Моля за помощ - крилати мравки! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моля за помощ - крилати мравки!
преди: 8 години, 7 дни, прочетена 7897 пъти
Здравейте. Първо,УМОЛЯВАМ статията ми да бъде публикувана защото наистина се нуждая от помощ СПЕШНО! Така. Знам,че ще прозвучи странно,но аз съм момиче на 14 години. Живея с дядо си и сестра си, понеже родителите ми са в чужбина. Проблема е там, че в стаята ми има много мравки и то постоянно, като лазят по бюрото ми непрекъснато и дори излизат и крилати, които хвърчат навсякъде и направо умирам.. Не знам какво да правя, защото нормалните мравки не ме притесняват толкова, но КРИЛАТИТЕ са просто ужасни.. не мога да спя, защото ме е страх да не ме връхлетят,а съм безсилна. Нямам представа откъде излизат попринцип мравките, а ние преди 2 години купихме етажа, на който живеем в момента. Доста ремонти са минали вече в някой от стаите, дори има и такива с основен ремонт, а моята стая ще я правят чак на есен.. а дотогава? С тези мравки аз не мога да живея.. МОЛЯ ВИ, препоръчайте някакви препарати, които да помогнат, дори да премахнат крилатите.. Проблема е от пода,който е дървен, но е правен преди 50 години и е пределно ясно, че има дупчици по краищата и ръбовете,откъдето излизат гадинките..
Извинете ме за това драматизиране, но наистина се нуждая от помощ :(.. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 дни
hash: 3f57c88be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никакви препарати, само СОЛ. Намираш мястото откъдето излизат мравките и ръсиш дебел пласт сол. Не я чисти известно време и те сами ще се преместят другаде.
Ако трябва недей да живееш в тази стая известно време.

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: ab23670fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей.. като човек които разбира много за тези малки гадинки ще ти обясня нещата каквито са и защо летят всъщност.. :)


Мравките са сред най-интелигентните насекоми..
И против общоприетото мнение те са много безобидни.. и няма причина за паника.. за разлика от пчелите които жилят и комарите които хапят.. а също и противните хлебарки и други отвратителни насекоми.. то мравките не могат да ти навредят.. няма да те ухапят.. не са отровни.. единствено ако има разсипана храна в стаята ти ще се докопат до нея почти със сигурност като се сформират на големи групи.. и може би това би те разтревожило.. но повярвай ми тях ги интересува само храната.. това те търсят.. докопат ли се до нея ще си я вземат и ще те оставят на мира.. друго не им трябва.. все пак и те оцеляват.. и те се нуждаят от храна.. :)

Относно това че летят.. не знам дали това което си видяла да лети са мравки.. надявам се да са.. сега ще ти обясня за полетите при мравките..
През по топлите части на годината мравките започват да се размножават.. мъжките мравки са крилати.. както и женските (цариците) онези които нямат крила са работничките.. те строят мравуняците.. те отглеждат по малките.. мъжките са едва няколко процента от общия брой.. което ще рече че почти всички мравки са женски пол.. тези които летят са мъжките мравки и цариците.. тези полети се наричат "брачни".. това е нещо характерно за мравките.. лош късмет е това че твоята стая е станала център на тези събития :)... но не се притеснявай те няма да вдигат голяма врява покрай "сватбата" :).. За тяхно добро не ги закачай.. те просто си живеят.. природата е на всички ни.. не само на хората.. изтрай ги още седмица две.. зависи от вида може да продължи и по дълго.. ако ли не както е казал човека в по горния коментар.. разсипи сол.. така знам и аз.. има и друг метод.. мравките бягат от определени видове подправки.. от повечето като цяло.. потърси в интернет защото съм забравил кои бяха..

Ако поръсиш със сол местата от които излизат и окичиш стаята с въпросните подправки няма да се появяват.. но пак казвам.. няма причина за паника.. :) Те са безобидни и няма да те полазят докато спиш.. е разбира се една-двечки може да се изгубят по пътя и да те кацнат но те уверявам няма да се събудиш полазена от тях.. те избягват хората а и нямат основание да те лазят.. това са само неща които ги има във страшните филми :).. може би след време ще осъзнаеш че мравките всъщност са много симпатични създания и е интересно да ги наблюдаваш.. Успех.. дано решиш проблема си.. :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 0cf0fa7bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Тоя пък 1, никаква СОЛ, те ядат И нея, ако не ди разбрал... Приспособили са се към всичко. По-добре купи един РАЙТ и ги напръскай по всички ъгли едно хубаво и ще видиш как ще се изпонагътат всичките, но ще трябва да излезеш от стаята и да изчакаш докато отровните изпарения се проветрят.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 804e82f9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   От авторката: Искрено Ви благодаря за любезните отговори. Надявам се да се махнат, но откакто съм написала статията досега още ги има каквото и да им правя. Сега в момента не, но лошото е това, че те излизат през нощта точно когато трябва да спя.. Много ми е жал да ги убивам, повярвайте ми но няма друг изход.. Ще опитам да поръся и със сол, но засега препарата помага малко или много. Благодаря още веднъж за това, че сте се отзовали на статията ми! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker