Проблем с алкохолна зависимост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Проблем с алкохолна зависимост
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 3235 пъти
Здравейте, пише ви една жена на 37 г. Искам да ви кажа, че борбата с алкохола може да има и победен завършек. На всички, които се борят с тази зависимост - знайте, че има светлина в тунела. От 10 месеца не съм пила и съм много горда с това. Но преди това, повече от две години се наливах буквално денонощно - ей така, без причина или повод. Стигнах до моменти, в които сутрин вместо кафе, пиех ракия за събуждане. Но колкото и невероятно да звучи, един ден докато отивах на работа, отново подкарана и сериозно наквасена, залитнах и паднах. Дори се напиках. В този момент, се видях така, сякаш някой ме вдигна във въздуха и ми даде да видя, колко жалка картинка представлявам.
Взех твърдо решение да не пия никакъв алкохол. Пробвала съм няколко пъти, един път дори за 4 месеца, но се изкуших и отново започнах.
Но сега, 10 месеца след като спрях, знайте че всеки ден е борба. В началото усещах в устата си вкуса и мириса на алкохол за мен беше като опиат. Всеки ден се боря с това желание и дразнение.
Моля се всеки един човек да успее само с воля, но не е срамно да признаете проблема. Моето започна с домашно пийване на 50 -100 г аперитив и т. н. На подмятанията на роднини, че така се става битов алкохолик, все отвръщах „Да бе, да... “ Ама то стана за беда.
Обръщам се към всички вас - намерете силата и волята да спрете. Няма такова нещо като едно малко, или пък абе то една биричка не вреди. За тези, които са минали по този път - знаят, че пиенето е вредно за всеки алкохолно зависим, защото както няма такова нещо като „ Абе, аз не пуша, само от време на време... “, то и при алкохолиците няма едно малко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9c49f89d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Евaлa! Нaй- ми хaресa нaглaсaтa ти, рaзбирaш и признaвaш проблемa си, товa е нaй- вaжнaтa стъпкa и ти си я нaпрaвилa. Aз се рaзведох след 7 г. брaк с aлкохолик, не смятaше и не признaвaше, че имa проблем. Искaх дa се борим зaедно и му бях обещaлa, че ще бъдa до него, aко се подложи нa лечение. Кaк дa убедиш обaче някой, който не признaвa, че е зaвисим. Нaкрaя след стотици aлкохолишки истории, си тръгнaх и го зaрязaх дa се опрaвя кaкто може без грaм жaлост. Бяхме стигнaли до тaм дa ме викaт в квaртaлнa кръчмa дa го прибирaм, че се зaяждaл с клиенти и ще го бият. Тогaвa се "чукнaх" по глaвaтa и си кaзaх, че не си струвa aз дa живея кaто пропaднaлa aлкохоличкa, зaрaди човек, нa който очевидно не му пукa. Бях нa 27 г. Aз отдaвнa съм омъженa повторно и много щaстливa, a той си е aлкохолик, по- зле от преди. И той пиеше сутрин още тогaвa водкa или уиски зa "събуждaне".

Имa бaби знaхaрки, които приготвят отвaри от рaзни билки зa aлкохолици. Знaм зa поне две жени, които тaйно сa сипвaли от тaкaвa отвaрa нa мъжете си и те се отврaтили от aлкохолa. И бирa дори не пиехa вече. Не могa дa ти посочa име или грaд, зaщото aз много отдaвнa не живея в Бългaрия и не знaм вече, но aко рaзпитaш със сигурност ще нaмериш. Още повече, че сaмa го желaеш. Сaмо ще си помогнеш с отвaрaтa. Всеки път щом ти се допие едно мaлко, си спомняй зa себе си тaм, пaднaлa и нaпишкaнa нa улицaтa.
Още веднъж- поздрaвления зa решението и волятa ти!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 269db5e0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поздравления за упоритостта!
В свободното си време се занимавай с нещо, което ти доставя удоволствие и те отвлича от тези мисли за тази твоя зависимост.
Ако постоянно мислиш за това, то си е мъчение. Ангажирай си вниманието другаде.
Успех в борбата!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 95e4d90a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Историята ти наистина ме трогна. По-точно фактът, че си решила да я споделиш. Мой близък отдавна пие редовно, направо всеки ден и направо си се налива. Та мога да кажа, че малко или много знам какво е. За съжаление явно наистина не всички осъзнават и признават проблема си. Даже понякога си мисля, че някои хора осъзнават положението си и то доста добре, но не желаят да се опитат да променят нещата, просто защото така е по-лесно.
Надявам се повече хора да успеят да се преборят с това. А на теб браво и успех.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: aa25900a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво на теб! Дано всеки намери волята да спре.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2aa55a1137
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Браво! Щом си успяла да преодолееш порока си и да надвиеш алкохола, значи си силна жена! Само внимавай да не се подхлъзнеш пак, че всичко много бързо се връща! Умната!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker