Защо се наложи този начин на живот?!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97794)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23015)
 Секс и интимност (11343)
 Тинейджърски (20292)
 Семейство (4906)
 Здраве (7881)
 Спорт и красота (4117)
 На работното място (2205)
 Образование (6019)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13354)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Защо се наложи този начин на живот?!?
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2273 пъти
Ако трябва да синтезирам посланието на темата ми, то би било просто един обикновен въпрос : "Какво правим, бе хора? ". Какви глупости правим? Защо пилеем времето ни, което не само, че може, а трябва да бъде градивно за нас като отделни личности. Защо изхвърляме най-ценното си нещо, а същевременно с това поливаме чуждата градина.

Огледайте се. Вижте как годините летят, а все планове правим, но пък все до 11 часа си поспиваме. Какво спечелихте от фейсбук? Какво спечелихте от многото сайтове за запознанства? Всяко ваше харесване на снимка, коментиране, игра, всяка отделена минута в разглеждане на чужди профили и пр. и пр. безполезни неща ПЪЛНЯТ гушата с милиони, милиарди на създателите на тези, иначе толкова, "социални мрежи" . ЗАРЕЖЕТЕ тези безполезни неща. Няма да ви забележат, няма да ви дават по телевизията, няма да намерите по-добри, и най-вече, истински приятели ако просто ежедневието ви минава, както много пъти съм чел, "пред компа". Това е една лицемрна и деградивна среда, от която не може да се извлече почти нищо полезно. Няма да спасите белите мечки ако натиснете "харесвам ". Няма да промените управлението на Бойко Борисов ако се биете в гърдете с добре написана критика в някой си форум. Учете хора. Докажете се и нека тогава вашите критики бъдат чути в парламента!(Защо не ?)

Правете това, в което смятате, че ви бива. Ако мислите, че искате да свирите на пиано- запишете се на курс. Ако записахте счетоводство, но само защото родитетите ви "така смятат за добре", но пък вие тайно си мечтаете за... НАТФИЗ(примерно) зарязвайте сметките в полза на актьорския талнт! Така се раждат добри кадри. Университета в наши дни се превърна в една мода... Как може в Австрия, която има население от над 8 милиона жители да има 8 държавни университети, а в страна като България да има 37 !? Има нещо гнило тук, нали? Какво става с всичките тези диплориани кадри? Ами нищо. Просто ще стоят с кръстени ръце и ще чакат да се освободи място и за тях на пазара. Ами да чакат. Никой не ги е карал да се запосват "Право" само защото са чува ли, че " падат пари", но пък видиш ли могат да прекарват часове в кафенето и във фейсбук , а когато останат дни до изпитите да започват с изработка на пищови. Грозно. За това и Австрия е на светлинни години. Защото тука всеки гледа да мине метър. Да си лежи, и както казах да се оплаква и да обсъжда защо Бойко Борисов (или няко друг- няма значение) не е му е изчистил боклука. Ами защо пък да не изметем ние ? Защо да не отидем в градинката зад блока и не поразчистим? Да съберем по някой лев всички съседи и да боядисаме фасадат?. Това са може би дребни неща, но знаете за капката и онзи голям вир.

Ти можеш да бъдеш значим. Можеш да направиш така ,че хората да те запомнят. Всичко е в книгите, в постоянното търсене на това какво умееш, за какво си роден, и кое те прави щастилв.
Пиша това в 6 сутринта и едвам виждам буквите. Простете ако словореда на места е объркан или неясен, исках да ви кажа всичко това неслучайно. Просто написаното представялва един етап от моят живот. 2 курс студент съм, имам много идеи, мечти. И от този ден смятам да премахна ВСИЧКО, което ми вреди, всичко, което поглъща свободното ми време, но не ми дава нищо ползотворно и ми пречи да изпълня своя план. Замислете се, колко 'големи' имена в историята са... играли белот в интернет или пък лежали до 11 часа, а след това ходом-марш до кафенето. Не казвам, че си мисля как ще стана известен или ни най=малкото велик човек, но си мисля, че този начин на живот- сега, който е тенденция- е едно чисто социално самоубийство...

Това е от мен. Така ги виждам нещата.

Щом четете това значи сте прочели цялата тема,
благодаря ви, за което! Успех

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3ae3162322
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Много ми хареса написаното от теб и съм напълно съгласна с всичко това. Но май са малко хората, които мислят по този начин.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 16d89a6b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Добро и може би полезно, аз съм от по-старата генерация, но смятам, че всяко нещо с времето и във времето си. Новото поколение се ражда с компютрите и май няма как да променим това. Т.е техниката се развива с всяка минута и това е новото време. Добре е ,че все пак осъзнаваш, че не всички сайтове ще ти дадат това което очакваш и, че този начин на живот трябва да замени другия, реалния,но.. дори и ти споделяш това в сайт. Така,че... това е новото време, дано умеем да го изживеем правилно!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 069f6ae1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Браво!Кой казва,че студентите ни са немислещи същества?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 86837463ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Всичко което си написал е самата истина! Радвам се,че си го осъзнал! Поздравления! :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1f20755e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И от друга страна, колкото и да е вярно написаното, дали Ти-Пич си човека, който да казва кой-как да живее.
Умните и Будни хора не са чакали твоето прозрение, а са стигнали до него сами. Заспалите, обаче, няма да трогнеш особено, поне според мен :)
Все тая, хареса, как мислиш

RS

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f96a291252
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ето как мисля аз:

1. Всеки действа според сегашното ниво на възможностите си и съзнанието си (не всички могат да имат твоите разбирания, но живота е за това - да ги учи лека-полека).
2. Всяко нещо си има смисъл и причина, но...
3. Това не означава, че трябва да одобряваме всичко - имаме свободата да избираме какво да правим, вярваме и т.н. и да поясняваме разбиранията си на другите, но дотам - после е тяхна отговорността.

Нямам фейсбук btw, но мога да разбера тези, които го ползват - и глупостите, и дори и полезните неща, които идват с него (защото има и такива).

Нужно ли е да бъдеш значим? Най-интелигентните хора са не най-умните или известни, а тези, които са най-щастливи и в хармония със себе си. "Хората да те запомнят"? Ти си важният, не хората (или не поне докато не осъзнаеш своята значимост) - трябва ли някакви външни фактори да те определят и ръководят? Много късно става, но определено интересна тема;) М20

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: fd8c0aec86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Гнилото не е само в България, човече, вервай ми. И горката Дания не е единствена вече. Загниваме всички ние хората, покрай всички тези технологии и зарибявки. А целта е да сме заспали овце. Интернет се оказа най-гениалното и ефикасно средство за контрол, което е било измисляно, това е и едничката цел той да съществува. Вече почти всичко е обвързано с него, повече отколкото предполагаме. Ако някой не ми вярва - ами просто да се замисли какво би станало, ако един ден света се събуди без мрежа - ще настане истински хаос.
Това се превръща в симбиоза между човек и машина. Какво му е лошото? На пръв поглед нищо. Само дето е ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО.
Преди време едно хлапе ми се оплакваше, че няма никакви приятели. Обаче пък имало 700 приятели във фейсбук. Попитах го "с колко от тях говориш?"
"Ами с около седем". А с нито един от тях не се е виждал наживо. Тъжна работа.
Интернет е като една лустросана сладкарница, построена върху помийна яма. Ако си решил да приключваш, давай!
Между другото можеш да промениш нещата още сега, като заемеш някаква ясна позиция и действаш според нея. С всичко, което мислиш, казваш и правиш, ти постоянно прекрояваш света около себе си, променяш хората около себе си. Ако не беше написал това, кой знае какво щях да правя аз в този момент, или някой от другите, които те чете в момента. Няма нужда да ставаш значим по общоприетия начин. Ти СИ значим. Дори ако само си стоиш и нищо не правиш. В този случай значимо е отсъствието ти, ако схващаш какво искам да кажа. И аз се каня от нова година да резна кабела на проклетата машинка и да давам начисто. Ще видим дали ще го направя. Ще проличи и докъде съм зарибен, най малкото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker