Бихте ли се видели отново с тези хора ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бихте ли се видели отново с тези хора ?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2196 пъти
Здравейте пише ви една почти 23 годишна жена. Напоследък доста често по новините дават един много наболял в днешно време проблем агресията между децата в училище. Лично аз съм я изпитала на свой гръб и знам какво е. Вчера във Фейсбук ме бяха включили в чат на класа от 1 до 7 клас. Утре искат да правят събиране. Двоумя се да отида на срещата по простата причина, че тогава бях жертва на тормоз и то само защото бях по затворено и свито дете нищо не им бях сторила. Тази сутрин публикувах статус по този повод и две съученички след това ми писаха, че ме разбират как се чувствам, но всички сега са променени и биха се радвали да дойда така съм щяла да покажа колко по - силна съм станала. Понякога срещам двама трима от биячите ми от класа из квартала сега са се променили поздравяват ме не ме обиждат както преди. Признавам пораснали са поумнeли са но аз не мога да забравя какво беше едно време. Подиграваха ме, обиждаха ме, в първи клас момчетата са ме затваряли в съблекалнята и в шкафа за загубени вещи беше ужасно, а в 7 клас ме биеха с юмруци с летвите от чиновете, ритаха ме. Прибрах се един ден разстроена вкъщи разказах всичко на дядо той се обади в дирекцията и въпросните бяха наказани цял месец да чистят училището. Не ме докоснаха повече до края на годината, но се заканваха дойде ли 15 юни да си отмъстят така че на завършването ходих с нашите да си взема бележника. В следващия си клас от 8 до 12 началото също не бе леко но там поне нямаше бой постепенно нещата се пооправиха и поне там получих що годе човешко отношение. Още умувам за утре да отида ли, но повече клоня към НЕ. Вие бихте ли отишли да се видите с тези хора на мое място дори да са израснали и поумнели и бихте ли простили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: da03866f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   аз не бих, няма смисъл и нужда, освен ако не си приятелка сега с тях, зарежи го миналото давай напред

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5c9384329c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дали бих отишла? Разбира се, че не. Не бих виждала, нито чувала, нито да имам какъвто и да било контакт с някой такъв. Няма такова нещо като да са пораснали и поумнели и тогава да са били такива, а сега вече да не са.
Човек си остава какъвто е. Това са деградирали хора,
с ниско съзнание и степен на развитие. Най-доброто, което можем да направим, е да стоим далеч от тях.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5c9384329c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Така че изявлението "те вече не са такива" не е вярно.
Пак са такива, дори на пръв поглед да не им личи.
Всички ония, които тормозят жените и децата си вкъщи, зад затворените врати, някога като деца са били такива.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b16b6e4acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката :Ами някои ги засичам из квартала, но като цяло повечето не съм ги виждала близо 10 години и по - добре. От целия клас се виждам само с най- добрия си приятел , към когото отношението беше подобно ритаха го, удряха го, подиграваха го, че идва мръсен на училище, а не искаха да му влезнат в положението , че му е тежко баща му е алкохолик без постоянна работа и живееха в мазе 2 м. на 2 м. в съжителство с плъхове. Веднъж се беше разболял от стомашна вирусна инфекция и го нямаше 2 седмици на училище. Когато се върна и каза на класната от какво е бил болен една съученичка, която понякога се застъпваше за мен но иначе беше много високомерна и също ме е подигравала изцепи :Еми така е който не се къпе! Беше брутално и жестоко да я видим ако тя живееше в мазе как щеше да е. После по погрешка го преместиха в другия клас и децата там се оказаха по - човечни, помагаха му с каквото могат, дори учителките му даваха дрехи от децата си и ученически пособия както и чистачките. Аз също помагах колкото мога и с каквото мога. Попитах го онзи ден вечерта би ли се видял с тия хора отново отвърна :Не бих. Заради това отношение когато го преместиха в общежитие към СОС Детски селища предпочиташе а и все още предпочита компанията на по - възрастни хора. Бих се видяла и още един мой съученик, когото наричаха професор, защото беше по - зрял за годините си и той също помагаше на момчето, което описах горе на мен ми е давал полезни съвети, но за жалост му нямам контактите и не съм го виждала от 8 години вече. С другия си клас на драго сърце бих се видяла дори и там да ме дразнеха някои хора, но с този едва ли. Дори сега да са се променили не мога да им простя тормоза навремето!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 26a54fe8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аз не бих ги държала във фейсбук толкова време. Според мен можеха да ти се извинят, ако наистина бяха достатъчно променени. Мисля, че би било добре да отидеш само в един случай. Ако си станала толкова силна, че спомените да не ти влияят и си решила да им натриеш носовете като се похвалиш с нещо или покажеш, че успяваш в живота. Ти си прецени. Но уважение и доверие според мен те не заслужават.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0cf6889523
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Щом няма да се чувстваш комфортно, недей да ходиш. Няма смисъл да се преструвате, че тези неща не са се случвали.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9ebaf49d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бил съм в подобно положение и също отговорът е НЕ. Минало е, не ме интересуват повече тези хора, колкото и "умни" да са станали. Това, че си дете не бива да е оправдвание, за да се гавриш с някой. Тези неща влияят върху психиката и на мен ми трябваше време, за да изградя отново самочувствието си. Отделно на тези събирания се говорят предимно спомени от училище, а твоите не са приятни. Минавай напред, аз даже ги махнах и от fb. :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 46519f0992
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И аз не бих отишла. Виждай се с хора, кото ти носят положителни емоции. Върви напред.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d5c3a902c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Недей да ходиш. Аз дори се правя, че не познавам някои антипатични индивиди, а вече са десет години как сме завършили. Бил ли си жесток като дете винаги ще си останеш говедо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1b98e263dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Те са поумнели, но това не значи, че са се преборили с горделивостта си. Мислят те за по-слаба. Отиди, ако имаш някакви приятели от стария си клас, с които да си комуникираш, другите само на здравей-здрасти, няма нужда да държиш контакт с тях, освен някакви общи приказки. Ако пък нямаш приятели в този си клас, няма какво да правиш там, самото им присъствие ще прави атмосферата напрегната и неприятна за теб.
Лично аз съм злопаметен, бих отишъл на такава среща, защото имам и добри познати, с другите няма какво да си кажа, пък ако тръгнат нещо сys заядлив тон, два в муцуната и тъкмо ще си разплатим борчовете, едно е 5ти клас, друго е след 20те... последните стават първи в хранителната верига - пилетата вече са орли, а петлите - проскубани птици.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e9279e2c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не - нито на 1 сбирка на класа след завършването си не отидох.
Срещна ме човек на улицата подаде ми ръка, поздрави ме, и се представи, но след като се представи, се отдръпнах. Беше едно момче, което много ме тормозеше в гимназията. Дори след 10г. Не съм забравил това което са правили. И не искам да ги виждам никога.
Ако се наложи да работим заедно, бих го правил с голямо нежалание.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6e9b20438d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моят съвет е да не ходиш на такива срещи. Те са ти съсипали психиката. Имаш само неприятни спомени от тях и няма да има какво да си кажете. Това че са били деца тогава не ги оневинява. Решението си е твое! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b16b6e4acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторката Прав си номер 7 а понеже един от съучениците ми имаше познат и в новия си клас в началото и там ми се подиграваха ,но поне не ме биеха . Отначало и там го изживявах тежко бягах понякога дори нещата си не вземах . 9 клас избягах и не искам да се прибирам у нас и от училището почнаха да ме мислят за луда и ако не исках да ме изместят другаде трябваше да ходя при психоложката . С нейна помощ осъзнах много неща най - вече, че това което не ни убива ни прави по - силни . Започнах да се старая повече, да правя добро впечатление на учителите . Полека лека започнах да поддържам с всички от класа добри отношения . Проблемът ми донякъде в новия клас не беше само в момчето познаващо стария ми съученик а и в това че първата година дружах с две близначки които говореха за всички останали лоши неща и аз вярвах на всяка тяхна дума . После се убедих че това което са ми говорели е лъжа ! В началото имаше двама подигравчии но в 10 клас подигравките понамаляха а в 11 и 12 въобще нямах проблеми . Поне в този клас за разлика от първия ми получих горе долу нормално отношение . В момента съм студентка 4 курс и все още ми е трудно в някои отношения например да изнасям курсова работа пред колегите ,но макар и с известни такива притеснения се справям някак !

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4c65caa0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката Хора не отидох! Смятам, че съм права да не искам да сядам на маса с тези, които някога ме биеха и унижаваха!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ac346cd5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Боже!Обърнахте го на такава драма-няма дете което да не се било или да не е било бито.Такова е детството-доминират силните!Аз също съм била жертва на тормоз,но не го правя на такъв проблем-не съм приятелка с никой от класа,но ако се събираме бих отишла...Няма нищо против тях-и аз съм се държала зле и с мен са се държали зле.Детска работа.Минало-заминало!Не съм злопаметна и няма какво да си тровя живота и да съдя хора които не познавам.
Който има слаба психика-точно тормоз му трябва,че тази психика да вземе да заякне.Меч се калява не с перце,а в огън.Не може родителите да те пазят и да се правиш на наранен десет години след някакво детско заяждане.Не ходи!Не ка всички видят,че си слаба и не можеш да преодолееш детството си,да знаеш все някой ще го спомене и така де...никога няма да излезеш от ролята си на слабото момиче.Най-много да се посмеят на твой гръб...меч се калява в огън,както казах,но когато не си от подходящия материал просто ще изгориш в пламъците на живота.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 209e690071
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравей, препоръчвам ти да не ходиш и да изживяваш неприятни емоции отново. И аз съм имал подобни проблеми когато бях в училище, но съм се биел и съм бягал от училище за да не търпя такова отношение. В училищата трябва някой да стяга гамените, а учителите обикновено си измиват ръцете, че не били звероукротители и от това страдат добрите деца. Затова и в медиите излизат новини как някой родител отива и пребива някое гаменче в училището където учи детето му. Както и да е, желая ти всичко хубаво, вярвай в Бога и не падай духом.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ebd4e982f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   15 всеки си има мнение и всеки го изразява! Твоето е такова хубаво! Според теб нормално детско заяждане ли е 5 момчета на едно момиче да го блъскат и ритат да го удрят с юмруци а? Да опитвах да се защитя но как да застане едно момиче на 5 момчета. Я Имам позната от друго училище една година по - малка от мен. Интелигентно начетено момиче следващо славянска филология в СУ. И тя в училище е била жертва на подобно отношение, даже като ми описа някой детайли от нейния живот моето ми се стори нищо в сравнение с това която тя е преживяла. И нейният клас я кани на събирания, но тя е категорична че не иска да ги вижда никога повече. Моля ти се ако ще ме заяждаш че съм от грешен материал по - добре си трай!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ebd4e982f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И според теб 15, и децата жертви на агресията в училище, които дават по телевизията и те ли са от лош материал?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e09095a217
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Още нещо 15 имах позната в новото училище 3 години по - малка от мен . Още от първи клас си учеше там . Когато стана 8 или 9 клас започна да има проблеми с някакви момчета и те я бяха налагали с пръчки . Колкото и да си обичаше училището в крайна сметка се премести в друго и май там и беше по -спокойно. Според теб и тя ли е от лош материал а те да заслужават да доминират а ? В старото даскало имаше момче от съседния клас, който беше пълен вследствие от наследствено заболяване . Децата му се подиграваха, наричаха го свиня, хвърляха му чантата в тоалетната, а не искаха да разберат че не е пълен по свое желание . Баба му идваше много пъти да прави скандали в училището .Според теб и той ли е от лош материал само защото е болен ? В следващото му училище по думи на баба му се чувстваше добре в новия си клас най- накрая приет от останалите . Имам позната от съседния квартал много интелигентно момиче учещо в СУ славянска филология . Разказа ми за тормоза си в училище ,как са я били в гимназията и как още в 6 клас нейна съученичка поръчала на един осмокласник да я пребие . Каза ми че сега я канели на събиранията но тя не иска нито да ги вижда нито да ги чува отново . Според теб и тя ли е слаба и от лош материал ? Като дете сигурно са ти чели за Мечката и дърварят и сигурно помниш момента в който те се виждат след време . Тогава тя му казва раната, която ми направи вече я няма но думите, които ми каза на времето аз не съм забравила и никога няма да забравя . Не ги мразя обаче и аз като мечката от приказката !

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bc9a755e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Браво на авторката, че не е отишла! Не ти трябват срещи с боклуци, драга. И да не ми излизат разни тук с твърдения, че това било нормално и там доминирали силните. Това е училище, а не гладиаторска арена. Който иска да се доказва, да си намери друго място. Децата отиват там, за да учат, а не да задоволяват перверзните фантазии на болни същества, които ще станат също толкова болни възрастни. Не вярвам в това, че после им идва ума в главата. Какъвто си бил, такъв си оставаш! А понеже насилието е забранено от закона не виждам какво друго можеш да правиш с такива същества - те отдавна са доказали, че не стават за разговори, защото не са достатъчно умни.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 99dc02252f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Напълно подкрепам номер 2. Аз, лично не бих отишла на срещата, не бих и поддържала интернет контакт с тия хора. Забравям ги за винаги. Няма смисъл да се рови в стари рани. Животът продължава и предлага нови познанства, нови връзки, които ти сама ще отсееш и ще запазиш тези, които ще те обогатят и направят щастлива. Успех.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker