Как да продавам в OLX? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да продавам в OLX?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 12565 пъти
Здравейте. Искам да питам как да продавам успешно и без да ме излъжат в OLX? Имам много неща за продаване, но не знам как се извършва всичко това. Знам, че е глупав въпроса ми, но наистина ми трябва отговор. Като отида в Speedy или в друга куриерска фирма, какво трябва да направя? Да дам стоката и да му я пратя, но след това как ще си получа парите? Трябва да отида отново в офиса и те ще ми ги дадат или как? Настина моля редакторите да публикуват темата, защото ми трябва спешно. Благодаря предварително на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: ddc49fcba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пускаш си обявата и като се разберете с някого, отиваш в офис на куриер и казваш, че искаш да пратиш пратка с наложен платеж. Те ще ти обяснят всичко. За информация - те вземат пратката, пращат я на човека, вземат му парите и ти пращат смс. Ти пак отиваш в офиса и те ти дават парите. За цялото това нещо ще има някаква такса около 3-4 лв, която я плаща онзи. Но предварително трябва да упоменеш в обявата, че доставката е за сметка на купувача. Може и за твоя сметка, но трябва да си я калкулираш в цената. И сложи някой лев отгоре в цената, за да има накъде да се пазариш, защото вероятно ще се пазарят.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3098ef42da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Здравей. И аз в началото бях така, но вече всичко е ОК. Първо трябва да направиш хубави снимки на нещата които искаш да продадеш (за предпочитане на бял фон или върху празно бюро през деня) и слагаш една цена. Който иска да купи нещо ти се обажда или ти пише съобщение (разбира се трябва да проверяваш профила си по често) и ако някой иска да закупи отиваш с продукта в офиса на Еконт или Спиди и казваш имената, адреса и телефона на получателя. Те ти го пакетират и изпращат. Когато получателя получи продукта получаваш SMS съобщение на телефона си за да отидеш в офиса отново и да си вземеш парите. Процедурата е много лесна и практична. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c85d6b5443
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   В самият сайт има условия. Ето и линк. Успех ! http://olx.bg/help/offers/kak-da-publikuvam-obyava/

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a8e567499b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Значи, правиш снимки на продукта, който ще продаваш, след това пишеш заглавие и описание на продукта в OLX. Когато някой пожелае да го закупи, отиваш на "Доставка" и поръчваш доставка с -20% от OLX. (отнася се само за куриерска фирма Еконт) Подготвяш товарилница чрез "Доставка", като купувача предварително ти е дал координати и телефон. Когато я приготвиш ще ти излезе един номер (започва със 105), записваш си го някъде или принтираш страницата и отиваш в най-близкия офис на еконт и като им кажеш, че ще пускаш еди-какво си им казваш, че си приготвил и товарилницата вече. Ще те питат за номера, след което се издава една бележка, на която се подписваш и след това ще ти дадат копие от оригинала. С нея отиваш след 2 дни в офис на еконт от който си изпратил продукта и си взимаш парите срещу лична карта. Не се срамувай да питаш и в офиса, и аз бях така, а сега ми се налага да ползвам Еконт доста често.





-В.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9669c86822
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не че е по темата, но този сайт е на Делян Пеевски.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 35b73600f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В сайта има достатъчно информация как се продава и как се купува. Изчети я. Най-добре е да изпращаш чрез "сигурна доставка" - пращаш, даваш възможност за преглед и тест и получаваш парите си, ако всичко е наред с твоята продажба. OLX работят с Еконт. При продажба или покупка най-важна според мен е комуникацията между продавач и клиент. От нея можеш да разбереш много. Даже е желателно да пишеш, а не да говориш. Самата аз съм в сайта от 2012 само като купувач и досега не съм имала проблем с измами. Просто и там си има читави хора, както и боклуци.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5e0ff4d23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Публикуваш си обявата с условията на сайта. Направи добри снимки на стоката и точно описание. Ако има забележки уточни ги за да няма недоразумения. Болшинството предпочита да работи с куриери на Еконт, защо имат много офиси и някак си се наложиха в сферата на търговията.
Следва да се запознаеш и с условията на куриерите. Ще ти нахвърлям по важните неща при работа с Еконт.
Пускаш пратката за сметка на получателя или изпращача. Сумата се отбелязва като наложен платеж и получаваш сумата на следващия ден след като купувача освободи пратката. Сумата можеш да си я получиш от офис на Еконт, може и по банков път. Купувача може да иска опция за преглед на стоката преди да плати наложения платеж. Като в такъв случай трябва да се уточните кой ще поеме транспортните при евентуален отказ.
За да избегнеш не коректни купувачи, може да продаваш само лично. Тъй като това не винаги е възможно, старай се да комуникирате по телефона, не просто да си пишете има по-голям шанс да усетиш ако има нещо нещо не редно.
Тежките неща имат скъпа доставка в сайта на фирмата онлайн калкулатор и можеш да провериш колко струва доставката. Доставка до адрес е по-скъпа. Със сделки на които доставката и е примерно 20лв, а наложения платеж 30 е много рисковано, ако получателя не се яви в офиса, а ти искаш да си прибереш стоката трябва да платиш транспорта в 2-те посоки. Скъпи и чупливи неща се опаковат добре може и от служителите в офиса-срещу заплащане и препорачително да правиш застраховка.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 28d4eea7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пускаш нещо за продажба и поставяш някаква цена. Българина винаги независимо колко е ниска цената или дали си обявил, че е крайна все се моли за по-ниска, затова слагаш малко по-висока от това, което искаш да вземеш и така пак получаваш цената, която искаш.

Разбирате се с човека по какво ще пратиш (обикновено по Еконт) дава ти данните си и отиваш до съответния офис на фирмата, с която сте се разбрали да бъде превозена пратката. Отиваш във фирмата, опаковат я и те питат за какви пари. Лесно е много.

Но трябва да си носиш личната карта. Не съм сигурен обаче дали не искаха и 18г. да имаш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 78a688d9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Продавам канапе тройка с два фотьойла и две табуретки за цена от 350 лв

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cfe424963e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мога ли да продавам ненужни вещи, въпреки че нямам 18? Благодаря.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker