Проблемите в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблемите в България
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1171 пъти
Добър... каквото и време да е при вас в момента :D Сегааа ще ви напиша проблема, ако изобщо е проблем, предполагам, че всички го знаем, но искам и аз да го кажа. Винаги ставаме патриоти по празници, тази година дори аз отидох на Шипка... вярно, никога не съм чествала празника грандиозно, но и никога не съм парадирала с патриотизма си. Казваме, че всичко зависи от нас, плюем политиците(които сами избираме) и не правим нищо. Заедно към промяната, която общо взето е само на думи!? Не говоря дори за градивната промяна, а може би и за моралната. Искаме промяна, търсим вината в другите, а не мислим, че може би ние сме самия проблем и промяната трябва да започне от нас самите. Ще дам примери с прости неща- градски транспорт. Даа всеки е пътувал и му се е налагало или пътува всеки ден, ее сигурно се сещате за какво иде реч.. да, за минувачите "тарикати" без билет... вярно е, някой хора наистина нямат средства, ноо съм сигурна, че дори те си купуват по- често билет от "закона е под мен" типа.. ами ето и една от дупките, правим се на тарикати, спестяваме някой друг лев, държавата губи хиляди и после пак търсим вина(естествено тва е съвсем дребно, изключвам факта, че и много пари се крадат, ама все пак) Абе разбрахте ми мисълта. Това не е оплакване, а призив към по- добър живот, с едно по- добро държание, дори не мога да намеря точните думи в момента...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6869bcc42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами така е, най-големия проблем на България са живеещите в нея.
Нека си го кажем бе хора-от нас нищо не става-ние дори не сме народ, а население, при това алчно, мързеливо, завистливо и просто. Когато осъзнаем това ще започне и промяната ни.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d0d4fcc1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубава тема. И аз много пъти съм разсъждавал по подобни теми. Някак е доста лицемерно по празници да сме големите патриоти и да го демонстрираме, а когато трябва да се държим като общество в ежедневието да се правим на тарикати. Кому е нужна тази показност?

Да не говорим, че представата за патриотизъм е доста изкривена. Обикновено се свързва с омраза към другите и с политическа пропаганда. Политиците много обичат да злоупотребяват с псевдопатриотизъм. Използват го, за да настройват хората предимно. Последните 27 г., а и предните 45 доказаха нееднократно, че са точно обратното на патриоти.

Патритизма го обърнахме на цирк и на показност.

Един елементарен пример. Миналата година жена ми чака на спирка, докато една жена се свлича. Тя започва да ѝ помага, разкопчава и дрехата, вдига ѝ глава и крещи на околните да купят вода от будката, за да я наплискат. С ужас установява, че всички гледат абсолютно безучастно - никой не дава няколко стотинки за вода, нито звъни на 112. Вика още 2 пъти, но никаква реакция у никого. Отива купува вода, в същото време набира 112.

По-късно идва линейката, но жената през това време умира.

И къде е патриотизма в цялата работа? Остави патриотизма, елементарна човещина няма. Ама на 3-ти март се тупаме в гърдите какви патриоти сме.

Някой спортист като побеждава, сме първи патриоти и го хвалим. Обаче веднъж да загуби и само хейт по негов адрес.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 20fd17ede3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "спестяваме някой друг лев, държавата губи хиляди"

Държавата не губи абсолютно нищо. Държавата взема, мъчи и опитва да те ограби по всякакъв начин.

Милиардите се губят от престъпни сделки и корупция - плащат ли данъци за 10 кила амфетамини?

Сегашното управление краде, лъже и манипулира чрез медии. Винаги съм се чудил защо всеки ден Местан го дават по телевизията. Сякаш е най-важната персона на Земята.

Преди няколко дни видях една блъсната котка (беше жива). Звънях ли звънях на 112...

Операторката ми обясни, че сигнала ми е приет. Но какво се случи 1 и половина по-късно?

Никой не пристигна! Реших да се обадя още веднъж. Втората жена ми съобщи "Такъв сигнал няма" и бум - затвори.

Що за държава може да позволи животните да агонизират при подаден сигнал? Какви закони има? Всеки ден невинни биват пребивани със бухалки по бял ден.

Мразя България и при първа възможност ще изляза от дупката. Лек ден и успех.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b7dc9cea59
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хвала на млади хора като авторката, проработила е съвестта й. Ако на всички български граждани се получи този катарзис, тогава ще усетим промяна към добро. Аз искам да попитам, колко човека от правещите се на патриоти, окачиха българското знаме на видно място? Патриотизмът не се изразява само с екскурзия до Шипка. Който го носи в душата си, винаги трябва да го показва. Сутринта по радиото слушах, слушател да разказва какво е видял в Турция(бил е там на почивка). Видял е, че почти нямало място, където да не се е веело турското знаме, даже и на подвижни сергии го е виждал, а тук дори по държавни институции липсва. Толкова ли е трудно да се окачи на балкона? По грозна гледка ли ще бъде, от провесените килоти по балконите? Какво пречи едно малко знаменце да виси на всеки щанд в магазините, в канцелариите на държавните институции, по автогари и летища? Изобщо навсякъде където има хора. По долни ли сме от турците. Как там може, а тук не го правим. Тук не го правим защото не е в душата ни, и не е от бедност, от нихилизъм е. Загърбили сме си родината, а искаме тя да се грижи за нас. Така няма до никъде да стигнем. Трябва да станем жив организъм, хората да са душата му, а държавата тялото, само тогава ще има живот.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 73b4102d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Виж сега, повечето го правят това с билетите, понеже за една група (сама се сети) правилата не важат. Няма да ти казвам във влаковете какво е, как циганите се крият по тоалетните, за да не си платят. Когато почнат да важат правилата за всички, тогава няма да има такива "тарикати". Какво значи бедни? Като са бедни, какво правят в рейса/влака? Това е платена услуга, ако нямаш пари не я ползваш! Ако не си платиш телевизията/телефона/тока/водата, какво става?

А ти какво очакваш да промени един обикновен човек? Как си го представяш? Като той няма никаква власт... Нали за това има избори, за да може да се "избере" управлявяща партия, президент? Те(управляващите) нали за това са там, за да гледат интересите на народа. Напълно нормално е хората да са недоволни от политиците, а не от тях самите... Аз като един нормален човек, ежедневието ми минава по следния начин-в ходене в университета, работа след това и учене след работата. Какво очакваш да се седна да се обвинявам за обстановката в страната...
И да аз обвинявам политиците, защото не гледат интересите на народа, постоянно мрънкат, че няма пари за това или онова, а изпокриха, фалираха и разпродадоха множество промишлени сгради и заводи, които са осигурявали работа на хората в по-малките областни градове и села. Вдигат постояно данъците, например за МПС, а в същото време тези пари не се влагат никъде и изчезват. Знаеш ли, че данъка на колата ми е 115лв, винетката 97лв, застраховката 230лв и прегледът 50лв, а в същото време карам на път направен преди 30г и не пипнат от тогава. Знаеш ли, че в селото ми има училище, читалище, църква, които се рушат? Знаеш ли, че имаше стопанство, което беше продадено за внушителните 15000лв? Кой е виновен за това? Знаеш ли, че се закриват болници, заради интересите на частни клиники? Защо се премахва положителното от комунизма-безплатното здравеопазване, достъпното образование, изградената инфраструктура? Помисли си сега, ти като обикновен човек какво можеш да направиш, освен да си стегнеш куфарите и да заминеш за чужбина

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c994a229ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   И какъв е проблема на държавата ни? ВЪЗПИТАНИЕТО, възпитанието на всеки отделен индивид.
Права си че това ни е проблема, но никой не прави нищо, повечето не възпитават децата си с цел те да не биват потъпквани от невъзпитаните си съученици, други пък не възпитават децата си от отчаяние и младото поколение до 30-35 годишна възраст стигна до там да бие чичковци в бургаски автобус, да бие учителки в началното училище и т. н. За тези които са над 35 мога да кажа че са малко по възпитани като процент от населението, но те пък преживяха в осъзнатите си години няколко кризи, няколко сваляния на правителства и пълни промени, от там пък са отчаяни. Ако се замислиш и разгледаш живота на един обикновен 40-45 годишен работник, той до 15 се е подготвял да строи комунизъм, да продължи строежа на държавни заводи и т. н, след това нещата се обърнали, въпреки че е възпитан да се грижи за държавното /общото/ той трябвало да се обърне на 180 градуса и да строи сам за себе си, тъкмо започнал по новия начин дошли една подир друга кризите които да му изтупат джобовете до стотинка и то няколко пъти през няколко години особено тежко преживяна от хората през 1997-98 година. Още от невръстна 10 годишна възраст този индивид ако изцяло е живял само в бг не помни момент в които да е нямало криза, тъкмо надигне глава и задели малко капитал след поредната криза и идва нова и нова и нова. Днес например той е задължен да купува зеленчуци на завишени цени заради стачката в Гърция, и дори да е имал 200лв заделени те отиват там, защото не може да не се храни.
Надявам се разбираш какво искам да ти кажа, какъв е изхода ли, ами изхода от дадената ситуация е всички патриоти да станат един вид доносници, виждаш да става нещо нередно някъде и викаш органите на реда. Ако всички нередности на дребно биват наказвани, народа по малко по малко ще се научи да спазва поне някакви правила, поне правилата описани в законите на държавата и наредбите на общините.
От една страна е вярна сентенцията че рибата се вмирисва от към главата, он е по вярно че всъщност червата й са по вмирисани, защото ако я гледаш отвън ти намирисва само главата но ако я разрежеш ще забележиш че всъщност вътрешностите й повече миришат. Тоест с това исках да ти кажа че не главата на държавата ни е виновна, виновни са онези които работят в нея. За корупцията на полицая не е виновен самия полицай, а затова че има много хора в държавата които биха му платили за да нямат по големи глоби и санкции. Точно така уж бедните ни пенсионери вече години на ред продължават да подхранват телефонните измамници, а някой пита ли се от къде у толкова много на брой пенсионери толкова хилядарки, нали уж пенсионерите ни бедни? Не са толкова умни да звъннат първо на роднините си, преди да хвърлят парите през терасата си, но са били достатъчно умни през последните години да скътат толкова хилядарки, има ли логика? Бедни били пенсионерите а?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 801a1d07aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поредната безсмислена тема. Хората не са си оправили държавите нито с писане по форуми, нито с емиграция, която е толкова модерна сред българите. Истината винаги е била и ще бъде само една: здраво бачкане от сутрин до вечер и позитивизъм. На думи и пред компа всички сме номер 1, дайте да свършим нещо!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 66400665b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нищо не разбрах 0_0

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1c22ba90d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм решила, че след като завърша ще напусна тази страна завинаги. Все пак българинът гледа само себе си, а не другите. Това е един от многото проблеми в тази държава. Дори бежанците не искат да живеят тук. Виж пътищата и тротоарите ни, пенсионерите с 200 лв. пенсия, всеки ден убийства и кражби, всеки върви с наведена глава, гледа лошо и ако се усмихнеш на някой, те гледа все едно си му откраднал телефона.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker