Зависимост към тревата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Зависимост към тревата
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 4200 пъти
Здравейе, за първи път опитах трева преди малко повече от година. Преди около половин година започнах да пуша почти всеки ден. Преди 2-3 седмици сякаш ми дойде акъла в главата и реших да спра. В момента съм в абстиненция и съм на ръба да почна пак. Та питам се има ли някакъв начин да премахна това ужасно желание??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: f885d5df84
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако обичаш живота си си припомняй, че с всяка дръпка си го съкращаваш и ще живееш по-малко от другите.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: eb14cf6c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз пуших трева всеки ден 10 години, когато реших да спра, разбрах че съм много зависим. Станах нервен, не можех да спя. Но това не е точно абстиненция, просто от тревата ти е кеф а в реалноста мозъка няма от къде да си достави такъв кеф. Както и да е, станах нервен, избухлив, разбрах, че само волята няма да ми помогне. Първия проблем, който трябваше да преборя е съня, трябваше ми някакъв заместител на тревата и започнах с алкохол, той е най-близо като усещането от напушването, естествено не е същото, но е най-близко. И така, по 100-200 грама всяка вечер, за няколко месеца успях да се отърва. Сега вече са минали 5 години откакто не съм пушил трева. Алкохол пийвам от време на време най-много 50гр. преди вечеря. Но така се отървах. Но едно ще ти кажа, още от време на време ми се приискава да отида и да се напуша, но успявам да се удържа. Явно когато си пушил трева дълго време до живот, мозъкат ти ще иска да му дадеш отново тоя кеф. Но след като дълго не си пушил лесно прогонваш тези мисли, в първите един, два месеца обаче е много, много трудно, но аз съм доказателстно, че не е невъзможно.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: faa97aab10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   "Най-последните научни изследвания свидетелстват, че честата и продължителна употреба на канабис (напр. всеки ден в продължение на няколко години) води до привикване на мозъка към веществото, преживявания на абстиненция и съответно физическа зависимост. "

Не знам как само от половин година пушене я получи. Иначе и аз преди, когато бях млада, и пушех много, я изпитах и да ти кажа - да, гадничко беше, но не чак толкова, че да искам да пуша пак. Въпрос на воля и упоритост. Пък и симптомите на абстиненция на тревата са много по-леки от тези на алкохола или останалите там наркотици.

Разсейвай се с нещо - прочети някоя книга (ще ти е от полза), гледай някой филм, учи нещо (като чужд език например), учи се да свириш на някой инструмент (китара, пиано... ), разшири хоризонтите си... Ще видиш, че когато мозъкът ти е зает с нещо полезно, бързо ще изчезне това "желание".

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cfa77d3eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   www.7cupsoftea.com Ако знеш английски, влай в този сайт всеки път, когато ти се допуши. В този сайт може да говориш с хора за различните ти проблеми. Ако се регистрираш ще получиш професионална помощ там. Не мисля че се плаща. Имат си хора за всякакви проблеми. От депресия до злоупотреба на наркотици.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: eb51d26308
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз бях така. Събирах се само с тревоманчета... Сега съм на 18 пробвах трева на 12 години от чисто любопитство, а то взе че ми хареса... Отначало пуших много рядко, после се зарибих. Наще разбраха и станаха много зле нещата ама просто си смени компанията и прави нещо полезно.. Все още прибягвам към трева, когато ми изпуши чайника, но го правя много рядко защото никой около мен не пуши.. друг е въпроса, че дърпат линии ама здраве да е :D

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f42bd15b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Колкото повече продължаваш, толкова по-трудно ще ти е когато спреш после. Точно сега ти е времето да я спреш. Аз пуших трева 4 години, почти всеки ден. Когато я спрях станах голям филмар, живота ми много се промени и станах малко тъжен. Трябваха ми 3 години спорт, много книги и 1 психолог. Сега съм много по-добре, но имам още много борба да измина докато се оправя на 100%. Така, че по-добре ги спирай сега. Има една американска поговорка " Когато се озовеш в яма, първото нещо е да спреш да копаеш " живота е твърде кратък за да го изживеем нещастни. Желая ти успех. Момче на 24

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker