Баща ми пие и му се причуват гласове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Баща ми пие и му се причуват гласове
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3373 пъти
Здравейте!
На 19г. съм момиче и живея с баща ми, а майка ми почина преди повече от 1г. Той се съсипа след смъртта и и посяга към алкохола не е редовно може да пие една седмица и после един месец да не пие, но лошото е че пие ли започват да му се причуват гласове и най-вече на комшийката, която е и първа братовчедка на мама. Тя никога не е харесвала тате и винаги е гледала как да му натрие носа. Забравих да кажа, че мама и тате никога не са сключвали брак и все едно сега ако мен ме нямаше той щеше да е на пътя и нямаше да има достъп до къщата ни. И като се напие започва да вика по този глас (дори крещи), въобразява си, че комшийката е сложила камера и микрофон в стаята и ни подслушват какво говорим. Веднъж дори се случи и в трезвено състояние да вика, че ни бутат къщата и че багерите са на пътя, а то всъщност нямаше нищо. Пред няколко дни отиде да спи на гробищата, защото както обикновенно си беше втълпил, че го гонят от къщата, а в никакъв случай не мога да го накарам да отиде на психолог или на психиатър, дори не иска и да чуе! Това вече е прекалено, съсипаха се и мойте нерви, а не знам как.да постъпя. Ако му кажа, че не е вярно започва и на мен да крещи..
Моля Ви дайте ми съвет, нямам никаква упора, нямам и към кой да се обърна само ние двамата сме си с тате!
Моля модераторите историята ми да бъде публикувана!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: d29ce0bac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Състоянието, което описваш, прилича на делир и не е безобидно. Можеш да направиш няколко неща:
1. Потърси личния лекар на баща си и поговори с него.
2. Баща ти сигурно има някалви роднини или приятели, ппговори и с тях. Помоли ги да ти съдействат, за да го убедиш да се лекува.
3. Ако со от София, потърси съвет в центъра по наркомании на ул. Пиротска 117. Мисля, че имат и безплатна телефонна линия.
Мисля също, че ако нямаш близки хора, ще е добре и ти да получиш емоционална подкрепа. Някои обучителни програми по социална работа или психотерапия предлагат безплатно услуги. Имасмисъл да се свържеш с такъв специалист. Не оставай самичка с толкова тежка задача.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8a64ee1793
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката
За съжаление не съм от София и говорих с личната му лекарка, която предписа хапчета, но единствено само спи повече от тях. След като мама почина всичките ни роднини започнаха да ни отбягват и да не говорят с нас единствено мога да разчитам на тате на първата му братовчедка, но за съжаление тя в момента е в Италия и от там нищо не може да направи, а ако не се вземат мерки ще става още по лошо.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9cc39e1645
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Пак съм N1. При това положение:
1. Продължавай да държиш връзка с личната лекарка. Попитай я разумно ли е баща ти да се види с психиатър. Помоли я да говори с него и да го насърчи.
2. Виж страницата на националния център по наркоманои. Июа безплатна телефонна линия. Обади им се. Помоли ги да ти кажат какви възможности има вув вашия град или район.
3. Помисли за някой човек, който е авторитет за баща ти - съсед, твой учител, егов колега... не може да няма такъв. Преглътни неудобствпто си, няма от какво да те е срам. Вероятно баща ти има депресия, прикрива я с алкохол, но нещата са стигнали далеч. Съгласна съм с теб, че трябва да се действа.
4. Пиши пак.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9cc39e1645
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пак съм 1. Какви са хапчетата? Това, че спи повече не е лошо. Но тази лекарка видя ли се с него? Важно е да го види и да говорят.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8a64ee1793
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторката

Да и аз мисля, че изпитва страх и е депресиран, защото първо мама си отиде, а после и аз.. студентка съм редовно и през повечето време съм далеч. Той беше без работа по цял ден сам, нямаше с кой една дума да си каже. Хапчетата, които предписа личната му лекарка се казват халоперидол-рихтер., а относно дали е говорила с него не е само аз разговарях с нея. Дори хапчетата му ги слагам в манджата, водата и т. н, макар че малко ме е страх така да му ги давам, че не е добре и със сърцето има байпас, но той си държи на неговото, че си е много добре, а едва ли не аз съм луда. Аз се опитвам да му обясня, че не е добре и трябва да се лекува, но той веднага избухва и започва да ми крещи. А първо трябва да го обедя, че трябва да се лекува, защото на сила няма как да стане, но не ме чува.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 909335e492
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като даваш хапчета, знаеш ли, че хапчета и алкохол са несъвместими? Много е опасно!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9cc39e1645
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лекарката е изписаха антипсихотичен медикамент. Явно предполага, че става дума за някакъв вид алкохолна психоза. За съжаление такъв тип проблеми не могат да се лекуват тайно, защото истината е, че не лекарят и не лекарството лекува, а пациентът се лекува с помощта на лекаря.

Имаш сериозни основания да си разстроена, защото така както го описваш, в моментите, в които баща ти халюцинира, поведението му е мотивирано от това, което диктуват сетивата му, а то изглежда доста страшно. В такива моменти хората с психоза се намират в една ужасяваща действителност и не е ясно как ще завърши всичко това.

В същото време липсва критичност и той не знае, че се държи по този начин.

Нещо, което обаче е важно да знаеш е, че дори в най-неразбираемите преживявания има зрънце, което можем да разберем и с което можем да се свържем. Т. е. има нещо здраво.

В описанието, което даваш на ситуацията с баща си аз мога да предположа, че в холюцинацията, че къщата ще бъде срутена, прозира усещането, че домът му се е разрушил след смъртта на майка ти и твоето израстване, а вероятно и страхът, че след като е изгубил майка ти, вече никой не го е грижа за него и нейните близки не милеят за него. Което май е факт, както разбирам от твоето усещане, че няма никой край вас, на когото да разчиташ.

Опитай да говориш с него по този въпрос. Кажи му, че разбираш тези му страхове, кажи му самата ти какво чувстваш. Кажи му и колко те е страх за него и, че се боиш, че губиш и него. Бъди съвсем откровена. После го остави да помисли. След ден-два поговори пак. Говори за себе си, не за неговите проблеми. Мислиш ли, че ще можеш? Много е важно да се придържаш към този съвет. Ако говориш за проблемите му, ще се почувства нападнат, ако говориш за ТВОИТЕ чувства, ще му дадеш възможност да помогне на теб.

Бъди настоятелна, но не ядосана и остра. Дали ще можеш? Знам, че е много трудно, почти невъзможно, но опитай. Кажи му как изглежда намоменти и, че в тези моменти те плаши. Намери свои собствени думи, за да изразиш себе си. Тези тука са мои. И не се надявай на бърз резултат - че той ще разбере на секундата и ще отиде да се прегледа. Но е важно да започне да те чува и да стане възможно да говорите по въпроса.

И не пропускай да звъннеш на телефоннаталиния на Националния центърпо наркомании и да ги помолиш да ти дадат данни кой по твоя край работи с алкохолизъм или поне да ти дадат координати на психиатър, за да имаш в случай, че баща ти реши да направи нещо.

Личната лекарка също може да е от полза, но има риск да е много натоварена и да не умее да говори по подобни проблеми. Това е отделно обучение и е доста специфично умение, което повечето от лекарите нямат.

В допълнение ще кажа, че в подобни ситуации роднините често се насочват от психиатрите към прокуратурата, за да открият процедура за принудително лечение, но се боя, че ако нямате много сериозен и откровен диалогс баща ти, той ще приеме това като враждебно действие, което не е добре в момента.

Просто опитай да говориш с него за общата ви загуба, за твоите страхове, опитай се да разбереш неговите.

Предполагам, че и на теб ти е много тежко, но от тревоги за него, не ти остава време да тъгуваш самата ти. Ето, дори и аз в това писмо съм склонна да мисля повече за баща ти, а чак към края ми хрумва колко ти е тежко на теб... Много труден житейски момент.

Пиши пак, ако успееш да говориш с баща си, пиши как тече диалога. Ще проверявам темата ит периодично.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1e38db367e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката

Номер 6 само да уточня, както съм казала в историята си баща ми може да пие една седмица и после един месец да не пие. В този период, когато не пие аз тогава му давам хапчетата, макар че знам, че и това не е добре.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 909335e492
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   38.
От номер 6
Възможно е тези халюцинации баща ти да ги получава в резултат на употребата на лекарства. Химиите в хапчетата не са безобидни и могат да доведат до халюцинации!
Четеш ли листовките на хапчетата? Виж какви противопоказния имат и дали по-скоро не са вредни за баща ти, отколкото с нещо да му помогнат.
Алкохолът води до депресивни състояния, това е вярно, но до халюцинации...? Не знам, освен ако алкохолът не е менте.
Но с хапчетата също не бива да се злоупотребява! Това не са бонбони, а химия, и то доста опасна химия!
По-добре заведи баща си на лекар. Лекарят да прецени какво му е и дали има нужда от някакви лекарства. Ако няма нужда от лекарства, недей да тровиш човека с медикаменти.
По-добре поговори с него и да спре пиенето! Да започне да се храни здравословно и природосъобразно. По този начин нещата биха отшумяли по-бързо и депресията да изчезне. Кажи му, че алкохолът води до депресия. И то това си е така!
Някой алкохолици, като се почерпят, дори налитат на бой.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 909335e492
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 6
Възможно е тези халюцинации баща ти да ги получава в резултат на употребата на лекарства. Химиите в хапчетата не са безобидни и могат да доведат до халюцинации!
Четеш ли листовките на хапчетата? Виж какви противопоказния имат и дали по-скоро не са вредни за баща ти, отколкото с нещо да му помогнат.
Алкохолът води до депресивни състояния, това е вярно, но до халюцинации...? Не знам, освен ако алкохолът не е менте.
Но с хапчетата също не бива да се злоупотребява! Това не са бонбони, а химия, и то доста опасна химия!
По-добре заведи баща си на лекар. Лекарят да прецени какво му е и дали има нужда от някакви лекарства. Ако няма нужда от лекарства, недей да тровиш човека с медикаменти.
По-добре поговори с него и да спре пиенето! Да започне да се храни здравословно и природосъобразно. По този начин нещата биха отшумяли по-бързо и депресията да изчезне. Кажи му, че алкохолът води до депресия. И то това си е така!
Някой алкохолици, като се почерпят, дори налитат на бой.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker