Случвало ли ви се е сънищата да ви водят в живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Случвало ли ви се е сънищата да ви водят в живота
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1452 пъти
От няколко дни ме тревожат отговорите на някои въпроси и цял ден не спирам да мисля и да разсъждавам, но все не стигам до задоволителни отговори. Каквото и да измисля, все има някакъв недостатък. Става въпрос за неща, от които зависи как ще се развие живота ми по-нататък.

Интересното е, че няколко нощи подред спя неспокойно и както си спя, се събуждам, точно когато уж трябва да спя най-дълбоко и някак събуждайки се, се хващам, че мисля в някакво полубудно-полусънено състояние - нещо средно между сън и мисъл. Хем е като мисъл, но хем някак мислите все едно не са точно мои.

И точно в тази мисъл има някакъв нестандартен отговор на въпроса, върху който цял ден съм разсъждавал и този нестандартен отговор е точно този, който съм търсил - няма никакви недостатъци.

И това се случва няколко нощи подред, докато не намерих отговори на всичките си въпроси.

Не знам дали го обясних добре, но ми стана доста интересно как може на сън да мисля при това по-креативно. На вас случвало ли ви се е нещо подобно или поне имате ли някакво логично обяснение?

М30

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: f7caff63c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да и на мен ми се случвало, това е твоето подсъзнание или креативната част от мозъкът ти. Когато спим Логическата половина от мозъка се изключва. Знам за какво говориш. Но все още не знам какво точно е обяснението за това.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a413ff0da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би е нещо което подсъзнателно ти се иска да направиш, а за какво точно се отнася? Не ми се случвало но понякога сънувам разни прoрочески сънища.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7f1668383c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това е несъзнателното, когато мислиш над дадено нещо през главата ти минават хиляди мисли, но ти се спираш само на няколко, останалите дори не можеш да ги забележиш. Мозъка има функцията да подбира най-логическите и правилни според теб неща, но когато си в пълен покой, тоест когато спиш, тази функция на мозъка се изключва, както е казал №1, и на повърхноста изплува несъзнателното.
Това може да обясни много неща, например се чудиш защо си сънувал някакъв кошмар, умираш ти, твой близък или нещо подобно. Истината е, че на ден мозъка обработва около 50 000 негативни мисли, но на колко от тях се спираш - на няколко. За част от секундата може да ти мине мисъл, че губиш свой близък, но ти дори не забелязваш тази мисъл, и по време на сън тя изплува и тогава сънуваш, че този човек умира. Може да се дадат още стотици примери.
И на мен много често ми се случва да намирам правилните отговори в сънищата си.
М19

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: f180628b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък тълкувам сънищата си, когато сънувам нещо. Ако не знам тълкованието на съня, го търся по съновниците и наистина има сънища, които са пророчески и показват дали ще се случи нещо добро или нещо лошо в живота ми. Например когато сънувам цигани, винаги се разболявам, ако сънувам липсващи зъби в устата си, някой умира. Ако зъбите са назад, е по-далечен роднина, колкото са предни зъби, е някой съвсем близък или от семейството. Когато сънувам плъхове, някакви насекоми или змии, това са отрицателно настроени към мен хора, които искат да ми навредят.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9c5bed6a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От автора до 3

Казваш, мозъка генерира мисли, а ние долавяме само част от тях. Т. е. не ние генерираме мислите си, а мозъка, а ние евентуално само ги долавяме. Т. е. веднъж мозъка ни си има нещо като съзнание, тъй като мисълта не е просто химическа реакция, а въпрос на някакви размишения, съзнание. Втори път ние имаме някакво друго отделно съзнание, което по някакъв начин асимилира мислите. Излиза, че реално имаме поне две относително независми съзнания. Или най-малкото мозъка ни има две различни половинки, които работят независмо една от друга, макар и в симбиоза.

Научното обяснение е, че двете полукълба работят по-скоро като отделни мозъци, но в същото време и обменят информация и работят като партньори. Дори делфините например умеят да приспиват само едното си полукълбо, а другото оставят будно. Това е така, за да не потъват, докато спят, защото те все пак не са риби, а бозайници и биха се удавили. Т. е. половината мозък спи и си почива и не възприема, но другата половина остава актвина и при опасност "събужда" първата половина.

Разбира се, има и по-езотерично обяснение, а именно че едното е душата ни, а другото е физическата същност на мисленето. И в това има логика, след като има пророчески сънища. А реално мозъка, ако няма информация свише, няма как да знае, че примерно на другия край на света ще има земетресение след 2 дни. Да не говорим, че има и не малко случаи, в които на сън "виждаш" други места и впоследствие се оказва, че всичко е точно така и в действителност. Има и случаи на телепатия между двама души и то не само по време на сън. На всеки му се е случвало "случайно" да си помисли за някого и той в следващия момент да му звънне по телефона или да го види пред себе си на живо.

Изобщо странно е това състояние. Аз се поинтересувах в нета и прочетох, че всъщност много от големите научни открития са направени точно на сън. Леонардо и Айншайн са примери за това. Отделно например метода на изработка на сачмата, шевната машина, строежа на атома, структурата на ДНК, менделеевата таблица. Някои писатели измислят историите си на сън. Песента "Вчера" на Бийтълс също.

Шекспир пък е писал произведенията си под въздействие на канабис, който също при някои има подобен ефект. Едно време шаманите под въздействието ѝ общували с висшите сили.

Интересно как може да се добираш до подсъзнанието си съзнателно.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4c0be46d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласен съм с много от вас, но все пак не е задължително да се случат нещата. Понякога когато мислим прекалено много за нещо го сънуваме. Различно е винаги.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: eb3c2d4fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Случвало ми се е макар и малко по-различно. Беше тази есен и си знаех, че трябва да закарам колата на сервиз да и сменят антифриза, ама нали знаеш пуст мързел... е, не е спешно, може и другата седмица, а още не е студено... все го отлагах, докато една нощ не сънувах починалите си баба и дядо. Видях ги все едно си бяха живи. Баба се прибра от пазар и каза: "Вали сняг! " А, дядо: "Да, а ТИ СМЕНИ ЛИ АНТИФРИЗА? " И аз се стреснах и още същата събота бях в сервиза и добре, че отидох защото откриха и други проблеми по колата ми и можеше и да ме остави някъде по пътя. Та вече вярвам в сънищата и че близките ни продължават да ни пазят дори и от отвъдното. Странно беше, но и съм им много благодарна! Защото можех да си докарам по-сериозни проблеми с колата и да ми излязат двойно и тройно после ремонтите. Така, че да, вярвам, че това, което пишеш е напълно възможно. Просто още науката не е напреднала достатъчно, че да го обясни. А и като имаш предвид, че е доказано, че използваме само около 10% от възможностите на мозъка си... какви ли още изненади крият останалите 90%?

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 1f1025b69d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А питали ли сте се от къде идват пророческите сънища? - аз съм имала, но не мога да си обясня тая мистерия... и специално като цяло от къде идват сънищата, защото наистина понякога има знаци в тях и неща които показват бъдещето, ей това ми е най-странно как става. Сякаш има нещо, което знае какво ще се случи предварително и ни праща съобщения чрез сънищата, толкова е странно че ме плаши даже

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker