Без книжка и кола? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Без книжка и кола?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2250 пъти
Момче на повече от 20 години съм, но още нямам книжка. Никога не съм карал кола. Обичам да ходя пеша и да се движа, не мога да стоя дълго време на едно място. Дори на работа стоя прав, а не седнал. Възможно ли е според вас в 21 век един мъж да живее пълноценно без кола? Както се досещате дори и да си взема нещо, ще е Голф или някой Опел, на тази възраст няма откъде да изкарвам пари за скъпа кола. Иначе ако можех веднага щях да си купя Мерцедес, Ауди или БМВ - автоматик 4х4.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6fffa95f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти кажи, възможно ли е? Не се придържай към стереотипи. Щом нямаш нужда от кола, не карай

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f0a38b0814
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти смяташ ли, че живееш непълноценно, щом не можеш да шофираш и нямаш кола?
Всичко е въпрос на вътрешно усещане. Ако имаш желание да караш, запиши курс. Ако не - недей.
Принципно е ценно умение и хубаво по някое време, все пак да вземеш книжка.
В началото не ти трябва скъпа кола. За да станеш добър шофьор трябва опит и много навъртяни килиметри. А представи си да си купиш готина кола и да я одраскаш или пък да минеш през по-голяма дупка колко гадно ще ти бъде.
Затова, моят съвет е, ако имаш желание, изкарай книжка и си вземи кола, която можеш да си позволиш на този етап. Когато покараш няколко години и добиеш финансова възможност, ще си вземеш по-яка кола.
Истината е, че каква кола караш, не е най-важно. Важно е да се научиш да караш безопасно, да пазиш себе си и другите на пътя.
Ако път нямаш желание да шофираш, няма защо да вървиш срещу желанията си.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b512362b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Щом работата ти е такава, че не е абсолютно задължително да имаш книжка и обичаш да вървиш пеша, няма абсолютно никакъв повод да се тревожиш. Познавам много хора като теб, които просто не искат да изкарат книжки и да имат кола, защото обичат да ходят пеша. Да не говорим, че купуването на кола ти е най-малкият проблем. После следват много разходи и при това непрекъснато, данъци, винетки, технически прегледи... така, че ако не ти трябва кола, няма смисъл. А, ако ти потрябва някой ден, винаги можеш да се запишеш на курс. Не е нещо, което задължително трябва да направиш преди определена възраст. Можеш да вземеш книжка и на 30 и на 40... когато ти потрябва.
Няма нужда да се водиш по общото мнение, че задължително трябва да имаш книжка и то още на 18. И без това всеки ден ги виждаме какви ги вършат тия 18-20 "шофьори", които взели книжка преди един месец и вече се мислят за новият Шумахер. Така, че запиши се на курс и изкарай книжка само ако наистина те влече или ти се налага, а не защото "всички така правят".

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a6a5f2291a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно възможно е. Колата е неизбежна необходимост само, ако работата го изисква или пътуването до нея е невъзможно или много по-неефикасно с друг транспорт. Или когато се налага грижи за роднина или друг човек на голямо разстояние и няма друг подходящ начин. Човек трябва да си направи сметката, защото луксът да се придвижваш бързо не е само в пари, а също рискове и проблеми покрай използването и обслужването. Моят опит е, че да нямаш кола е голяма благодат. Бях над 25 годишен когато изкарах книжка, но така и не ми се наложи да купя кола и нямам намерение да си купувам.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 907bbebe93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ми вземи си Голф или Опел, няма нищо лошо в това. Аз на 20 също нямах книжка и кола, имах си други приоритети. Не е фатално да нямаш кола, но всичко зависи от начинът ти на живот.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c634bc581a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   На всяка цена вземи книжка. Отварят се после нови хоризонти

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f271959c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Колата е едно от най-глупавите творения на човека. Превозно средство което струва сума ти пари, което с всяка година се обезценява с хиляди, което трябва да се зарежда непрекъснато със скъпо гориво, което се движи в лента едно срещу друго, управлението му изисква постоянно зорко внимание и стрес, което представлява постоянен и значителен риск за здравето и живота на управляващият го и на околните, което иска постоянна поддръжка, което се поврежда на кратки интервали и което отделя отровни газове насред хората. В 21 век, цена колкото едно жилище ли трябва да струва всичко това само за да може човек да се придвижи от едно място до друго. Тоя свят яко бута масло.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 39c762cc0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И аз съм същия, братле. 3 пъти се явявах на изпити по кормуване, и трите пъти ме късаха и накрая се отказах. От всеки шофьор не става. Тези, които не мислят така, правят катастрофите и отнемат невинни животи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker