Пак ме скъсаха на кормуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пак ме скъсаха на кормуване
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 15821 пъти
Здравейте,

Преди два месеца писах на същата тема. За втори път ме скъсаха на кормуване. Падна ми се същия даяджия, който ми беше и първия път. Този път не ме скъса в началото, а малко преди края. На обратен завой. Този път вместо тъга, както при първото ми късане, ме обхвана див яд. След като слязох от колата започнах да крещя на улицата, без да ми пука дали хората ме гледат. Всичките ми познати започнаха курсове много след мен, а вече имат книжки. Само аз идиота още тъпча на едно място. А така както е тръгнало до май ще се наложи пак да си взема и листовките, тъй като след тях трябва да си взема и кормуването в срок от 6 месеца. Имам време до края на март. Но много сериозно се замислям дали да продължавам да се явявам. Нямам сили да подписвам трето, , Не''. Нито пък ми се дават още пари. И това е моята история - шофьорската книжка - поредния неуспех в моя живот. А съм само на 18. Нещастията ми тепърва предстоят. Това е всичко. Само исках да ви споделя колко гадно се чувствам за кой ли път.

Благодаря предварително за прочита!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4de6170f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз взех от петия път, така че спокойно. Най-важното, което се гледа е дали караш внимателно и си безопасен за другите участници. И затова трябва да се съсредоточиш върху това на изпита. Ясно е, че от един курс няма да имаш перфектна техника на каране, това се учи с практиката. Просто трябва да покажеш, че не си опасен за движението.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a953e1a5fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо по-точно те скъса? Какво сбърка?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: db4b0f9815
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Здравей, мен ме късаха също два пъти и на 3тия взех изпита. Притеснението го има при всеки. Не е това въпроса, ако знаеш правилата и най-важното знаеш как да управляваш тази кола и по какъв начин се случват нещата в нея, ще вземеш изпита. Примерно инструкорът може да те е учил преди кръстовище да вкараш 3та после 2ра накрая първа, пълни глупости. пускаш примерно без скорост и накрая преценяваш дали си за 2ра или за първа, ако вече си спрял вкарваш 1ва и тръгваш ако не си пордължаваш на втора. Тва е просто пример. Опитай се да разбереш всичко защо става в тая кола.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: db4b0f9815
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Здравей, мен ме късаха също два пъти и на 3тия взех изпита. Притеснението го има при всеки. Не е това въпроса, ако знаеш правилата и най-важното знаеш как да управляваш тази кола и по какъв начин се случват нещата в нея, ще вземеш изпита. Примерно инструкорът може да те е учил преди кръстовище да вкараш 3та после 2ра накрая първа, пълни глупости. пускаш примерно без скорост и накрая преценяваш дали си за 2ра или за първа, ако вече си спрял вкарваш 1ва и тръгваш ако не си пордължаваш на втора. Тва е просто пример. Опитай се да разбереш всичко защо става в тая кола.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b1df487ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

5.   Брейй чудо голямо... неуспехи, нещастия. Я се стегни малко! Разбери, че не всеки е роден за шофьор или просто ти е бил такъв късмета. Като искаш да вземеш толкова много книжка, ще се пробваш ако трябва 200 пъти. Не е дошъл края на света. Защо си тръгнал да гледаш познатите си? Нито ги знаеш как са я взели, нито нищо.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 420a8515f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   И без това колите са много. Един шофьор по - малко по - добре. За да те скъсат има защо. Не бързай да ставаш шофьор. Първо се научи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6df5831ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

7.   Ее стига де това е една книжка просто какво се ядосваш ще я вземеш. Шофирай с баща ти, наблюдавай. Не са ти я дали, защото явно още си опасен за движението така като нарушаваш нещата. Аз я взех от третия път на 19. Също като взимаш допълнителни часове по кормуване ти решаваш колко да са. И как първо кормуването взимаш? Без да знаеш законите и правилата как въобще ще вземеш кормуването. Аз като бях трябваше да мина листовките първо. Като не вземеш листовките също се плаща. И шофирай внимателно най-вече, нека те научат както трябва после цял живот ще караш не се притеснявай.
ж. 24

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 138ee3f60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ама виж сега, даяджията ли е виновен, или ти? Очевидно не си за пътя още, т. е. не си за книжка. Ти какво си мислиш, че като платиш курса и айде - ще те пуснат да правиш катастрофи ли? Очевидно си от тази група шофьори, които не се раждат такива и не им се отдава много-много карането, просто го приеми това. Има, вярно такива, които им подаряват книжките, но повярвай ми, по-добре ще ти бъде ако си я залсужиш

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 168e4468c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Още повече ще се ядосаш, но историята ти ме зарадва. Случи се и аз да чуя че имало в България стриктен не корумпиран държавен служител, Браво.
А ти авторе книжката не я мисли толкова, нито е задължително да си шофьор в днешно време, нито ще си кой знае колко изостанал от връстниците си заради една книжка. Нали те имат книжки ще те возят, а ти си свободен да си пийваш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5f13692d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   здравей,
предвид реакцията ти след скъсването, смятам, че даяджията е направил голямо добро на обществото с цел запазване здравето на невинните участници в движението (шофьори, пешеходци и т. н. ).
Ще те късат още много пъти - в университет, на работа, на други изпити - ако винаги така реагираш, то най-добре се обърни към специалист за да прецени дали имаш някакъв проблем.
Шофирането е много отговорна задача, това че всеки може да изкара книжка, не означава, че всеки би се справил от първия път!
мисля, че бързаш прекалено много, а имаш да учиш още доста

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 19a7c067a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   И миналият път ти разказах и сега пак ще ти разкажа как се развиха нещата при мен. Записах курса на 19, късаха ме 3 пъти и аз се отказах. Реших, че шофьор от мен няма да стане. На 29 почнах нова работа и видях, че без книжка не става. Започнах пак, първият път пак ме скъсаха. Втория път пих валериан и нервите ми се отпуснаха и всичко мина добре. Така, че си взех книжката почни на 30. Сега карам прилично и изобщо не съжалявам, че проявих инат и не се отказах. Ще се справих, само не трябва да се отказваш! Виж по улиците какви неграмотници има, пък карат. Щом те могат и ти можеш! Успех! И не се сравнявай с другите, това, че някой си си взел книжката от първия път нищо не значи. След години можеш да караш много по-добре от него.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3364c63ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Човек, и мен ме късаха два пъти - взех го чак от третия. А всичките ми познати по това време изкараха изпита без проблем. Какво да ти кажа, много е неприятно, ама се случва. Мисля, че при мен причината е, че прекалено много се притеснявах и му оттавах голямо значение и на самите изпити просто се парализирах от страх да не сгреша. А иначе си имах техническите умения. Тъпо, ама... А пък не става без книжка в днешно време - не се отказвай.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 55266a2344
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Мен 3 пъти ме късаха, а сестра ми 4 пъти. Още за първия изпит ни казаха че трябва да платим за да минем, но ние не искахме, искахме да си изкараме честно. След като ме скъсаха 3 пъти, отидох в друга фирма и там минах от първия път. Правят го нарочно, за да плащаш за изпит и още часове. Аз карах курсовете още 2002, та и тогава имаше такива далавери. Не знам какво трябва да се направи, но трябва да има някакъв контрол, защото много често нарочно си измислят грешки за да те скъсат и ако може да измъкнат някой лев за другия път ако се навиеш да платиш. Успех дано да успееш следващия път.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8fbb122cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

14.   За листовките имаш срок 1 година, а за кормуването - не се отказвай!!! Аз също бях скъсана, знам как се чувстваш.. Не се отказвай, третия път ще го вземеш... Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ed87ecb91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Не се отказвай. Запиши се при друг инструктор. Щом те късат, значи нещо ти куца, така че поработи над това... не може просто ей така да ти дадат книжка и да не ти пука нито от правила, нито от нищо и да караш както си знаеш. За всяко нещо си има правила, които е за ДОБРОТО НА ВСИЧКИ да се спазват.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a03ae587fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

16.   Ти си боклук мен. Една тъпа книжка неможеш да вземеш!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 46b1d49665
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Съгласна съм с н. 11, но и с н. 13 и схемата, която я описва 13 я има дори и на Запад! Учителите дори плащат на изпитващите част от хонората за допълнителните часове.
Смени задължитлено учителя - не казвам, че при теб е проработила схемата, но 1 път да те скъсат е ОК, два пъти вече става съмнително
Аз самата взех от 2 път и по мое време „схемата“ беше разпространена, защото и часовете бяха силно съкратени. И все пак го правят така, че да не се усеща - 20 % някъде късат
Само не се отказвай - 3-5 пъти и пак ще вземеш, но поне опитай с друг учител дори в началото да ти струва повечко.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 785ca62414
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   От Автора до 16: Айде без обиди, става ли? Как изобщо модераторите са ти публикували коментара? А до останалите - не знам как стигнахте до умозаключението, че аз едва ли не съм някакъв маниак, който прави, каквото си иска на пътя. Ако някой ви е казал, че с 32 часа шофиране се научаваш да караш - жестоко ви е излъгал. Шофирането се научава, след години опит. Минималния опит смятам да придобия като известно време карам с някой опитен до мен. За целта обаче ми трябва парчето документ. Разбирате ли?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 360c5ee92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   До коментар 9:не е намерил на кой да даде парите за това. Иначе всички от ДАИ са корумпирани, просто с тези камери трябва да са по-предпазливи. До другите:това, че не всеки е роден за шофьор е пълна простотия. Аз лично се научих да карам след като си взех книжката. Човек, който не се е качвал в автомобил няма как за тези часове да се научи. Истината е, че всеки човек, ако почне да кара кола постояно след 2-3месеца се научава (не говоря да стане рали състезател или професионален шофьор). Просто часовете за кормуване са крайно недостатъчно, за да се научиш. (представете си, че за първи път се качвате на кола-незнаете кой педал какъв е, кое копче за какво, коя ръчка какво прави, как се превключват предавките, не сте свикнали с размерите на автомобила-е то Вие докато свикнете с това ще ви минат часовете)Няма да казвам, че и инструкторите много често съкращават часовете...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 358dd5ae6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Хаха, пич, не се връзвай на лафовете на разни комплексари за "родените шофьори"! Такива няма, да знаеш! Обикновено тези, които говорят подобни приказки карат по селата от 13-14 годишни и като станат на 18 и се запишат на курс, вече са едва ли не Шумахер. Видиш ли, шофирането много им се удава. Никой обаче не казва колко оборот е направил на автосервизите. Така, че споко. И да, 32 или 40 часа са абсолютно недостатъчни, за да се научиш да караш прилично. Да не говорим, че в много от случаите инструкторите умишлено не подготвят добре курсиста,за бъде скъсан 1-2 пъти и съответно да си плати допълнително. Ще си вземеш изпита, спокойно, после ще се чудиш защо изобщо си се притеснявал за подобни неща.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c0206b2e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Аз се явявах на 5 пъти... Тоя изпит се дава, не се взема.
Но накрая успях. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c63d3b2c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   А се чудим защо има толкова много катастрофи по пътищата. Било е пълно с полушофьори. Късали ги по 4-5 пъти, и то на кормуване!? Разбирам да е на листовките, там има подвеждащи въпроси, но на пътя, всичко е пред очите ти и е реално, иска се само гледане и мислене. Ако си научил добре правилника, няма как да сбъркаш. После чиновника е виновен!? Не се сърдете, а благодарете на тези чиновници, че са помислили за вашият, и за живота на околните ви. Сега колите станаха много, пътищата лоши, културата на шофиране е плачевна, до къде ще се стигне така? Автора сам се характеризира като"Само аз идиота още тъпча на едно място. ", а се обижда от подобни определения, защо? Когато стане мислещ човек, а не това, за което се смята, ще получи документ за шофиране. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 712bde46e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Здрасти. Не се ядосвай. Ще вземеш книжката, а тогава като седнеш за волана и покараш няколко години ще започне истинското ядосване. Условията за шофиране у нас са меко казано идиотски, изнервени от което и водачите стават такива. Ще ти дам пример. Аз живея на место където паркирането е задача с повишена трудност. Това изнервя. Често като някой ме пита "ще излизате ли" му отговарям не, а след като отмине излизам. Щото съм се овълчил. Пази си нервите за практиката дето те очаква.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 785ca62414
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   От Автора до 22: Може ли само да попитам къде видя да обиждам даяджията? И второ, ако трябва да сме честни това беше вторият обратен завой, който направих през живота си. Първият беше през първите ми часове и то, когато още ми гаснеше колата през 5 минути. И се характеризирам като, , идиот'', бе защото не мога да взема изпита, а защото това е поредното нещо, което опитах и се провалих. Винаги е било така. А на другите около мен всичко им се получава с такава лекота. Как го правят не знам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f8e9b3b997
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   И мен днес ме скъсаха за втори и вече си мисля просто да се откажа :(

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 690af1f281
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Днес за трети път ме скъсаха, вече нямам желание

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: dc2d8c7a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Темата е доста стара, но за да не пускам нова ще пиша тук.
Вчера и мен ме скъсаха на кормуване. През целия курс карам сравнително добре, инструкторът още първият час ме пусна да карам градско. Много беше очарован още в началото. Проблемите ми бяха само в кръговите, които изгладихме до средата на курса.
Та, така.... падна ми се изпитващ, който е в близки отношения с моят инструктор (а инструкторът ми ми е много близък приятел) и преди изпита са си говорили да ме пусне.
При първото кръстовите имаше знак, със задължителна посока на ляво и на дясно, и тъй като не ми каза на къде, аз попитах и изпитващият ми каза аз да си избера посока... завих надясно естествено. На сшедващото кръстовище, аз съм без предимство и трябва да пропусна тези, които идват срещу мен и тези отдясно. Пак попитах на къде, пак ми казаха да си избера и аз избрах направо. В момента, в който казвам направо и подавам газ, а отдясно ми излезе един тип, който не видях.
Не мога да си простя тази груба грешка.
Най-мъчно ми е, че изпитващият си поговори с мен и ми каза, че още на потеглянето е разбрал, че мога да карам и се отпуснал, било му приятно, и бързо да записваме друга дата. Много откровено ми заяви, че ако не мога да карам няма да ми обяснява тези работи. Яд ме е на себе си, че ми се падна най-якия даяджия, а аз провалих всичко. Силно се надявам следващият път да ми се падне пак той, че да не съм и напрегната, колкото вчера. Цяла нощ съм плакала, не за това, че съм скъсана, а на глупостта ми в тази ситуация, а още повече, че някои хора изкарват на късмет, без да могат да карат, без да имат усета. Много ме е яд.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ff69a05e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Късат за да дадеш рушвет. Много от даяджиите вече са собственици на хотели по морето. В "демократична българия" това е реалността!!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ac761416a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Споко. И мен вчера ме скъсаха на кормуване. Беше ми първият път, ама няма да се отказвам. Важно е да продължите с опитите. Никой не се е родил научен.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d5bcd46a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Скъсаха ме за трети път и то не защото отнех предимство, минах на червено или не пуснах пешеходец. Просто според изпитващият съм минал близо до отрязани храсти които се подават отстрани и това било опасно препятствие (при положение че съм минавал по този път десетки пъти с моя инструктор и не е имало такъв проблем). След толкова изкарани допълнителни часове не съм съгласен с мнението че не ставаме за шофьори. Ами тези които от първият път успяват да вземат изпита, те имат по-малко изкарани часове с инструктор до тях.

Както и да е, тъпо е като те скъсат за трети път...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ac761416a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Така е прав си. Аз съм този от по-горния коментар. Взех най-накрая от 3тия път и не защото можех да карам,просто извадих късмет. Прав си че ние имаме повече опит с инструктор до себе си но на някои просто им трябва повече време. Съжалявам че са те скъсали за 3ти път. Не се отказвай, покажи им че можеш да караш. Ще стане в даден момент. После ще си по-спокоен и уверен като седнеш сам. Аз сега с книжка се притеснявам, на моменти не знам какво да правя, за това гледай от хубавата страна-предоставя ти се възможност да натрупаш още опит и самоувереност. Не се предавай! Ще я вземеш ще видиш колкото и банално да звучи. Тогава ще е най-сладко! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker