Социална фобия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Социална фобия
преди: 8 години, 24 дни, прочетена 2375 пъти
Здравейте. Момче на 17 години съм. Още от малък съм доста притеснителен и досега не мога да се справя с този проблем. В училище почти не общувам, нямам истински приятели, някак си не мога да бъда себе си, не мога да се отстоявам, нямам смелост явно да се заявя такъв какъвто съм, и от това ме пренебрегват, не ме уважават. Затворил съм се у нас от доста време и не излизам никъде. Играя роли, не съм себе си, повечето пъти се отнасят с мен с ирония. Чувствам се като излишен, непотребен, все едно не ставам за нищо. Имам страх от общуване и примерно ако ми предстои да се запозная с нови хора просто избягвам само, защото да не получа същото отношение. Страха е по силен от мен и ме надмогва, не мога да направя крачка напред и просто да се изградя като характер. Всеки си е намерил пътя а аз.. Много объркан се чувствам. Бях ходил на психиатър преписа ми някакви антидепресанти, но не знам има ли смисъл? Нямам идея откъде да започна, изобщо не знам какво да правя, не знам просто КАК, да се променя, да открия себе си, да заживея с пълния си потенциал и да съм истински и верен на себе си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 23 дни
hash: 81a740936c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно в средата ти няма подходящи за приятели според смисъла, който ти влагаш в приятелството. Учи си, чети книги на глас, да си развиеш речта и евентуално, ако станеш студент ще срещнеш по-подходящи хора. Физическо движение, спорт, дихателни и ментални упражнения също ще ти са от полза, стига да не изпадаш в крайности. Опитвай се да разпознаваш стойностните хора, останалите не си струват да влагаш ресурси (време, сили, емоции, пари).

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: f57cfb421c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спри да играеш роли-има ролеви игри, ларп, косплей и какво не за тази цел. Бъди себе си-вмсто да си търсиш кусурите, намери това което те прави ценен и го покажи на света. Няма как да угодиш на всички-забрави за това! Но има и хора за които ще бъдеш ценен. Вместо да се затваряш-излез, намери си хобита и се срещай с хора със сходни интереси. Може да започнеш да спортуваш нещо което обичаш и не казвай, че не обичаш спорта! Аз също не обичах да спортувам, но не знаех, че може да ми доставя удоволствие-аз открих, че обичам тениса, плуването и зумба танците... ти сигурно също се забавляваш да правиш нещо. Не е важното да си най-добрия, а да ти доставя удоволствие, ако не си готов за отборни спортове опитай нещо индивидуално. И мен ме беше страх, защото като дете бях пълна и неподвижна и учителя по физическо все ми се караше, но треньора ми по тенис се оказа страхотен и много търпелив човек. Невероятен психолог, който много ми помогна да се справя с притесненията си.
Така де, няма как да постигнеш успех, ако не се провалиш поне веднъж или няколко пъти. Освен това ще срещнеш адски позитивни и забавни хора-стига да излъчваш същото.
Почни с малки стъпки, влизай в магазини в които не си ходил преди, говори с продавачите, ако трябва просто спирай разни хора по улицата и ги питай за посоката, за часа... каквото решиш. Не отбягвай контактите... трябва да свикнеш с отказите да ти се помогне, с намусените физиономии и сърдитите хора. Не е лично, те не мразят теб, просто имат някакви проблеми и се църдят на целия свят, че живота им не им харесва.
Като искаш да си вкъщи си уплътнявай времето-играй Уоу примерно там ще се запознаеш с купища хора или Марвел Контест ъф чемпиънс, ако си фен на телефонните игри-това са две много социални игри, може и други да има, но аз поне играя главно тези. Като си зад екрана ще ти е по-лесно да говориш.
Успех и не се отказвай. За всеки има място под слънцето.

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: fba64f74eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хей
добре е, че си потърсил помощ, само че е трябвало да отидеш на психолог, а не психиатър, защото не е нужно да пиеш хапчета. Нито си луд, нито нищо, за да ти дават такива хапчета за стрес. Това настрана, аз също съм ходила и не помогна, затова според мен ти трябва да си поставиш цел, а именно да превъзмогнеш този страх, защото той само ти пречи. Аз също бях като теб, но малко от малко почнах да превъзмогвам това чувство и сега се справям по-добре. И аз не исках да говоря с тези от класа, търпях им подигравките за това какво харесвам, но постепенно почнах да се разбирам с повечето и сега не ме интересува другите какво говорят против мен. Теб явно те притеснява това да не ти се подиграват или пък си нямаш достатъчно вяра и си мислиш, че ще се изложиш. Винаги си повтаряй, че не си под другите и че всеки един от нас е различен и това ни е уникалното. Един е по-отворен, друг не е. Един слуша рок, друг-чалга и така. Хората са различни и трябва да го приемем. Но пък от една страна щом можем да променим външния си вид донякъде, можем и характера, стига да искаме. Просто си казваш, че ще го направиш и това е. Просто се огледай колко хора има около теб, на които не им пука. Хем от някой нищо не става, хем пък с голямо самочувствие и не се интересува каква глупост ще каже. Няма от какво да се притесняваш, това е твоя живот. Ако постоянно се притесняваме друг какво ще каже, какъв е смисъла? Знам какво ти е, защото съм го преживяла. Сега също съм малко в такава позиция, но напоследък съм под стрес и съм се затворила вкъщи и не искам да виждам никой. Не е нужно да имаш 20 приятели, просто си намери някой като теб, който ще те разбира и постепенно ще почнеш да се отпускаш. Спокойно, това няма да е завинаги. Според мен сам можеш да си помогнеш, нищо против психолозите нямам, но понякога те не могат да ни разберат. Казват ни, че можем да се справим, но ни като нямаме волята да го направим, какъв е смисъла те да ни уверяват в това? Нямаш нужда от лекарства, не си сбъркан или ненормален, просто си по-затворен, но това ще можеш да го промениш, не е нещо невъзможно. Успех :)
Ж 18

 
  ... горе^
преди: 8 години, 23 дни
hash: 4b9babea28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Остави ги психиатрите, нормално е да се чувстваш така, изглеждаш ми интроверт. На 17 никой не си е намерил пътя, както и да изглежда отстрани. Моят съвет е да не търсиш одобрението на всички хора и да не се притесняваш, че не го получаваш. Гледай себе си, помисли за нещата, които ти харесват, хобита, спорт и тн и намери други хора, които ги практикуват, там ще си намериш приятели. Относно общуването с непознати, трябва ти практика. Намери си работа като промотър например или нещо свързано с това да говориш с много хора. Има много неща, които можеш да промениш, но като цяло ще си останеш такъв, приеми се и се харесвай, помисли колко положителни черти имаш и какво можеш да дадеш на семейството и приятели те си.

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: 43e9201fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Едва ли ще съм ти толкова полезен, но: Ако антидепрсантите нямат ефект, говори с доктора ти да ги смени. Дали има смисъл - определено, но пасването на едно хапче с един човек особенно за подобни проблеми не е гаранция и се прави на основата проба-грешка. Реално не знам колко ще ти помогнат и съвети от хора, който нямат подобен опит. Така, че от моя гледна точка пробвай поне 2/3 медикамента преди да се откажеш и ако трябва си смени доктора. Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 23 дни
hash: 49fd8ec410
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз съм като теб, само че съм момиче на 20г.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 23 дни
hash: a639ea21a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина ли не знаеш какво трябва да направиш или те е страх да го направиш? :D Когато човек се изправи пред проблем, той или се справя с него или не успява. И в двата случая страха е безсмислен. Той няма да помогне за решението, но пък го бива да тласка към провала. Ако искаш да откриеш себе си, трябва да опознаеш себе си. Не може да очакваш уважение от другите, ако сам не се уважаваш. Положителното мислене, често решава купища проблеми. Антидепресантите само притъпяват симптомите, но не решават проблемите. А твоят проблем не може да бъде решен от никой друг освен от теб. Как? За това няма точна формула, но ако познаваш себе си, лесно ще намериш решения. Как да го направиш? Как да го направиш? Хъммм... Може би ще ти помогне ако се настаниш на някое удобно местенце и се отпуснеш, след това трябва да си припомниш пътя, който си извървял. Какъв си бил преди, какъв си сега, какво се е променило, защо се е променило, положителна ли е била промяната или пък не. Да си припомниш какво харесваш и обичаш, както и какво те отблъсква и притеснява. Как е протекъл живота ти и какви уроци си научил. След това, предполагам, че ще знаеш какво да направиш. Важното е да разбереш, че какъвто и съвет да получиш, каквото и решение да намериш и какъвто и отговор да откриеш, няма да успееш да решиш проблема ако се страхуваш да направиш първата крачка.

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: 905573c27e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Mc. G. Gabriel- Fantasy

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 8ec9008711
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз имам големи страхове (от друго естество) и ще говоря от личен опит.
Недей да четеш книги за позитивно мислене. Като си представиш че си богат, парите няма как да завалят от небето. Забрави всички тия мозъчни игри, тактики, съвети и т. н. за позитивно мислене.
Помисли кой е най-големият ти страх и го атакувай. Само действието може да победи страха. Това е лекарството. Това е ваксината от която имаш нужда. Утре стани гордо, излез и действай. Ама не пробвай това не е проба, в живота няма втори шанс. Действай сякаш вече си победител. Действай сякаш страха не съществува. Действай, сякаш е не възможно да се провалиш. Живота е игра на цифри и само дайствията са от значение(без значение как се чувстваш). Ти си Божие образ и подобие. Ти имаш нещо специялно в себе си. Открии се. Отвори се. Трябва да покажеш на света на какво си способен и света ще ти е благодарен. Няма смисъл да се свиваш, никой не иска това от теб. Ти вече имаш болка сега е време да получиш награда от нея. Стига толкова болка. Покажи на хората кой е Човека с главно "Ч". Помисли само ако победиш този страх ще излезнеш с едни гърди пред другите. Света е приятелски настроен, аз искам да съм ти приятел.
Друго нещо: Рискувай, бъди неразумен и екстремен тип, отстоявай позицията си. Следващия път ако чуеш ирония по свой адрес, изправи се и му кажи "майната ти". Ще видиш колко приятели ще спечелиш тогава.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 20 дни
hash: ef517c04c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм се чувствала точно по този начин на тази възраст. Момиче на 20. И сега има момент, в който се чувствам по този начин. Няма как нормално е. Не може всичко да ти е ок винаги. Честно казано с израстването ще разбереш и ще осмислиш кое е правилно и кое не. Определено в даскало нямах никакви приятели и сега нямам, с изключение на 1 може би истински донякъде, още от даск. С притеснителността и аз съм така, от както се помня, стеснителност и ниско самочувствие. И заради това и проблеми съм имала. И аз исках да ходя по едно време на психолог за това, сякаш усещах, че живота ми пропада в една дънна яма и не мога да изляза от нея. Аз честно казано съм била на успокоителни, не по рецепта от психиатър. Но успокоителни от сорта на валидол, мента глог и валериан и още едно дето го спряха отдавна вече. Май най-леките на пазара. И да ти кажа ни е решение да се тъпчиш с такива антидепресанти. Няма да ти решат проблемите, няма да те направят щастлив, няма да ти изградят характера, докато ти сам не си помогнеш. Не знам при мен проблема, основно беше май заради тежкия пубертет. Повярвай ми точно от преди 1 година със завършването емоциите може би до към днешна дата се нормализираха, спряха да ми течът всякакви комлексирани мисли в главата. Просто от възрастта, чувстваш се недооценен от връстниците си, мислиш си че проблема е в теб. Не е така, всички се чувстват по този начин в тази възраст. Много голяма част от поколението ти не струва въобще като хора, просто вероятно си свестен и стойностен човек и затова чувства недостиг на комуникация с себеподобни индивиди и то там идват всичките тези глупости. Моя съвет е да си гледаш образованието, намери си занимания, нещо което ти харесва да правиш. И вярвай ми тук след още 1 -2 години, че ще има голяма разлика. При мен поне сега в университета е по спокойно от даскало.

 
  ...

...
преди: 8 години, 17 дни
hash: b0dd1c2f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря ви много за коментарите!
автора

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a8a090763d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майсторе правилно са ти казали да зарежеш игрите на компа, но не това е водещото за пагубните последици при тебе и най - вече при мъжете. Не трябва да гледаш порно, защото то води до страх, паника, намалява увереността, прави те нерешителен и губиш социален живот. Първо, че съм го изпитал лично. Второ съм чел подобни истории като твойта, че и по - лоши и всчики обвиняват порното. Влизах в няколко американски сайта специално за анти порнографията и всички казват, че вреди подсъзнателно. Сега няма да ти казвам как щото е химически и ще изгубиш интерес. Но всички в казват, че като спрат порното се чувства уверени, стреса намалява и започват да изпитват желание да правят неща, които до сега не са искали да правят. А именно да си комуникират с хора. Резултатите идват от 2 до 6 месеца зависимост колко порно си гледал през годините. Също така не е добре да лъскаш често. Максимум 1 чайка на седмица. Знам, че е прекалено строго. Ама ако не ти харесва бате, ще си седиш така завинаги, а и по - зле. И да ти кажа, че нямаш никаква фобия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker