Изгубена гаранционна карта, какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изгубена гаранционна карта, какво да правя?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 9426 пъти
Здравейте, на скоро четох тема за изгубена касова бележка и се сетих, че и аз имам подобен проблем. Писах коментар по онази тема, но не искам да се намесвам там и да искам съвети, затова реших да си пусна нова тема Случаят ми е следният:- Закупих телевизор от магазин, работи половин година и се повреди, нещо в него изгоря. Гаранцията е 3 години, реших да го нося на ремонт, но не мога да му намеря гаранцията. Ходих в магазина да питам за дубликат, но ми казаха-не може. Така си стои в опаковката, с надежда един ден да излезе от някъде гаранционната му карта. Иначе трябва да си му платя ремонта. Има ли начин, да получа нова карта и как да постъпя. Аз вече съм пил една студена вода, но знае ли човек, може някой да знае начин, който аз не зная. В магазина усукват, но си мисля, че ако искат да помогнат, могат да го сторят. Вие как мислите, дайте ми съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4d60078d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако е купен с фактура на фирма или пък е на кредит, със сигурност могат да изкарат дубликат в магазина!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b70cb78d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-важно е да имаш касова бележка - тя е доказателство, че действително си купил телевизора точно от този магазин. Касовата бележка е доказателство за сключена сделка и основание да поискаш от магазина да ти оправят телевизора.

По закон имаш 2 години гаранция от датата на покупката на телевизора - т. е. ако ти се повреди в този срок, гаранционна карта въобще не ти трябва. Отиваш в магазина с касовата бележка и повредения телевизор и правиш рекламация.

Гаранционната карта ти е от полза само ако срока на гаранцията на картата е по-дълъг от законовия от 2 години (както е в твоя случай. Ако например телевизоът се повреди 2. 5 години след като си го купил, тогава само касова бележка не ти върши работа и ще трябва да си платиш ремонта. Ако обаче предоставиш и гаранционна карта, на която пише, че гаранционният срок е 3 години, тогава магазинът е длъжен да ти отремонтира стоката безплатно.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b70cb78d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   И още нещо - ако имаш касова бележка, в магазина са длъжни да ти приемат рекламацията. Това означава, че трябва да ти впишат рекламацията в книгата за рекламации, да ти издадат входящ номер на рекламацията и да ти вземат телевизора за ремонт.

Много магазини обаче хитруват - казват ти, че те не могат да ти приемат повредената стока за ремонт, а ти трябва да си я занесеш в оторизирания сервиз. Това са пълни глупости - магазинът е длъжен да ти приеме стоката за ремонт. Ти нямаш търговски отношения със сервиза, а с магазина, от който си си купил телевизора.

Защо го казвам л? Ами когато магазинът получи рекламация, за него започва да тече 30-дневен срок, в който трябва да се отстрани повредата. Ако не стане в този срок, имаш право да си искаш парите обратно. На магазините това не им харесва, затова всячески се стремят да не приемат рекламации. Вместо това лъжат клиентите си, че трябва да носят повредените стоки в сервиз. Обаче ако си занесете стоката направо в сервиз, 30-дневния срок за отстраняване на повредата не важи. Може да не си видите телевизора и 4-5 месеца и няма какво да направите.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2a585e92da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Има някакъв шанс да ти издадат дубликат на гаранционната карта. Обади се на централния им телефон (не в локалния магазин - предполагам, че си купил от някаква верига) и обясни за това, че си си загубил гаранционната карта. Срещу някаква такса ще трябва да може да ти се преиздаде. Надявам се, че помниш датата на покупката (поне приблизително). Ако си платил с карта, още по-добре - ако не се съгласят да ти издадат дубликат, можеш да пробваш да им кажеш, че в такъв случай си платил на техен POS терминал без основание и ще ги съдиш за неоснователно обогатяване (т. е. получили са сумата без основание и трябва да ти я върнат). Преди да пробваш последния коз за неоснователното обогатяване, можеш да се свържеш с КЗП и да опиташ да свършиш нещо чрез тях. Дано не си изхвърлил картата - тя може да се намери междувременно. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cfe5dd755a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   това са пълни глупости- отиваш с лична карта и ти издават дубликат -това е

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7bb2d86745
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В крайна сметка какво се случи? Бихте ли споделили, тъй като в момента сме в същата ситуация

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker