Защо според вас семейното положение продължава да е критерии за качеството на един човек? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо според вас семейното положение продължава да е критерии за качеството на един човек?
преди: 13 години, 7 месеца, прочетена 2939 пъти
Здравейте!
Моят проблем е, че не съм омъжена и никога досета не съм била. На 35 години съм. Симпатична съм, имам добро образование. Живея нормален и относително пълноценен живот. Досега съм имала няколко дълги и сериозни връзки, но не се е стигало до брак. В момента също имам сериозна връзка. Все още не живеем заедно, но имаме идея за съвместно бъдеще и дете. Самата аз не обичам да афиширам много личния си живот/ но и не го крия/, нямам и фикс идея непременно да се видя в булчинска рокля. Притесненията ми идват от това как хората/ обществото и близките ми/ гледат на една" неомъжена бяла жена". Имам чувството, че за тях съм някакъв неудачник, неспособенда управлява живота си. А това не е така.

Защо според вас семейното положение продължава да е критерии за качеството на един човек?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 7 месеца
hash: 246698d639
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че постепенно вече престава да бъде критерий. Лично на мен ми изглежда консервативно. Браковете са на път да изживеят времето си. Аз не бих нарекла една жена с образование, успешна кариера и т.н., но неомъжена - неудачница. Чувала съм, че някога, за да заеме по-висока длъжност, мъжът е трябвало задължително да е семеен и да има 2 деца. Слава богу, това вече не се изисква. Откритите,свободните връзки (съвместното съжителство на семейни начала, както се казва) не ни прави "втора категория хора". Всеки човек (жена или мъж) има право да решава дали да живее самостоятелно и да се изгражда като личност и като професионалист и това си зависи от личните му предпочитания и желания. Ако човекът няма брак или е разведен, или вдовец, изоставен и т.н. - това вече са допълнителни фактори, върху които не можем лично да упражняваме контрол. В последно време доста често чувам от мои познати и приятели, че подписът върху една хартийка не означава кой знае какво. Вероятно нещата вървят към промяна на критериите.....А хората нека си говорят...по-важното е ти как се чувстваш. Не си ощетена, ако не си омъжена.
Цура

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 67e72bdc68
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Семейното положение не е критерий за нищо. А това, че твоите близки са с такъв манталитет, говори само за тях.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 18eb4a1787
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   СТ1: България е консервативна дуржава и се вярва оште в такива надценени традиции . За да обичаш един човек не се искат 2 подписа и някакъв поп да те пръска с вода . Когато се женият двама души любовта им няма да стане по-силна или вечна това зависи само от тях дали ще я подържат такава . Според мен това е много надценена традиция . Които вярва че по такъв начин двама души се обвурзват и доказват че се обичат грешат така го доказват по някакъв много странен начин на околните а е нужно само двама да го знаят .

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 71911e170a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ами мила,при по старите поколения е разбираемо,защо.защото те са се женили на по 18,и са възпитани по много по различен начин от нас.при тях е важно ако има съжителство да има и брак.а след брака веднага следват децата .това е.според мен семейството ти е притеснено именно от това,че ти си на 35г.и по техните разбирания,одавна трябва да си се оженила.ако утре заживееш с приятеля ти,и имате дете те пак няма да са доволни,макар,че ще са много по спокйни,защото пък не сте женени.а за приятелите ти това ще е нормално,защото всяка втора двойка няма офицялен брак.бракът значи много за по старите поколения ,защото за тях щом се омъжиш,значи това е човека.развода за тях е бил срамно нещо и се е стигало до него,само в крайни случей.но при по младите поколения,търпението е рядкост,разводите,често решение,и затова за нас дали си женен или имаш сериозна връзка е равно на едно и също нещо,но не и за по възрастните около нас.просто разликата в поколенията,разбиранията,възпитанието си казват думата................................симба

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 7930d2301a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Предразсъдъци!!! Неизбежни са! Не им обръщай внимание. Гледай да си живееш както на теб ти харесва. Ако започнеш да се съобразяваш с всеки, накрая наистина ще станеш неудачник.

 
  ...


...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: feaefca419
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мисля че бях втори курс когато един професор ми каза: " Не е гордост да имаш син, гордост е да имаш ученик"... Прави това, което най-много ти харесва и смяташ, че е градивно за теб като личност.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: a473f85f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен семейното положение не е никакъв критерий за качеството на един човек.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: ef5388fa23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не е критерий,просто си обградена от такива хора,с такова мислене и понеже в случая си малцинство ,те ти налагат тяхната истина и така ти създават комплекс-не го допускай!Бъди себе си и живей така,както ти харесва!Успех
Ева

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 3436d2e250
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Абе какво ти пука? Живей си живота , както ти харесва ,без да се съобразяваш с този и онзи.Ако се омъжиш и имаш сериозни проблеми , да не мислиш , че тези дето държат да си омъжена ще дойдат да ти ги решават? Забрави! След като си доволна от живота си , за какво ги мислиш тези глупости , кои как приемал омъжените и неомъжените.Ако аз съм злобна интригантка , която вреди на всички , ще ме уважаваш ли само заради това , че съм омъжена? И това по някакъв начин ще ме направи ли по-добра в твоите очи?А тези дето ти натякват са 2 вида - едните сляпо вярват , че трябва да си омъжена и това е смисъла на живота и ако ти имаш друг смисъл на тях им е чудно , а другите са такива дето са се оженили и след това са започнали проблемите и завиждат на необвръзаните.Защото ако и ти си женена и нещастна , те ще са щастливи , че не са единствените , които са зле.А има и друга заблуда- ако си неомъжена , това е защото никой не те е харесал , а тях някой все пак ги е харесал и заради това те имат статут на коя съм аз .Понеже нямат други неща в живота , които да им изграждат самочувствието и в крайна сметка щом някой МЪЖ ме е пожелал , значи струвам нещо , а теб щом никой не те е пожелал , значи си по-долу от мен.Елементарно селско и плоско мислене - няма какво повече да ти кажа!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: a6ef1032be
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защото се предполага,че семейният човек е зрял и улегнал.Не винаги! :)

 
  ...

...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 47a9ef54af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ти себе си ли искаш да убедиш че постъпваш правилно, или околните? Ако беше сигурна, нямаше изобщо този въпрос да стои на дневен ред. Аз съм неомъжена, с дете, съпруг и сме заедно вече 15 години. Нямам спомен някой да ме е гледал странно, живеем си повече от добре, всеки си има лично пространство и в такава връзка без подпис шансът за изневяра е минимален.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: e580146cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, по-скоро се предполага, че семейният човек е по-консенсусен и умее да се съобразява и да зачита мнението на другите. Разбира се, че това не винаги е така, но е по-скоро правило, отколкото изключение. Това важи с особена сила за политиците в страните с традиции, където се предполага, че ако собственото си семейство не можеш да менажираш, то какво остава за министерство или за държавата да отговаряш...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 90a71bdf42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По-старото поколение разсъждават така. И аз се опитвам да убедя родителите си, че времената се променят, но те не могат (или не искат) да го проумеят. Както и да е.

Ако тези твои предишни връзки не са били само връзки, а бракове, и разделите са били разводи, какво? - в очите на близките си вече няма да си в категорията на неомъжените и ще стоиш по-високо в социалната стълбица ли? Тъпо е, нали? Защото нито ще си по-успяла, нито по-щастлива. Не за всички бракът е най-голямата цел и най-голямото постижение в живота.
Ако знаеш колко омъжени жени ти завиждат....

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 7dd65da814
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Това, че си задаваш този въпрос, значи, че и ти вярваш в този предразсъдък. Недей така. Остави другите да си мислят каквото желаят, 2/3 от тях са супер нещастни в брака си хора.Казва ти го жена, която също не е истински щастлива в брака си, датиращ вече от близо 15 години. Не мога да кажа дали щях да съм по-щастлива, ако бях сама сега, но със сигурност не мога нищо да поправя и да стане както е било-имам дете.То много ме радва, но и не мога да бъда с друг човек заради него (детето).Е?
Колко относително е щастието, виждаш ли? Въобще не е въпрос на семейно положение.
Въпрос на състояние на душата е.
За мен една жена е щастлива, когато е обичана истински и го вижда осезаемо всеки ден. Така,че ако откриеш любовта, ще бъдеш щастлива, оттам нататък нещата ще се наредят.Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 3436d2e250
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Лично за мен неудачници и хора неспособни да управляват живота си са такива оженили се набързо , под влиянието на някакъв импулс, родили 1-2 деца , за които дори не са помислили дали могат да гледат и издържат, а не хора с образование и хубава работа , които за да имат тези две неща , достатъчно ясно говори че изобщо не са неудачници и много добре са се ориентирали в живота. А това че си имала сериозни връзки, също говори за теб че си сериозен и отговорен човек.А и много повече уважавам хора , които като са видели , че вече не е добре да са заедно са се разделили и са оставили на другия шанс да си подреди по по-добър начин живота , а не такива дето живеят заедно не могат да се понасят и се оправдават , че били заедно заради децата.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 9861a1b05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Оффффф, аз пък съм разведена с 2 деца на 35г. С образование съм, но не мога да си намеря свястна работа заради положението си. Все обяснявам на интервютата какво ми е сем. положение и сякаш това е някаква пречка за да си добър в това, което правиш. А да не говорим, като кажа, че едното дете е на 5. Направо ме питат- има ли кой да го гледа. За това те разбирам.много е кофти, но наистина е факт, че все още сме консервативни и тесногръди в Б-я.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker