До всички футболни фенове! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

До всички футболни фенове!
преди: 8 години, 26 дни, прочетена 1573 пъти
Здравейте. Казвам се Александър и съм от един 40-хиляден град в Южна България. П. с. гледам, че всички се представят най-напред и не знам, ако не го направя, дали модераторите ще публикуват изложението ми.

Ах, тази корумпирана и уредена Шампионска лига. Колко зле трябва да си, за да не се сетиш, че всичко става по волята на УЕФА. И все пак ми е интересно да чуя и мнението на останалите фенове на тази игра. Кажете ми как така Барса, която мачкаше всичко по пътя си до средата на месец март, се сгромоляса изведнъж като хлабава кула, отвяна от торнадо? Изведнъж ей така в най-важната част от сезона Барселона започна да играе ганкиното във всеки свой мач, при положение, че например миналия сезон отборът беше в най-доброто си състояние точно в края на сезона, а през първата му половина колебливите представяния бяха често срещано явление. Не мога да си го обясня. Имам чувството, че никога отбор няма да може да дублира трофея си от Шампионска лига, просто защото на УЕФА не им е в интерес това да се случи. Защо? Ами защото няма да има зрителски интерес, тъй като повечето ще си кажат "Еми то Барса всяка година обира златните медали, какво да му гледам на този безинтересен турнир", а другото, което е, че доста от отборите, след като са я спечелили, няма да имат мотивацията да я вземат за втори пореден път, тъй като ще са наясно, че друг такъв вече го е правил и е записан със златни букви. Въобще чудя се дали вече да гледам тази пародия на турнир. Не крия, че съм привърженик на Барселона, но съм на 90% сигурен, че се разиграват схеми, а най-жалкото е, че хората ще продължават да наблюдават това подобие на надпревара. За съжаление едва ли някога истината ще излезе наяве. Може би и съм под влияние на емоциите от вчерашното отпадане на Барса от Атлетико Мадрид, но нямам ли поне малко основание да се усъмня в честността на турнира? Вече 23 години (откакто беше създадена Шампионска лига) никой отбор не е дублирал отличието си, а да не забравяме какви уникални тимове имаха възможност да го сторят. Например Барса на Пеп, и то на два пъти. Още тогава подозирах, че се въртят някакви машинации в УЕФА, при положение че Барса на Гуардиола беше най-невероятният отбор, който е съществувал от славните години на Аякс, но не успя да защити купата си, въпреки че имаше възможност да го направи два пъти. Хм, сега като се замисля единственият плюс е, че през следващата кампания вратичката за Барса ще бъде отворена отново към атакуване на трофея, а най-вероятно за този отбор, който вземе Шампионска лига тази година, тя ще се затвори. Бихте ли написали и вашите виждания по този въпрос? Моля модераторите да публикуват написаното.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 26 дни
hash: f2a10a8cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Темата е в тази категория, най-вероятно заради любовта на автора към ФК Барселона:) Ревност не се забелязва:)) Авторе, според мен, много е прясна болката от снощното отпадане и затова сега търсиш причината, но според мен тя не е там, където я виждаш ти. Това, че игрички и корупция има навсякъде и във всяка сфера и държава е ясно, но чак толкова-не мисля. Говорим за полуфинали на ШЛ/много сериозно ниво на много сериозен турнир/! Пострадал е не отбора на Хасково или Свиленград, а клуб с огромни традиции, влияние, пари, авторитет и възможности да се предпази, разкрие и защити от такава конспирация. Полуфиналите от 1994 г. са друго нещо/вероятно тях имаш като "прототип"/. Освен това не е чудно отделни футболисти да са в криза/кой в по-голяма, кой в по-малка/, Атлетико не е случаен отбор, със специфичен стил на игра, играта на Барса отдавна е под лупа от всички треньори и т.н. И ние навремето мислехме, че Аякс на Кройф ще е вечен, но затова е интересен живота-трудно се стои постоянно на върха. Ветровете там са най-силни.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: f41ae23e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Виж и аз съм фен на Барса и мен много ме боли от провала, но такъв е животът. Веднъж печелиш, друг път-не. А иначе, че и във футболът, както и на всякъде другаде, има тънки сметки, корупция и задкулисни договорки, е това никой не го отрича, но не вярвам нещата да са чак толкова нагласени, че ако спечелиш веднъж това автоматично да означава, че нямаш никакъв шанс следващата година. Просто играчите на Барселона са много натоварени, играят страшно много мачове и то сериозни и в ШП, но и в испанското първенство и е нормално понякога умората да си каже думата и да не са в добра форма и съответно да загубят. И аз бях страшно разочарована от Лео Меси, ама и той не е свръх човек и той има лоши моменти. Просто явно очакванията към него са прекалено големи и когато не се представи на ниво феновете са в шок. А все пак е нормално и той се уморява и той има по-силни и по-слаби мачове, не можем да очакваме всеки мач да вкарва, колкото и да ни се иска.
За това, приеми го достойно, ще има и други мачове и любимият ни отбор пак ще е на върха, просто този път имахме лош късмет, обаче догодина ще е много по-добре.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: dea45d5389
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не мисля, че отпадането на Барселона е било подготвено предварително. Защо? Защото, ако от Уефа избират кои отбори да играят на полуфинали на базата някаква лична изгода, то Атлетико трябваше да са порязаните, защото Барселона е голям клуб с голяма фенска маса(което ще рече повече пари за билети и по-голям зрителски интерес). Помниш ли през 2009-та, когато съдията буквално изхвърли Челси от ШЛ и класира Барса на финал?
Истината сега е, че Атлетико тотално надигра каталунците. Дори и в първия мач, до червения картон на Торес, Барса не знаеше къде се намира. Според мен, всичко започна от смъртта на Кройф и загубата от Реал пред домашна публика. Към това прибави факта, че Енрике игра с един и същи състав през целия сезон и основните играчи са изморени. Буквално във всеки мач се хвърлят в игра Суарез, Неймар, Бускетс, дори Ракитич, Алвеш и т. н. Меси не искам да го коментирам, защото и той е човек, и той има своите слаби периоди. Не може един отбор, и то от ранга на Барселона, да разчита на един играч. Пък бил той и най-великият в историята. Просто Барса нямат нужната резервна скамейка, това е.
Аз съм фен на Байерн някъде от 2001 или 2002. Помня много добре онези периоди, когато се считаше за голям успех едничкото спечелване на Бундеслигата, а отборът всяка година отпадаше на осмина или на четвъртинафинали. Затова съм много щастлив да видя този възход от 2009-та насам. Имахме първокласни треньори за тези 7 години - Ван Гаал, Хайнкес, Гуардиола, сега Анчелоти. Гледал съм също така и работата на Хицфелд и Магат. Кризата по времето на Клинсман... И затова бях безкрайно щастлив(имах сълзи от щастие), когато отбора взе требъл през 2013-та. Вярвах на 100%, че Байерн ще бъде първия отбор с дубъл в ШЛ. Но тогава дойде онази позорна загуба от Реал с 0-4. Ревах като малко дете тогава, ако щеш вярвай.
Искам да кажа, че във футбола има възходи и падения. Вземи напр. Милан - преди 10 години имаха най-добрия отбор в света. Феновете на Милан можеше с лопата да ги ринеш. А днес? Изведнъж се изпокриха по дупките. Така и Барса - днес Меси играе и са на върха. А утре след като се откаже? Трябва да приемеш тази възможност, че няма винаги да са най-силният отбор. Ком. 1 много правилно намеси Аякс(не съм бил жив тогава, за да имам удоволствието да ги наблюдавам). Но тогава е изглеждало така сякаш Аякс ще доминират завинаги. А виж ги днес. Но в това е тръпката да си фен - да си фен докрай. Лесно е да си фен, само когато се печели. Виж Лестър. Представи си какво е да си им фен от дете. Цял живот любимият ти отбор да играе по долните дивизии, а ти гледаш големите отбори по телевизията. И сега изведнъж същият този Лестър е на път да спечели трофея в Англия и да играе в ШЛ догодина. Просто си представи каква радост е това за феновете. Гордост. Тръпка.

П. С: Според мен, турнирът в сегашния му вариант е по-труден за спечелването от стария формат (КЕШ). Едно време са играли само шампионите на отделните страни. Днес например вторият, и третият, че и четвъртия(а най-вероятно и петият) в Испания биха били всеки един източноевропейски тим. По-трудно е да играеш срещу Атлетико Мадрид, Севиля, Билбао, Реал и т. н., отколкото срещу Лудогорец, ЦСКА, Партизан, АПОЕЛ, ПАОК, Легия и т. н. Неслучайно, след като Реал печелят 5 поредни КЕШ-а, първият отбор, който ги елиминира е... Барселона. Представи си, ако онзи формат бе същия като днешния. Дали Реал щяха да имат 5 Кеша подред? Едва ли. Също така, днес имаш групова фаза. Повече мачове на сезон. Имаш нужда от дълга резервна скамейка. От по-добра физическа подготовка. Тактическите промени във футбола днес са светкавични. Това, което е било актуално преди година, сега не е. Всичко се развива с по-бързи темпове и е по-трудно да дублираш трофея в ШЛ.
Но футбола е една страст. В Мюнхен Ювентус ни водеха с 0-2, а до 74 минута нямахме едно чисто положение. И изведнъж пълен обрат с изравнителен гол в последната минута. Лудница. Или финала за суперкупата с Челси - изравнителен гол на Хави Мартинез в последната атака на продълженията и победа след дузпи. Това е футбола. Ако наистина си фен на Барселона(или на който и да е клуб), то ти трябва да се олицетвориш с тоя клуб - когато отбора ти играе, все едно ти играеш. Когато отбора ти губи, приемаш го лично. Ти и отбора ставате едно. Без значение, че играчите и ръководството дори не знаят името ти. Без значение, че не си имал финансовата възможност да бъдеш на стадиона и да ги гледаш на живо. Ако губиш, губиш докрай. Ако спечелиш, печелиш докрай. Това е. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 25 дни
hash: 93dbfb7506
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моето мнение е, че УЕФА затваря вратите само на Барселона. Няма мафия. Вярно е, че само и единствено Барселона е била способна да защити трофея, но тук идва УЕФА. На кого му пука за трите финала подред на Ювентус? Или на Манчестър през 2008, 2009 и 2011? Сигурно и с тях са въртяли далавери да не взимат трофея два пъти подред. Иронията ми бие на очи про това жестоко. Моля те моето момче осъзнай се. Хубаво е да можеш да понасяш загубите на любимия отбор.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 39a941077d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Гледаш твърде емоционално на нещата, а така не може да бъдеш обективен. И най-добрият отбор не може винаги да побеждава и дори има серии, в които няколко мача подред е под обичайното си ниво. Затова никога не е абсолютно сигурно как ще завърши един отделен мач. Може да се прогнозира в една дълга серия от мачове, кой отбор приблизително колко точки ще спечели, но не и да се фокусираш в един точно определен момент и да кажеш, ето сега 100 % този отбор трябва да победи, защото преди това се е представял най-силно. Това е като неопределостта в квантовата механика - ако се измери скоростта не една частица с голяма точност, то не се знае точното и местоположение, а ако се определи местоположението, не се знае точната скорост.
Много е трудно един отбор в топ форма цяла година, това означава всички играчи са в топ кондиция физически и психически по-отделно и координацията между тях да е на най-високо ниво. Това го могат само роботи, а при хората всичко флуктуира в определени граници. И когато насреща си имаш също добър отбор, какъвто е Атлетико, може и в някой мач да загубиш. Диего Симеоне има 2 победи срещу Барселона от 14 мача, но и двата се паднаха на полуфинал в Шампионската лига. Явно че Барселона печели повече срещу Атлетико, но не може да спечели в 100 % от случаите. Този резултат аз въобще не го считам за невероятен. Ставали са къде, къде по-сензационн неща. Не знам за кой славни години на Аякс говориш, защото ако си мой връстник още не си бил роден по времето на Аякс на Кройф и Неескенс. Аз си спомям Аякс от 1995-1996 и това бяха също славни години. Отбор пълен с 19-20 годишни три пъти победи големите звезди на Милан, включително и на финала, а на полуфинала опука Байерн Мюнхен на Трапатони с 5:1. След това, през декември направо разби Реал Мадрид на Бернабеу, който с голям късмет изгуби само с 2:0, а можеше да стане и двуцифрен резултат. Това беше голям отбор, но докато стигне втория си пореден финал вече беше разпродал половината играчи, но все пак изкара равен срещу Ювентус и загуби с дузпи. Един абсолютно смотан гол на Раванели, когато Франк де Бур и Ван дер Сар се разминаха ги провали. Виж в следващите два сезона, Юве наистина стана най-добрия отбор в Европа. Макар, че много ги мразех тогава, трябва да им го призная. По ирония на съдбата изгубиха два поредни финала срещу Борусия Дортмунд и Реал Мадрид, които си бяха пълни аутсайдери. Така стана, че когато не заслужаваха спечелиха с късмет, а когато бяха най-добрите и мачкаха всичко цяла година, се издъниха в последния момент.

 
  ...


...
преди: 8 години, 24 дни
hash: 298c9629bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Виж сега, не мислиш ли, че на Барса им е достатъчно? Искате твърде много, да не кажа всичко. Не може постоянно да се печели. Окей, съгласна съм, прецакаха ви с дузпата, ама спрете се малко и бъдете доволни от постигнатото. Какво да кажа аз като Ман Юнайтед дори не са в ШЛ? ! В такъв тежък период като нашия (когато си пропаднал съвсем) се оценява всеки гол и всеки спечелен мач. Също така не мога да разбера защо почти всички фенове на Барса сте с тази мания да се твори история. Ами да, скучно е да гледаш националния отбор на Испания или Барселона, или Реал да вдигат купи навсякъде. Просто би станало предвидимо и банално, което не отива на футбола...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker