Бутане на стара къща и строеж на кооперация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бутане на стара къща и строеж на кооперация
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 3665 пъти
Здравейте,
живеем в стара къща, която си е за бутане и сега идват разни фирми да ни оферират за ново строителство. Шест апартамента сме в къщата, помежду си все ще се разберем някак. Въпросът е, за какво да внимавме при офертите на тези строителни фирми? На какво трябва задължително да обърнем внимание? Никой от нас няма опит. Питам се с какво ще се опитат да минат тънко, и изобщо всякакви съвети от опитни хора ще са ми от полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: ab64877691
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   6 aпартамента? Ами това не е къща, а цяла кооперация!
Проблемът на много хора като вас е, че от страх да не се „метнете“ стоите и не продавате докато къщата не ви падне буквално върху главите.
Най-добре е, разбира се, да се сключи сделка, при която да ти дадат апартамент в новата кооперация, но вие сте толкова много, че не знам дали ще е възможно.
Всяко нещо си има пазарна цена. В случая цената е само за парцела - разходите по бутането на къщата. Тъй като сте 6!!! не вярвам да вземете кой-знае колко пари.
Няма и как да се „метнеш“ ти лично особено много, защото дори цената да е малко по-ниска от пазарната, то ти губиш само 1/6 от разликата между пазарна и реализирана цена.
Според мен обаче няма да продадете нищо, защото все ще се намери 1 партия, която не иска да продава. Това е и причината центровете на градовете у нас да приличат на следвоенно положение - хора като вас спекулират с по-високи и по-високи цени и накрая къщите падат и убиват случайни минувачи.
НО не знам дали ви е известно, че и у нас общината има правото да реставрира или бута такива къщи за СМЕТКА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ. Въпрос на време е особено в градове като София, Варна, Пловдив да започне насилственото реставриране или бутане. Ако къщата ви е паметник на архитектурата (културата), то тя ще бъде реставрирана и разходите могат да нахвърлят стойността на имота и накрая дори да задлъжнеете вместо да се облажите.
Съвет личен към теб - цените вече са добри. Продайте на РАЗУМНА цена парцела и инвестирай в апартамент или ремонт на друг имот. По-високи цени винаги ще има след 10-20 години, но какво те грее това - то ако качаш, след 200 г. ще са още по-високи цените.
Вземете си задължително адвокат. Съберете се всички, определете една минимална цена, на която продавате, така както и една желана цена, на която бихте били доволни да продадете - вземете си фирма-посредник на недвижими имоти. Може да взимат пари, но те имат по-добри познания за пазара, а и много повече контакти и могат да реализират по-добра цена от вас като предложат имота на фирми, които вие изобщо не знаете, а и освен това при 6 партии няма как да се занимавате. Сключете сделката на реална цена - всички разходи и без това са за сметка на купувача.
И знайте, че който спекулира действително може да спечели, но може да загуби абсолютно всичко. В момента, в който общините почнат да действат по Закон (законът го има отдавна! ), вие ще изгорите, защото всички ще искат да продават и ще настане хаос. Стига само 1 опасна къща общината да реставрира/бутне и отнеме от собствениците и ще настане хипер паника и разпродажба. Огледай се навън - всяка втора къща в центъра и хубавите квартали на големите градове е подобна на вашата и все заради нереалистични представи за цената на собствениците.
Във Варна искахме да купим подобна къща-вила и ни искаха 2,5 милиона евро в най-голямата криза пак такива като вас. За сравнение - в европейска западна столица в този период (2013 г.) за тези пари купихме 1 вила и 1 кооперация в пешеходна зона. Значи имайте и в предвид къде се намирате и на каква географска ширина, защото за разлика от вашата къща капиталът е мобилен и без граници - може да избяга където му се предлага по-голяма рента (печалба). Ако вие не вземете парите, то все някой друг ще ги вземе.

Въпрос на време е общините да почнат да действат и под натиск на строителните фирми - още повече, че така могат отново да печелят пари техни близки фирми и лица като насилствено се дават за реставрация подобни къщи ЗА СМЕТКА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ - ако разходите нахвърлят цената на имота след продажба, вие плащате от собствения си джоб!
Замисли се - вече се оправиха центровете на градовете с ЕС пари, а старите къщи не пасват към новия лъскав вид и освен това има мноооого строителни фирми навън, които са готови да платят на нужното място в съответната община, за да реставрират или бутат такива имоти, за да ги глътнат после при търг на минимална цена. Това се случва не само у нас, а в цял свят и затова на Запад подобни имоти не можеш да видиш - или ги поддържа собственикът, или общината им ги взима. У нас до момента не се е случвало, защото населението е много болно на тема национализация, но в момента, в който 1 такава къща убие пак някой минувач ще има повод за драконовските мерки НАРОДНА ПОДКРЕПА. Това правителство е роб на общественото мнение и знае как да си го създава... така че няма да минат и 2-3 години и къщата ви ще бъде съборана (реставрирана) по един или друг начин. Кой ще обвини кметът, че е бутнал или реставрирал опасна собственост? Вие като не се грижите за имота си, общината има правото и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да го направи! Вие избирате дали да вземете някой лев или дори да останете с дългове от това. Собствеността задължава! Ти като собственик на къщата отговаряш ако убие някой човек.
Ако спекулирате с по-висока цена, поне съберете пари и я бутнете заедно тази къща, защото белята си ви чака.. Един паркинг да направите после върху парцела, пак ще съберете пари.

Успех

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: eea2a86920
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми виж колко хора изгоряха с апартаменти "на зелено" и си прави изводите. Сега ще си съборите къщата само срещу честната пионерска дума на предприемача, че ще ви построи нова сграда.
Ама какво става ако е събрал парите на още 40 - 50 "инвеститора", излее едни основи и обяви фалит?
Мисля, че това е достатъчна насока, сега остава да питаш гоогле какво става в такива случай, но с две думи - духаш супата.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 39834623f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Номер 1, а хора като ТЕБ са просто от... телни!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 75ab2a1e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката съм. Около къщата има госта голям двор, който ще се застрои, така че няма нужда да продаваме мястото, не е в това въпроса. Всички искаме да останем в новата кооперация, която ще има вече не 6, а поне 20 апартамента плюс гаражи. Сделката май е нови жилища за нас и останалото за строителната фирма. Иначе на мястото много не можем да му вземем, не и колкото за шест нови жилища в района.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 77814e2976
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Зaвиси от- грaд, местоположение ( център- крaен квaртaл и т. н. ), рaзмер нa пaцелa и колко етaжa могaт дa се зaстроят.
Aко сте в голям грaд примерно в център, ще можете дa се пaзaрите зa 100% от площa нa пaрцелa. Дa речем, че пaрцелa ви е 400 кв. м то кaто рaзделите нa 6 собственикa-то 66-67 кв. м нa човек. Aко зонaтa е комерсиaлнa, ще можете дa се пaзaрите зa повече- помещения долу aко ще имa зa мaгaзини или по- голямо жилище.
Тaкa нямa кaк дa гaдaем без дa си дaл/a повече инфо.
В договорa в никaкъв случaй не им прехвърляйте земя!!! Сaмо рaзрешение зa строеж срещу еди кaкво си обезщетение. Договорът дa не е общ, a с всеки поотделно. Проучете зaдължително фирмaтa и рaботaтa и до моментa.
Дaй повече инфо.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fc8c9fa46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Старото строителство си има своите предимства, защото новите ще ви направят всички "екстри" така, че да станете вечни плащачи на всякакъв вид услуги - и желани, и нежелани.
Докато сте млади и здрави добре, като поостареете и нямате вече същите доходи... тогава се вижда, че целия живот е една въртележка за пари на всякакви институции, данъци, такси, налози и тем подобни. Заслужава ли си?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: fc8c9fa46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №1 е най-вероятно главния архитект на София, или Варна, или Бургас, за да се е загрижил за вида им.
Архитектите се сменяват, също и архитектурата. Няма нищо вечно, само БИЗНЕС.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d692b21bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Намерете си добър адвокат, за да не ви "подхлъзнат", защото евтиното понякога излиза скъпо, ако ме разбирате.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ab64877691
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Aвторке - от номер 1 - Ами много се радвам за вас! Изобщо няма какво да му мислите! Толкова няма какво да ви метват, защото нямат интерес от това - те искат да придобият земята с правото за строеж и 6 апартамента няма да са им проблем ако могат да направят 20 на това място, а и съм убедена, че част от хората ще искат пари. Ти искай апартамент и гледай да не е на 1ви етаж, нито на последен ако ще е тавански - искай среден етаж, слънчев и с голяма квадратура, искай да е по БДС поне завършен или дори напълно завършен ако нямаш начин. Просто е уникален шанс това за такъв имот да получиш чисто нов апартамент..

Наеми действително добър адвокат, но рискът е малък при тези обстоятелства...Замисли се малко - кой ще инвестира милиони в този проект на земя, която не му принадлежи, а вашият договор ще е такъв, че ако не ви даде апартаментите, то земята долу е ваша. С две думи той има интерес да ви ги даде тези апартементи и няма интерес да ви измами. Измамите стават само, когато някой има интерес от това.
Ако си по-спокойна, вземи си адвокат.


На останалите ще кажа, че не аз съм отвратителната, а хората, които не си стопанистват имотите и живеем като в коптор. Преди поне градската среда съответстваше на частните коптори, но вече това не е така. Самата аз съм израстнала в еднофамилна къща в провинцията, която винаги е била поддържана, омазана, с хубав покрив, китна градина и не мога да разбера как хората занемаряват до такава степен имуществото си в градовете, имущество за милиони при това, че застрашават своя живот, но и този на случайни пешеходци.

Авторке, не слушай и хората, които ти казват, че старото строителство било по-добро. Самата ти казваш, че къщата е за бутане и знаеш каква е по-добре от хората тук.
Нека бъдем искренни - България е била винаги бедна държава и освен в началото на 20 век, та до края на ВСВ и то в ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ, никога и никъде не се е строило у нас по-добре от в момента, включително през комунизма, защото хората са нямали материали, а държавата каквото е строило знаем какво качество е. Има дейтсвително хубави къщи ЕДНОФАМИЛНИ от 70-те, 80-те години, когато хората са строили за себе си, но до тук.
Също може да се направи нещо от тези стари къщи на по 120 г., защото са ги правили западни архитекти, но само в центъра на София, Варна, Пловдив, Русе и така нататък. Масово иначе винаги у нас се е строяло калпаво, но не и сега, защото вече са останали само добрите строители и който има такъв мащабен инвестиционен проект е оцелял през кризата, той знае какво се търси в момента, защото те не строят за вас, а за останалите 14 купувачи, които имат днес огромни претенции. Цените вече поне в големите градове са се възстановили, но забележи - претенциите вече са много по-големи и хората гледат. Те няма да строят за вас, за да е калпаво, а за пазара - те искат да продадат на макс печалба 14те апартамента и отдолу на 100% ще направят някакви магазини, кафета и ресторанти.
Направили са си сметката с две думи.

Освен панелките иначе най-лошо е строителството от 90-те, от 50-те, 60-те на 20 век, от 70-те и 80-те се намират хубави неща, но и от 60-те, но винаги и само, когато е строено от собственик за собственик, не от държавата ...е или е строено за разни величия, полицаи и военни.
Много акъл не се иска - огледайте се навън за какво става въпрос. Над 50% от жилищният фонд у нас е за бутане, включително панелкит, които ще са първи. Аз по принцип подкрепям управляващите (поради липса на алтернатива), но този проект е пълна глупост - харчат парите на данакоплатеца за калпави жилища, строени по калпав начин, принадлежащи на хора, които не са се грижили никога за тях и никога не са оценяли лукса да притежаваш изобщо собствено жилище. След 10 г. тези панелки са същите коптори и отвън, и отвътре и са за бутане. Просто това е вид субсидия на гърба на данакоплатеца за строителния бизнес и за безотговорни собственици, но тази година ще прегрее този сектор и затова вече такива програми няма да има - който се е закачил-закачил
Пълна илюзия е, че ще изкарват периодично по милиард, за да си ремонтират хората частните имоти - вече строителният бизнес няма нужда от тези инджекции.

Ако ще има програми то ще е за паметниците на архитектурата и културата, които са в плачевно състояние и само гледайте колко лесна ще стане национализацията след следващия инцидент. Преди 2-3 г. падна така стара сграда върху две млади момичета - аз съм била отвратителна - ами мои имот не е убивал никого и не грози градската среда и не намалява стойността на имотите на съседите, а точно обратното.
На нашата улица, където имотите са едни от най-скъпите в града има примерно една много стара къща с огромен двор и там живеят наркомани, бездомници и се търкалят боклуци - страх ги е хората да си пуснат децата да играят навън и за какво? Защото собствениците спекулират за повече пари и придобивки при продажбата и чакат по-добър момент. Е, искаме да живеем в демократична и европейска държава, но това не значи анархия, а ясни правила. При нас беше станал кв. м. 1500 евро и тези хора не продадоха и не позволиха да се построи кооперация - с две думи никога няма да продадат, защото са спекуланти. Трябва им помощ от общината...
Искаме хубавото, но без отговорностите от демократичния и европейски начин на живот. Знаете ли какво се случва във всяка друга държава с такива имоти - национализират се! Дават ти се 3 месеца да внесеш проект в общината, още 3 да почнеш работа и ако не стане идва общината и бута или реставрира, а после продава за твоя сметка имота ти на търг! Такъв е и у нас законът, между другото - всеки кмет има право да ти вземе подобен имот като го ремонтира за твоя сметка!
Сещате се това каква златна мина е за близките до кмета фирми - вече се усвоиха ЕС-програмите за център и тем подобни, пазарът на имоти се съживява - тези имоти стават и апетитни, сещате се, че който е умен кмет ще се сети за този закон и ще почне да действа, защото става дума за много пари, за много общински поръчки на приближени хора. Поне нашият кмет намекна вече, че ще се погрижи за тези стари къщи поне за центъра. Само гледайте новините 2017 г. за градовете София, Варна, Пловдив, Бургас (отчасти), Русе и ко. където има много такива къщи в центъра (само такива къщи в центъра)
И никой няма да обвини дори кмета, че чисти копторите, а хората ще се зарадват, че ще имат хубава градска среда. Никой не е длъжен да живее в коптор, само защото някои хора не си поддържат собствеността. Има хора-милионери на практика в града ни, които живеят върху съкровище, но като прасета. Ходя си по чисто новия център, всичко е чисто, подредено, красиво и около мен гледам мизерии... на хора-милионери. Тези жилища струват минимум 500 000 лв., но вътре живеят хора, които живеят по-зле от африканци, но не продават, защото...спекулират, че ще стане по-скъпо и по-скъпо. Имаше така една баба на 85 г., която нямаше нито баня, нито нищо, а къщата беше за събаряне , но искаше 1 милион или нещо такова за 450 кв. м. парцел и то не в центъра. Е, умря си без парно, без баня и условия за живот, може би е замръзнала зимата и днес наследниците ѝ се къпят в парички и за какво???
Хора, няма 100 живота да живеете. Вижте тук и сега какво покачва качеството ви на живот и ако някой ви предлага за съборетината ви да живеете в чисто нов апартамент от 21 век изобщо не се чудете.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: fc8c9fa46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мога да повярвам, че някой като №1 и №9 може с такава стръв да пропагандира, агитира и налага мнение и решение за жизнено важни неща, като това да ти бутнат къщата, да ти отчуждят земята на която е построена и да те залъгват, че ще живееш по-добре с 20 нови съседи, отколкото шесте стари макар и в стара къща. Да, зависи от стандарта на който си свикнал.
Авторката досега е живяла в стара къща и кой и какво й гарантира че ще доживее(недай Боже) да влезне в нова-всичко се случва на този свят. И наследниците й ще останат без земята, която сега е нейна и на другите 6 собственост.
А тези строителни фирми защо искат да си присвоят земята? Защо не остане собственост на сегашните собственици?
Ако стане например взрив и апартамента се разруши няма да е собственик на нищо - нито земя, нито къща-само въздух.
Всякакви нещастия се случват в този живот.
Ако видите снимки на стара София - преди бомбандировките 1944 г. - толкова е красива и няма нищо общо със сегашното НЕДОМИСЛЕНО строителство. Всичко старо се унищожи, за да се замени с новите тъпи технологии - благодаря, ама не.
И за тези, които не са от София - благодарение на комунистическия режим знаете ли колко къщи бяха разрушени, прекрасни къщи, с големи дворове в които сме си играли ние, софийските деца... за да се построят тези никакви блокове - мастодонти и да надойде цялото население на България да живее тук.. в името на какво?
А вашите къщи, с хубавите градини и цветя си стоят непокътнати в провинцията и вие ламтите да вземете нашето единствено място, където сме се родили и където искаме да живеем както ние си знаем.
Защо №9 не извика фирма да му разрушат къщата, да си присвоят земята му и да построят блок в неговото родно градче/селце и да живее в блок с 20-50-100 фамилии хванати от всякакви краища и да е щастлив, а е хвърлил поглед на София?
НИЕ СОФИЯНЦИ СИ ОБИЧАМЕ СТАРАТА СОФИЯ, СЪС СТАРИТЕ КЪЩИ И НАСЕЛЕНИЕ, И ВАС НОВОДОШЛИТЕ СМЕ ВИ ПРИЕЛИ, ама вие ни се качихте на главата с това да решавате какви коптори и хора живеели тук.
Помислете, колко много пострадали има от насилственото бутане на къщи и построяване на блокове, никой не смееше да гъкне при бай Тошо и го ограбваха както си искат, и сега хора надошли кой знае от кои краища на страната живеят на земята, която е била собственост на нашите баби и дядовци и те са си дали младините да построят къщи, отгледат деца и внуци, за да няма сега къде едно дръвче да си посадиш, градинка да си гледаш или животинка... за какво беше всичко това?
А вие №1 и №9 си имате и там и тук, че и обиждате.
Бог вижда всичко и няма ненаказано зло.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2bcd3575cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Само как от далеч си личи че №1, 9 е собственик на строителна фирма!
авторе замисли се добре, дали всъщност някой предприемач като №1 не ви е втълпил на собствениците /с цел лична облага/, че къщата ви е за събаряне. Хората в Европа и по целия развит свят ремонтират 200 годишни къщи и спокойно си живеят в тях въпреки че къщите са с кара таван, В Англия Германия и Франция хората ремонтират такива къщи и ремонтът не е чак толкова скъп в България колкото си го представяте, вие мислите да събаряте и да се доверявате на днешни български бизнесмени. Какъв точно е проблемът на къщата защо мислите варианти за събаряне?
Сметнете само какво имате днес и какво ви предлагат. Вие днес сте собственици не само на жилищата си а и на земята под и около къщата и на правото на строеж, мислите че е малко и че вие земята така и така не ползвате но разликата кои е собственика е огромна. Инвеститорът ви предлага да ви даде по няколко предполагаеми кубични метра въздух на 15-20 метра над бившата ваша земя, срещу това земята да е негова и правото на строеж също.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: a5f75582f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, знаете ли, така се случи, че последните година и половина живея в един град, който не е пострадал от войната и наистина има къщи от 1600-1700гг. Но те са каменни къщи, с по метър дебели стени. Нашата в София има сериозни пукнатини и макар още да не е обявена от общината за събаряне, натам върви. Има постройки, които издържат, но и такива, които за да укрепиш, все едно ги строиш наново. Много благодаря за съветите, ще се вслушам, а и съседите одобриха да не прехвърляме земята. Също ми се струва важно да не е колективен договор, наистина, кой знае след време кой къде ще е, има да се търсим...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 85efbaf933
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Очевидно е късно за мнение към конкретния казус, но заради хората с подобен проблем, които продължават да четат темате, ето и моето мнение.
Да погледнем чисто математически - какво имате вие.
--Къща за събаряне която очевидно струва 0 в найдобрия случаи ако приемем, че разходите по събарянето са минимални.
--1/6 от цената на имот, които по думите на автора не е достатъчен за апартамент в района им. да предположим, че е 10%.
Ами човек които има 10 % от цената на нещо няма мн варианти.
1. Единият е да тегля заем за остатъка от сумата и ще си купя апартамент. Недостатк - Изплащам заем. Предимство - сами избирате новото жилище и качество на строителството.
2. Оставате на Строителна фирма да построи голям блок в вашият двор. Тук е мн важно да си припомним какво имахте вие като стойност - 10%. Какво очаквате да получите срещу цена от 10 % цял апартамент? Да ама не. Ако строителната фирма реализира наистина качествен и скъп строеж тогава защо да ви дава апартамент срещу 1/10та от стойността му. Предимство- не давате пари. Недостатък живеете под наем межувременно. Получавате некачествено строителство или ако е качествено ще е малко квадрати.
Ако реално срещу земята която имате строителят може да ви предложи големи и качествени апартаменти, то това значи, че цената на имота ви може да ви ги купи и на друго място според пазарната логика.
3. Така и така ще теглите кредит според вариант 1, то тогава защо с тия пари не си реставрирате имота или дори да си построите сами. Разходите по строеж излизат към 200Е м2 (2019г. ) Аз лично ако имах имот това бих направил. В крайна сметка тухлите и бетона струват една и съща цена в село челопеч и в центъра на софия. Това което прави скъп или ефтин имота е местополоението. А вие притежавате земята! Така че не търсете адвокати или строителни мафиоти. Намерете бригада която може да ви построи къща 200 - 300Е на квадрат при цени 1000Е
Извадка Имот. бг Януари 2020г цяла България
----------------------------
Вид имот: 3-СТАЕН,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 98807 euro
Средна цена на кв. м: 978 euro.
----------------------------

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker