Тревата до какво води? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Тревата до какво води?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 7485 пъти
Здравейте, бих искала да ви попитам какво ви е мнението за хората вземащи трева и даже и други наркотици... защото в моето обкръжение масово има вече такива а, аз никога не съм пробвала и трябвало ли е да опитам според вас... какви са ефектите и какво мога да очаквам, че може да му стане например на един мой приятел, който 10 години вече е така... и на всички хора като цяло с времето как им се отразява това пушене на трева на социалният живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 86672a111f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Тревата води до затъпяване.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 125ef3c89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Първо, тревата не е като "другите наркотици", защото е по-лека и не е толкова лесно да се пристрастиш, в сравнение с по-силните наркотици. Дори алкохола, който е легален наркотик, има по-силно действие. Иначе да, трябва да пробваш, за да изпиташ ефекта лично. Винаги ми е много смешно, когато някой, който не е опитвал през живота си, започне да разправя колко вредна била и как се била отразявала. И при мен почти всички приятели пушат редовно, но аз много рядко го правя. Да речем веднъж на 1-2 месеца, за да се отпусна, тъй като нито пуша цигари, нито употребявам алкохол, така че за мен това е начина. :D Както казах, единствения начин е да опиташ. Важно е обаче да си добре психически и емоционално и да имаш позитивна нагласа. При мен колкото по-добре се чувствам, толкова по-приятен е ефекта. Когато минавам през труден период и съм натоварен психически, не ми се отразява много добре.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9c5fee5c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Тревата води до редица дървета...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aa97974b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Главно води до сън глад и мързел. Относно това как се отразява на психиката при всеки човек е различно. А вече синтетиките. Еми по-добре си намери някакво полезно занимание и не се занимавай с такива боклуци.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8d2efc455c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ще бъда съвсем честен и обективен.
Ставаш заблуден човек и си мислиш, че се извисяваш съзнателно над всеки. Иначе не е толкова вредна, не и колкото алкохола. Тя ще те откъсне от реалността, обаче има вероятност да нараниш много хора с поведението и разсъжденията си. Можеш да превъртиш, може и да се почувстваш добре от нея, зависи от индивидуалните качества на човек. Пуши се масово и това е тъжно, вероятно и ти се влияеш от компанията си? Не го позволявай.
Масовата употреба на марихуана дърпа нацията назад.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: de6043c63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом имаш приятел, който от 10 години пуши едва ли си някоя 14-15 годишна. Ще изкажа собственото си мнение и опит (макар и не толкова богат) В момента съм на 16. За първи път пуших тази година, приятелите ми ми предлагаха още преди година, но аз не исках. Един ден просто като се прибирах, видях се с един от приятелите ми и си казах "ех сега ми се ще да пробвам" и не знам телепат ли е, но ми предложи да се съберем 2-3 човека. Хвана ме някъде 30 мин. след като пуших, а и не беше кой знае колко здраво. В началото пуших с тях 3-4 пъти в седмицата, беше ново и интересно. Сега не съм пушил от 2 седмици, а преди това не бях пушил от месец . Харесва ми, отпускащо е, смееш се. Ефектите: имаш забавени реакции, смешно ти е, често без причина, оглдняваш, храната е 100 пъти по-вкусна, музиката е 10 пъти по-приятна за слушане. Всичко, което правиш, можеш да го правиш напушен (е не бих препоръчал да шофираш, ако си яко нагърмяна) Аз съм за декриминализацията в малки количества, , но не вярвам близките години това да стане. Напиваш се като свиня и помиташ 2 деца и ти дават условна, хванат те с цигара трева и ти дават няколко години. Ама нали трябва да изглежда, че се върши някаква работа.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 35f46010ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Действието на всеки наркотик зависи само и единствено от твоята психика и това доколко можеш да се контролираш (разбира се и от качеството му).

Ако си агресивна личност алкохола и всякакви наркотици ще подсилват този ефект, и малко по-вероятното е да го отслабват.
Тревата например съм убеден, че ще те успокоява.

Аз лично в тийн годините пуших и то доста, смеехме се безкрайно, изпитвал съм страхотни емоции под въздействие.

Всичко си опира до теб. :)
Но от 3-4 пъти нищо няма да ти стане, тревата е най-безопасният наркотик. Пробвай няколко пъти, ако не ти хареса просто недей пуши. Със сигурност е много по-добър вариант от алкохола.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2c45149e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Как се отразява ли? О мани не питай. От амфетите мн хора се побъркаха още на млади години, а аз пафках мн трева и сега помня като 70 год старец.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 29216ec358
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Намирам за забавно колко хората обожават темата за тревата, щом тази сравнително нова тема я чакат поне 10 нови коментара.
Аз пуших канабис около шест години. Подобно на всяко едно наркотично вещество(включително и кофеина), ефектите са най-силни в началото. След време тялото ти натрупва имунитет и ефекта на наркотика отслабва. Първият път, в който пуших, беше ужасен. Действаше ми почти като халюциген(а и майката беше много добра) Чувствах се много замаян, уморен, но в същото време много лек и като че ли времето се огъваше пред очите ми(губя представа за времето) След около 2-3 пушения тревата ти носи единствено наслада. Трудно е да го опиша. Просто ти слага усмивка на лицето и те "уравновесява". Все едно си в мир с вселената. Лошото е когато прекалиш, а повечето хора прекаляват. Аз прекалих до там, че пуших всеки ден по минимум два пъти. С тревата е лесно да се излезе извън контрол, тъй като тя не носи някакви внезапни последици като махмурлука при алкохола. И си пушиш пушиш, докато в един момент не съзнаеш, че вече тревата не ти носи наслада. Тялото ти се е имунизирало и сега, не само че не можеш да се напушиш, а тялото ти започва да жадува за канабиса. Това може да се случи с почти всичко. С кафето например- пиеш кафе, постепенно започва да не ти действа, затова си копуваш по-силно, докато един ден от кафето файда няма, а ти си лочиш литри от него.
По-безотговорните хора биха преминали на по-силни наркотици, тъй като искат отново да се почувстват уравновесени и в мир с вселената. От там идва фразата "да гониш дракона"

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 779da692b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 1 ме изпревари. Аз живях за известно време в Холандия, където тревата си е легална и наблюдавах еветкът „затъпяване“. И макар, че е легално, малцина реално консумират, но доста познавам, които на младини са консумирали и им личи много. Има и напълно ненормални от тревата. Такъв беше моят хазяйн, който и пиеше алкохол, и трева и беше развалина на 50-60 години и изглеждаше като на 90 без да преувеличавам. Не знам дали се пристрастяваш, но ефектът те откъсва от реалния живот, ставаш ленив и си проваляш живота.
Това е хипи-дрога за отпускане и нищо-правене. Лошото е, че в наши дни много се разпространиха синтетичните дроги, които имат обратния ефект - правят те свръхчовек при запаметяване, работа, издръжливост. В моя университет преди изпити масово се консумираха и познавам хора, които 3 дни не бяха спали.
Единственият човек на наркотик, който от 30 г. ползва всеки ден и не му е попречило на живота е братовчед на съпруга ми, но той консумира само Кокаин. Не му знам дози и така нататък, но той от 80-те години е на този наркотик. Много е богат, занимавал се е с имоти и само алкохол пие и шмърка Кокаин, на 60 години е някъде, но изглежда на 45 г., защото и много е спортувал, бил е в национални отбори по разни спортове и е дори привлекателен и харизматичен.
И въпреки това... който ползва дрога се самоунищожава, унищожава и близките си. Няма смисъл.
Разликата с алкохола е, че при алкохола минава действието сравнително бързо, а и като е легален не влизаш в контакт с контингенти, алкохолът е социален. Днес се напиваш - утре продължава животът. При дрогата просто не е така.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 102cda9a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пуша трева от 15 години, понякога 2-3пъти на ден, понякога 1 път в месеца. Мога да пуша мога и да не. Дори последните години със жена ми пушим единствено сутрин с кафето и вечер преди секс. Проблеми с паметта съм имал, когато съм прекалявал с пафкането, но не след дълго всичко си е нормално. Цигари и алкохол почти не употребявам.
Нормален човек на 31г.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aa97974b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Четете какво ви е написал номер 12. И само искам да кажа че днес влязох по голяма случайност в един магазин на DM. Голямо впечатление ми направи че продават масло от канабис за овлажняване и регенерация на кожата. Всичко което говорят за марихуаната е измислица. Цаката е да не им вярвате

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c14ee5ab65
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   До объркано светосхващане. Не е вярно, че тревата не е опасна като алкохола, каквото се случва на черния дроб от прекомерна употреба на алкохол, такова се случва и на мозъка от марихуаната. Пиян и напушен шофьор представляват еднаква опасност. Разликата е там, че след изтрезняване пияните са доста по-адекватни, а напушените си ги тресе THC-то. Марихуаната е лек наркотик с тежки последици, такива последици, каквито потърпевшият не съзнава.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8f8e68b732
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   "1. Тревата води до затъпяване. "

По-вярно е, че затъпяването на нечий индивид го води към тревата. Разумен човек, не би се занимавал с неща от тоя род.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 654f70aba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До нищо добро нито сега, нито след време. Мен ми е много смешно как разни обясняват колко полезна или по - малко вредна била.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 29216ec358
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   До № 14
"До объркано светосхващане. " ХАххахаха!! Защото има само един начин да схванеш този свят, затова има само една религия, една култура, един политически строй... всеки мисли еднакво. :Д

" а напушените си ги тресе THC-то" Човек се чувства много по добре след като изтрезнее от напушване, отколкото от напиване. Няма махмурлуци, трески и т. н. Даже след като се напуши и поспи, човек се чувства много по-отпочинал. Негаривните ефекти са когато си пристрастен. Тогава постоянно мислиш за трева, но е далеч по-добре да си пристреастен към тревата, отколкото към алкохола или цигарите. Те убиват много хора, а тревата никого не е убила.

До №15
Ето ти един списък с умни хора, които пушат/са пушили трева:
Карл Сейгън; Нейл де Грасс Тайсон; Бил Гейтс; Стив Джобс

До № 16
"Мен ми е много смешно как разни обясняват колко полезна или по - малко вредна била. "
Да, как смеят да твърдят нещо, което е вярно. Тревата е по-безобиден наркотик от цигарите и алкохола. Дори не е в списака с опасни наркотици, за разлика от никотина и алкохола. Къкде са ти научните доказателства с които уличаваш марихуаната?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 654f70aba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   номер 17 ти си ми научното доказателство, точно за това говорех, аз съм номер 16, не знам някой да е спечелил от пушене, но явно ти ще си първия спечелил нещо различно от половин бял дроб и с милиони проценти увеличена вероятност за рак. На момичето мога да кажа, че от наркомани лошо за наркотик надали ще чуе. Вие се застрелвате с куршум щото е по - безболезнено от самозапалване, а не се сещате, че никой не ви кара да се самоубивате. Наистина по - безобидна е от херцата.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2612b02138
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Пробвай, но личният ми съветът ми към теб е да не прекаляваш. Както други преди мен казаха води до глад и мързел, а при дългосрочна и концентрирана употреба до силно затъпяване. Нямам намерение да споря с никого, но лично при мен това беше резултата. След година ежедневно пушене и няколко месеца амфети съм с когнитивните способности на деменциален старец, а най-лошата част е, че минаха 6 месеца откакто спрях марата и 2 месеца амфетите, а оправия няма.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 36c6845ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Ще ви кажа нещо което дори и най-големите пушачи не знаят. ТРЕВАТА НЕ УБИВА МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ А ГИ ИЗКЛЮЧВА! При напушване голям процент от тези клетки спират да работят а след като те пусне повечето се оправят но на някои им трябва около седмица за да се възтановят напълно. Колкото повече и по често пушите толкова по голям ще става този процент. Логично е ако 5-6 години почти всеки ден сте пушили да ви трябва много време да се оправите (мексимум година не повече). Сега ще кажете - ами защо учените казват че тревата убива мозъчни клетки? Това е доказано към средта на миналия век. В америка група учени са давали на 10 маймуни да изяждат на ден количество за около 100 джоинта цели 2 месеца! След като са спрели да им дават маймуните с месеци са продължавали да се държат неадекватно и това е логично все пак са имали огромно количества THC в кръвта си. С новите технологии се е доказало че тревата не вреди на мозъчните клетки, но ако правителството разкрие това няма да има причина да е нелегална а ако се легализира хиляди хора ще останат без работа защото канабиса е лекарство за много болести, защото от него може да се правят платове, струителни матеряли, пласмаса и много много други неща. Плюс това ако един редовен пушач знае че тревата уврежда мозъка ще има плацебо ефект - ще си внуши че наистина е така а всички знаем колко силно може да е внушението! Просто не обръщайте внимание на това което ви казват, е да всяко нещо в големи количества е вредно де..

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f6735fc566
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   От 14 до 17
Ти доказваш, че имам резон във всяко изречение. Точно това е обърканото светосхващане. Знам, че всички тревомани са зациклили здраво, без значение дали са висшисти. Висше се взима твърде лесно в днешно време. Нямаш способност да си го направиш весело, емоционално окастрено дърво си, ти и всички пушещи. Нищо не съзнаваш. Не съм се загрижил за теб, загрижил съм се за бъдещето на това парче земя. Няма да се оправим с толкова лабилни и заблудени хора. виж колко минуса са ми дали на коментара. В страната сме от дебил нагоре. Тръгнал да спори тука. Зад волана и напушените са опасни.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9ccbc9588f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Тревата води до наркотиците. Казвам го от личен опит, преди 2 години започнах да пуша трева, и уверявах себе си, че никога няма да посегна към наркотици. Доста от приятелите ми го казваха, но и тях уверявах, че няма да се докосна до наркотици. Имаше период от време, в който започнах да пуша всеки ден по 3-4 пакета на ден, дори и повече. Човека с който пушех трева ми предложи да пробваме екстази. Съгласих се без да се замислям, взех екстази 3 пъти. Това ми докара безсъние, нямах сили да се изправя на крака, бях парцал в продължение на седмици, и колкото и рано да беше (понеже взех само 3 пъти) абстиненцията ми дойде на гости.
Да ти кажа честно, в много рядък случай можеш да пушиш само трева, без да взимаш наркотици. Но според мен, това е въпрос на време.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 35f46010ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   до 23:

кой те накара да вземеш екстази???? НИКОЙ! тревата не води към наркотиците, идиотите от трева минават към наркотици! както и тези, които искат да се позабавляват и да опитат от всичко.
ако имаш глава на раменете няма място за притеснение.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9ccbc9588f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Правилно мислиш, но ако си опитал трева, вярвай ми вече си в "болестно състояние", уважавам мнението ти, но все пак съм го изпитала :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e1f2e12e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Абе я не се занимавай с глупости и се съсредоточи над важните и истински неща в живота!! Не ставай парцал! Веднъж тръгнеш ли по този път, няма връщане назад. И от нашата компания има разни пасящи и употребяващи всякакви наркотици, и добро не са видяли! Едно момиче ето така от системно и дългогодишно пушене вече е ТОТАЛНО затъпяла и побъркана. Живее в паралелен свят и говори само неадекватни неща! А е на 21г! Ако искаш мозъка ти да стане вкиснат, като на 80 годишна бабичка - дерзай!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1cf97748c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   от 17,
Веднъж отговорих, но модератора по някаква причина не публикува коментара ми. Надявам се сега да го направи.
№18 и 22, вие не ме познавате. Как смеете да ме съдите? Да, пушил съм марихуана, но от повече от година. Много лесно се спира, а бях пушил от 5-6 години. Не смятам, че ме е повредила нито емоционално, нито интелектуално.
№22 Децата не трябва да пушат трева, нито шофьорите, като при алкохола. Толкова ли е сложно?

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1cf97748c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Защо да съм доказателство за объркано светосхващане? Всичко, което написах е факт! Нямам никакви предпочитания и т. н. Освен ако под "объркано светосхващане" имате предвид "да не си на мое мнение".
№23 Не ми звучиш като човек, който пуши трева. Никога не съм чувал някой да мери тревата в "пакети". Тревата се мери десятки, двайски, по грам или по саски. Какво ще рече "пакет"? Колко е един пакет? Една саска ли? Ако е така, то наистина имаш проблем, защото дори и най-пристрастените пушачи, които познавам не могат да изпушат 4 саски за един ден.
№25 Първия път няма нищо общо с хроничното пушене. Първият път е подобен на Салвия трип.
№26 Вината не е в тревата. Момичето е имало психически проблеми. Тревата е следствие, а не симптом. При алкохолиците е същото нещо.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1cf97748c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Поправка на №28. От емоции постнах коментара преди да го прегледам
от 17,
Веднъж отговорих, но модератора по някаква причина не публикува коментара ми. Надявам се сега да го направи.
№18 и 22, вие не ме познавате. Как смеете да ме съдите? Да, пушил съм марихуана, но не пуша от повече от година. Много лесно се спира, а бях пушил 5-6 години. Не смятам, че ми е навредила нито емоционално, нито интелектуално.
№22 Децата не трябва да пушат трева, нито шофьорите, като при алкохола. Толкова ли е сложно?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker