Съсипвам си живота! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Съсипвам си живота!
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3550 пъти
Всеки във този живот има някаква зависимост, моята е към алкохола, започнах да пия на 19 години. Знаете как стават нещата купони, искаш да избягаш от всичко. Във момента съм на 25, ежедневието ми зависи от алкохола. Пия бира предимно, говорим за 10-15 бири на ден. Естествено това се отразява на живота ми, когато се напия вечерта, сутрин се събуждам и търся отново алкохол като дрога. Ако не се напия вечерта сънувам кошмари. Не искам да излизам, не искам да се виждам с приятели, напълно антисоциален. Купувам алкохол, крия го. Все си повтарям, че нямам проблем. Имам волята, справял съм се със много неща но това не ми дава мира. Аз съм на принципа без една мога, с една не мога. Не знам дали ще се справя, не знам какво ми е писано. Просто искам да споделя, да помоля за помощ и ако може да помогна, ще бъда щастлив.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 749f042e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намери подкрепа. Не се осамотявай. Намери хора, като теб, онлайн. Успех...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b0ee32c213
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти имам проблема, аз съм същия, само че на твърдо.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 37b7803f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И баща ми е бил така... И беше до едно време. Знаеш ли точно къде отиваш? - В гроба! Баща ми се криеше, пиеше, обещаваше на мама, че ще спре, но въпреки всичко продължи и сега е мъртъв. Направи ме сирак!

Не знам и аз от какво, но и аз започнах да пия. Сега и аз само на бира карам, от време на време и водка... Знам какво си причинявам. Сещам се за баща си, не мога да преодолея още смъртта му, не знам и аз защо, сигурно защото не съм отишла на гроба му (така и не успях, надявам се някой ден да мога). Някои хора казват, че човек се примирява чак когато се сбогува с тялото. Не знам дали е така и не знам дали ако отида ще преодолея това, но съм си дала за цел да отида някой ден и ще го направя! Той е имал много проблеми със семействоти си и сигурно затова е почнал да пие.
Имаш ли проблеми у дома?
Аз имам... Може би затова се тровя така... Почнах и да пуша. Много съм агресивна. Пия хапчета като започна да истеричвам, защото "новият татко" ме тормози психически, да не дава Господ физически!!!
Разбирам какво ти е. Аз пия от части и защото няма какво да правя. Стоя си вкъщи, защото нямам приятели. Взех да чета книга-поне с това малко да се развличам и да не посягам пак към алкохола за няколко часа (пак е нещо). Аз не съм някаква глезена лигла, не съм глупава, умна съм, има много хляб в мен. Но тук и идва пречката, заради която съм в това положение. А пък и да се опитам да се справя с проблема си се намесва онзи и аз отново посягам към алкохола. Мачкат ме, а аз нищо не мога да направя, защото разбираш ли съм малка... Все пак на 15 съм, което ми е огромен проблем. С нетърпение чакам да навърша 18 и да се махна оттук! Чудя се само дали ще ги доживея.

Знам, стана дълго. Но исках да придобиеш някаква представа за моето положение и затова. :) Извинявай.

Аз те съветвам да не се предаваш и напук на всички и всичко да спре алкохола. Започни да спортуваш. Запиши се на някакви бойни изкуства. Предлагам ти муай тай. Започни и бокс. Стъпи си на краката и повече не се трови!
Не оставай вкъщи. Намирай си някакви занимания, с които да се разсейваш. Ще се справиш! Само трябва воля. Бъди силен. Не се предавай. :)
Маги :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f1d4cf256c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Насочи се към религията, колкото и странно да ти звучи помага много.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 64397dca25
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Ако сега не спреш-край с теб! Имаш нужда от помощ. Пробвай с АНОНИМНИ АЛКОХОЛИЦИ София. Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 27b1a2ed01
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баща ти пие ли?
Родителите ти, какви хора са? Проблемно семейство ли са?
Искам да ти кажа, че моя брат се напиваше като казак, откъм 22-та до 26-тата година, когато се ожени.
Създаде 2 деца, отгледа ги, даде им хляба в ръцете.
Сега е на 53, пийва пак, но жена му не му се сърди. тази жена му е втора.
Първата се разведе с него, заради пиенето.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 789f4c5f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Виж моя изпитан и неповторим метод. :) Малко по-подробно ще разкажа и се надявам да съм ти помогнала. :) :P
Аз съм момиче на 18 години. Като се запознах с едно момче, което е на 22 години и той пиеше всеки ден, като се събираше с приятели у тях. Излизахме всеки ден, но аз му нямах доверие и за това не исках да стане по-сериозно между нас. Защото знаех че той пие, а аз цял живот съм израснала алкохолици. Та момчето се влюби в мен, но аз му казвах, че ако ще се виждаме, аз няма да съм в компанията му с алкохолици у тях. Явно наистина се влюби в мени и той се промени. Той наистина се доказа, като по негова собствена воля докато сме заедно приятелите му звъняха, а той си искаше да е с мене. И така днешния му живот с мене има повече смисъл, от колкото преди да ме срещне- пиене, хазарт...
С една дума: ако харесаш някое момиче, според мен, волята ти ще нарасне и сам ще искаш да си достоен за нея като спреш да пиеш. -
Можеш да ме питаш още нещо, ако не съм била много ясна. :D ;)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b95741cbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Благодаря Номер:3, Номер 4 вярвам в християнството но не смятам, че ще ми помогне. Номер седем: да той не пие а се налива, някъде бях чел че алкохолизма е наследствен.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 93cde50b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж сега, пич. Алкохолът е МНОГО СЕРИОЗЕН проблем. Това ти го пиша от собствен опит. Предполагам, че съм поне 10-итна години по-възрастен от теб, а пия от 18-годишен. Тоест от близо 20 години. От начало всичко при мен бе за "келешлък". Баща ми пиеше, разполагаше с много, ама много пари, даваше ми повече от достатъчно и аз, за да се направя на големец пред приятели и компания се наливах със скъпи уискита. След това, когато станах студент и заживях сам, е тогава вече се пиеше всеки ден. Квартирата ми бе нон-стоп пълна с другари по чашка, из клубовете имах своя маса всяка вечер, абе купон нон-стоп, гарниран с много алкохол. Всякакъв - вино, ракия, бира, водка, текила, уиски. От всичко по много. Но тогава бях млад и след пиене, криво-ляво отивах на лекции, на упражнения. Социалният живот кипеше от "нови завоевания", всяка вечер бях с различна мадама. Та, след като най-накрая си хванах сериозна приятелка, главата ми овря до толкова, доколкото да ходим по клубовете с нея и да си къркаме дваминцата в квартирата ми. Бяхме стигнали до 2 бутилки водка на вечер, без да броим бирите през деня. Ама всичко беше веселба. Без да изпадам в повече подробности, споменавам само, че заминахме двамата извън страната да изкараме по някой лев. Тя там се взе в ръце, работеше много. То и аз работех много, ама и много пиех. Това беше и една от главните причини, за да се разделим - пиенето. Вече осъзнавах, че може би имам някакъв проблем, но не напълно. След доста години прекарани зад граница се върнах в България, където старата песен продължи на нов глас - компания от пияници, пиене от сутринта до сутринта и така.
Майка ми накрая не издържа и си ме прибра при нея. Е, тогава вече се взех в ръце, а бях на 26 години. Започнах работа, почти не пиех, справях се добре, смених работата, отидох на по-високо ниво, пак започнах да пия, а бях на що-годе прилично ръководно ниво и мислех, че всичко ми е позволено, защото се ползвах с уважението на баш шефовете. Ама не стана така и в един момент се озовах на улицата, пак заради пиенето. Смених сферата, започнах от най-ниско. Пиех по-малко. Новите шефове ме ценяха, защото си вършех работата перфектно. Командировки зад граница, свястна заплата, колегите ме уважаваха. Израстнах в службата. И пак започнах да пия по много. Шефовете се бяха сменили, а аз си мислех, че съм недосегаем. Да, ама не. Бяха ме нарочили заради пиенето. Едвам се спасих от уволнение, ама едвам. С подкрепа от много високо. А вече бях женен, чаках дете. Но пиенето си го пиех като отговорен другар. Смених работата си. В интерес на истината, когато не пия работя за трима и смея да твърдя, че наистина си разбирам от работата, което го знаят всички колеги. Но когато изпадна в дупка и започна, става страшно. Прекият ми началник ми е свикнал, та много-много не обръща внимание, но на мен лично ми е много кофти, когато отида на работа и не съм в кондиция, защото само гледам да докопам нещо да пия и не мисля за друго. Имам периоди, когато минавам на "икономичен" режим - не близвам АБСОЛЮТНО нищо и то с месеци. Просто си го налагам и това е. Не ми е проблем. През това време избягвам шумните компании и съм от работа - в къщи. През почивните дни - разходки и домашна работа. Но почна ли, е тогава вече е доста зле, защото колелото се завърта и докато не се отровя стабилно, не спирам. Сега съм си наложил през деня, когато съм на работа да не пия, а вечерно време - или по 2-3 бири или 1-2 чаши вино. Това е. Естествено, като изключим отпуска, който ползвам и в момента и пак естествено, пия от сутринта. Ето, сега е 12:10 ч., а вече съм ожулил 3 бири, като имаш предвид, че снощи пийнах малко - 4 бири, литър вино и 200 гр. ракия. Това за мен е малко. Не мога да се напия от такова количество. Но, пич, съвет от мен - ако можеш въобще си наложи да не консумираш НИКАКЪВ алкохол под никакъв предтекст. Сам ще видиш, че депресията ще отмине лека-полека, ще започнеш да се социализираш, ще гледаш по друг начин на живота. Пробвай, пък виж сам, защото алкохолът освен до деградация не може до нищо друго да доведе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker