Без цел и без посока - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Без цел и без посока
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2102 пъти
Здравейте, много хора от малки знаят какви искат да станат и някой са станали точно това, което искат. Втори се лутат насам натам, а трети се отказват и започват монотонна работа, която не харесват. Да кажем, че аз съм от втория вид. Проблема е, че съм на 25 години. Сменил съм 16 работни места за 5 години, а за последните 2 години съм сменил 5 пъти местоживеенето си. Това, което мога да разкажа за себе си е, че обичам да помагам на хората, харесва ми да се занимавам с видео монтаж, танцувал съм хип-хоп танци, готвач съм бил, барман, сервитъор, продавач, дюнерджия, транспортъор.. и какво ли още не.. в чужбина съм ходил да работя.. Силно вярвам, че човек има мисия на тази земя.. времето ни е ограничено, бог ни е дал определен брой дни и те един ден свършват. Искам да направя нещо значимо, Искам светът да стане по-добро място защото ме е имало... и не мога да се примиря с това да изживея един обикновен живот..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3c58d8ecfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За съжаление ще те разочаровам но на 25 е трудно да се захванеш със определени дейности, като например футболист, спортист или подобни неща защото ако не си тренирал от малък определен спорт ти нямаш нужното време и опита. Ако се интересуваш от някаква професия можеш да следваш но трябва да си сигурен че го искаш, а не само да си даваш парите на вятъра. Според мен на тази възраст можеш да се захванеш със собствен бизнес, за което ще ти трябват много пари, когато говорим за"значимост"със сигурност са намесени й пари. Имаш ли ги или ги нямаш, ако не си богат човек намери си доходна работа от която да заделяш, например 3-4 г. бачкане за да се осъществи. Аз имам професия която ме удовлетворява, но тя не е от голяма стойност, семейството ми е много по важно, жената до мен в която съм влюбен вече три години и не съм се спрял да изпитвам същите чувства, всеки ден е някак интригуващ когато си заобиколен от правилните хора.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a397822525
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти цитирам нещо "Когато бях малак исках да направя света по добро място сега се радвам когато си оправя колата" всеки е минал през това

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 57870015cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Без цел и посо-кА, карам си живота
Щастливо аз живе-Я, мързелувам и се сме-Я
За парите аз нехая, ... а за бъдеще мечтая? !
Не ме блазни суета -та, тя е вързана с пара-та
Като Буда щом живеЯ, не му мисля и се сме-Я
Живота царски мене чак-А - от на тото-То шестака
Ако ли пък тва не станеее, живи, здрави! до сабаале
И накрая пак щастлив съм, нищо нямам, мързелив съм,
но на нищото се радвам, нищо, братче не очаквам,
Пък на края пак почив-кА, в гроба с телена завивка,
Мързел ме наричат знай - но аз лентяин съм, Това й.
Песничка на мързела

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 64437a800b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами защо не се ориентираш към нещо, което харесваш? Просто си избери професия, хоби, които ти харесват и не се отказвай. Можеш да си намериш работа, свързана с пътешествия, ако толкова обичаш. Колкото до това, не спортистите или други по-известни личности са велики, значими и велики са хората, които помагат, които са добри към другите, които дават. За мен значимо нещо е направила Майка Тереза. Значимо нещо прави Отец Иван. И то не само църковни лица, много други хора, значими неща правят и тези, които се грижат за животинските приюти или помагат на възрастни хора без да искат пари. Добротата е най-значимата!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6d6e190ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Номер 4 Здравей, благодаря ти, много хубав коментар. Но това "просто си избери професия" за мен не е чак толкова просто. Минават ми хиляди мисли в главата. В действителност искам да избера нещо с което да съм полезен за другите. Проблема е ,че вече 3 години съм работил като Готвач. Имам изкаран и курс за готвач ,но направо съм отвратен от тая професия. Отделно уча подобна специалност в един университет и вече ще съм 2-ри курс, което още повече обърква нещата..

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 64437a800b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От номер 4 до автора: Но какво те влече най-много? Да опознаваш нови неща, места или...? А самата професия на готвач не ти ли харесва? Не е нужно да си такъв в някаква закусвалня за бързо хранене, можеш да се уредиш в престижен ресторант, в който плащат добре. Можеш дори да станеш шеф готвач. Ако имаш финанси (тоест ако си заделиш), дори можеш по-натам да си отвориш собствен ресторант. Смятам, че това е добра идея, но не знам дали те влече, иначе има ли желание, има и начин да започнеш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 17fc585cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще те предупредя за всеки случай, че повечто хора, които ще ти коментира тук директно (или индиректно) ще се опитат да те натикат в третите, които си споменал, защото самите те са такива. Може би си знаеш, но за всеки случай да ти напомня - не им се връзвай.

За съжаление не мога да ти дам мнение към къде да се насочиш, защото не те познавам лично и не мога да те преценя така.
Като начало зарежи тази сегашната ти специалност в университета- щом ти е отвратително няма смисъл да си хабиш живота. "Тури му пепел" - както казват разни хора от по - стари времена и гледай само напред.
Това с видео монтажа е готино. Не знам дали си достатъчно зарибен, но можеш да се огледаш за някоя специалност в Нов български например - нещо в тази насока все трябва да има. И не че там ще те научат на кой знае какво, но целта е да влезеш в такива среди просто отиди в София и се социализирай някак с хора, които се занимават с това, което теб те влече.

Желая ти успех и прогрес.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6d6e190ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Просто не знам.. опитвайки се да се напъвам какво искам, много се затормозявам.. от 2 години това правя.. взимам грешно, след грешно решение и гласът на сърцето ми е някак затихнал. От 8 години се гласях за готвач и накрая просто разбрах, че колкото и да се мъча да се подобрявам и усъвършенствам, не постигам големи резултати, точно защото това не е за мен. Трябваше да стана на 25 за да го разбера. Мислел съм за видеомонтаж, но с тея цени в НБУ- доста трудна мисия за мен. Вмомента плащам 200 лв за семестър, а там е 1200-1600 лв. Вижда ми се направо невъзможно

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6d6e190ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако трябва да опиша себе си на кратко, до колкото познавам себе си: Обичам да спортувам, Обичам да пиша, Харесва ми да се занимавам с животни, Силен съм в практиката, Обичам да чета, Интересувам се от религия, история, психология. Харесва ми да масажирам, Харесвам разнообразието в работата, Обичам да пътувам, харесва ми да работя с компютри(видео монтаж), Харесва ми да съм активен физически, Да помагам на хората.. Това е общо взето..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 00a20065ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж какво номер3ти, иди и се хвърли от някъде, ама със засилка!!!

По какво, да те питам сега, реши, че автора е мързелив? !? !?? !
Как можа да си позволиш наглостта да напишеш тези подигравателни редове в темата му??
Толкова ли ти е жалък и монотонен животеца бе??

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bba49d2154
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ами по - добре да си някъв барман в София и да плащаш скъпи семестри, отколкото в следващите 40 години да си готвач и всеки ден да намразваш живота си все повече и повече.
И си избий от главата това "вече" съм на 25 години.
Аз съм жена и "вече" съм на 28 години, но ще вървя към мечтите си, ако ще и на 98 да стана. А нека третите да ми приказват разни работи там... на мен, на теб, на всеки, който не иска да се откаже от търсенето на своето истинско аз.

А щом казваш, че можеш да масажираш, може като масажист да се пробваш. Аз на масаж не съм ходила, но в София със сигурност има хора, които дават пари за такива неща редовно. И със сигурост има и курсове и за това, но не знам скъпи ли са, струват ли си и така нататък. Сам си потърси информация в нета, или иди в някой спа център питай, не знам, не съм на ясно.
А можеш и като копирайтър да се пробваш щом можеш да пишеш.

Във фото-форум сайта от време на време има курсове за фотография. Може да разгледаш там, даже да попиташ във форума им за някакви курсове за видео монтаж, изобщо, нещо свързано със заснемане и обработка на видео. Просто целта ти трябва да е да се запознаеш с хора, които се занимават с такива неща, не е задължително да е чрез университет.

За нищо не мога да ти дам конкретна информация, но ти си търси в нета, чети какво са писали хората, гледай какво са правили, какво правят, питай и така.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2897add8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От къде си? :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 57870015cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   10, извинявай, ако съм те обидил! Просто описвам живота си, не е с подигравателна цел. Лека вечер!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1949bbde5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, хвани се на работа и изкарай достатъчно пари поне за първите два семестъра инак ще ти е трудно в началото да се блъскаш да работиш и да учиш. По добра е идеята да се запишеш със специалност която ти харесва и с която да можеш да имаш по добра реализация. Имаш достатъчно време, на 25 години си и след година, две да се запишеш, млад си, някои хора на по 30 години се решават.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 188d998df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Трудна мисия е да плащаш 1300 лв за семестър, да плащаш квартира, храна и да работиш като барман за 600 лв. Както и да е, не обичам да се оплаквам, вярвам, че в крайна сметка ако реша и положа големи усиля, може да се справя дори и с това. Въпроса е, че не мога да реша какво искам, аз и за това съм написал тази тема.. искам веднъж за винаги да реша, "ето това искам.. " и да стана професионалист в него. Сега докато си говорим с вас, може би малко ми се изясниха нещата, но все още не съм сигурен.. Вие как взехте това решение?

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 391adc89ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Съдейки по коментар № 9, трябва да станеш работник в някое предприятие, но разбирам, че за те теб това не е престижно и не се чувстваш пълноценен. Моите искрени съболезнования... а точно такъв тип хора като теб биха били най-полезни за обществото, допринасяйки с труда си за всеобщото развитие... за погрешния ти избор да търсиш непременно да си началник и да нямаш шеф. Да, ясен ми е твоят проблем като бял ден, но знай, че когато започнеш лояно да работиш за някого и се раздаваш в труда си непременно ще бъдеш оценен, още повече когато нямаш конкуренция (нали всички ги мързи).

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3683053e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   По-добре да си най-лошият в нещо, което обичаш, отколкото най-добрия в нещо, което мразиш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fd23a5dd72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Номер 16 тук не става въпрос за престиж, а за удовлетворение. Щом си удовлетворен да работиш в предприятие - продължавай! За мен работата в предприятие(в повечето случаи) не ти дава възможност да се развиваш и те превръща в робот. Даже си мисля, че след време тези по-монотонните професии изцяло ще се заменят с машини. Явно си от третите, които съм споменал. Лошото при вас е, че се опитвате да повлечете и другите, само за да оправдаете пред себе си факта, че сте се продали евтино. Чудя се какво ли щеше да стане ако братята Райт бяха започнали работа в предприятие. Или професора, който работи ден и нощ за да изобрети лекарство , реши да се откаже и да започне работа в предприятие. Ама тези сравнения за теб сигорно са абсурдни, смешни и нереалистични. Щото къде си ти, къде са братя райт.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker