Приятелство... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приятелство...
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1511 пъти
Привет, искам и да аз да си излея душата тук, защото просто няма на кого друг. Има ли истинско приятелство в днешно време според вас? ! На 25 съм, а се чувствам толкова самотен. Нямам със кого да излезна, нямам със кого да пиша дори 2 реда във Фейсбук. Няколко пъти изпадам в ситуация в която имам нужда от помощ, звъня на "приятели", и дори не вдигат.. Дори не си правят труда да върнат обаждане, поне да попитат защо аджаба съм звънял? ! Принципно съм човек който може да си прави сметката, и без пари не съм оставал. Винаги съм имал някакви спестявания, не говоря за много пари, а по скоро за 2-3 000 лева. Винаги когато някой от "приятелите" ми е имал нужда от пари, съм помагал. Имах приятели които буквално със години, всеки месец ми висяха със заеми. Имал съм месеци в които съм очаквал около 1000-1200 лева от някой. Сега обаче парите ми свършиха, и телефона си го ползвам само за часовник. Никой не се обажда дори за едно кафе.. Имам нужда от помощ, а няма никой насреща. Не искам да изкарвам себе си най добрия, защото прости не съм. Но винаги когато някой приятел има нужда от помощ съм готов да помогна... Съвсем наскоро, просто седнах и си направих списък, кого мога да нарека приятел? И познайте? ! Нито един човек на когото може да се разчита. Не че няма да се оправя и сам, динаги съм съумявал да го правя. Но, просто е тъпо да няма на кого да допреш в даден момент. Остава ми само семейството, и то не всички. Яд ме е, чувствам се използван от тези хора. Просто искам да им го върна за това че са ме използвали. Обаче вината си е само моя... Това не е само при мен, на всякъде "Фалш и Лъжа". Със теб седят и се смеят, а зад гърба ти копаят. Така просто до никъде няма да я докараме. Това е което исках да кажа, защото просто насъбирам гняв във себе си...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: b512fbc0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има приятели, разбира се, но ти си ги загубил в безграничното желание да им се харесаш.
Почвам обаче от зад напред.
Изкрай си пак списъка и напиши първото име на най-добрия си приятел
1. АЗ

След това напиши имато на свои роднини, с които си в добри отношения, особено близки като братя и сестри и родители, защото кръвта вода не става и винаги можеш да разчиташ на тях.
И това за сега стига...запиши и имената на хората, с които ти е приятно да разговаряш и общуваш - колеги, кварталната магазинерка ако щеш...научи се да се рареждаш от случайното общуване с хората навън, от разговорите и усмивките навън.

Млад човек си и мисля, че си научил много добър урок за напред - НЕ ДАВАЙ КРЕДИТИ НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ. НИКОГА! Можеш да подариш пари ако толкова искаш да помогнеш, но не давай пари на кредит, защото този човек никога няма да се чувства повече приятно в компанията ти -все ще си мисли за кредита, който ти дължи и не може да върне. Ти и без това парите няма да си ги получиш. По-добре ги отпиши в самото начало или изобщо не давай кредити.
Не мисля, че са били фалшиви приятелите ти, но и те самите са подценили срама си от невъзможността да ти платят. Може да са имали намерение да си платят задълженията, но се замисли - човек, който опира до кредити дали може да си прави както ти сам казваш „сметката“.
Тези приятели си загубил, но скоро ще се появят други хора в живота ти. Не прави същата грешка. Освен това се научи да си бъдеш достатачен сам за себе си, да се харесваш, глезиш ако щеш и спри да правиш челни стойки, за да се харесаш на хората. Който те харесва ще те харесва такъв, а който не те харесва няма да го стоплиш с пари и услуги. Научи се да казваш НЕ, защото който се стреми да угоди на всекиго, накрая винаги излиза лошия и не може да се разчита на него. Научи се сам да се харесваш и обичаш, защото ако не можеш ти да се харесваш как ще очакваш от другите да те харесват???
Търси удоволетворение в хобита, работа, ангажирай се за социални дела, дори за политика ако се интересуваш - така ще се запознаеш с хора, с които делите сходни ценности, начин на живот и така нататък. Често приятелите от детството се развиват в съвсем друга посока. Бъди отворен за нови запознанства и допускай нови хора до себе си!
И да -търси си приятелка, защото чрез нея ще се запознаеш и с нови хора и ще водиш по-богат социален живот. Успех и споко - всеки е минал през подобни болезнени периоди в живота си, но само така човек съзрява и става Човек и възрастен. Не губи вярата си в стойностните, истински важните неща в живота като приятелството, любовта между хората.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4dff90f06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм момиче на 18, също като теб. Помагах на всички, а накрая сама. За всички рожденни дни на приятелите си, правих страхотни изненади, от сърце. Без да очаквам нищо в замяна, но поне да се сещаха за моя рожден ден... поне да ми го честитяха. Това е положението. Много са малко хората които, са склонни не само да получават, а и да дават

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c2991674c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има истински приятели, но в днешно време са малко. Аз си имам 3-ма истински приятели, , за които съм благодарна. За съжаление светът е пълен с безчувствени хора, жестоки хора и използвачи. Аз имах такава "приятелка" и бивша съученичка, която най-нагло ме използва за 15 лева. Аз и направих добро, а тя не го оцени и ме използва. Такива са вече хората. И си научих хората на такива на които не се доверявам и стотинка вече не давам! А тези които са ми неприятни или противни не ги поглеждам и точка!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 10dab22a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей,
Хубаво е, че си се замислил над тази болезнена и за мен тема - приятелството. Приятелство, в смисъла в който е възприеман от хората живяли по време на соца е имало едни измерения, а сега други. Самата икономическа обстановка, разделянето на бедни и богати, промени и същността на приятелството. Сега, приятел може да ти бъди член от фамилията или човек, с който имаш общи интереси - общ бизнес, обща кауза.
Това е моето скромно наблюдение. От дълги години живея със семейството си на Запад, но приятелства не създадох. Всички са в графа по-близки или по-далечни познати. Поставям определена ограничителна линия при общуването си, не допускам да ми нарушават личното пространство. Така се предпазвам от бъдещи разочарования, които за съжаление имах преди /предателство, използвачество /.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker