Била съм антисоциална, че съм нямала профил, това ли е вече света?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121237)
 Любов и изневяра (29720)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Била съм антисоциална, че съм нямала профил, това ли е вече света??
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1829 пъти
На 28г. съм. Преди два дни се запознах с две момчета, които са колеги на моя позната. Те са на 26г. След кратък разговор ме попитаха имам ли фейсбук. Аз казах, че нямам. Реакцията беше следната: "Защо си толкова антисоциална? ". Отговорих, че просто не желая да фигурирам там и че предпочитам реалните срещи и разговори. Аз наистина нямам приятели, на празници никой не ми звъни, самичка съм си. Последните, с които се запознах после говорили, че се чувствали зле в моя компания, защото съм била по - добре изглеждаща от тях и съм имала по - хубав живот... и какво, на това ли се крепи света... да си по - зле от другите за да искат да са ти приятели и да ИМАШ фейсбук?
Неудобно ми е да си го направя и защото работата ми е такава, че ще олекна, ако си покажа лицето в социалните мрежи, поне така го разбирам аз. Пък и съм обвързана, гаджета не търся. Нито се чувствам добре да си сложа снимка там, така няма да имам лично пространство, и няма да се чувствам анонимна някак.
Всеки срещнат се опитва да ме опровергае, че трябва да имам профил. Но преди седмица пробвах. Направих си го и няколко човека веднага ме добавиха, хора които не съм виждала от 10 години... само зяпаха, но никой не ми драсна и един ред. Това ли е социализирането там? Предлагат приятелство и после мълчат като риби, сигурно са разхвърляли двете ми споделени снимки из познатите си вече "вижте я, бяхме я забравили"... ха ха!
Изтрих го.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: bf87fb7975
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Споко, аз съм на 27 и също нямам - предпочитам живия контакт повече, отколкото някакви си "лайкове"!
Само не мога да разбера едно - защо нашите български работодатели не наемат хора, които нямат фейсбук???
Да! И това го има - казвали сами го мои приятели, както и наглите работодали... в очите!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fca2e9633e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно стм съгласен с теб. Хората без Facebook наистина живеят по-добре и по-спокоен живот.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 603e26a1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не е задължително да качваш снимка. Аз имам профил от доста време и все още не съм качил и 1 снимка в него. Ползвам фейса, защото съм се абонирал за някои интересни страници и ми изкачат новини и интересни статии.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5be73b7bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво Авторке! Аз имам профил но е също само за да не ме обявят за необщителна, а ти поне си имала смелостта да го изтриеш. Facebook проста е един клюкарник, е някои хора го ползват за бизнес но по принцип си е загуба на време.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1686025637
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Радвам се, че има хора като теб, които да не се чувстват задължени да си правят профил в тази "социална мрежа" и виждат недостатъците в това!

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 06ef994257
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравейте как да си направя профил във Фейсбук?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3f7f9ddea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз нямам и хич и не ми е.
Хората на които им пука за теб са около теб.
Който иска да ти е приятел той вече е такъв и профила ти няма да го направи по вече или по малко.
То по тази логика всички трябва да ходим в Син Сити или еди къде си.
И на мен ми се ''подиграват'' ама аз като ги гледам тях с профилите как нямат и един приятел на живо и падам...

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b710d59770
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Споко, много сме като теб.
Те баш асоциалните се събират във Фейса, защото са кукувци и комплексари и на живо не струват. Нормалните хора се срещат и си говорят лице в лице.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2de20459b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз имам профил, обаче нямам нито 1 лична снимка, даже профилната ми снимка! Качвам само неща, които знам, че другите хора биха харесали, например природни картини и подобни. Освен това избягвам да споделям лична информация и листа ми с приятели е само 20 човека, всичките до един-роднини и близки приятели, с които контактувам много и в реалния живот, т. е. ползвам фейса като телефон. Ако някой приятел е в чужбина, ми е по-евтино да му пратя съобщение там отколкото да пращам смс. Иначе никакво добавяне на хора, които не познавам или не съм виждала от 10 години. В началото като се регистрирах и мен ме затрупваха с покани разни бивши колеги и съученици, ама просто не им приемах поканите. Защо да прибавям някой, който не съм виждала от бала и съответно вече нямам какво да си говоря с него? Това, че преди 15 години сме били в един клас нищо не означава. Така, че прави като мен. Регистрирай се, но влизай рядко и не си губи времето да лайкваш всякакви глупости. И качвай само неща, които ще си заслужават и наистина искаш роднините и приятелите ти да ги видят. Понякога минава и по цял месец преди да вляза и накрая влизам за 15 мин. колкото да видя дали някой не ми е писал и това е. И така хем имам фейс, хем не си губя часове наред с глупости. А за качването на нещо-да не говорим. Ако съм камила 10 неща за 3 години, пак е добре.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: e3bb741878
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Колко много хора пишат същото, защо се оправдаваш, напротив, аз също нямам и като ме питат, защо, сякаш нямам лична карта, отговарям, че не ми пасва този вид комуникация, но имам лотс ап, вайбър и ги предпочитам. Направих си за кратко фейсбук и се изумих от къде изнамери хора, който ги нямам нито в мейла, нито на телефона, нито на скайпа, сякаш ги намери и изрови от главата ми и от миналото, наистина не знам и не мога да си го обясня, признавам. Рядко се говори за негативите на фейсбук, зад парадирането на местата, който да посетени, селфитата преливащи от щастие и успех, всъщност се крият комплекси, завист, надцакване. Това, че някой ти е лайкнал снимката и теб те радва, носи друга енергия и неискреност.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b7e1683b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз нямам фейсбук и съм съгласна, че това е най-големия клюкарник. Ползвам скайп и телефон за приятелите ми и за работа също. Хич не ми липсват социални контакти, познавам много хора които са против фейсбук, така, че е нормално да нямаш профил, а за мнението на останалите да не ти пука.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4a4b003544
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Супер, ясно, няма защо да се радвам, че някой приятел и бил някъде... да, гледам го и завиждам! Това било! Спрете да мислите, че другите разсъждават като вас, не е така! Една приятелка си публикива снимите от някаква дискотека-харесах ги, сигурно, защото завиждам, че не мога да си позволя да отида в същата??? Няма общо, че това, че знам как се съсипва от бачкане и просто се радам, че е излязла и се забавлява! Какв ода харесвам някакви глупости на споделени вицове, козунаци, яйца и подобни. Все едно няма козунак в кухнята и е някакво невиждано събитие! Аз харесвам каквото ми харесва-не завиждам на никого. Ако, някой ми завижда-това си е негова работа и проблем. Имам фейбук, туитър, инстаграм, тъмблър и си споделям каквото ми харесва. Не харесвам хората които смятат, че личния им живот е толкова специален, че трябва да се крие, защото не е.
Да, който е постигнал нещо иска да се похвали с него. Не срамно или нередно! Срамно е да няма с какво да се похвалиш, това е по-лошото!
Не ме е срам, нито от името ми, нито от това което правя... предпочитам да си показвам пътуванията и приклченията вместо сто селфита от банята. Ако, искате нещо-работете и си го постигнете... няма какво да завиждате и да се дразните на другите.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: b850d14137
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На мене вайбъра ми стига.. на колко казваш че били мъжете.. на 26, еми нормално да расъждават така:D.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fc0544e390
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Съветвам те да се научиш на оригиналност. Ето няколко отговора на въпроса "Защо нямаш Фейсбук/защо си антисоциална? "
1. Не аз нямам Фейсбук, а Фейсбук няма мен. Не съм някаква лесна виртуална жена.
2. Фейс-какво? Това нещо още ли съществува?
3. Там лайкваш снимки и коментираш случващото се в момента по света и у нас. За тези неща има сбирки на класа, седянки на пейката пред блока ти или вечери в кафенета с приятели - коментирате какво ли не, а повечето от вас само клатят утвърдително глава на избрани реплики (така се лайква в реалния живот).
4. Защото Марк Зукърбърг не ме е поканил лично, давайки ми гаранции, че сайтът му няма да рови из контактите на електронната ми поща в търсене на мои познати, няма да праща покани на куцо, кьораво и сакато от мое име да се регистрират и няма да напълни компютъра ми с редица екзотични вирусчета от типа малуеър.
5. За да питаш! (старо е, но за мое учудване още върши работа)
6. Когато избирах метод за виртуална комуникация, Фейсбук беше сред загубилите.
7. (това е леко злобно, но пък и по-гадните трябва да си знаят мястото) По цел ден търпя разни селяндури, а накрая да влизам и във Фармвил (за незнаещи игричка, която е достъпна във Фейсбук)?
8. Чакам всички други на тази планета да се регистрират в него и тогава ще го обмисля като вариант.

Вероятно мога да измисля и други отговори, но и това стига за различни ситуации според това доколко държиш на човека, на когото отговаряш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 95d10ccf78
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Нямаш нужда ог фейсбук, а от нови приятели.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d0db4ef2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И аз имам фейсбук не за да споделям снимките си и къде съм бил, а заото има полезни групи примерно за квартири, за пазаруване, образователни и т. н. - споделя се интересна информация...

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ae49cad7df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   http://spodeli.net/3/story-103965.html
Авторке, прочети какво съм писала под номер 16 в тази тема, дано да ти е от полза.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 6b0910d609
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Не си длъжна да правиш регистрация в някакъв си сайт, защото някоя надувка се смята за повече от другите.




Аз не използвам фейсбук и нямам намерение да го правя. Фейсбук е полезен за маркетинг.

Ако смяташ фб за безполезен - в настройките има опция за деактивиране.

Защо трябва да си затрудняваш живота?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker