Трябва ли да се работи за бъдещето на България!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ли да се работи за бъдещето на България!?
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 2860 пъти
Смятате ли, че трябва да се работи за бъдещето на България!? Аз съм страшно раздвоена! Всъщност не знам. От една страна трябва да се бориш или поне да се опиташ, ако имаш поне малко патриотическо чувство в себе си. Все пак ако преди 130 (вече 133) предците ни не се бяха борили сега нямаш да сме България, нали така!? Но пък и това си има две страни. Ако не се бяхме освободили сега щяхме да сме турци, но Турция щеше да е нашата родина! Нямаше да мислим, че сме поробени българи! Щяхме да възприемаме Турция така, както сега България.

От друга страна да се бориш за нещо, което дори няма да доживееш!? (егоистично, НО всички го мислим, с леки (съвсем незначителни) изключения). Можеш просто да си стегнеш багажа и да си устроиш егоистичен (но съвсем удотлетворяващ те) начин на живот за момента и да се го изживееш пълноценно. НО пак се връщам на първата си мисъл! ... Ами ако всички бяха такива егоисти, ами ако всички бяха на такова мнение!? Ще си се устроя както ми е кеф! Все ще има някой, който да работи за българското. Щяхме да се затрием измежду Германия, Италия, Америка... Ако всеки си гледа собствените интереси.

Но пък наистина!? Да работиш за нещо, от което ти нямаш никаква полза. Да се трепеш цял живот, да си пропилееш живота!? Това не е за мен (и за МНОГО от вас не е)...

А аз нямам представа какво ще правя с живота си! Постоянно мисля, постоянно разсъждавам и стигнах до извода, че всичко е субективно, ВСИЧКО! ... И все пак не знам каква искам да стана "като порасна"! Нямам представа.... изгубена съм..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: cd692d1886
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Скъпа, хората преди време не са били като нас, и именно затова ги наричаме герои, строим им паметници и т.н. Мнозина от тях са безименни, дори по-голямата част, но това не ги прави по-малко велики.

Днешното общество е съвсем различно (за жалост) и адски егоистично, както си отбелязала ти... Това никога няма да се промени, просто защото времената няма да се променят. А на въпроса ти няма еднозначен отговор. Всеки от нас таи в сърцето си патриотизъм (при някои повече, при други по-малко), но не всеки е в състояние да го прояви. Липсва ни смелост. Жалко наистина за онези, които преди нас са знаели какво искат и как да го постигнат. Сега държавата ни е жалка картинка, с много малко качествени хора в нея. Отклоних се малко, но ми е слабост тази тема..

Но хубавото е, че ме накара да се замисля за много неща, които досега явно съм пропускала. Благодаря ти за хубавия пост :)))

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 77d6416036
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм от тези, които искат да се борят, дори регистрирах фондация с едни мои приятели и се стягаме за работа. Мога да се почувствам удовлетворена от самия процес на борбата, имам развито чувство за справедливост и само от положените усилия в името на каузата да спасим родината си, се чувствам щастлива и пълноценно изживяваща живота си. Имам и дете, мисля и за него - в какъв свят искам то да живее. Не винаги да се радваш лично на плодовете на своя труд е най-важното. Аз се чувствам добре от самото съзнаение, че се опитвам да направя нещата по-добри!...

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c45c144e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да се борим за България,най-малкото защото е страната в която живеем,и най-вече защото е нашата родина.Има надежда,докато има българи ще я има България!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 5f44cd9312
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да,и мен ме накара да се замисля за много неща. Знаеш ли,преди исках да се боря,исках да променя нещата...но вече се отказах. Имам чувството,че ние не искаме да си помогнем,не знам дали ме разбираш (и аз не мога да се изразя добре),но е пълно с идиоти и глупаци,които са много повече от хората,които могат да помогнат с нещо и след време отново да се гордеем с България. Но способните българи,които биха били били гордостта на страната обикалят по чужбина и сума български постижения и открития обикалят света... Способните търсят поле за изява,което България,до този момент,не предоставя....и ако бъдем честни - скоро време няма да предостави. Но,повечето се отказват и искат да се махнат ...нормално,на никой не му се тъне в тази помия. Остават пенсионерите и глупаците,дето все нещо не им е наред,целия свят им е крив-те най-прави...

Винаги ще обичам България,но за жалост споделям,че с нетърпение искам да се махна. Може пък ако наистина замина да не преживея носталгията и да се върна...а може и да ми хареса и да изживея живота си като многото българи,емигрирали в други страни. Времето ще покаже.
Сиво

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: fb8b5d9b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм авторката. Забравих да спомена и друго много важно нещо свързано с робството (вечното робство). Сега в клас се учи какви трагедии сме преживели по време на това "велико" робство, колко са страдали българите и т.н. Е, не казвам, че не е така, но и не казвам, че и други не са го преживели. "Златния" век на България, Симеон Велики! България достига най-големия се разцвет (и повече няма да постигне, поне в близките 500 години, и не говоря за територия, защото това със сигурност няма да се промени), разполага се на три морета, велика! .. Нооо .. тези територии на кого смятате са били?! И ние сме били поробители, и ние сме се държали като тирани. Е не знам до каква степен е била равна тази жестокост спрямо тази, налагана върху нас, но все пак поробители.

А още нещо се сетих. Япония-може да се каже най-развитата икономика, или челната петица. Знаете ли каква политика провиждат там-на безотпадъчното производство (не знам точно как беше, нещо такова), докато тук се прави напълно, НАПЪЛНО обратното. Там понеже не са много богати на дървесина и повечето я внасят, това добре. Но още веднага след като я внесат я обелват, произвеждат даден продукт (сори, без пример), само от обелката. След това лежат дървото на дъски-и знаете, че се получават някакви стърготинки-от тях правят клечки за зъби. Чак след това пращат дървото за производство на хартия. Съжалявам, че са пропуснати някои етапи, но само като пример.

И въпреки това смятам, че много от българите осъществили така мечтаното далечно отпътуване ("махане от тая дупка") ще се върнат, или вече са се върнали, защото носталгията настига повечето от нас : )

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 дни
hash: 6882ed9858
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиването в Чужбина означава отричателен демографски припаст-ще изчезнем бързо-не може по-такъв начин да затрием. Доколкото за робството ние не сме били подтисници-като турците. Не бъдете толкова голями курви.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 дни
hash: 5bc648e28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Като има балъци -има и тарикати.
Заминавам от Бг, ако се оправите някога ще се върна на готово. Ако не-няма да се върна. И в двата случая печеля. Чао и успех с боренето и не ме плюйте зад гърба ми. :)

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: 4370de2990
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Може да прозвуча странно и дори нелепо, но се всушайте поне малко в думите на българските пророчици (Вера Кочовска, Слава Севрюкова, Вангелия - Ванга). Те наистина предсказват, лекуват и т. н., защото само този, който вижда бъдещето може да види и миналото (тоест само такъв не е шарлатанин)! Затова им вярвам, а и много българи, също и Русия. Те смятат, че политиците не са ни виновни, защото ние си ги избираме; България има славно минало, но не и не толкова славно (имам спомен, че някоя от тях беше казала, че страдаме заради собствената си кърма - защото сме избивали невинни хора дълбоко в миналото си и ни се връща, даже по тази тема Левски казва: ''С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите''); казват, че сме толкова изтрадал народ и въпреки всичко сме уцелели, защото след страданията идва винаги нещо хубаво - смятам, че има много хубави неща, които ни очакват, но... все пак още не сме изстрадали напълно! Много мога да пиша за това, ама айде да не стане много дълго.

Обръщам се към всички читатели: НЕДЕЙТЕ СЕ ЗАТРИВАЙТЕ И ПРЕТОПЯВАТЕ в някоя чужда страна, моля ви. На този хал сме заради самите нас! Ако се самосъжаляваме - наистина ставаме за съжаление, ако покажем пред другите, че сме слаби и безотговорни - ставаме такива наистина! (Ще ви дам малко тъп пример: По-рано се самосъжалявах, мислех си, че съм грозна, гледах към земята... един ден осъзнах, че е добра идея да спортувам- е, сега имам много хубаво тяло, лицето ми просветна и се разхубави, че и обожатели си имам. Опитах се да променя мисленето си. Разбах, че ако не се харесвам сама, то никой няма да ме хареса - така и с България, ако не покажем, (а след това и докажем) че сме единни, работливи и пр. никай няма да ни обърне внимание като на ''бели'' хора. )

Искам да поздравя авторката за добрата тема: Не се отказвай да се бориш, искам да знаеш, че не само ти и аз сме потънали в тези мисли. Бих ти препоръчала (дано не ставам досадна) да си останеш тук, в България. Убедена съм, че един ден ще разбереш, че си постъпила правилно! Помисли върху това.
момиче на 15 години

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker