Не мога да живея с хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да живея с хора
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2988 пъти
Не съм млада жена. Омъжена съм и имам голямо дете. Имам професия - юрист, много добре съм квалифицирана, но няма с кого да работя и живея. Никога през живота си не съм имала колега, поради което и не можах да работя по специалността си. Не мога да търпя и да общувам с хора. Всички близки и роднини ме изоставиха. Празно ми е. Искам да се трудя, а няма какво, няма към кого да се обърна. Не съм асоциална, винаги съм била всеотдайна, но хората, дори и кръвните ми роднини не ме харесват. Непотребна съм, не мога да се търпя, не зная какво да правя. Единственото, което правя, е да пиша, но нито някой иска да ме издава, нито да ме чете. Разбирам, че това, което пиша сега, не се вмества в никакви рамки. Не мога да си намеря място в този живот. Нуждая се от съвет, какво да правя и къде да ида.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 35e7d4978e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си антисоциална. Пишеш, че си омъжена - все пак имаш 1 човек около себе си, но по-добре потърси помощ на психотерапефт.
Учудваш ме, че като юрист не си работила - може и сама на свободна практика. Сега е вече късно. Търси си някаква работа ако не заради парите, то за да си с хора. Не е нужно обаче да работиш с колеги. Можеш да работиш на свободна практика като юрист-консулт - да пишеш договори, пълномощни и тем подобни, така както и да си прокурист на разни хора с фирми.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8c2a174a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм съгласен с Номер 1... потърси помощ от психолог, терапевт. Повярвай ми помагат! Ще откриеш грешките в себе си и ще се надигнеш от сивия свят на депресията и чувството, че си самотна. Ще направиш нови контакти и т. н.... само се вслушай в съветите на терапевта си! Късмет! :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8a97480f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   благодаря за съветите. Бях при психиатър и психолог. Първият ми предписа лекарство за сън, а вторият ме попита какво решение предлагам....

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2f6c1a1232
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Аз съм същата. Хората с безкрайните си претенции да ми налагат мнението си, ме натоварват и ми трябва време да се отърся, дори и след няколко часа общуване.
Споделила съм го с психолог, попита ме защо, казах и, че хората постоянно предявяват претенции, желание да властват, да доминират, да се присмиват и това ме отблъсква.
Когато ме изслуша, каза, ами няма проблем, живей си, със семейството си и се занимавай с това, което ти харесва.
Имам любимо хоби - цветарство и овощарство.
С мъжа ми сме добре, с децата също.
Не чувствам нужда от допълнителни неща.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6d6cf81de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Аз пък ще ви кажа, че съм супер разочарована от психолозите. Масово са некадърни и не им пука дали ще помогнат, а колко сеанса ще успеят да те накарат да направиш при тях. Разбира се, за да си осигурят постоянен доход поне за няколко месеца. А цените им никак не са ниски. А как да е иначе като всякакви "свободни" университети бълват "психолози" на килограм и то такива, които са просто платежоспособни, а не кадърни. Извинете драги психолози, но не ви уважавам.
Дразни ме и това, че често прехвърлят вината за състоянитето върху семейството, близките, възпитанието, вместо да насочат усилията си да изкарат добрите страни на човека и да му вдъхнат вярва и позитивизъм. И това има адски тежки последици-човек понякога още повече се отдръпва от близките си, вярвайки, че вината за всичко е тяхна.
Всичко, което разбрах от ходенето ми по мъките, е че силата е у нас самите и желанието ни да променим гледната си точка.
Авторке, чети книги за самоусъвършенстване, старай се да виждаш доброто у хората и лека-полека прави стъпки извън себе си и контактувай с други хора. Ако имаш възможност наеми си офис и започни по малко поне консултации да даваш. Ще ти е трудно в началото, но ще свикнеш. Промени гледната си точка и се старай във всяка ситуация и човек да виждаш положителното, а не отрицателното, макар да е адски трудно това упражнение. Но повярвай ми, свиква се. Опитай се да намериш доброто и у себе си и да повишиш самооценката си. За нищо не е късно, не ги слушай тези философи дървените. Човек като е здрав и има желание за живот, годините са просто цифра :) Успех, мила!

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 35e7d4978e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторке, н 1 съм
Трябва ти истински да искаш да живееш по различен начин. Психологът в случая е само едно оръдие, tool, но проблемът си е твой и ти ще го решиш. Той си има своите методи и ти трябва да му имаш доверие, да съдействаш, не да не се появиш след 1 среща.
Дай шанс на психотерапефт и поне 3 месеца ходи на сеанси, а ако не вярваш в методите му си смени психотерапефта, но не чакай решение отвън. Решението ще дойде от теб.
Без професионална помощ няма да минеш обаче. Не случайнои психотерапефтите имат свои психотерапефти при нужда.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bb4614f54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Как така не живееш с хора и си самотна, като имаш семейство. Аз например съм съвършено сама - мъжът ми почина отдавна, дъщеря ми живее в чужбина.
За другото си права, че отношенията с хората са мъчителни. Но трябва задължително да се научиш да обичаш себе си. И да имаш контакти и да нямаш, без това не може... иначе, ами аз бих те посъветвала да си намериш някакво странично занимание. Йога, медитация. На мен това много ми помага.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6d6cf81de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 6, аз съм номер 5. Много е дразнещо, че пишеш психотерапеФт. С "В" се пише, не ти ли боде очите? Това първо. И второ не бъди толкова категоричен/на, че няма да мине без професионална помощ. Защо толкова настояваш за професионална помощ? Аз мисля, че може да се справи и сама, стига да пожелае промяна. Стига сме хрантутили паразитни специалисти. Аз на читав психолог не съм попадала, а загубих много ценно време. Търсенето на подходящия може още да сломи духа на авторката, защото може да продължи ужасно дълго и да ѝ коства доста нерви и не на последно място пари. Освен това се иска споделяне и говорене, а на авторката това не ѝ е приятно. Стига сте давали на всяка втора тема съвет "потърси психолог". Дайте нещо от вътре, от себе си, защото това вече звучи като изтъркана песен.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6d6cf81de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 5: Освен това авторката е написала, че психотерапевта вместо да помогне я е попитал тя какво предлага. Нямам думи. А не забравят да те оскубят с 40-50 лева, докато те питат какво е твоето решение. Все едно да идеш на лекар и да те питат "ти какво лекарство предлагаш да ти изпиша... "

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e8ae6bc21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   така както се описваш, си някакъв пълен социопат. аз не разбрах какъв всъщност ти е проблемът с хората: не можеш да намериш общ език, нямаш теми за разговор, не можеш да комуникираш, имаш прекалено високи очаквания...? какво значи да си всеотдайна, а хората да те избягват и не те харесват? явно има сериозно разминаване в позициите ви. нали си омъжена, имаш поне човек до себе си, как така няма с кого да живееш?
а иначе смятам, че ще ти е доста трудно, ако досега изобщо не си работила. след университета все вкъщи ли стоиш? извинявай, но дори да работиш на свободна практика, пак трябва да комуникираш с хора, иначе кой ще ти бъде клиент? не виждам как можеш да практикуваш професията си без да общуваш с хора.
Ж44

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d4470b884b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Психолозите са на доста ниско ниво, като всичко в България. Мога да кажа само, че силата е в теб. Това, което са ти писали за усъвършенстване е абсолютно вярно, чети... Самата аз се консултирах с психолог и ме изуми, когато разказвах проблемът ми, вместо да ме посъветва, за конкретната ситуация, тя взе да любопитство за името на фирмата. Бях потресена и после очаквай дискретност от такива хора.
Що се касае до комуникацията с хората, българина има много на какво да се учи, натоварване с лични драми и битовизми, навлизане в личното пространство, задаване на лични въпроси. Особено на работното място е страшен проблем, вечно злобеене, подмятания, рядко има толерантност и приятелска среда.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0e658d41e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И аз май съм така но това не е проблем за психолог.Аз също не обичам покрай мен да има много хора въпреки че не живея сама.Ами то приятели почти не ми останаха,имала съм много приятели преди но сега живея извън България.Доверявам се само на близките си(не говоря едиствено за семейството)и така ми е много по добре.На нас жените ни е винаги по трудно да си намерим приятелка.Събирала съм се със жени от по висша класа но със тях много не се получава тъй като вместо да си споделяме примерно,се опитва да ме командва и в крайна сметка излиза че съм си по добре сама.Ако можех да си намеря жена подобна на мен,щеше да е супер но тук кадето живея читавите и свестни хора са малко.Аз нямам нищо против и никога не съм страняла от човек който се опитва да ме опознае,отворена съм за запознанства,обаче в повечето случай се прави с някаква цел и хората стана злобни.Не знам какъв съвет да ти дам защото и аз се чувствам самотна,може би ще е добре да си смениш работата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b196d452e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 5,адски съгласна съм с теб.Минала съм през много такива и наистина много,много те объркват и задължително прехвърлят вината най-често на родителите,след което те карат да се отдръпнеш от тях....
Точно в това е решението,и на мен ми е било много трудно,но с малки стъпки промяната настъпва.Естествено има възходи и падения,но когато сам действаш за себе си,сам ще намериш и отговорите ,които търсиш.
Излизай повече сама ,ходи в началото до магазин,заговаряй непознати и ще ти се подобри настроението и виждането за самата себе си,изобщо виждането за света,защото сега си се затворила и един вид мразиш всички(т.е не те разбират) ,а това далеч не е така,повярвай ми.Мислиш си неща,които не съответстват на истината.Ако се отвориш към света,ще разбереш колко други има като теб,които търсят вярата в доброто.
Пак можеш да си ходиш на психолог,за да си разясняваш нещата,ако желаеш.Но промяната трябва да дойде от теб на 100%.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: aa7cad1161
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Авторке същата като теб съм. Омъжена с едно дете и никакви др хора около мен. Когато се запозная с някой или тръгна да работя някъде съм нападана и тъпкана, добър специалист съм в своята си област, но имам проблеми със социализацията. Ходила съм при психолози, терапевти, психиатри, но нищо не става, никакъв напредък никаква помощ от никой.
Моето се дължи на родителите ми, те не ме пускаха да излизам до 20 годишна възраст почти никъде сама, а ако някъде отидех сама след като им разкажа какво се е случило ме укоряваха за думите, действията или бездействията ми в дадените ситуации. Буквално ме е страх да коментирам в лицето на някой нещо, страх ме е да дам мнение, все си мисля че аз може да греша и хората ме потъпкват заради липсата на мнение или заради това че могат да ме ползват да си правят интриги на мой гръб. Не мога също да казвам "не" и хората искат от мен да им свърша какво ли не ей така за бог да прости. Ако е за да им свърша нещо за без пари първо мен търсят, а когато се събират на празненство или на маса аз или съм на опашката, а най-често и не присъствам.
Ако намериш изход или решение моля пиши, ще направиш услуга на много хора като нас.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1426bcafe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   "Никога през живота си не съм имала колега, поради което и не можах да работя по специалността си. " - а какво имаш в предвид с това?

Не се заяждам, просто наистина не разбрах.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7cfac82f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И аз съм като вас, трудно е. Просто не се получава да общувам с някого в работата и резултата винаги е като при номер 15, — постоянни подмятания и интриги и с всяко място става все по–зле. Не оставят човек да работи на спокойствие, злобеят, изтъкват се, бъркат се личния ти живот, омаловажават работата ти и теб самият... В момента съм без работа и, честно казано, нямам сила нито желание да попадам отново сред колектив. Това е най–голямото наказание, поне за мен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker