Чувствам се като провал! Всичките ми приятели успяват! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувствам се като провал! Всичките ми приятели успяват!
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1907 пъти
Знам, че може би ще прозвуча като поредния оплакващ се от живота си, но първо моля ви да ме изслушате. Тази година завършвам, 12-ти клас съм. Нямам си абсолютно никаква представа какво ме влече, а не искам да се занимавам с нещо, което не ме. До миналата година всичко беше ОК, но сега се чувствам като муха без глава буквално, не знам накъде да поема. Не знам изобщо какво искам, нито къде да живея, нито какво да правя с живота си. А мамка му, на 18 съм!
Най-добрият ми приятел, който е 2 години по-голям от мен, миналата година замина по Маями, стана там фризьор/гримьор и сега прави ненормални пари. По ФБ и Инстаграм нонстоп му пишат яки мацки и му коментират снимките. Радвам се за него, но ми е страшно тъпо, щото допреди 2 години бяхме равни и сега изведнъж той е на върха, а аз съм си долу и не знам как да се изкача...
Собственият ми брат е бракоразводен адвокат, печели добре, гордостта на семейството е. Уверен в себе си, винаги е привличал жените като магнит. Винаги знае какво иска, за разлика от мен.
Друг мой приятел, който също преди 2 години завърши и не можеше да си напише името без правописна грешка, е изкарал курс за пилот!!!
Всички мои най-близки приятели, познати, роднини са нещо, а аз мисля, че ще си остана нищо. Много от вас ще си кажат, че мисля прекалено много за парите и жените - и да няма да го отрека - не съм някакъв балкански сваляч, дето иска само "женки и мангизи", но пък искам да правя нещо, което обичам и едновременно с това да припечелвам добре, да живея охолно.
Единственото, в което ме бива е писането, още от малък пиша както поезия, така и проза, но си е чист късмет да станеш писател било то тук, или в чужбина, всичко е връзкарство. Трябва и нещо друго, но пък не знам какво ме влече, а ако избера нещо, което да ми заема цялото време, пак няма да мога да пиша.
Вие не бяхте ли така объркани след 12-ти клас? Как избрахте какво да правите? Как поехте по правилния път? Моля ви, давайте ми съвети, критики, само и само да ми свършат полезна работа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 452157d427
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами приятел, аз също съм писател и като бях към 9-10 клас се занимавах с 10 работи сигурно, казвайки си, , аз ще стана такъв и онакъв, , че като завърших 12 клас нито едно от тези работи. Само в домашни условия си ги правя ти неща ( писане не текстове, видеобработки, снимки, фотография ) Но 1 лев не съм спечелил от хобитата ми. Дане споделям много лич. информация, но сега работя като охрана, и събирам някой лев за да мога след това да отивам да уча за висше и след това ще я мисля ама главно с видеа съм намислил да се занимавам. Съвет към тебе бих ти дал : отдай се на живота, хвани се на работа някаде или продължавай да си пишеш все ще дойде момент в който да откриеш съдбата си. А повярвай ми всеки има такава! :) Хайде със здраве и недей се притеснява туко виж нещата ще се наредят.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: dd35064bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами вероятно повечето хора биха ти казали да започнеш да пишеш.. И на мен това ми е хоби.. разбира се не знам колко си добър и дали би припечелвал от това.. затова потърси професионално мнение.. консултирай се с някой писател.. не че има много успели в БГ.. може би ако емигрираш и издаваш в чужбина на английски шансовете ти ще са по големи..
Но да оставим писането.. ако не те влече то няма нужда да го гледаш в перспектива.. то с времето ще проявиш вероятно някакви интереси.. започни да учиш някакви занаяти.. не професионално разбира се.. виж кое ще ти допадне и ако нещо те заинтригува действай..

Освен това никой не е казал че в мига в който завършиш и веднага трябва да си хващаш работа.. да може би някаква нископлатена мизерна работа колкото да се държиш известно време финансово докато осмислиш нещата и преоткриеш себе си.. не бързай.. някой хора започват да припечелват в къде по късна възраст.. Не се отчайвай.. не си провал докато не свърши "играта" докато си вътре не се знае на къде ще задуха вятъра.. повечето неща зависят от теб..
Успех: "AG"

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 74713a1564
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Хaресвa ти дa пишеш и си вреш носa в чуждият живот, aми ето ти възможност- блогър, пaпaрaк, нещо в този дух :). Зaпочни пробно със стрaницa във фейсa примерно. Създaй си някaквa с твои интереси, кaчвaй постове рaзни, пиши свои си мисли/фрaзи и т.н. ще ти е поне опит.
Кaзвaм го с нaй- добри чувствa, помисли си зa подобен вaриaнт.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3d259f767a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-важното е да не завиждаш! Гледай да си отворен и активен и не забравяй, че не можем всички да сме равни. Ако тръгнеш на фризьори да завиждаш не е на добре. Казваш, че пишеш. Нищо не ти пречи да си действаш по други задачки и пак да си пишеш. Напиши нещо истинско, поне 150 страници, и тогава виж дали имаш някакви умения в тази посока.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b527069a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Най-добре си изтрий ФБ акаунта. Доказано е, че социалните мрежи депресират хората, защото изглежда сякаш всичките им познати са много добре и живеят лек живот, а на теб ти се струва, че ти си супер зле.

Наистина е трудно на 18 да решиш с какво да се занимаваш. Моят съвет е да започнеш някаква специалност, пък ако след 2 години не те кефи, да я смениш. Обикновено две години са нужни да разбереш дали с нещо си струва да се занимаваш или не. Пък и на 20 ще си видял малко от света извън училище и ще може да решиш по-лесно.

Важно е да запомниш, че винаги имаш избор. Ако нещо не ти харесва, винаги можеш да го промениш. А не да запишеш нещо само и само да се намираш на работа и да казваш, че учиш, пък да не ти харесва. Има студенти и на по 68 години. Има успешни хора, които са открили своята професия чак на голяма възраст и след пенсия. Номерът е да си живееш твоя живот, а не да следваш мечтите на някой друг (като на майка си например, ако тя не е успяла в нещо, пък много държи ти да успееш в същото).

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 00ba8c1d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря на всички! Мога да си дам една година почивка, през която да поработя и едновременно с това, да помисля с какво да се занимавам, а ако не съм решил дотогава, да запиша нещо, което макар и малко ме влече. Ако осъзная, че не ми се отдава достатъчно, мога да напусна всеки един момент, така че няма какво толкова да се притеснявам. Заредихте ме с доза оптимизъм. Но да, не крия, че завиждам на част от приятелите си.

Автор

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b12c7ff6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "но си е чист късмет да станеш писател било то тук, или в чужбина, всичко е връзкарство. " - Късмет е да имаш таланта да станеш такъв. Останалото е свръх упорит труд. Писатели на по 18 години, почти няма и причината е, че макар да е нужен талант, той е като вековно дърво. Расте бавно, с много мъки и лесно умира, поне в началото. Ако не вложиш усилия, няма да станеш писател, та ако ще Стивън Кинг да ти е баща, а Кафка и Достоевски да са ти дядовци.
Преди време и аз си мислех, че успеха е Х сума пари, позиция и брой вагини, но когато стигнах до тази си "връхна" точка, претърпях доста коварни промени. Извади си главата от задника и спри да се сравняваш със всеки втори. Фризьор и Пилот - абе пич, всеки с повече от 3 пръста на всяка ръка може да стане фризьор, а курсове за пилот, са като курсове за шофьорска книжка. Покрий един скапан норматив и си изкарай курса, но това е само първата стъпка. Ако това ти е дефиницията за успех, то качи малко летвата, защото е направо смешно.
Хайде - чети повече и пиши всеки ден. Дори и да не станеш уважаван автор, пак ще научиш много.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7c02935a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей,
почти всички сме объркани на тази възраст и не знаем какво да правим - не си сам. Съветвам те да потърсиш тестове за кариерно ориентиране, да проучиш от какви специалисти се нуждае пазарът в момента. Много търсени и добре платени са ИТ специалистите - можеш да пробваш нещо в тази сфера. Най-вече не стой да чакаш просветлението да ти дойде - проучвай, чети, пробвай. Така ще разбереш какво ти се прави.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b6701b9370
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей.. Аз съм Номер 2 отново..
Не слушай "Някой хора" какво ти говорят че си завистлив и си вреш носа в чуждите работи.. Като че ли останалите хора не са такива.. всеки човек изпитва някаква завист съм себеподобния.. чиста психология! Няма как.. Не е лошо да направиш сравнение между себе си и околните.. и това не те прави някакъв гадняр.. Дори трябва непрекъснато да се сравняваш с останалите и да се опитваш да ги настигнеш.. то това е развитието! Ако всеки човек гледаше да е овца като останалите в стадото.. още щяхме да живеем в пещерите и да дялкаме кремък.. Не може всички да сме еднакви.. Реално погледнато без да се обиждаш може да си просто не толкова надарен като останалите.. но човек рядко се ражда реално надарен.. такова нещо като талант почти няма.. всичко е на базата на наученото в живота или предадено от гените на родителите ни! Не можеш с излизането от корема на майка си да грабнеш четката и да изрисуваш таваните на сикстинската капела.. с две думи трябва са намериш начин да се развиваш.. за това е нужно да си просто мотивиран и любопитен.. и да се трудиш.. (Казано от един бездарник който е пълна противоположност на характера описан в текста си) Надявам се да съм бил полезен.. Успех: "AG"

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker