Струва ли си курса за професионален гримьор? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Струва ли си курса за професионален гримьор?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 4033 пъти
Здравейте. Аз съм на 16. Откакто станах на 14-15 всеки ден стоя пред огледалото и се гримирам. Обожавам да го правя! Гледам професионалисти в youtube и се уча от тях, бих могла да кажа, че вече съм наполовина професионалист, защото умея доста неща. Проучих на какви цени вървят курсовете и установих, че са от 300 нагоре, за моя джоб бих платила до 500 най-много. В интернет попаднах на сайта на една жена от Пловдив, професионален гримьор с дългогодишен опит. Изчетох с какво се е занимавала до момента и какви награди и отличия има, така, че сми се стори, че е човек, който наистина си разбира от работата. Това е Минка Петрова. За цената от 500 лева курсистката получава-цитирам от сайта:

"Конспект по теория, професионална и маркова козметика с която практикувате.
1. Структура на кожата- Епидермис, Дермис и Хиподермис.
2. Козметични дефекти - Обезводняване, Червени петна (купроза), Милиуми, Акне /младежки пъпки/, Комедони – черни точици, Разширени пори.
3. Поддържане на кожата в здрав вид.
4. Подготовка на лицето за грим- Почистване, Тонизиране, Ексфолиране, Овлажняване.
5. Ред на полагане на грима – База за лице, Фон дьо тен, Коректор, Пудра, База за сенки, Сенки за очи, Молив за очи, Спирала за очи, Молив за вежди, Фиксатор за вежди, Молив за устни, Червило, Гланц, Руж.
6. Видове лица
7. Всичко за веждите. Оформяне, поддържане.
8. Видове козметика - Бяла и Цветна - /Декоративна/.
9. Видове грим. - Дневен грим - булчински, абитуриентски, Вечерен /празничен/ грим, Сценичен грим – театрален, телевизионен и кино грим, Моден грим- за фото сесии и ревюта. Фейс арт - "Рисунка върху лице", Боди арт - "Рисунка върху човешко тяло".
10. Начини на гримиране. Техники на гримиране.
11. Инструменти и Консумативи.
12. Хигиена на инструментите.
13. Годност на гримовете.
14. Всичко за Изкуствените мигли. Поставяне. "

Ако познавате тази жена или сте карали курс при нея може да ми кажете дали сте доволни и дали да се запиша на курс при нея. Но като цяло останах с добро впечатление от сайта, струва ми се, че има много опит и знае какво прави. Също така искам да ви попитам-струва ли си изобщо курса? Защото за този курс аз ще похарча поне 2000 лева, като включа цената на самия курс и материалите и продуктите, които ще трябва да закупя после, за да мога да практикувам. Аз си мисля, че с години няма да мога да си избия парите. Има много търсени професионалисти, но обикновено те или са с някакви връзки или имат някаква платформа, чрез която да си печелят клиенти, като например българските youtube-ърки, които качват клипове за грим, те един вид се рекламират по този начин, защото всички виждат какво точно умеят и са сигурни, че ако изберат техните услуги ще останат доволни. Но аз нямам такава платформа, така, че не знам дали изобщо някой ще се интересува от услугите ми. И само да отбележа, че не възнамерявам от това да се издържам, защото сигурно ще умра от глад, бих искала да е като второстепенна работа за мен. Та като цяло ме посъветвайте струва ли си да изкарам един курс или да си пазя спестяванията за нещо по-добро?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: e524fcb2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз също съм решила да се занимавам с това, но само с това. Не знам да колко ще умра от глад, но съм решена да опитам. Също така казват, че ако искаш да се развиеш доста в дадена област, да си професионалист и да те търсят, трябва да се съсредоточиш само върху това, а не да ти стои на заден план, иначе няма как да стане. Колкото до курса, не съм чувала за тази гримьорка. Знам само за Диана Борисова и Пепа Стоянова, които преподават в София, но цената при Пепа е доста висока, докато при Диана е доста по-ниска-850лв, но за 2 месеца(96учебни часа мисля), не знам твоят за колко е. Влогърката Боряна Стефанова е била при нея, сигурно си я чувала. Права си, че има някаква платформа, но това не значи, че няма да успееш. ☺

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e524fcb2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   Пак съм #1 Иначе за парите смятам, че ще си ги избиеш бързо след като направиш няколко грима, на първо следва търсенето на работа, което няма да е като друга работа, тъй като хората не се гримират всеки ден и ще си на повикване отначало.. честно казано и аз не съм наясно с това много много.. Но доста по-голям ще е шанса, ако примерно се захванеш и с нещо друго например фризьорство, ноктопластика, та така ще можеш да се рекламираш на клиентките, че правиш и грим и ще ти се съберат клиентки, докато същевременно си работиш. Успех с избора!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 32e7d446bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Не знам за конкретните курсове, но при положение че ти е в кръвта да правиш грим и да се занимаваш с козметика, то задължително трябва да изкараш курс за да може един ден да практикуваш хобито си, защото когато работата съвпада с хобито ти - тогава е най-приятно да се работи. Поне това е моето мнение.
И не е вярно че от гримьорство не можеш да изкарваш хубави пари. Поне доколкото ми е правило впечатление цените на услугите в такива студия (въпреки че съм мъж де :) ). Разбира се зависи колко си добра, и къде практикуваш. Още повече че с течение на работата можеш да изкараш и допълнителни сертификати - като например перманентен грим, където цените се движат от 200-300 лв на клиент. Така че поле за изява има винаги.
Успех в начинанието!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker