Преместване в Бургас или Варна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Преместване в Бургас или Варна?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1712 пъти
Здравейте! От много време обмислям преместване на морето, най-вероятно в Бургас или Варна.

1. Освен в туризма и търговията може ли да се намери друга работа лесно? В момента следвам Комуникации в чужбина, а първата ми диплома е по Бизнес администрация от САЩ, работил съм в сферата на онлайн продажби на техника, както и в рекламна агенция, подръжка на новинарски сайт за технологии. Малко ми куцат езиците - английски знам перфектно, но френски владея елементарно, а руски само разбирам що-годе и някои елементарни фрази на испански.

2. За да реша дали да е Бургас или Варна искам да питам дали е вярно, че Бургаска област като цяло е една от най-слабо земетръсните у нас? А Варна и северното черноморие? Всички карти, които видях в Гугъл сочат Бургаско като най-сигурно откъм земетръси, въпреки бизостта до Истанбул. Софийско е сред най-опасните, но дори и Пловдивско. Само ще спомена че животът ми се дели на преди и след 2012, когато от уплах ми се отключи автоимунно заболяване и 10 месеца ми бяха изгърмяли надбъбречните (кръвна, паник атаки, тичане в спешното през ден...). Яко си ни треся Перник, а нашият блок е стар и паянтов... чак от скоро започна да НЕ ми става зле на лодка или когато се тресе пода, например в превозно средство. Блокът ни е опасен и това налага преместване рано или късно, но ми се ще да е направо в друг град, като дойдох тук в чужбина разбрах, че ми харесва да започвам на ново.

3. Удачен ли е момента за покупка на жилище или по-добре да отидем под наем като същевременно отдадем и сегашния ап. под наем? Може би трябва да се изчака малко и да го продадем?

4. Цени на храни, стоки и услуги спрямо софийските - по-ниски, по-високи?

5. От чист интерес - има ли хора родени в СФ, но "мигрирали" другаде в БГ, защото обикновено е обратното заради централизацията? Хора преместили се от Пловдив, БС или Варна на село или в по-малък град също могат да пишат!

Още повече ме интересува ако е било на прима виста, т.е. без да познаваш никого, защото по Черноморието роднини и познати нямаме. Мои приятели, студенти в София и Пловдив са отишли там да учат без да познават никого, но се оправят. Тук в чужбина аз също не познавах никого и дойдох сам, но с времето свикваш и си намираш компания. Други въпроси нямам защото и Бургас и Варна са големи градове с много магазини, паркове и всичко необходимо. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 14a01875a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   4. Горе-долу еднакви, но в някои магазини по-скъпи. Зависи откъде се купуват
За другите въпроси не знам.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f7b36d3d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!
Ще споделя моя опит, дано ти е от полза. От Пловдив се приместих в Бургас.
1. Работа се намира еднакво трудно, както и в Пловдив. Добре е да познайваш руски език.
2. Нямам представа за земетресенията.
3. Скъпо е за покупка.. по-добре под наем.
4. Няма разлика в цените. Ако търсиш и евтино и скъпо се намира.
5. В Бургас много ми харесват парковете, организацията на транспорта, плажа в кв. Крайморие. Лошо впечетление ми правят по-голямата част от младите хора(25-45), с манталитет изграден от подражание на мутрите, които почиват там - ланци, татуси, комплексарщина...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4fb92dd203
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Бургас отговаря на всичките ти условия. Преместих се от София първо във Варна, после в Бургас и до днес съм си тук. Варненците не те приемат щом не си тамошен... тук, в Бургас всичко е 6.. късмет

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 49ab762b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти, извинявам се за офтопика, но само искам да вметна едни бързи поздравления. Българин ще се връща в България - браво!
(Ти да видиш! , казано на варненски или Ю ту сий! на английски :-)

5. Аз съм столичанин с диплома от САЩ, върнах се в БеГе и "мигрирах" в морската столица. Това ме прави не турбо столичанин, не батка столичанин, не горски, не морски, не тиква, не акула, не хамериканец, не булгар, ами направо ЦАР на царете :-)

Мога толкова много да пиша по темата, че ще се отплесна и резултатът ще е дълъг ферман, който сигурно няма да се чете или публикува. Но ако сакаш само кАжи - че пишем, нема ядове ;-)

Още веднъж респект за избора ти!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4e36706709
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Знаеш ли друг факт, който е в полза на Бургас, хората са по добри. Непознати баби е доста възможно да те поканят да спиш за една вечер безплатно в жилището им. На мен лично ми се случи след футболен мач в к-с Лазур в Бургас се оказа, че няма свободни места в хотелите наоколо, лутах се млад тинейджър, баби седнали пред входа си, реших да попитам къде има хотел, който не знам, вее бях проверил няколко, те ме разпитаха разказах че няма къде да остана тази вечер, а влакът ми е утре преди обед, една от тях ме покани и ме настани в апартамента си, представяш ли си и това в днешни дни. Хубави хора са бургазлии.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 14a01875a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   4. Доста често в хипермаркетите таксуват един продукт два пъти, да знаеш :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7d4eab84c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3 от София съм. Сестрата на мой приятел от години живее във Варна и я приемат много добре. Има доста приятели там.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b04d57778d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 3, как изобщо разбират, че не си "тамошен"? Дефинирай ми ако обичай какво имаш в предвид под "не те приемат"? Не съм от там, просто ми стана интересно, понеже много харесвам града.

По темата:
Аз лично смятах да уча във Варна, но познавам хора от там, които са ми споделяли, че градът като цяло е скъп, заплатите ниски, а на всичкото отгоре и трудно се намира работа... и се разубедих. Ти имаш добро CV, може и да те огрее.
Като цяло съм чувала, че хората от черноморието са надути и не особено дружелюбни. Особено младите. Лични впечатления нямам кой знае какви.
И двата града са избирани за най-добър град за живеене и са красиви.
Каквото и да решиш, съветвам те първо да се ориентираш към квартира, за да видиш как ще се развият нещата, и ако евентуално ти хареса, можеш да помислиш за покупка на жилище, стига да имаш възможност. Късмет.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 14a01875a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   В Бургас хората са по-добри от Варна

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5bb6d6b9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, реших че предпочитам някое село край Варна или Бургас или сателитен град. Тук в чужбина живея в град с големината на Бургас и се убедих че един такъв град ми е твърде голям и шумен. Мечтая си за мала къща сред полето или ако не то в някое село сред тишина, спокойствие и зеленина.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5bb6d6b9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Това което промени мнението ми е че винаги съм си мечтал да живея на село или във ферма с плевня, да има много бали сено, да мирише на окосена трева, наоколо да няма високи сгради, влакове, задръствания, смог.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 54083d8610
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Точно за това мисля да се преместим във Виница, проучи варианта, на 5 минути си от.. града :) на 15 от центъра, Св. Св. Константин и Елена - 3км надолу, чист въздух, къщички и всички необходими удобства.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 86a6b43f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Четири години живях във Варна като студент и така и не можа да ми хареса тоя град. Изключително пренаселен и мръсен, с изкуствено надут стандарт на живот. Около 5% от населението наистина разполагат с доста пари, но останалите направо си мизеруват. Работа има, но в повечето случаи ниско платена и сезонна, което на фона на високите цени на наемите, имотите и услугите, обезсмисля всичко останало. Дори да имаш пари кеш за покупка на имот, изборът се свежда най-общо до панелка в грозен и занемарен блок, част от панелно гето или ново строителство в доста по-приветливи сгради, но пък страшно нагъчкани една до друга. Паркирането си е направо цяла одисея. Като добавим към всичко това мутренската и чалга култура, която лъха отвсякъде, картинката съвсем неприятна. Дори при една високоплатена работа, Добрич е много по-добър избор.
Върху Бургас нямам наблюдения, казват че бил доста добре уреден, но също яко повлиян от чалгата. Лично аз само съм минавал от там на път за летището и южното Черноморие. Не видях обаче нещо кой знае какво, улиците си бяха разбитички, типично като за България.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker