежда Серотонин

Така може да се облекчат симптомите и по-лесно да ви мине.Освен това, ако пък искате много да се разцепите, може няколко дена предварително да пиете от въпросните добавки с цел да си напълните мозъка с невромедиаторите, който после амфетите ще освободят и ще ви правят кефа.



=ALh1M1ka=

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 43caf8f7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много "спецове" се намират...помагачи...чули не дочули...Не подлъгвайте тези които наистина се нуждаят от помощ за слухове за разни лекари. Аз съм бивш хероиново зависим и от първа ъка говора. Хероиновата зависимост е най-тежката от всички и в целия цивилизован свят заместващите рехабилитационни програми са с най-висока ефективност. Затънали ли сте в хероина, колкото по-бързо влезете в някоя програма, толкова и по-бързо ще си възстановите нормалния живот. Търсете заедно с близките си лекарска помощ, има вече много добри специалисти. Ето линк на картата на специализираните заведения за лечение в България, предоставена от НФЦ за наркотици и наркомании: http://www.nfp-drugs.bg/bg/map.php

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 43caf8f7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ИБОГАИНА - НАРКОТИК ПОДОБЕН НА ЛСД Сред пациентите с хероинова зависимост в Южна Африка напоследък се заговори за едно противоречиво лекарство. То се нарича ибогаин и е създадено на базата на растението ибога, което вирее в Габон. Според някои, то елиминира симптомите на абстиненцията и стремежа към хероин, като блокира мозъчните рецептори, които преди това са били активирани от наркотика.
Това го прави различно от конвенционалната антихероинова терапия като метадона.
Преди да даде нова надежда на зависимите, ибогаинът има доста СЪМНИТЕЛНА история. Той е ЗАБРАНЕН в редица страни, включително САЩ, не на последно място заради страничните си ефекти, които предизвикват психеделични състояния, подобни на последиците от ЛСД и мескалин. Свързват го също така с НЕИЗВЕСТЕН брой смъртни случаи.
Клиничните изпитания на лекарството са още в самото си начало.
Д-р Дебора Маш, изследовател от Университета в Маями е провела ограничени изследвания с пациенти. Тя е открила, че ибогаинът може да помогне на ОПРЕДЕЛЕН % от зависимите от хероин, алкохол и други вещества.
Лекарството НЕ Е преминало изпитания в Южна Африка. Очаквало се В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА да им бъде даден карт бланш, но в крайна сметка това не станало.
Преторианският фармацевт Чарлз Русо обаче е убеден в ползата от лекарството. Той ръководи рехабилитационен център в Претория.
“Познавам няколко души, които са използвали лекарството”- казва той “ Отначало мислех, че това са празни приказки. Но колкото повече чета по въпроса, толкова по- заинтригуван съм.” .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker