Ноериентиран в живота! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ноериентиран в живота!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 936 пъти
Хора здравейте! В депресия съм също така в страх и в стрес и още не знам в какво. Пише ви момче на 20г.

След като завърших 12-ти клас бях записал специалност в университет. След не дълго време се наложи да прекъсна обучението си поради финансови причини.
Тогава започнах да се замислям, какво ще става с мен, с моето бъдеще.
Имах възможност да изляза и да поработя в чужбина, все още съм тук от 6 месеца насам и всеки ден ме мъчи мисълта за това, какво ще правя когато се върна в България.
Опитвам се да разбера какво ме влече за да се опитвам да вляза в нея сфера, но не мога да открия себе си, не знам на какво се дължи това, неориентиран съм.
Успях да спестя пари, но не знам как да ги инвестирам в себе си за да придобия умения и да започна работа, която да ми харесва без значение от заплащането, защото тук работя нещо без преспектива и без желание.
Не знам на кого да разкажа за моя случай. Мислех си да отида на психолог с мисълта да ми помогне да се отпусна или да се освободя малко или много от депресията, в която съм в момента.
Искам да се развивам в България, там ми се живее, но как да се развивам като не знам към какво да се ориентирам.
Мечта ми е да си купя кола имам шофьорска книжка, но ако си дам парите за кола, няма да имам пари за да придобия квалификация, не че знам в какво искам да се квалифицирам но...
Не знам какво ще правя когато си изхарча парите. Нямам никаква цел в живота от това се страхувам. В главата ми е пълна каша, нямам опит в живота.

Това животът е трудно нещо. :)

Ще се радвам да ме посъветвате нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8d760d49ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като икономист ти казвам, че най-добрата инвестиция е образованието и квалификацията. Възвръщаемстта е за някъде 3 г. (за сравнение дори в условията на БУМ на имотния пазар, там възвращаемостта е някъде 8-15 г. ).
Възвръщаемостта от това да имаш кола е минусова, защото причинява само разходи, освен ако не си вадиш хляба с нея де като такси или нещо такова.
Според мен ти си на правилния път, но си объркан, защото най-вероятно висшето образование просто не е за теб, ти имаш други таланти и не си големия академик и теоретик. Няма какво да лъжем себе си - който е запален по науката, той ще се влачи по корем и ще завърши образованието си. Просто не си бил достатачно нахъсан и си учил за диплома най-вероятно в някой не особено добър университет. И да беше завършил пак щеше да работиш същото в момента.
Според мен трябва да вложиш парите си в придобиването на стабилна професионална квалификация. Не знам какви са ти талантите и интересите, но един добър готвач може да изкарва 5-7 хил. евро на Запад, а у нас 2-3 хил. лв. без проблем, но до там е много път, много чиракуване. Така е при всяка професия. Най-добрият ресторант в моя град е на готвач, който е работил 10 г. на кораби за околосветски пътешествия. Сещаш се, че от нищо-нищо. Така е с всичко - механик, ел. техник, майстор да станеш - ще изкарваш много пари, но ако си добър

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 06d24de757
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не можеш ли дa остaнеш където си и дa порaботиш още някой месец докaто се изясниш?
Хубaвото е, че въобще си ги зaдaвaш тези въпроси. Колко много нa твоите години просто се остaвят нa течението нa принципa "млaд/a съм, имa време" и нa 40 и повече години още се изживявaт кaто тийнеджъри. Чaк нa 55-60 кaто зaпочнaт дa се събуждaт с глaвa в сaлaтaтa и кънтящa музикa тип "грaдил Илия килия" се поуесaщ, че сa изпуснaли всякaкви възможности и удрят още две рaкийки зa нaстроение и зaбрaвa. Нaскоро попaднaх нa. подобен екземпляр нa около 60 г. който си въобрaзявaше, че тепървa ще "изяде светa, че имaл много aмбии"
Ти имaш леснa зaдaчкa- дa рaзбереш кaкво искaш. Е, щом си зaдaвaш въпросa, щом в нормaлното зa товa време рaзбирaш, че време зa губене нямa, то и ще се спрaвиш.
Сaмо не се отчaйвaй. Където си провери кaкви курсове предлaгaт от местнaтa борсa примерно. Рaзгледaй ги нa спокойствие и ги обмисли, предстaви си се с някоя от професиите, които поне ти допaдaт. Никогa не е излишно дa знaеш още един език. Можеш междувременно дa учиш някой.
Вaжното е дa не се отчaйвaш и "клякaш" в очaквaне нещо дa се случи, a дa си aктивен постоянно. Учaствaй във всякaкви проекти с млaди хорa, блaготворителни мероприятия и т. н. Все нещо ще видиш или чуеш и ще ти "светне"- "ето, товa искaм aз".
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7cdef6aa71
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И защо искаш да стоиш в тази държава? Единственото ти спасение, както и на всички други българи е билет за чужбина.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 56845f1caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хах че ти на 20 какво очакваш, има хора на 40 стават и не знаят какво им се случва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker