Искам да си променя фамилията, какво трябва да направя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да си променя фамилията, какво трябва да направя?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 3063 пъти
Когато се омъжих преди 10 години, приех фамилията на мъжа ми, но сега вече искам да си запазя и моминското и фамилията на мъжа ми. Например Иванка Любенова Георгиева-Николова.
Като подписвахме брак там но формуляра имаше и тази възможност, но толкова ми е бил акъла :D Сега дали може да се промени? Какво трябва да направя и къде да ходя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 87fd6ace34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   А защо искаш да са и двете, ако попълваш документи ще пишеш повече, после маи и лична карта ще сменяп.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 483fb84618
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да се консултираш с адвокат.
Иначе - да, може.
Ж

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a9e5512a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Тия с тирето и двете фамилни имена са супер смешни.
Като че ли са кой знае кои знаменитости, та ако си променят името и хората няма да ги знаят. Отнася се и за всякакви жалки квартални докторки и прочие.

Я си стой с фамилията на мъжа ти, освен ако не искаш да ти се смеят зад гърба.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 314eab4ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сключи нов брак с мъж със същата фамилия като желаната (предбрачната). Казвам го като юрист, повярвай, това е най-лесният и евтин начин. Бракът може да бъде фиктивен разбира се - пускаш си обява, намираш човек и подписвате. След промяната го анулираме. Мога да дам по-подробни съвети в личен контакт.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2c2299c834
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това става само чрез съда. До колкото знам, процедурата не е сложна, щом оня и...т успя да се прекръсти на Винету. Най-добре се консултирай с адвокат, но в твоя случай цялата работа ще е просто една формалност, няма начин да ти откажат да си върнеш предишната фамилия заедно с новата.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2933709169
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   По-скоро сега толкова ти е акъла :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 314eab4ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не става само чрез съда, описал съм алтернативен способ (в коментар №4). Процедурата (пред съда) сама по себе си не е сложна, но адвокатският хонорар е 500 лв. и с пълен успех могат да откажат (има немалко такива случаи). Винету вероятно е кихнал няколко хиляди под масата за да се случат нещата.. запознат съм с десетки подобни дела, не говоря празни приказки.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b9f70cdba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке, не слушай глупавите коментари.
Нали имаш кръщелно свидетелство(ако нямаш - извади си).
Там където си приела името на мъжа си, отиди и попитай как може да си върнеш твоето старо име(не мисля че е нещо сложно).
Като ти обяснят законно какво да правиш, отиди и си смени личната карта с името, което искаш да носиш.
Хайде успех.
Ако ти правят някакви спънки, попитай ги тогава как са валидни документи със старо и ново име(защото те се признават официално), също има и документ, който удостоверява, че лицето еди кое си и лицето еди кое си = едно и също лице.
Мисля, че закона се промени оттогава, и ти сам си решаваш кое име да носиш, но все пак се консултирай да ти обяснят къде да се регистрираш и да промениш нещата.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7923070085
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Скъпи дами вече не е модерно да ни взимате фамилиите, все едно трябва да се покажете виж коя съм и за кого съм женена, не е ли малко позьорско. Щом си от тези жени които гордо са се изпъчили че са станали омъжени за някой си там Гошко не разбирам за какво ти е изобщо да го променяш? !! При това увеличаващото се количество на разводи няма никакъв смисъл да се взима фамилията на мъжът и само най Флюбените го правят които са сигурни че се вричат до живот. Може за някой да е нормално но за мен си е гейска-балъшка работа, сори братя но така е, жената утре ако се разведете ви е взела не само името но и къщата. Не си мислете че имам нещо против влюбените хора, обичайте се на воля но човек винаги трябва да си има едно нещо на ум какво може да се стане ако ти забият нож в гърба, ако се разделите със жената/мъжът и тн., опции колкото искаш. Едва ли процедурата се заплаща много скъпо, можеш да се обърнеш се към адвокат по този въпрос или някой съдебен служител.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: b9f70cdba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9, такива като тебе никога на трябва да мислят за женитба, защото според собствените ти думи всичко е предопределено предварително.
Като мислиш в такъв аспект, ти подсъзнателно(съзнателно) го изпълняваш.
Други хора мислят по друг начин.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2c2299c834
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Относно сменянето или не сменянето на фамилията след брака се сетих за една леко смешна история. Бях на 16 и ми предстоеше вадене на паспорт (онези зелените, помните ги) и пред мен на опашката една рускиня. Омъжила се за 4 път и ще си вади нови документи. И като се почна едно обяснение, това било моминското и име, така се казала по първи мъж, така по втори, така след третия брак... пълна каша! Хем ми стана смешно, хем ми стана мъчно за жената. Да имаш 5 фамилии (1 по рождение и 4 придобити след съответния брак) и всеки път да доказваш, че ти си ти... луда работа. А не ми се мисли тази жена как се оправя когато попълва някакви документи. Така, че разбирам я, че все още вярва в любовта и се надява, че този път ще е завинаги, ама за да не се стига до такива драми, май е по-добре да не си сменяме фамилиите.
Да не говорим, че понякога и дори 1 брак е достатъчен да ти обърка нещата или поне да обърка сериозно наследниците ти. Когато почина една моя прабаба беше си проблем да я погребат защото се водеше с 4 имена! Веднъж беше Мара, веднъж Мария, веднъж беше с фамилията на баща си, веднъж с фамилията на мъжа си и докато докажем, че и 4-те жени са всъщност 1... баба ми и сестра и направо откачиха. Не могат да погребат майка си! И то все заради някакви тъпи административни неуредици с личните и документи. Така, че ще ме извиняват традиционалистите, ама аз си запазих фамилията и не съжалявам. Поне един ден дъщеря ми няма да има такъв проблем, пък и аз никога няма нужда да доказвам, че аз съм си аз и че съм същата завършила университет 3 години преди да се омъжи. А колкото до мъжът ми, никога не го е правил на въпрос. Важното е, че сме заедно, обичаме се и имаме дъщеря, пък какво пишело в документите ми, са просто подробности! Това, че си взела нечия фамилия изобщо не е гаранция, че ще сте заедно и че ще сте щастливи до края на живота си.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7923070085
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, тези другите хора явно живеят във въздушните си представи, когато слязат малко на земята тогава ще разберат че бракът е по скоро бреме. Хората сега започнаха да живеят на семейни начела без излишни претенции за каквото и да е. Когато една двойка се обича какво значение има дали ще сключат брак или не, кой на кого щял да взима фамилията, смешни сте ми такива.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker