Странно действие на марихуана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Странно действие на марихуана
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 12206 пъти
Здравейте,
пиша ви с цел да разбера дали някой друг е имал подобно преживяване с марихуана и дали е нормално.
Пушила съм трева 3 пъти, като първият път беше добре, ако мога да се изразя така. Всичко беше "нормално" и се чувствах страхотно. След няколко месеца мои приятели бяха взели и аз реших пак да пробвам. И тогава дойде проблемът. Когато почнах да се смея, не беше нормален смях. Колкото повече се смеех, толкова повече се отдалечавах от реалността. От време на време се сещах за реалния свят и се "връщах". Имах чувството че нещо ме издърпва от реалността и ме пренася в друг свят, виждах се от високо и имах чувството на постоянно въртене. Приятелите ми забелязаха, че нещо не е наред и ме питаха какво има, а аз си спомням, че исках да им обесня но не можех. Повтаряла съм, че някой ме бутал и ми било като центрофуга. Имах халюцинации, виждах разни котки. Спомням си, че по тръгнах да бягам, за да мога да се върна в реалния свят, поне така разсъждавах. Тогава беше тъмно, но когато бягах виждах всичко светло, все едно е ден, а когато един от приятелите успя да ме догони и да ме спре, отново всичко стана тъмно. Чувствах се параноично и зле, не ми беше забавно, като първият път. 3-ят път се получи абсолютно същото нещо, а си бях дръпнала само 1 път. От тогава приятелите ми не ми дават да пуша, но и аз не искам. По време на ефекта, а и след това, много се бяха стреснали, даже си си мислели да ме водят до болницата.
Моля, казвайте си мненията, споделяйте ваши преживявания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4969dbba17
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Ами най-добре спри въобще. При някои хора тревата води до такива халюцинации, може даже и до параноидна шизофрения да доведе.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c1cc0f2a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си за болница,спокойно.На всеки марихуаната действа различно.Все пак това е психотропно вещество и те кара да виждаш и усешаш неща,които не са реални.Така наречения първи път се нарича нулев и при него или нищо не става или ти е забавно,както е било при теб.Този след него се брои за първи и тогава се случват странните неща.Аз съм момиче и на мен също ми беше готино както на тебе и след това виждах анимирано,беше ми зле,исках да повръщам,не можех да се изправя нормално,така че на всеки действа различно.Един приятел ми беше споменал,че точно като тебе виждал себе си,но от високо.Тези неща са напълно нормални при пушенето на марихуана,не ти се случва нещо,което на никого друг не се е случвало.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 50f1e290bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Явно си пушила билка щом от едно дръпване си се убила

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f1d77758e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Тревата може при някои хора да доведе до такава психоза. Съветвам те да не пробваш повече, защото може да отключи нещо по-сериозно.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d57f93da29
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Последния път, когато пуших марихуана беше на последния учебен ден. Бях изпушил толкова много, а пуших едва в 9 сутринта. След това тръгнах да се прибирам, но по пътя се сетих, че ми го няма бележника и се върнах да го търся, и го намерих. После в автобуса беше пиковия момент. Виждах някакви животни, после все едно бях в самолет. И си спомням само това. После се прибрах и започна едно въртене и гадене и накрая повърнах. Иначе от пушене в нормалната доза няма нищо лошо. :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6c971a4227
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Блгодаря на №2, беше ми полезен коментарът ти. №5, беше ми интересно да чуя историята ти.
-от авторката

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a928014d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Аз като се напуших 2рия път бях много зле, изпушихме 4 цигари 3ма човека. Първите 10-15 минуте се смях без причина и не можех да спра, след определено време тръгнахме до едно място и като станах започна ада. Параноя, свят ми се въртеше, имах чувството, че не съм в реалноста, че съм умрял и съм с ада и подобни простотий. Бях седнал на една пейка, сърцето ми биеше ужасно силно, ставаше ми много топло и после много студено, гледах в една точка и мислех какво се е случило с мен и така постепенно не виждах нищо. След няколко минути чуваш мойте приятели които ме викаха, започнах да си усещам тялото и топлината (беше лятото и беше много топло, но на мен многи студено). От тогава всеки път когато пуша трева се получава същият ефект(параноя, чувство че си умрял и че светът е срещу теб). Незнам какво му е хубавото на тревата и защо на мен така се получи, но явно при всеки е различно.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6657344f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Напълно е възможно да се получи параноя, ако самите вие имате някакви вътрешни страхове. Аз също съм получавал паранои, е чак да виждам животни и такива... Не. - Това дето сте го пушили, ми бие че е било бая друсано и определено не е било чиста трева... Ако получавате прекалени халицюнации, при това от една дръпка, това почти със сигурност не е чиста трева. Обикновено ефекта на параноята минава след 2/3 часа... Колкото повече влизаш в страховете и параноите те толкова по-силни стават. Зависи си повече от вас самите, опитайте се да мислите за неща които ви е готино и ако почват да идват лоши мисли, ги игнорирайте, а не им се отдавайте. Ако пак не успявате, просто издръжте два часа, след тези два часа, отпуска и може да влезете в нормален и готин филм. Е ако сте пренапушени или тревата е друсана може и повече от два часа да е, но обикновено ефекта на силната параноя е именно толкова. Ако сред вас има други напушени и ви говорят някакви работи, не им обръщайте внимание, те също под ефект на тревата и няма как да ви говорят смислени неща... И даже най-добре се махнете от тях.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f620732608
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Окей, това което прочетох от всички писали тук ми звучи точно като моите преживявания от трева. Мога да добавям още детайли от моите “трипове“, но като цяло се припокриват. Моят въпрос е ЗАЩО при повечето хора преживяването от марихуана е страхотно и с удоволствие се употребява, докато при някои се получават тези кошмарни преживявания? На какво се дължи, освен на това със “друсаната трева“? Защо някои хора дори с друсана трева не откачат, а си се кефят, а други като нас от всякаква трева откачаме? Защо имаме различно функциониращи мозъци?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ac05617f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте на всички. Изчетох всички коментари освен самата статия и искам да ви кажа нещо като човек консумиращ марихуана от 1999 г. с прекъсвания разбира се. Приятели в днешно време 99% от марихуаната е ГМО!!! Гледа се на специални лампи, а не да я огрява слънцето. Същото е все едно да сравняваме една храна приготвена на истински огън и приготвена в микровълнова. Също е много важно да спомена за препаратите, с които се полива и пръска растението. Химикалите, с които се отглежда тревата и помагат да расте много бързо. Все едно хормон на растежа при хората.
Приятели, от години в България НЯМА читава трева, съдя го и по самия себе си. Когато пуша сърцето ми започва да бие много бързо, завива ми се свят.
Чета коментари на лекари за шизофренията при хората от тази трева, така, че просто не знам какво да ви кажа, аз съм ЗА тревата, но вече няма истинска.
Отделно от това има така наречената дизайнерска дрога, която е супер опасна за здравето.
Има така наречените чайове за пушене като салвия и други подобни, пазете се защото се умира, не се шегувам!!!
И накрая, може да се окаже, че на автора както и на някои коментиращи просто тревата не им понася. Имаше една поговорка "Шоколадът на Аллах не е еднакъв за всички"
Пазете се.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fb4267d9c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Номер 11, хората са различни и съответно имат различни психики. Няма как да влияе еднакво на всички, алкохола също влияе различно на различните хора. Тревата влияе на психиката, подсилва това което си е в самият човек. Ако си имал някакви лоши преживявания в миналото, ако в момента не си в добро настроение, ако си в някаква депресия, ако имаш някакви свои си вътрешни противоречия, тревата може да засили тези усещания и съответно да те вкара в параноя. Също много зависи от опита. Един начинаещ пушач, който никога не е изпадал в параноя и са го вкарали в заблудата - от тревата може да ти е само готино и нищо друго. Той може да прекали и да се вкара в параноя. Защото този който му го казва, съди от своя опит без да схваща, че хората са различни и на всеки може да влияе различно. Проблема е, че повечето хора съдят само по себе си и си мислят, мен винаги ми е било готино. А, дори е възможно и тези хора да изпаднат в паранои, ако прекалят или ако в дадения момент са в някакво тревожно настроение. Мислят си, че на тях не може да се случи, но грешат... Трябва да се внимава с количеството марихуана което се изпушва, когато човек се усети достатъчно напушен, трябва да спре. Не се заблуждавайте, че от марихуана не може да се предозира. Може и се изпада именно в такива паранои.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 67ffa8b75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Не се притеснявай, просто си със слаба психика и опиатите от какъвто и да било род не са за теб. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2924475b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Аз съм №11. До №14 и до всъщност до всички де. Как да не ми е “слаба“ психиката? Опиатите от какъвто и да било род да не са за мен и за други като мен? Това е... нечестно някак си. Толкова много хора им се наслаждават, почти всички до един мои приятели, приятелят ми е само на трева, само аз да не мога!? Защото имам “слаба психика“?? Не искам да имам слаба психика, искам да съм като всички останали да мога да се насладя на ЛСД, ДМТ опиати поне веднъж! Така се чувствам напълно аутсайдер, различна и повредена. Не е честно. Омръзна ми да имам параноидни епизоди под действието на марихуана, делюзии и какво ли още не на всичкото отгоре

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 56c972e8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Махай се от тази компания! Пушенето е много вредно...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e0d86e5ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Драга,
Халюцинациите ти и въпросните изкривени възприятия на светлина, звук, миризми и прочие надали са били от марихуанката.. Има голямо значение дали си яла преди това, в какво настроение си... И ако си с ниско кръвно по принцип горещо ти препоръчвам да избягваш употребата на тревата.
Ясен примен :
Аз пуша почти всеки ден, различно количество. От 1-2, до 5-6, та и повече пъти, ако има повод. И де да ме хващаше така като теб, хаха.. Нито ми личи, нито ставам мързелива, бавна и се хиля и на един пръст. Напушена съм си просто аз, дори по-доброто ми и спокойно аз. По-лесно се концентрирам, по-лесно се изказвам, по-ярък и бистър е умът ми.. И моите първи пъти са били запомнящи се ХАХАХА! Но повече сигурно съм се лигавела, отколкото наистина ме е хванала тревичката.
И другия пример е братовчедка ми - с 6 години по-голяма, значително по-пълничка от мен, но е с постоянно ниско кръвно. И смятай, че като дръпне един път от зелена цигака и й се гънят коленете. Така се беше напуфкала един път и се филмира, че от плетения й бял пуловер излизат бели гъсеници. А просто имаше една малка блимка, но кой знае тя как я е виждала и какво си е представяла...
Та тревата просто не е за нея и това е.
Помисли си, но ако ти доставя повече главоболия, тревоги и притеснения отколкото наслада, почивка и удоволствие - откажи се

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 22ecb1f63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Има два варианта:
1) Или е била натъпкана с наркотик
2) Или си пушила салвия

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 825a874f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   И на мен ми се случи подобно нещо - силен неконтролируем смях, после не можех да движа тялото си, дори очите, после сякаш душата ми излезе от тялото, гледах се от високо, после се появиха много цветни фигури, във всички цветове за които мога да се сетя, после помня че мислех по хиляди неща едновременно, сякаш си спомнях случки от миналото и бъдещето и ги виждах на видеоклипчета, но всичките едновременно. Беше непоносимо да мисля за толкова неща едновременно. После всичко започна да се върти, а аз си върнах контрола над тялото, само че не и над зрението и се сещам, че когато направех нещо нелогично, примерно се бях спънала и образа се изчистваше. Тоест се връщах в реалността. В момента в който започвах пак да мисля образите се появяваха отново. Спомням си че първото нещо, което си помислих, когато започнах да се смея и да виждам разни неща беше "Какъв е този сън? Чакай малко, кога си легнах", след това се изплаших, като си спомних, че не съм.
Това ми беше първото пушене на "чай". Познай дали съм повтаряла. :D

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3e4a1887f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Ефектът е различен и зависи от много неща. Дали си пушил преди, в какво настроение си, с какво се занимаваш докато си напушен, дали си сам, каква е тревата, какъв човек си по принцип и евентуално други фактори. Все пак ето ти някои често срещани ефекти:
-Почти всичко ти се струва смешно и може да стигнеш до постоянни захласвания
-Губиш представа за времето, обикновено смяташ, че 5 минути минават за половин час.
-Губиш малко ориентация, може да забравиш къде си или да изключиш, че има и съседна стая.
-Огладняваш
-Изострят ти се сетивата и може да ти се стори, че музиката е по-приятна докато си напушен, че храната е по-вкусна, че цветовете са по-изчистени.
-Получаваш усещането, че си по-умен и си се докоснал до философската си страна, отдаваш се на размишления и ръсиш безценни бисери
-Може да ти се повиши сексуалното желание и комбинирано с изострените сетива, сексът (или мастурбацията) са много по-приятни
-Отпускаш се физически
-Докато си под ефекта на напушването може да забравяш различни неща, като какво си казал преди 1 минута или думата "сол".
-Може да се отдадеш на фантазията си или направо да се изгубиш там, представяйки си много странни неща
-Понякога се появява параноя и може да те хване страх от отворена врата например. Обикновено е по-контролирана, когато си сред хора на сигурно място (например вкъщи)
-Много редко може да достигнеш и до някакви халюцинации, по-често звукови или съвсем леки визуални (да ти се стори, че някакъв силует се е предвижил пред теб). Обикновено е плод на фантазията, но забравяш, че си си го представял или толкова се отдаваш на измислицата, че чак си повярваш, че е реална.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 843138ab6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   А моята случка беше друга,
Пушила съм няколко пъти и най-много да има бързо сърцебиене, хилене, малко неадекватна бях.
Обаче последната ми случка беше отвратителна
С приятеля ми пушихме, аз не съм дърпала много, макс 3-4 пъти може би. Започнахме да правим секс, беше много яко, имах чувството, че ще свърша само от целувки по тялото, от тревата кефа се увеличава в пъти. Но аз бях е менструация, но беше към крайните дни, нямаше нишо почти, само леко течение. Обаче нали тревата разширява кр. съдове, получи се май кръвоизлив, не помня много добре, помня, че имаше чиста кръв и то много повече отколкото примерно в първия ден от менструацията. Помня как казах да идем да продължим в банята, там изведнъж както се смеех усетих как краката ми омекнаха, и седнах рязко на плочките. Моят ме вдига и почна да се притеснява вика Кво стана бе човек.. А аз продължих да се смея и вече не помня много, припаднала съм няколко пъти, помня само как ми казваше името и ми биеше шамари. след това филма ме държеше доста време. Но и моето кръвно си е много много ниско -80/60. Не знам какво стана наистина. Искам и аз така от време на време да дръпна и да релаксирам, но явно не става...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 035e29031b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Не мисля, че е нещо сериозно. Аз последния път усещах някакви бодежи по цялото тяло, но не можех да спра да се смея и то именно защото знаех че съм се филмирала.. след това трябваше да отида в пощата да изпратя едни пари и не можах да ги изпратя, защото изобщо не можах да попълня бланката, тъй като не разбирах какво пише и след това трябваше да се кача на автобус, за да се прибера, но тъй като ме беше страх да се кача автобуса (имах чувството, че ще започна да се смея и хората ще ме гледат странно) стоях на спирката 40 минути докато ми мине :d

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a2982d9b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   От всичко ,което четох осъзнах че тя не е пушила нормална трева
Тя е пушила синтетична марихуана или така наречената "Билка" , "Чай" , " Бонзай" много опасна дрога не знам как приятелите ти не са те предупредили шансовете да попаднеш са огромни и от там вече да се доближиш до смъртта!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9195d2c71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Аз съм №11 - следя темата дори след толкова години. №21 е написала доста интересна история. При мен стигнах до извода, че е кофти ефекта се случва заради хората, с които съм. Ако съм сама или съм с приятели, които харесвам и се отпускам с тях, се чувствам страхотно и се държа нормално. Но ако са непознати или хора, които автоматично ума ми е селектирал като антипатични (дори ако се замисля да открия, че всъщност ги харесвам, това няма значение) - тогава чувствам, че съм толкова различна, неуместна, нещо не ми е наред - точно като все едно съм извънземно. Един мой познат, с когото пиехме и пушехме в една компания веднъж съвсем откровено каза, че наистина съм си извънземно... В отговор на това състояние (вероятно стигащо до деперсонализация дори), проявявам симптоми/импулси подобни на ОКР, например трябва да измия, да почистя, когато съм на гости. А това не е много етично? ! И го разбирам впоследствие, но тогава съм притисната от този импулс, не мога да се съсредоточа в друго освен в мисълта, че ТРЯБВА да свърша нещо, за да са ми заети ръцете. Подобно на чувството, когато те сърби някъде, а знаеш че не трябва да се разчесваш - накрая не устояваш. Заради последния път, в който пуших с компания, мой приятел вече не иска да общува с мен и ме гледа все едно не съм добре. Пуших от коза на тези негови приятели и по едно време, както преди това разговарях и се смеех, станах и отидох до другата страна на стаята и настоях да си тръгваме, макар че имахме още 30 минути докато моите приятели дойдат до едно уречено място... След това мисля, че разлях нещо или оцапах, затова се притесних, отидох до банята им, взех някакъв парцал и реших да изчистя мястото на пода. Този парцал, обаче, явно е бил зарязан в мръсно и влажно, защото когато го занесох цялата стая завоня неописуемо - аз не се усетих, че вонята идва от самия парцал, чак след като беше късно. Имаше хора, които направиха коментари “Оооооооо, кучето как се изпърдя!! “. И подобни? Които ме объркаха още повече. Така още повече исках да си ходя, но момчето, с което бях дошла искаше да остане - въпреки, че ми каза преди това, че не е добра идея да се забърква отново с тези свои приятели. Оставих го, изгубих се, обикалях, наляво-надясно и накрая, когато звъннах и му казах номера и името на улицата той каза “Това е адреса, където сме“. И слезна веднага. Много странно. В крайна сметка тази история го ядоса и започна да ме обвинява, защото той има тежка тревожност и вижда всичко по-негативно от колкото е, много се притесни заради това, че съм го изложила пред всички и т. н. Тревата ми е причинявала повече проблеми, от колкото кеф в края на краищата.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f63bf1b7ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Аз съм пушил марихуана с ефект преди 20 години. Това ми е единственият път когато съм се надрусвал ако може така да се нарече. Имах чувството на отдалеченост. Все едно да гледате света и нещата които се случват около вас през телевизора. Притеснявах се да не се срещна с нашите защото не бях сигурен в себе си. Представям си какво е, ако човек кара на синтетика. Във филма 28 Days later, редник Мейлър по нищо не се различава от кварталният ми наркоман. Същият поглед, визия, същите реакции и дори начин на дишане. Горе долу по същото време когато съм опитвал марихуаната, той е опитал синтетика. И от тогава не е излизал от зависимост. Наркотиците не прощават. Според мен това да си дилър е по-лошо от убиец. Убиваш не само физически, но и детски души.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 37099d30f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Здрасти!
Аз също съм пушила трева около 5 пъти и винаги ми беше много забавно и се смея, което всъщност е добре, значи че самата трева е добра. Вчера беше July morning и аз пуших и отначало първите 30мин. нищо ми нямаше и батко ми ми видя очите и разбра, че съм напушена (той знае) и ми каза после да си взема кола за да приемам някаква захар, че можело да ми стене лошо. Минаха се около 20мин. и се чувствах все едно нищо не е реално, както ти написа все едно нещо ме дърпаше да съм в друг свят. Оглеждах се дали около мен има много хора, и като ги гледах бяха много странни главите им бяха някакви много големи а краката им малки и на моменти се усещах как излизам от този свят и после се опитвам да се върна пак. Беше си яко. Само, че единственото нещо което беше е, че преди това бях пила коктейл и след това пуших.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 38ccb4099f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Само аз ли се чувствам по-умна след като консумирам???

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker